ΕΝΦΙΑ 2022: Τέλος χρόνου για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΝΦΙΑ 2022: Τέλος χρόνου για την πληρωμή της πρώτης δόσης
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του EΝΦΙΑ για πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.  

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του EΝΦΙΑ για πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο φόρος ακινήτων θα αποπληρωθεί σε έως 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023. H πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει μέσω e-banking με την ταυτότητα οφειλής, με κάρτα πληρωμών ή μέσω IRIS online payments. Η πίστωση των οφειλών με κάρτες πληρωμών ή μέσω IRIS online payments πραγματοποιείται αμέσως.

Περισσότερες δόσεις

Εναλλακτικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξοφλήσουν το φόρο σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα ενώ για όσους θέλουν περισσότερες δόσεις υπάρχει και η λύση της πάγιας ρύθμισης. Με την ένταξη της οφειλής στην πάγια ρύθμιση οι φορολογούμενοι μπορούν να κερδίσουν έως 24 δόσεις οι οποίες όμως είναι έντοκες.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πύλη για το Ε9 έτους 2022 μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους που εντόπισαν στο εκκαθαριστικό του φόρου με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. Μετά την υποβολή της δήλωσης που δεν επιβαρύνεται με το αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ και αναπροσαρμόζεται ανάλογα ο λογαριασμός του φόρου για το τρέχον έτος. Εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ. Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ ο φορολογούμενος θα κληθεί να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κλπ) στην Εφορία για να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΝΦΙΑ 2022: Διορθώσεις στο παρά πέντε της πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων

Νέος ΕΝΦΙΑ 2022: Αρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φόρου ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider