Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Ιανουαρίου - Αύριο η πληρωμή του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Ιανουαρίου - Αύριο η πληρωμή του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Tον Ιανουάριο μπήκαν σε αναστολή περίπου 55.000 εργαζόμενοι σε 15.000 επιχειρήσεις, κυρίως από τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω περιορισμών

Μετά τις 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιανουάριο, ενώ αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου πληρώνονται οι εργαζόμενοι του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων καθώς και τα υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Σεπτέμβριος και Νοέμβριος 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, τον Ιανουάριο μπήκαν σε αναστολή περίπου 55.000 εργαζόμενοι σε 15.000 επιχειρήσεις, κυρίως από τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν την Πρωτοχρονιά και κυρίως εξαιτίας της απαγόρευσης της μουσικής.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού (ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες) θα δοθεί σε εργαζόμενους από τους κλάδους των νυχτερινών κέντρων και μπαρ, από αίθουσες συναυλιών, χώρους εκδηλώσεων και θεαμάτων, διοργάνωσης γάμων και εκδηλώσεων, θέατρα και από παιδότοπους που είχαν το δικαίωμα να θέσουν το σύνολο του προσωπικού τους σε αναστολή.

Μέρος του προσωπικού τους (ο «κόφτης» αφορούσε το 25%) μπορούσαν να θέσουν σε αναστολή τον Ιανουάριο επιχειρήσεις της εστίασης, catering, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων, κινηματογράφοι, οργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, γυμναστήρια, σχολές χορού, στούντιο φυσικής ευεξίας, πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα καθώς και καζίνο.

Τον Φεβρουάριο οι αναστολές σύμβασης αναμένεται να «ατονήσουν», καθώς επανήλθε η μουσική στα καταστήματα, ενώ δεν υπάρχει πλέον περιορισμός ωραρίου στη διασκέδαση και στην εστίαση.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα πληρωθούν αύριο την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα από 1.12.2021 έως 31.12.2021 στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Η πληρωμή προς τους δικαιούχους-εργαζόμενους της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα από τα δεδομένα που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με τις ημέρες αναστολής των συμβάσεων εργασίας εκάστου μισθωτού, τις ημέρες υπαγωγής στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης και τα καταβαλλόμενα για τις αντίστοιχες αιτίες ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Διπλή ενίσχυση την Πέμπτη σε 92.804 δικαιούχους

Αναστολή σύμβασης: Πώς πρέπει να δηλωθεί για τον Ιανουάριο - Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider