Συστήνεται Μονάδα Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης - Προκήρυξη για νέες προσλήψεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συστήνεται Μονάδα Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης - Προκήρυξη για νέες προσλήψεις
Ήδη το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Μονάδας με 6 εμπειρογνώμονες, 3 υπαλλήλους με απόσπαση και 2 υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού

Μονάδα Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΜΕΚΥ) συστήνεται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στα πρότυπα του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Μονάδα αποσκοπεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των πολιτικών αρμοδιότητας του Υπουργείου από μία ευέλικτη κεντρική δομή με επιτελικό χαρακτήρα.

Η νέα αυτή μονάδα θα έχει τις ακόλουθες συμβουλευτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες:

α) Θα διερευνά και αξιολογεί εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής απασχόλησης, κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικών υποθέσεων και θα αναλύει τα οικονομικά, δημοσιονομικά και ανταποδοτικά τους αποτελέσματα, τα κίνητρα που αυτές διαμορφώνουν για απασχόληση καθώς και τις επιπτώσεις των πολιτικών στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

β) Θα παρακολουθεί και αναλύει, λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, τις μεταβολές στην εγχώρια αγορά εργασίας και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος, ιδίως υπό το πρίσμα των δημογραφικών μεταβολών,

γ) Θα γνωμοδοτεί για κάθε άλλο θέμα πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αρμοδιότητας ΥΠΕΚΥ που παραπέμπεται σε αυτήν από τον Υπουργό.

Η ΜΕΚΥ θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και επιδιώκεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη συνδιαμόρφωση των πολιτικών στο πεδίο των κοινωνικών υποθέσεων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Νέες προσλήψεις

Ήδη το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Μονάδας με 6 εμπειρογνώμονες, 3 υπαλλήλους με απόσπαση και 2 υπαλλήλους ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 3 ετών, και θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ, Διδακτορικό τίτλο σπουδών και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με το βιογραφικό και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο e mail [email protected] έως την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Ποιοι ασφαλισμένοι θα πρέπει να δρομολογήσουν την αποχώρησή τους από την εργασία στο άμεσο μέλλον

gazzetta
gazzetta reader insider insider