Αναστολή σύμβασης: Νέες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από κομμωτήρια και κουρεία που επαναλειτουργούν

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστολή σύμβασης: Νέες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από κομμωτήρια και κουρεία που επαναλειτουργούν

Νέες δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μπορούν να υποβάλλουν έως και την Τετάρτη 24 Μαρτίου οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 96.02 «Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής» που επαναλειτουργούν από σήμερα.

Κομμωτήρια, κουρεία και επιχειρήσεις καλλωπισμού νυχιών μπορούν να προβούν σε ορθή επανάληψη της υποβληθείσας δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να τροποποιήσουν αυτήν ως προς τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή, αφαιρώντας τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στην εργασίας τους από σήμερα.

Επανυποβολή δηλώσεων αναστολών

Για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα στις νέες
περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από 20/3/2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέων δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με έναρξη αναστολών από το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα για προγενέστερο χρονικό διάστημα, ήτοι από 1/3/2021 έως 19/3/2021.

Για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε
περιοχές που από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από 20 Μαρτίου 2021, δίνεται η δυνατότητα η επιχείρηση-εργοδότης να υποβάλει ορθή επανάληψη της υποβληθείσας υπεύθυνης δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ως κλειστή, αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε κλειστή, χωρίς να επιτρέπεται καμία μεταβολή των δηλωθέντων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή για χρονικό διάστημα έως και 19/3/2021.

Στη συνέχεια μπορεί να προβεί σε νέα υπεύθυνη δήλωση προαναγγελίας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που θέτει πλέον σε αναστολή, αλλάζοντας το καθεστώς υπαγωγής της σε πληττόμενη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Τι ποσό θα λάβουν όσοι βγαίνουν σήμερα από την αναστολή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider