Εργασιακά
01-02-2021 | 14:35

122 επιστήμονες και 30 διοικητικοί στα ερευνητικά κέντρα - Έρχεται προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ

Αγγελική Μαρίνου
Μοιράσου το
122 επιστήμονες και 30 διοικητικοί στα ερευνητικά κέντρα - Έρχεται προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ

Την απόφαση για την έκδοση προκήρυξης πλήρωσης 122 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού – Τεχνικού προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Ερευνητικών Κέντρων που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) υπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Χρίστος Δήμας.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ, για την πλήρωση επιπλέον 30 θέσεων στα  Ερευνητικά Κέντρα με διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ενισχυθούν με προσωπικό το Ινστιτούτο Παστέρ, το ΕΛΚΕΘΕ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο «Δημόκριτος», το ΕΚΕΤΑ και άλλοι φορείς.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα πρέπει να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ή διδακτορικό) και πολύ καλή γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών.

«Από την πρώτη μέρα που ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τη μεταφορά της ΓΓΕΚ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπαμε ότι για εμάς η Έρευνα, η Τεχνολογία και η Καινοτομία συγκαταλέγονται στις βασικότερες πολιτικές μας προτεραιότητες. Είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από πολλά χρόνια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τυπικών διοικητικών διαδικασιών και προχωρήσαμε στην υπογραφή της απόφασης για την προκήρυξη των 122 θέσεων ειδικού επιστημονικού-τεχνικού προσωπικού που θα στελεχώσει τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας, κάτι που το είχαν απόλυτη ανάγκη» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πρόκειται για άλλο ένα στρατηγικό βήμα που στοχεύει στο να κρατήσουμε τα νέα μυαλά στην Ελλάδα και να αντιστρέψουμε την φυγή τους στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Δήμας.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τηρώντας το πρωτόκολλο των διοικητικών διαδικασιών:

α) Επιβεβαίωσε την ύπαρξη κενών θέσεων σε συνάρτηση με τις προκηρυσσόμενες θέσεις, οι οποίες υφίστανται και δεν έχουν καλυφθεί από μετάταξη ή άλλο τρόπο.

β) Υποβλήθηκε αίτημα για την έκδοση βεβαίωσης για την ύπαρξη πιστώσεων σε συνάρτηση με τη μισθοδοσία (έγγραφό μας με α.π. 7208/21-01-2021)

γ) Οι Ερευνητικοί φορείς απέστειλαν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στη λεκτική ονομασία, το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και τα γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα πρόσληψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.