Έως το τέλος Νοεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως το τέλος Νοεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους
Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, ώστε να καταχωρήσουν οι δικαιούχοι τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε 130.000 μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, συνυπογράφει σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το κονδύλι του ΟΑΕΔ γι’ αυτήν την έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται στα 52 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ και οι δικαιούχοι θα καταχωρήσουν ή θα επικαιροποιήσουν το αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) προκειμένου να τους καταβληθεί αυτόματα η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, όπως είχε γίνει και στην πληρωμή Απριλίου-Μαΐου 2020.

Επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας είναι η πληρωμή αυτή να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ή το αργότερο την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Το επίδομα θα δοθεί σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1/3/2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση τον Απρίλιο - Μάιο 2020.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider