ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνουν οι συμψηφισμοί ΦΠΑ με μελλοντικές οφειλές

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Πώς θα γίνουν οι συμψηφισμοί ΦΠΑ με μελλοντικές οφειλές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά προς συμψηφισμό 25% του ΦΠΑ με οφειλές, που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού με μελλοντικές οφειλές του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και Α΄ τριμήνου 2020, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο Διοικητής, Γιώργος Πιτσιλής.

Ήδη, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά προς συμψηφισμό 25% του ΦΠΑ με οφειλές, που έχουν καταληκτική ημερομηνία καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020. Υπενθυμίζουμε ότι ο συμψηφισμός με οφειλές από δόσεις ρυθμίσεων Ιουνίου και επόμενων μηνών είναι εφικτός, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους από δόσεις μέχρι και τον Μάιο 2020.

Ειδικά για τον έγκαιρο συμψηφισμό του ΦΠΑ με οφειλές ΦΠΑ Απριλίου, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δήλωσης στις 29 Μαΐου, και με οφειλές από παρακρατούμενους φόρους, για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού μέσω email στη ΔΟΥ τους, μέχρι και την Τετάρτη, 17 Ιουνίου.

Εφόσον έχουν ήδη υποβάλει αίτημα συμψηφισμού με τις οφειλές αυτές, ΔΕΝ απαιτείται νέο αίτημα. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω αιτήματος, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο συμψηφισμό, με οφειλές, που έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Ιουνίου 2020. Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι θα δουν τον συμψηφισμό και το αποτέλεσμά του στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του myTaxisNet.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider