Aνδρ. Χαλμπές: «Η Skoda καλεί ιδιώτες και επαγγελματίες στο Eco-Fest 2020»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aνδρ. Χαλμπές: «Η Skoda καλεί ιδιώτες και επαγγελματίες στο Eco-Fest 2020»
Ο Εμπορικός Διευθυντής της Kosmocar-Skoda, Ανδρέας Χαλμπές, τονίζει ότι το Eco-Fest 2020 στις 18 έως 20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τη μάρκα να εξηγήσει τις καινούριες τεχνολογίες της σε ένα ευρύτατο κοινό ιδιωτών και επαγγελματιών.

Η Skoda ανήκει στις μάρκες αυτοκινήτων με τη θεαματικότερη αύξηση πωλήσεων τα τελευταία έτη. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από τον όμιλο Kosmocar, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ως μεγάλος χορηγός, αρχικά στο συνέδριο Εcomobility-Conference και από εφέτος στο Eco-Fest 2020 από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Το insider μίλησε με τον Εμπορικό Διευθυντή της Kosmocar-Skoda, κ. Ανδρέα Χαλμπέ, για τη στρατηγική της μάρκας προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στα μοντέλα της, για την παρουσία της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, αλλά για τις προσδοκίες του ίδιου από το Eco-Fest 2020.

Eρ.: Το θέμα της μείωσης εκπομπής ρύπων απασχολεί πλέον όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τη στρατηγική της Skoda προκειμένου να πετύχει τους στόχους της;

Απ.: Στόχος της Skoda είναι να μειώνει σημαντικά κάθε χρόνο τις μέσες εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της, αλλά παράλληλα να συνεχίσει να απευθύνεται σε ένα μαζικό κοινό που ψάχνει έξυπνες και προσιτές λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε εφαρμογή νέας τεχνολογίας δεν μπορεί να καταφύγει σε πολύ ακριβές και εξειδικευμένες λύσεις, oπότε είτε μιλάμε για την ηλεκτροκίνηση είτε μιλάμε για άλλες μορφές εναλλακτικής κίνησης όπως το φυσικό αέριο, τα αυτοκίνητά μας είναι προσιτά και απευθύνονται στον μέσο Έλληνα καταναλωτή.

Ερ.: Θεωρείτε ότι το Eco Fest 2020 ανταποκρίνεται σε αυτή τη λογική;

Απ.: Ναι, σαφέστατα είναι μία πρόσκληση ανοιχτή τόσο για τον ιδιώτη όσο και για τον επαγγελματία ο οποίος κατ' αρχήν πρέπει να βρει ένα χώρο όπου θα έρθει σε επαφή με αυτές τις καινούριες τεχνολογίες. Στο Eco Fest 2020 θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τον καθοδηγήσουν και θα του εξηγήσουν το πώς λειτουργούν και ποιά είναι τα οφέλη αυτών των τεχνολογιών. Και σε συνάφεια με τη γκάμα βεβαίως που θα έχουμε εκεί και θα είναι το ηλεκτρικό Citigo, τα καινούρια Skala και Kamiq με τους κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και για τον επαγγελματία οδηγό ταξί η Octavia. Με όλα αυτά τα μοντέλα και με την Octavia CNG φυσικού αερίου για τον επαγγελματία οδηγό ταξί, που προσφέρει χώρους και αρκετά υψηλή δύναμη, καλύπτουμε ένα πολύ μεγάλο εύρος αγοραστικού κοινού και αναγκών.

Ερ.: Τα συγκεκριμένα μοντέλα υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα;

Απ.: Ήδη κυκλοφορεί από τα μέσα του 2019 η Octavia με τον κινητήρα φυσικού αερίου, τα υπόλοιπα μοντέλα είναι εντελώς καινούρια και αναφέρομαι ειδικότερα στο ηλεκτρικό Citigo που σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται και διατίθεται μάλλον από τον Ιανουάριο, οπότε και εμείς το λανσάρουμε παράλληλα με όλες τις υπόλοιπες αγορές. Στην περίπτωση του Scala και του Kamiq είναι νέα μοντέλα και παρουσιάστηκαν μέσα στο 2019, αλλά ο κινητήρας του φυσικού αερίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τις αρχές του χρόνου.

Ερ.: Άρα μιλάμε για πρεμιέρες στην Ελλάδα οπότε έχουν ένα λόγο παραπάνω για να έρθουν οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες στην Τεχνόπολη από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, όπου θα δουν και για πρώτη φορά από κοντά αυτά τα μοντέλα στη χώρα μας.

Απ.: Πολύ σωστά

Eρ.: Θα μπορούσατε να μας δώσετε ορισμένα στοιχεία – κλειδιά για τα συγκεκριμένα μοντέλα;

Απ.: Το ηλεκτρικό Citigo όντας ένα αυτοκίνητο πόλης έρχεται με μία αυτονομία της τάξεως των 270 χιλιομέτρων, που θεωρούμε ότι είναι υπέρ αρκετή για τις ανάγκες αστικής μετακίνησης. Η κατανάλωση σε κόστος χρήσης ρεύματος -γιατί είναι ηλεκτρικό το αυτοκίνητο και δεν έχει εκπομπές ρύπων- είναι περίπου στα 2 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα με τις σημερινές τιμές οικιακής χρέωσης στο ρεύμα. Οι λύσεις του φυσικού αερίου στο Kamiq και το Skala φέρνουν ένα κόστος μετακίνησης λίγο πάνω από τα 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, πάλι με τις σημερινές τιμές φυσικού αερίου, αλλά και αυτονομίες της τάξεως των 400 χιλιομέτρων καθαρά με φυσικό αέριο. Συν βεβαίως την επιπρόσθετη αυτονομία, που εξασφαλίζει η βενζίνη ως δεύτερο καύσιμο των συγκεκριμένων μοντέλων.

Επίσης για τον επαγγελματία οδηγό μπορούμε να πούμε ότι η Octavia με τις αυξημένες δεξαμενές φυσικού αερίου που έχει, μπορεί να δώσει δυνατότητα αυτονομίας μέχρι και 480 χιλιομέτρων. Αν συγκρίνουμε το ετήσιο κόστος χρήσης ενός αυτοκινήτου φυσικού αερίου σε σχέση με έναν κινητήρα πετρελαίου μπορούμε να έχουμε μέχρι και 50% οικονομία στην ετήσια χρήση λόγω και της μειωμένης κατανάλωσης αλλά και της χαμηλότερης τιμής του καυσίμου. Να υπογραμμίσω για μια ακόμη φορά, ότι θα βρίσκονται στη διάθεση των ιδιωτών και των επαγγελματικών επισκεπτών καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Eco – Fest 2020 ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Skoda, για να λύνουν κάθε απορία.

Κύριε Χαλμπέ, σας ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ και καλώ για μια ακόμη φορά τον κόσμο στο Eco-Fest 2020 από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider