Δυναμική ανάπτυξη για την αγορά διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική ανάπτυξη για την αγορά διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων
Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων θα αυξηθεί με CAGR 2,50% κατά την περίοδο 2022-2027.

Η αυξανόμενη ζήτηση για μέταλλα και ορυκτά από διάφορες βιομηχανίες και η παγκόσμια ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας στο περιβάλλον δίνουν ώθηση στην αγορά διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων σε όλο τον κόσμο. Η αύξηση της ζήτησης άνθρακα από διάφορες οικονομίες υποστηρίζει περαιτέρω την ανάπτυξη της αγοράς για τη διαχείριση των αποβλήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς η εξόρυξη άνθρακα παράγει μεγάλο όγκο αποβλήτων σε σύγκριση με άλλες μορφές εξόρυξης.

Η έρευνα της Expert Market Research με τίτλο «Παγκόσμια Αγορά Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων- Πρόβλεψη 2022-2027», παρέχει μια εκτενή προοπτική της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων, αξιολογώντας την αγορά με βάση τα τμήματα της, όπως είναι ο τύπος εξόρυξης, ο τύπος ορυκτού, το είδος των αποβλήτων και οι γεωγραφικές περιοχές. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων θα αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 2,50% κατά την περίοδο 2022-2027.

Η εξεταζόμενη αγορά αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη κατά την προβλεπόμενη περίοδο λόγω των αυστηρών κανόνων και κανονισμών που εφαρμόζουν διάφορες κυβερνήσεις για τη βέλτιστη διαχείριση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί δίνουν έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται κατά τις διαδικασίες εξόρυξης, η ζήτηση της αγοράς για τη διαχείριση των συγκεκριμένων αποβλήτων αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η διαχείριση των εξορυκτικών αποβλήτων αναφέρεται στις διαδικασίες και τις στρατηγικές που εφαρμόζονται για τη βέλτιστη διάθεση των αποβλήτων που παράγονται κατά τις εργασίες εξόρυξης. Τα απόβλητα εξόρυξης ενσωματώνουν υλικά όπως υπερκείμενο εδάφους και απόβλητα από πετρώματα και διάφορα απορρίμματα.

Με βάση τον τύπο εξόρυξης, υπάρχει η υπαίθρια εξόρυξη, η υπόγεια Εξόρυξη ενώ με βάση τον τύπο ορυκτού έχει επικρατήσει η ταξινόμηση σε κάρβουνο, σίδερο, αλουμίνιο, χαλκό και άλλα.

Με βάση τον τύπο εξόρυξης, ο τομέας της υπαίθριας εξόρυξης αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, καθώς χρησιμοποιείται συνήθως για την εξόρυξη μετάλλων και ορυκτών από τον φλοιό της γης. Η ταχεία εκβιομηχάνιση σε συνδυασμό με την αναπτυσσόμενη εξορυκτική βιομηχανία αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες την ανάπτυξη της αγοράς την επόμενη πενταετία.

Η πράσινη μετάβαση έχει δώσει ώθηση στη ζήτηση για τεχνικές διαχείρισης των εξορυκτικών αποβλήτων για τη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων στο περιβάλλον. Η αυξανόμενη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται επίσης να σηματοδοτήσει μια βασική τάση στην αγορά. Μέταλλα όπως το κοβάλτιο, το λίθιο και το νικέλιο που λαμβάνονται από την εξόρυξη χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, με αποτέλεσμα την αύξηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης και της παραγωγής αποβλήτων. Μέταλλα όπως ο χαλκός και ο ψευδάργυρος χρησιμοποιούνται στις υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Γεωγραφικά, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να ηγηθεί της ανάπτυξης της αγοράς διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων λόγω των βελτιωμένων οικονομικών συνθηκών σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ορυχείων. Η Κίνα καταγράφει επίσης σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο λόγω της παρουσίας διαφόρων ορυχείων και της αυξανόμενης ζήτησης για ορυκτά και μέταλλα από διάφορες βιομηχανίες εντός συνόρων.

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη αναμένεται να αποκτήσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της αγοράς διαχείρισης αποβλήτων εξόρυξης λόγω, μεταξύ άλλων, της εφαρμογής αυστηρών κανονισμών για την εξόρυξη από οικονομίες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες είναι οι χώρες που παράγουν τα περισσότερα πλαστικά απόβλητα

ΕΔΣΝΑ - Απορρίμματα: «Τρέχει» νέος διαγωνισμός 98 εκατ. ευρώ στη Δ. Αττική με «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα

Πλαστικά απόβλητα: Ένα στοίχημα δισεκατομμυρίων με φόντο την πράσινη ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider