Εκθετική αύξηση των startup που στρέφονται στις τεχνολογίες για το κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκθετική αύξηση των startup που στρέφονται στις τεχνολογίες για το κλίμα
Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις VC σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας κλίματος είναι επτά φορές υψηλότερες φέτος από ό,τι το 2016

Ο κλάδος της τεχνολογίας δείχνει να παίρνει τα ηνία στις επενδύσεις κατά της κλιματικής αλλαγής με τις startups να αποτελούν τους νέους πρωταγωνιστές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι επενδύσεις των εταιρειών τεχνολογίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη φθάσει τα 32 δις. δολάρια φέτος ξεπερνώντας το συνολικό ποσόν που δαπανήθηκε για τον ίδιο σκοπό το 2020 ενώ εκθετικά αυξάνονται και οι επενδύσεις στις τεχνολογίες για το κλίμα οι οποίες έχουν υπερτετραπλασιαστεί από το 2016, όταν οι επενδυτές στήριξαν τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο με μόλις 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα έκθεση της εταιρείας ανάλυσης επιχειρηματικών κεφαλαίων Dealroom και της εταιρείας προώθησης London & Partners, μεταξύ 2016 και 2021, οι νεοφυείς εταιρείες στον κλάδο των τεχνολογιών για το κλίμα στις ΗΠΑ συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ενώ οι αντίστοιχες εταιρείες στην Κίνα, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στη σειρά.

Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή παγκοσμίως για την κλιματική τεχνολογία σύμφωνα με τα ευρήματα, τα οποία αναλύουν στοιχεία που αφορούν σε εταιρείες τεχνολογίας που εργάζονται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ή την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις VC σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας κλίματος είναι επτά φορές υψηλότερες φέτος από ό,τι το 2016, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η έκθεση.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στο φως καθώς ορισμένοι από τους κορυφαίους επενδυτές του κόσμου χαιρετίζουν τις δυνατότητες που έχουν νεοφυείς επιχειρήσεις που εστιάζουν στο κλίμα. Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, Λάρι Φινκ, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι επόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις αξίας 1.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αφορούν στην κλιματική τεχνολογία. Ομοίως, ο Μπιλ Γκέιτς είπε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να δημιουργηθούν «οκτώ ή 10 Tesla» στο διάστημα.

Με εξαίρεση την περιοχή Bay Area στην Καλιφόρνια, το Λονδίνο φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας κλίματος, σύμφωνα με την έκθεση. Στη βρετανική πρωτεύουσα έχουν δημιουργηθεί 416 νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας για το κλίμα μετά από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα . Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, οι νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της κλιματικής τεχνολογίας στο Λονδίνο αποτιμώνται συλλογικά στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider