Τίμερμανς: Τι μάθαμε από τις υψηλές τιμές στην ενέργεια

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τίμερμανς: Τι μάθαμε από τις υψηλές τιμές στην ενέργεια
Στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit μίλησε ο Φρανς Τίμερμανς.

Η αύξηση των τιμών στην ενέργεια δεν οφείλεται στην Πράσινη Συμφωνία και μάλιστα, σήμερα, θα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση εάν δεν είχαμε κάνει αυτή τη συμφωνία πριν από πέντε χρόνια, τόνισε ο Φρανς Τίμερμανς, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι η μοναδική επιλογή για να περιοριστούν οι συνέπειες της μετάβασης είναι να προσαρμοστούμε σε αυτήν, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο σοβαρές. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιταχυνθεί η διείσδυση των ΑΠΕ και να ληφθούν μέτρα για να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες από τις υψηλές τιμές.

Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο κ. Τίμερμανς, υπογράμμισε ότι η μεγάλη πρόκληση δεν είναι η μετάβαση αυτή καθαυτή ούτε οι επενδύσεις αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά πρέπει να επιτελεστούν εξαιρετικά γρήγορα και να κινητοποιηθούν τεράστια κεφάλαια. Σε αυτό μπορεί να συμβάλει και ο ιδιωτικός τομέας, όπως σημείωσε, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ιδιωτικές εταιρείες να εμπιστευθούν τα νέα δεδομένα.

«Πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες θα συζητήσουμε για το Σύμφωνο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μετάβασης. Ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες όταν υπεγράφη η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι για να αρπάξουμε την ευκαιρία», σχολίασε σχετικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider