6ο Annual Sustainability Summit: Ο δρόμος προς την Κλιματική Ουδετερότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
6ο Annual Sustainability Summit: Ο δρόμος προς την Κλιματική Ουδετερότητα
Το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως μοναδικός θεσμός από το 2016 όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα.

Η κλιματική ουδετερότητα στην Ελλάδα και η επίτευξη μιας κυκλικής οικονομίας ήταν το θέμα συζήτησης στο 6ου Annual Sustainability Summit, που διοργάνωσε και φέτος τo ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Η εκδήλωση, που και φέτος πραγματοποιήθηκε ως live digital event με μεγάλη προσέλευση, φιλοξένησε το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριο Κωνσταντίνος Αραβώση, ο οποίος απεύθυνε σύντομο Χαιρετισμό, ενώ παρέστη ως Guest Speaker ο Urs Brodmann, CEO του Ευρωπαικού Οργανισμού First Climate.

Διακεκριμένοι ομιλητές από κορυφαίες επιχειρήσεις παρουσίασαν καλές πρακτικές στον τομέα αυτό, όπως η κυρία Χρυσάνθη Μπερμπάτη, Επικεφαλής προγραμματισμού ομίλου, IR και ESG, Τράπεζα Πειραιώς, η κυρία Ελένη Ανδρεάδη, Group Director of Sustainability and CSR, Sani Resort και ο κύριος Χάρης Παρίσης, Group Head of Marketing , ALUMIL.

H έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Καθηγητή Eric Soderquist, Διευθυντή MBA International Program (ΟΠΑ), ενώ συντονιστής ήταν ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) και Επισκέπτης Καθηγητής σε θέματα Bιώσιμης Ανάπτυξης & ESG του MBA International. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης η νέα επιστημονική μελέτη του i-MBA Sustainable Development and Circular Economy Club του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τη δημιουργία ενός Circularity Index.

Η συζήτηση ανέδειξε τη σημασία και το ρόλο της κλιματικής ουδετερότητας και της κυκλικής οικονομίας στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, ενώ συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντικών πολιτικών καθώς και πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και πώς αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις, ποια είναι τα οφέλη, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.

Στην εκδήλωση επίσης δόθηκαν τιμητικά βραβεία σε εταιρείες και ΜΚΟ που υλοποίησαν σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες με άξονα το περιβάλλον και την κλιματική ουδετερότητα. Βραβεία έλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ, η ΜΕΓΑ, η HALCOR και η μη κυβερνητική οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ, καθώς και η δημοσιογράφος Ευτυχία Κωνσταντινίδου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής, έρευνας και καινοτομίας, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ3 «Όμικρον 3».

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το insider.gr, το epixeiro.gr, το energia.gr και Υποστηρικτής το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Το Annual Sustainability Summit έχει πλέον καθιερωθεί ως μοναδικός θεσμός από το 2016 όπου συναντιούνται η ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα σε ένα γόνιμο διάλογο που αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα, τάσεις και προκλήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία και την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider