Κλιματική Αλλαγή: Η BlackRock επενδύει 250 εκατ. δολάρια στις αναδυόμενες αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλιματική Αλλαγή: Η BlackRock επενδύει 250 εκατ. δολάρια στις αναδυόμενες αγορές
Σημαντικά κεφάλαια για την κλιματική αλλαγή θα επενδύσει η BlackRock στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που σχετίζονται με το κλίμα σε επιλεγμένες χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Η Σύμπραξη Χρηματοοικονομικής Συνεργασίας της BlackRock (CFP) θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις σε τομείς όπως η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, οι ηλεκτρικές υπηρεσίες μεταφοράς και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάριαα.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η κοινοπραξία δέκα επενδυτών της σύμπραξης περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και άλλων φιλανθρωπικών και θεσμικών επενδυτών και επεσήμανε ότι απαιτείται «σημαντικό κεφάλαιο» σε υποδομές για τη μείωση του άνθρακα σε αυτές τις περιοχές.

Αυτή η φιλόδοξη εταιρική σχέση θα βοηθήσει στον επαναπροσανατολισμό των χρηματοοικονομικών ροών προς επενδύσεις αειφόρου ανάπτυξης σε ολόκληρο τον αναδυόμενο κόσμο, με προτεραιότητα την Αφρική, δήλωσε ο Remy Rioux, διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης.

Πηγή: Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider