Tip of the Day

Πώς θα μειώσετε τα απορρίμματα χαρτιού στον εργασιακό χώρο

27-01-2025 | 07:55
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς θα μειώσετε τα απορρίμματα χαρτιού στον εργασιακό χώρο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μείωση των απορριμμάτων χαρτιού στον εργασιακό χώρο απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και δέσμευση για υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών. Υπάρχουν κάποιοι αποτελεσματικοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χαρτί και να προστατεύσετε το περιβάλλον.

- Η μετάβαση σε ψηφιακά αρχεία είναι θεμελιώδης για τη μείωση της χρήσης χαρτιού. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται ηλεκτρονικά έγγραφα όποτε είναι δυνατόν. Χρησιμοποιήστε λύσεις αποθήκευσης που βασίζονται σε cloud για να αποθηκεύσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία με ασφάλεια από οπουδήποτε, εξαλείφοντας την ανάγκη για υπερβολική εκτύπωση και φυσική αποθήκευση.

- Εκτυπώστε προσεκτικά: Πριν πατήσετε το κουμπί εκτύπωσης, αναρωτηθείτε εάν είναι πραγματικά απαραίτητο ένα έντυπο αντίγραφο. Επιλέξτε ψηφιακές εναλλακτικές, όπως η ανάγνωση εγγράφων σε οθόνες ή η χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών αντί να εκτυπώνετε και να υπογράφετε φυσικά αντίγραφα όποτε είναι εφικτό. Όταν η εκτύπωση είναι αναπόφευκτη, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εκτυπωτές και τα φωτοαντιγραφικά είναι προεπιλεγμένα για εκτύπωση διπλής όψης. Αυτή η απλή ρύθμιση μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση χαρτιού χωρίς να διακυβεύεται η αναγνωσιμότητα ή η χρηστικότητα του έντυπου υλικού. Η εκτύπωση διπλής όψης μειώνει αποτελεσματικά τη χρήση χαρτιού στο μισό και εξοικονομεί κόστος ταυτόχρονα.

- Ψηφιακή Επικοινωνία και Συνεργασία: Προωθήστε τα ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και τα εργαλεία διαχείρισης έργων για να διευκολύνετε τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να ανταλλάσσουν σημειώσεις, αναφορές και ενημερώσεις ηλεκτρονικά αντί να εκτυπώνουν και να διανέμουν έντυπα αντίγραφα.

- Βελτιστοποιήστε τη γραμματοσειρά, τα περιθώρια και τη μορφοποίηση: Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν γραμματοσειρές με περιορισμένο χώρο και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις περιθωρίου για μεγιστοποίηση. Η συμπαγής μορφοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των σελίδων που απαιτούνται για την εκτύπωση, εξοικονομώντας τελικά χαρτί. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μικρότερη απόσταση μεταξύ των γραμμών χωρίς συμβιβασμούς στην αναγνωσιμότητα για να μειώσετε περαιτέρω τη χρήση χαρτιού.

- Οργανώστε συνεδρίες για την εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τη σημασία της μείωσης της σπατάλης χαρτιού και προσφέρετε πρακτικές συμβουλές για το πώς θα το επιτύχετε. Αυξήστε την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης χαρτιού και παρακινήστε τα άτομα να συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης χαρτιού.

- Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση: Καθιερώστε ένα καλά καθορισμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο γραφείο σας για να διασφαλίσετε ότι τα απορρίμματα χαρτιού ανακυκλώνονται σωστά. Τοποθετήστε τους κάδους ανακύκλωσης στρατηγικά σε όλο τον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων κοντά σε εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα, για να ενθαρρύνετε τους εργαζόμενους να απορρίπτουν τα απορρίμματα χαρτιού με υπευθυνότητα. Όποτε είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε ξανά τυπωμένα φύλλα μονής όψης για εσωτερικά προσχέδια ή σημειώσεις.

- Ψηφιακές συνδρομές και ηλεκτρονική τεκμηρίωση: Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να εγγραφούν σε ψηφιακές εκδόσεις εφημερίδων, περιοδικών και ενημερωτικών δελτίων αντί να λαμβάνουν φυσικά αντίγραφα.

- Προώθηση της χρήσης ηλεκτρονικών υπογραφών: Αποφύγετε την εκτύπωση εγγράφων αποκλειστικά για τη λήψη υπογραφών. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε υπηρεσίες ηλεκτρονικής υπογραφής που επιτρέπουν την ασφαλή και νομικά έγκυρη υπογραφή και κοινή χρήση εγγράφων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Europol: Οι ληστείες μουσείων έχουν γίνει βιαιότερες - Oι κλέφτες στρατολογούνται μέσω social media

23:50

Στα 117 εκατ. ευρώ οι δωρεές προς το ΥΠΕΘΑ από τον Ιούλιο του 2023

23:42

Χέγκσεθ: « Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων εναντίον του Ιράν»

23:30

Τυνησία: Νοσοκομείο έχει παραλάβει 19 σορούς μετά από ναυάγιο σκάφους με μετανάστες

23:25

Το Ιράν υπόσχεται μία νέα «ήττα» για τις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις

23:14

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με φόντο δασμούς, Ιράν και Nvidia

22:55

Φωτιά στη Νεβάδα: Σχεδόν 90.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

22:46

Παραιτήθηκε από σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Σωτήρης Σέρμπος

22:25

Οι πρώτοι AI δορυφόροι της SpaceX με τσιπ της Nvidia θα εκτοξευθούν το 2027

22:17

Ποια πόλη στην Ελλάδα «έβρασε» με 41,5 βαθμούς Κελσίου σήμερα

22:01

Στη Βουλή το νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής μετά από φυσικές καταστροφές

21:52

Reuters: Ποιες είναι οι επιλογές του Ιράν για κλιμάκωση της έντασης μετά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

21:34

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση σε πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας

21:28

Σε νέο υψηλό 3,5 μηνών ο χρυσός με προσοχή σε PCE και Τζάκσον Χολ

21:16

Πυροσβεστική: 49 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

21:04

Νετανιάχου: «Το Ιράν επιχείρησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους μου»

21:02

Απώλειες 2,5% για το πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις Μπέσεντ στο Ιράν

20:51

Βρετανία: 12 συλλήψεις έπειτα από πολύνεκρο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο

20:45

Ο ουκρανικός στρατός «χτύπησε» στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ροστόφ

20:31

Η Ρωσία έπληξε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία

20:20

Austriacard: Στο 96,29% το ποσοστό της Dai Nippon Printing

20:17

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν με έμφαση σε 5 τομείς - Μπέσεντ: «Κομμένη κάθε οικονομική γραμμή ζωής»

20:14

«Περιφέρεια 2030»: Το κυβερνητικό σχέδιο για ορεινές περιοχές και νησιά

20:02

«Πακέτο» ΔΕΘ για μικρομεσαίους: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να τους ξανακερδίσει

19:58

Τι συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο

19:54

Εκτός λειτουργίας το ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ

19:41

Παπουτσάνης: Από 2 Νοεμβρίου η πληρωμή καθαρού προμερίσματος 0,04 ευρώ ανά μετοχή

19:30

Κεφαλογιάννη: «Προτεραιότητα η νησιωτικότητα και ιδιαίτερα η στήριξη των μικρών νησιών»

19:18

Πούτιν: Υπό ρωσικό κρατικό έλεγχο οι επιχειρήσεις που δεν προστατεύονται από ουκρανικά drones

19:05

Φλατ οι ευρωαγορές με βλέμμα στον Μπέσεντ