Tip of the Day

Πώς να κάνετε «έξυπνες» αγορές στις εκπτώσεις

09-07-2021 | 07:41
Μοιράσου το

Οι θερινές εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα και τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά την Κυριακή 11 Ιούλιου από τις 11 το πρωί έως 8 το βράδυ, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους καταναλωτές βγουν στα μαγαζιά, να ψωνίσουν σε χαμηλότερες τιμές.

Με σωστό σχεδιασμό και καλή οργάνωση, οι αγορές μπορούν ακόμη πιο εύκολες και συμφέρουσες για την τσέπη μας.

Λίστα αγορών και συγκεκριμένο budget

Πριν ακόμα βγούμε για ψώνια, καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε και πόσα χρήματα έχουμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε. Με αυτό τον τρόπο αφενός θα καλύψουμε τις ανάγκες που πραγματικά έχουμε, αφετέρου θα είναι πιο εύκολο να μην παρασυρθούμε κατά τη βόλτα μας στα καταστήματα και καταλήξουμε να επιστρέψουμε στο σπίτι με σακούλες γεμάτες με προϊόντα που τελικά δεν χρειαζόμασταν. Με δεδομένο μάλιστα ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνατότητες που είχαμε για αγορές ήταν περιορισμένες λόγω των μέτρων και ενδεχομένως η διάθεσή μας για κατανάλωση μεγαλύτερη, ίσως είναι περισσότερο απαραίτητο να θέσουμε εξαρχής τα «όρια» που έχουμε για τις αγορές μας.

Έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου

Οι καταναλωτές φέτος είναι περισσότερο εξοικειωμένοι από ποτέ με τις Οnline αγορές καθώς λόγω της πανδημίας για μεγάλο χρονικό διάστημα ψώνιζαν αποκλειστικά από ηλεκτρονικά καταστήματα. Ακόμη και τώρα που τα καταστήματα είναι ανοιχτά ωστόσο, τα e-shop μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα πολύ καλό εργαλείο τόσο για έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών μεταξύ των καταστημάτων, όσο και για να γλιτώσουμε χρόνο γυρίζοντας άσκοπα σε πολλά μαγαζιά. Εφόσον η προετοιμασία σχετικά με το τι μας ενδιαφέρει έχει γίνει νωρίτερα μέσω διαδικτύου, μπορούμε στη συνέχεια να επισκεφθούμε το αντίστοιχο κατάστημα είτε για να δούμε από κοντά το προϊόν είτε για να το δοκιμάσουμε αν πρόκειται για ρούχα ή παπούτσια και να αποφασίσουμε εάν τελικά επιθυμούνε να το αγοράσουμε.

«Επένδυση» σε διαχρονικά και casual ρούχα

Σε ό,τι αφορά τα ρούχα και τα παπούτσια, οι εκπτώσεις προσφέρουν μία καλή ευκαιρία για αγορές προϊόντων που θα κρατήσουμε στη ντουλάπα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ανεξαρτήτως των τάσεων της μόδας και τα οποία θα μπορούμε να φοράμε σχεδόν σε κάθε περίσταση. Μέσα στην πανδημία για παράδειγμα, σημαντικές πωλήσεις κατέγραψαν προϊόντα όπως αθλητικά είδη, φόρμες, κολάν και παπούτσια ενώ παρατηρήθηκε και μία μεγάλη στροφή προς πιο casual ρούχα. Έτσι πέρα από τις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή για τις υποχρεώσεις της δουλειάς ή κάποιας κοινωνικής εκδήλωσης, οι εκπτώσεις προσφέρονται και για αγορές σε ρούχα και παπούτσια που εξυπηρετούν όλες τις καθημερινές ανάγκες.

Οι «κρυμμένες» προσφορές

Οι εκπτώσεις είναι πάντα μία καλή ευκαιρία να επωφεληθούμε από τις μεγάλες προσφορές που συνήθως γίνονται σε προϊόντα που δεν είναι είναι δημοφιλή λόγω εποχικότητας και δεν βρίσκονται στα «πρώτα» ράφια των καταστημάτων για να τραβήξουν τα βλέμματα. Ιδιαίτερα φέτος που αρκετά καταστήματα έχουν μείνει με μεγάλα αποθέματα από τον χειμώνα όταν βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας, οι εκπτώσεις σε αυτά τα προϊόντα αναμένεται να είναι είναι ιδιαίτερα δελεαστικές ώστε οι έμποροι να ρευστοποιήσουν το στοκ και να γεμίσουν τα ράφια τους με νέα εμπορεύματα το φθινόπωρο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να απαιτεί χρόνο γιατί κανείς θα πρέπει να ψάξει πέρα από τις εντυπωσιακές βιτρίνες και τα μπροστινά ράφια ωστόσο ενδέχεται να ανακαλύψει και μεγάλες ευκαιρίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.