INSIDE OUT

Η ευχή Μητσοτάκη από τα Χανιά – Τα πυροσβεστικά του Κασσελάκη και τα F-35

16-08-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ευχή Μητσοτάκη από τα Χανιά – Τα πυροσβεστικά του Κασσελάκη και τα F-35

«Ο τόπος προχωρά μπροστά μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και την τοξικότητα η οποία δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια».

Το ψύχραιμο μήνυμα ήρθε από τον πρωθυπουργό, την επόμενη των μεγάλων πυρκαγιών. Όταν οι καταστροφές είναι για άλλη μια φορά αφορμή αντιπαράθεσης, ενίοτε χωρίς όρια. Πόλωση για την πόλωση.

Από τα Χανιά, ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους. Ήδη, το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται γι’ αυτό.

Και με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο έκανε μια ευχή:

«Ελπίζω οι στιγμές αυτές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να σκεφτούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πώς ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες στο μέλλον».

Άλλος για την Τήνο τράβηξε...

Ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις τελετές για την 84η επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Το μήνυμα που έστειλε ήταν για ακούν οι γείτονες και Σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ:

«Κάθε ημέρα η πατρίδα μας γίνεται ισχυρότερη, δυνατότερη, για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Και εδώ, στη μέση του Αιγαίου όπου βρισκόμαστε, είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό».

Αλλά δεν ήταν μόνο ο Νίκος Δένδιας στην Τήνο. Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ως Δήμαρχος κανονικά θα ήταν στην Αθήνα. Αλλά ως υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ «πετάχτηκε» αλλού και έκανε δηλώσεις, που τα είχαν όλα. Την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, την Παναγιά, τους πυρόπληκτους (...) για να καταλήξει:
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας». Και ευθύς έπιασε θέση στους επίσημους στη ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «ΕΛΛΗ» και τη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

...κι άλλος στην Καστανιά

Στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «σολάρισε»:

«Εδώ στη Σουμελά, στο Βέρμιο, εμείς οι Πόντιοι, εκδηλώνουμε το αίσθημά μας, την ψυχή μας, την μνήμη μας, την τιμή που οφείλουμε σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους, έδωσαν το αίμα τους πριν από έναν αιώνα περίπου και εξαφανίστηκαν από τα πατρογονικά εδάφη, είτε με θάνατο είτε με προσφυγιά. Τους τιμούμε και θα τιμούμε πάντα τους αγώνες τους».

Όλα αυτά για να καταλήξει: «Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα ασφαλής, ευημερούσα, μία χώρα που παλεύει καθημερινά να είναι απολύτως ειρηνική, δημοκρατική φιλελεύθερη σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ασταθές σε ένα περιβάλλον που έχει τόσα πολλά προβλήματα και πολέμους».

Ο Κασσελάκης πυροσβέστης

Στους εποχικούς πυροσβέστες στη Νέα Μάκρη πήγε ο Στ. Κασσελάκης. Και φυσικά τα «έσουρε», όπως συνηθίζει.
Συζήτησε με τους εργαζόμενους που είχαν βάρδια. Του είπαν για τις 3.500 κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική και ζήτησαν να καλυφθούν από τους εποχικούς πυροσβέστες, που είναι 2.500.

«Αυτό που γίνεται, κατά τη γνώμη μου, στις πλάτες σας, είναι εκμετάλλευση. Όταν σε χρειάζονται, σου δίνουν 950 ευρώ για έξι μήνες και βασίζονται στην καλή σου βούληση και στην ηθική σου ανταμοιβή για να συνεχίζεις», ξέσπασε για το άδικο ο Στ. Κασσελάκης.

Άδικο επί ΝΔ; Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εποχικούς πυροσβέστες;

Αλλά οι φωτιές φαίνεται ότι είναι ένα πεδίο που πλέον εξειδικεύεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και λέει ότι αγοράζοντας ένα F-35 λιγότερο μπορείς να πάρεις 300 πυροσβεστικά. Με αυτή τη λογική, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκσυγχρόνισε λιγότερα F-16 για να πάρει πυροσβεστικά; Αλλά δεν είχαν τέτοιες φαεινές ιδέες στην Κουμουνδούρου επί Τσίπρα. Είχαν άλλες, βέβαια, εξίσου «ευρηματικές».

Και εκεί, λοιπόν, έξω από το κτίριο που βρέθηκε απανθρακωμένη η 65χρονη Νάντια, ο Στ. Κασσελάκης έκανε δηλώσεις στο CNN για τις φωτιές.

«Δεν πρόκειται για μια περίπτωση που η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια κατάσταση ιδανικά κι εγώ ήρθα εδώ για να κάνω μια φθηνή πολιτική αντιπαράθεση προκειμένου να κερδίσω πόντους (…) Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο»;
Έθεσε το ερώτημα σε ένα διάλειμμα της αντιπαράθεσης για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου – Η ποια;

Τον «τσάκωσε» ο Ν. Ρωμανός τον Στ. Κασσελάκη και δεν του χαρίστηκε: Fake ήταν υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου και αποκαλύφθηκε από βίντεο εθελοντών.

Εθελοντής συνομιλεί με τον Στ. Κασσελάκη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του λέει ότι θέλει να φιλοξενήσει τον σκύλο «αν ο ίδιος το επιθυμεί».

Ο εθελοντής στην ανάρτησή του ανέφερε ότι «τελικά, τον έβγαλε για 10 μέτρα μία βόλτα, ίσα να τον τραβήξει φωτογραφίες ο φωτογράφος του και αυτό ήταν όλο».

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη - Θα είναι σύντομα κοντά μας»

23:47

Πάνω από 26 εκατ. Ιρανοί έχουν προσφερθεί για εθελοντική στράτευση

23:36

Νετανιάχου: «Προτεραιότητα η διάλυση της Χεζμπολάχ - Ίδιοι οι στόχοι Ισραήλ και ΗΠΑ για Ιράν»

23:24

ΔΑΑ: «Ναι» από ΓΣ σε μεικτό μέρισμα 0,66 ευρώ ανά μετοχή - Εξελέγη νέο ΔΣ

23:13

Διπλό ρεκόρ όλων των εποχών για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street

23:00

Ολλανδία: Χρηματοδότηση σχεδόν 250 εκατ. ευρώ για κατασκευή drones για την Ουκρανία

22:46

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη - Ρεκόρ στις αμερικανικές εξαγωγές αργού με 5,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

22:34

SOS για ύφεση και ενεργειακή κρίση στην Ιταλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

22:32

«Νεύμα» Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) για «δύσκολους καιρούς» εάν παραμείνει στα ύψη το πετρέλαιο

22:23

Ρωσία: Η αύξηση της παραγωγής drones για Ουκρανία παρασύρει την Ευρώπη στον πόλεμο

22:19

Παγκόσμια Τράπεζα: «Καμπανάκι» για Στενά του Ορμούζ - Μήνες αναταράξεων και μετά το άνοιγμα

22:05

Στενά του Ορμούζ: Πρόταση Ιράν για ελεύθερη διέλευση πλοίων από Ομάν

22:05

Η Βρετανία επιστρέφει στο πρόγραμμα Erasmus από το 2027

21:56

Χρυσός: Απώλειες σχεδόν 1% με φόντο Τεχεράνη - Ουάσιγκτον

21:47

Κοντά στην παραγωγή το νέο τσιπ της Tesla - Άλμα 7% της μετοχής

21:36

Μπεζ Βίβλος (Fed) για πόλεμο στο Ιράν: Ήπια η αύξηση των τιμών

21:26

Νέα εικόνα Τραμπ μέσω ΑΙ που είναι αγκαλιά με τον Ιησού Χριστό

21:16

Στάρμερ: «Δεν θα υποχωρήσουμε στις αμερικανικές πιέσεις για να συρθεί η Βρετανία στον πόλεμο»

21:13

Τραμπ: «Ο Μαγιάρ θα κάνει καλή δουλειά»

21:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κόστα: Συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή

20:59

ΥΠΑΑΤ: Κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την αποβίβαση εξοπλισμού για τον αφθώδη πυρετό

20:46

Επαφές Σχοινά στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους Επιτρόπους για τον αγροτικό τομέα

20:38

Μελόνι: «Θέλουμε να αναπτύξουμε κοινή παραγωγή με την Ουκρανία για drone»

20:36

Βουλή: Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου την Πέμπτη - Στις 11:00 η παρέμβαση Μητσοτάκη

20:32

ΗΠΑ: Ο στρατός εμπόδισε επτά πλοία να περάσουν από το Ορμούζ το τελευταίο 48ωρο

20:26

Ανησυχία και στην ΕΚΤ για το Mythos της Anthropic

20:21

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει 169.060 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό μέσω Stock Awards

20:11

Ευρύ το φάσμα των εκδηλώσεων του ανευρύσματος εγκεφάλου

20:09

ΟΛΘ: Νέο ιστορικό υψηλό σε έσοδα και κερδοφορία το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 2,2 ευρώ ανά μετοχή

20:06

Το BBC θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων