INSIDE OUT

Χρυσάφι οι αστακοί στις τσέπες Κασσελάκη, Πόλεμος διαρροών και υπαινιγμοί για offshore, Ο Στέφανος πάει φαντάρος

Μαρία Νταλιάνη
11-03-2024 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρυσάφι οι αστακοί στις τσέπες Κασσελάκη, Πόλεμος διαρροών και υπαινιγμοί για offshore, Ο Στέφανος πάει φαντάρος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έπεσα απ’ τα σύννεφα. Όταν λέγαμε αυτοδημιούργητος εφοπλιστής ο Πρόεδρος εννοούσαμε αυτό;

Η αποκάλυψη των εταιρειών, των ονομάτων και του τύπου των πλοίων (Πρώτο Θέμα), αποκαθηλώνει την αίσθηση που υπήρχε για τα εφοπλιστικά κυβικά του Προέδρου Κασσελάκη. Φυσικά, όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι κακό, ή απογοητευτικό τα πλοία να είναι αστακοκάραβα, αλλά στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης αλιευτικών σκαφών δεν είθισται να αποκαλείται εφοπλιστής, αλλά ψαράς. Τηρουμένων των αναλογιών πάντα, γιατί άλλο είναι να έχεις τράτες για σαρδέλα, κι άλλο αστακοκάραβα στο Μέϊν, η κατοχή τέτοιων πλοιαρίων ήταν μια πολύ καλή επένδυση, καθώς η ζήτηση για ζωντανούς αστακούς από την Κίνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη τους στα δυτικά της Αυστραλίας απ’ όπου τους προμηθεύονταν αύξησε κατακόρυφα την τιμή τους. Εάν υπολογιστεί επίσης ότι η ζήτηση προέρχεται από την ραγδαία ανερχόμενη μεσαία τάξη της Κίνας, καθώς ο κόκκινος αστακός θεωρείται ένδειξη πλούτου και καλοτυχίας, και αυτοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, η επένδυση σε αστακοκάραβα είναι έξυπνη.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί

Η αποκάλυψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να έχει εταιρείες στις ΗΠΑ, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία, προκάλεσε ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Μαρινάκη-Κεχαγιά, έγινε είτε με ανακοινώσεις, είτε με διαρροές από τις οποίες δεν έλειψαν και οι βαρύτατοι υπαινιγμοί.

Offshore

«Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να "συγκαλύπτουν" το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν "συναντήσει" κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη...» αναφέρει μια από τις διαρροές του Συριζα. Υποθέτω πως υπάρξουν απαντήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο briefing.

Με λένε Ρίζο

Της διαρροής περί offshore του Πρωθυπουργού, είχε προηγηθεί αιχμηρή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο Πρόεδρος του Συριζα εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι. Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται. Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το «με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω» τόνισε, επιμένοντας για απαντήσεις.

Πάει στρατό

Δεν ξέρω αν προλαβαίνει.

Χθες ανέβηκε Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει

το «Unclickable» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ δέχτηκε και αποδοκιμασίες όταν εισέρχονταν στο «Ολυμπίον» (επί της Αριστοτέλους στην οποία προηγήθηκαν άγρια σκηνικά από ομάδα ατόμων κατά δύο queer). Τις φραστικές επιθέσεις καταδίκασε τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης.

Αύριο Τρίτη παρουσιάζει τις προτάσεις του Συριζα για ακρίβεια και φορολογικό.

Την Πέμπτη σε γκράντε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος ελληνισμού θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Την Παρασκευή στις 15 Μαρτίου παρουσιάζεται.

Ήρθα για λίγους μήνες

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή πάντως, (Αντ. Αντζολέτος) επαναλαμβάνει πως «όλοι γνωρίζουν το ποιος είμαι, αλλά και τι έχω κάνει στη ζωή μου. Ήμουν ξεκάθαρος για όλα από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου πορεία, όπως και το γεγονός πως διαθέτω περιουσία, την οποία δημιούργησα μόνος μου από το μηδέν και σε αυτή περιλαμβάνεται και η OSIOS LLC».

Επίσης θυμίζει ότι ήρθε Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, όχι «με σκοπό να γίνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ούτε καν να μείνω στη χώρα περισσότερο από λίγους μήνες. Ήρθα ως ένας απόδημος, ο οποίος νοιάζεται πραγματικά για την πατρίδα του και προσπάθησα να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα».

Ελπίζω κάποιος να του εξηγήσει έστω και τώρα πως ως Αρχηγός Κόμματος δεν επιτρέπεται να έχει καμία εταιρία- άσχετο αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Νόμος του Συριζα δε.

Κρας τεστ στους αγρότες

Την ώρα που ο Συριζα έχει μπλέξει με πρόεδρο σινεφίλ, και αστακοεφοπλιστή, ο Κυριάκος συνεχίζει την μάχη της καθημερινότητας. Σήμερα υποδέχεται αγρότες από την Θεσσαλία, στους οποίους θα παρουσιάσει και την μελέτη των Ολλανδών για τον κάμπο. Η ιδέα είναι καλή, γιατί θα υπάρξει μια δοκιμή σε ανθρώπους που γνωρίζουν. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί και επισήμως.

Ο Μαρίνος κι ο Μάξιμος

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Κυριάκου είναι και ο Δήμαρχος Αγιάς, τον οποίο γνωρίζει άριστα ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μαζί βρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για τον Μαρίνο Αντύπα.

Ο Μαξ, αφού ερμήνευσε τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του χάσματος μεταξύ ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και αγροτών, τόνισε ότι «έχουμε μια ευθύνη και εμείς ως ψηφοφόροι» και το πήγε στις ευρωεκλογές. «Σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε όλες τις πολιτικές ομάδες υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διακατέχονται από οράματα και αξίες, όπως ο Μαρίνος Αντύπας. Δυστυχώς, τα κόμματα πολλές φορές συμπεριλαμβάνουν στους συνδυασμούς τους, με μόνο κριτήριο την αναγνωρισιμότητα, ανθρώπους που προέρχονται από το lifestyle, από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του θεάματος γενικότερα» είπε.

Όχι, δεν τους είπε να τον σκεφτούν εκεί στην Πειραιώς, αλλά μήπως θα ‘πρεπε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:53

Ιράν: Στήνει «ζώνη ελέγχου» στα Στενά του Ορμούζ - Η ναυσιπλοΐα περνά στη σκιά του IRGC

12:41

Κρήτη: Με τη σφραγίδα των αριθμών είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού

12:35

Έργο για την ορθή διαχείριση του νερού της λίμνης Πηνειού

12:30

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν δεν βρίσκονται πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

12:14

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο

12:09

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων

11:55

Κίνα: Δυναμική ανάκαμψη των εξαγωγών τον Απρίλιο

11:36

Πιερρακάκης: Η Ημέρα της Ευρώπης είναι μια υπενθύμιση ευθύνης

11:26

Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάζεται στην Αθήνα η Ημέρα της Ευρώπης

11:19

ΗΠΑ: Τρεις αναφορές για θεάσεις UFO στην Ελλάδα περιλαμβάνονται στους αποχαρακτηρισμένους φακέλους του Πενταγώνου

11:09

Ιράν: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο ανοικτά του νησιού Χαργκ

10:58

Στο 0,5% των ελληνικών εξαγωγών προς ΗΠΑ περιορίζεται η επίδραση των νέων αμερικανικών δασμών

10:47

Παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας της σχολικής κοινότητας

10:39

ΔΕΗ: Την Πέμπτη η γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. ευρώ

09:53

OTE: Οχυρωμένος απέναντι στον ανταγωνισμό - Οι προοπτικες σε οπτικές ίνες, 5G και ICT

09:49

ΗΠΑ: Δυο νεκροί από χτύπημα εναντίον σκάφους που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

09:45

Με βραδύ ρυθμό οι μετατροπές δανείων σε ελβετικό – Στα 170 εκατ. ευρώ στην Eurobank

09:22

ΤτΕ: Που οφείλεται το στεγαστικό ζήτημα - Οι κρίσιμοι παράγοντες στην προσφορά και ζήτηση κατοικίας

09:06

ΟΟΣΑ: Ρεκόρ Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα το 2025

08:57

Αγκίστρι: Η ιδανική εκδρομή για τις πρώτες βουτιές

08:49

Βιομεθάνιο και υδρογόνο: Οι κανόνες που θα κρίνουν την αγορά και τις επενδύσεις

08:38

«Βροχή» οι επενδύσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών - Το στοίχημα της ανάπτυξης

08:27

Στροφή από το «λευκό κολάρο» στη φόρμα εργασίας: Η έλλειψη τεχνικών ειδικοτήτων και η αναδίπλωση της αγοράς κατάρτισης

08:20

Μοσχάρι +19%, αρνί +13,3%! Να η ευκαιρία!

08:13

Ταμείο Ανάκαμψης: Σκληρές διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση - Το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα

08:06

Ακίνητα - Βραχυχρόνια Μίσθωση: Στις Κυκλάδες τα «πρωτεία» των αποδόσεων - Ανοδική η τάση στην αγορά

08:00

Ποια μέτρα στήριξης και φοροελαφρύνσεις έρχονται - Πώς χτίζεται το πακέτο της προεκλογικής ΔΕΘ

00:05

Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση «ΒΒΒ» για την Ελλάδα

23:58

Έρευνα του Κολούμπια εντόπισε σχεδόν 3.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις με ψευδείς παραπομπές

23:47

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων