INSIDE OUT

Χρυσάφι οι αστακοί στις τσέπες Κασσελάκη, Πόλεμος διαρροών και υπαινιγμοί για offshore, Ο Στέφανος πάει φαντάρος

Μαρία Νταλιάνη
11-03-2024 | 07:16
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρυσάφι οι αστακοί στις τσέπες Κασσελάκη, Πόλεμος διαρροών και υπαινιγμοί για offshore, Ο Στέφανος πάει φαντάρος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έπεσα απ’ τα σύννεφα. Όταν λέγαμε αυτοδημιούργητος εφοπλιστής ο Πρόεδρος εννοούσαμε αυτό;

Η αποκάλυψη των εταιρειών, των ονομάτων και του τύπου των πλοίων (Πρώτο Θέμα), αποκαθηλώνει την αίσθηση που υπήρχε για τα εφοπλιστικά κυβικά του Προέδρου Κασσελάκη. Φυσικά, όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι κακό, ή απογοητευτικό τα πλοία να είναι αστακοκάραβα, αλλά στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης αλιευτικών σκαφών δεν είθισται να αποκαλείται εφοπλιστής, αλλά ψαράς. Τηρουμένων των αναλογιών πάντα, γιατί άλλο είναι να έχεις τράτες για σαρδέλα, κι άλλο αστακοκάραβα στο Μέϊν, η κατοχή τέτοιων πλοιαρίων ήταν μια πολύ καλή επένδυση, καθώς η ζήτηση για ζωντανούς αστακούς από την Κίνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη τους στα δυτικά της Αυστραλίας απ’ όπου τους προμηθεύονταν αύξησε κατακόρυφα την τιμή τους. Εάν υπολογιστεί επίσης ότι η ζήτηση προέρχεται από την ραγδαία ανερχόμενη μεσαία τάξη της Κίνας, καθώς ο κόκκινος αστακός θεωρείται ένδειξη πλούτου και καλοτυχίας, και αυτοί υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, η επένδυση σε αστακοκάραβα είναι έξυπνη.

Βαρύτατοι υπαινιγμοί

Η αποκάλυψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να έχει εταιρείες στις ΗΠΑ, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία, προκάλεσε ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Μαρινάκη-Κεχαγιά, έγινε είτε με ανακοινώσεις, είτε με διαρροές από τις οποίες δεν έλειψαν και οι βαρύτατοι υπαινιγμοί.

Offshore

«Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να "συγκαλύπτουν" το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν "συναντήσει" κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη...» αναφέρει μια από τις διαρροές του Συριζα. Υποθέτω πως υπάρξουν απαντήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο briefing.

Με λένε Ρίζο

Της διαρροής περί offshore του Πρωθυπουργού, είχε προηγηθεί αιχμηρή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Ο Πρόεδρος του Συριζα εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι. Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται. Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το «με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω» τόνισε, επιμένοντας για απαντήσεις.

Πάει στρατό

Δεν ξέρω αν προλαβαίνει.

Χθες ανέβηκε Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει

το «Unclickable» στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ δέχτηκε και αποδοκιμασίες όταν εισέρχονταν στο «Ολυμπίον» (επί της Αριστοτέλους στην οποία προηγήθηκαν άγρια σκηνικά από ομάδα ατόμων κατά δύο queer). Τις φραστικές επιθέσεις καταδίκασε τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης.

Αύριο Τρίτη παρουσιάζει τις προτάσεις του Συριζα για ακρίβεια και φορολογικό.

Την Πέμπτη σε γκράντε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος ελληνισμού θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Την Παρασκευή στις 15 Μαρτίου παρουσιάζεται.

Ήρθα για λίγους μήνες

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή πάντως, (Αντ. Αντζολέτος) επαναλαμβάνει πως «όλοι γνωρίζουν το ποιος είμαι, αλλά και τι έχω κάνει στη ζωή μου. Ήμουν ξεκάθαρος για όλα από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου πορεία, όπως και το γεγονός πως διαθέτω περιουσία, την οποία δημιούργησα μόνος μου από το μηδέν και σε αυτή περιλαμβάνεται και η OSIOS LLC».

Επίσης θυμίζει ότι ήρθε Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, όχι «με σκοπό να γίνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ούτε καν να μείνω στη χώρα περισσότερο από λίγους μήνες. Ήρθα ως ένας απόδημος, ο οποίος νοιάζεται πραγματικά για την πατρίδα του και προσπάθησα να βοηθήσω τον Αλέξη Τσίπρα».

Ελπίζω κάποιος να του εξηγήσει έστω και τώρα πως ως Αρχηγός Κόμματος δεν επιτρέπεται να έχει καμία εταιρία- άσχετο αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Νόμος του Συριζα δε.

Κρας τεστ στους αγρότες

Την ώρα που ο Συριζα έχει μπλέξει με πρόεδρο σινεφίλ, και αστακοεφοπλιστή, ο Κυριάκος συνεχίζει την μάχη της καθημερινότητας. Σήμερα υποδέχεται αγρότες από την Θεσσαλία, στους οποίους θα παρουσιάσει και την μελέτη των Ολλανδών για τον κάμπο. Η ιδέα είναι καλή, γιατί θα υπάρξει μια δοκιμή σε ανθρώπους που γνωρίζουν. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί και επισήμως.

Ο Μαρίνος κι ο Μάξιμος

Ανάμεσα στους καλεσμένους του Κυριάκου είναι και ο Δήμαρχος Αγιάς, τον οποίο γνωρίζει άριστα ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μαζί βρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης για τον Μαρίνο Αντύπα.

Ο Μαξ, αφού ερμήνευσε τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του χάσματος μεταξύ ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και αγροτών, τόνισε ότι «έχουμε μια ευθύνη και εμείς ως ψηφοφόροι» και το πήγε στις ευρωεκλογές. «Σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε όλες τις πολιτικές ομάδες υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διακατέχονται από οράματα και αξίες, όπως ο Μαρίνος Αντύπας. Δυστυχώς, τα κόμματα πολλές φορές συμπεριλαμβάνουν στους συνδυασμούς τους, με μόνο κριτήριο την αναγνωρισιμότητα, ανθρώπους που προέρχονται από το lifestyle, από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του θεάματος γενικότερα» είπε.

Όχι, δεν τους είπε να τον σκεφτούν εκεί στην Πειραιώς, αλλά μήπως θα ‘πρεπε;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:22

Κολομβία: Τουλάχιστον 111 νεκροί από τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ - Δεκάδες εγκλωβισμένοι

22:05

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε σε αντιπολιτευόμενο κόμμα τη συμμετοχή στις εκλογές

21:47

Ήπια άνοδος για τον χρυσό και νέα υψηλά 7 εβδομάδων

21:33

ΗΠΑ: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα

21:19

Bally’s Intralot: Νέα αγορά 1,01 εκατ. μετοχών από τη Deutsche Bank

20:56

Πετρέλαιο: Άνοδος 5% εν μέσω αβεβαιότητας για το άνοιγμα του Ορμούζ

20:40

Κωτσόβολος: Ιστορικό υψηλό πωλήσεων το 2025 με ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία

20:25

O Τραμπ προαναγγέλει πως θα ζητήσει αποζημιώσεις από την Τεχεράνη «για όσους έχουν σκοτώσει»

20:08

Ιράν: Αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε o Μοτζταμπά Χαμενεΐ

19:52

Η Σουηδία απέτρεψε επιχείρηση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών

19:45

Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήριο πετρελαίου - 13 νεκροί και 75 τραυματίες

19:30

Αναδιάταξη ισχύος γύρω από το Ιράν - Η συμφωνία της Μέκκας και η εσωτερική διαμάχη στην Τεχεράνη

19:25

Ζαπορίζια: Διακοπή ηλεκτροδότησης μετά από ουκρανικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές

19:20

Κίνα: Απέτυχε η εκτόξευση του δορυφόρου ChinaSat-4B, εξερράγη ο πύραυλος

19:08

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 με μικτά πρόσημα στα ταμπλό

18:52

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας - Μήνυμα από το 112

18:41

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ - Στενός συντονισμός Αθήνας και Καΐρου

18:25

Το Ομάν λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει πετρελαιοκηλίδα κοντά στις ακτές του

18:20

Μελόνι-Φρεντέρικσεν: «Όχι στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση» -Σε κοινή δήλωση ζητούν κέντρα επαναπατρισμού σε τρίτες χώρες

18:15

Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας

17:47

Ισπανία: Πύρινος εφιάλτης σε Βαλένθια και Ανδαλουσία - Χιλιάδες στρέμματα στις φλόγες

17:41

Εποχικοί Πυροσβέστες: Υπεγράφη η απόφαση για επιπλέον υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα

17:40

Χρηματιστήριο: «Άντεξαν» ξανά οι 2.600 μονάδες - Αντίρροπες δυνάμεις σε τράπεζες και blue chips

17:38

Βρετανία: Επιδεινώνεται η ξηρασία - Ποτάμια και ταμιευτήρες σε κρίσιμα χαμηλά επίπεδα

17:34

Σαουδική Αραβία: Νεκροί 16 εργάτες σε εργοστάσιο κατασκευής καναπέδων στο Ριάντ

17:19

Μάικλ Μπέρι (The Big Short): Η Berkshire Hathaway δεν είναι ελκυστική χωρίς τον Μπάφετ

16:56

Wall Street: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα σε Ιράν και τεχνητή νοημοσύνη

16:50

ΔΑΕΕ: Πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση για αιολικά πάρκα μετά τη φωτιά στη Βοιωτία

16:45

Moody’s: Νέα δυναμική για τις ελληνικές τράπεζες - Πιστωτική επέκταση και προμήθειες οδηγούν τα κέρδη

16:32

SkyImpact Challenge: Οι κορυφαίες ιδέες καινοτομίας για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου