INSIDE OUT

 Λαχτάρα για Κυριάκο στην Οδησσό - Με άνεση στη Βουλή ο Πιερρακάκης - Ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φίλος του Προέδρου

Μαρία Νταλιάνη
07-03-2024 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαχτάρα για Κυριάκο στην Οδησσό - Με άνεση στη Βουλή ο Πιερρακάκης - Ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φίλος του Προέδρου

Καταρχήν τα καλά νέα: ευτυχώς έχουμε ακόμα Πρωθυπουργό. Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ή ήταν τυχαίο; Η απάντηση δύσκολα μπορεί να δοθεί. Είναι όμως γεγονός ότι η μικρή ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινδύνεψε χθες από τις τυφλές ρωσικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πρώτη βομβαρδίζει ανελέητα κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας παιδιά, και γενικώς αμάχους, ενώ στην δεύτερη, το σαβουάρ βιβρ του πολέμου απαγορεύει να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Η επίσκεψη του Κυριάκου στην μελαγχολική Οδησσό για να συναντήσει τον Ζελένσκι, κρατήθηκε μυστική μέχρι τελευταίου λεπτού, και πέτυχε τον στόχο της. Μια ηγετική κίνηση στο παρά πέντε της Συνόδου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, η οποία γίνεται ενόψει των ευρωεκλογών. Ο Μητσοτάκης είναι μάχιμος και το έδειξε σε όλη την κεντροδεξιά οικογένεια, η οποία θα στηρίξει Ούρσουλα εκ νέου για την κορυφαία θέση της ΕΕ.

Λαχτάρες

Την ώρα που δίπλα στην ελληνική αποστολή έπεσαν αληθινά πυρά, στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε η μάχη για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων. Τα πυρά πέφτουν βροχή πάνω στον άλλο Κυριάκο, τον Πιερρακάκη,

ο οποίος δείχνει αυτοπεποίθηση και την άνεση του πολιτικού που ξέρει ότι κάνει το σωστό χωρίς ενοχές. Όλοι είναι απέναντι. Όμως το νομοθέτημα πατάει καλά συνταγματικά, όπως έχουν επισημάνει εγκαίρως κορυφαίοι συνταγματολόγοι (Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Μανιτάκης).

Το συνταγματικό βάρος απέναντί τους ανέλαβε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής με ατάκες όπως η εξής: «Επειδή σας βλέπω να διαβάζετε και να επικαλείστε γνωμοδοτήσεις κορυφαίων επιστημόνων και δασκάλων μου, θέλω να σας πω το εξής, κύριε Πιερρακάκη: Οι γνωμοδοτήσεις είναι σαν τις ακτινογραφίες, πρέπει να τις διαβάζουν ακτινολόγοι. Εσείς επικαλείστε γνωμοδοτήσεις, παρερμηνεύοντας τες».

Εκμέκ ή προφιτερόλ;

«Μιλήσατε αρχικά για το φινλανδικό μοντέλο, που όμως επιτρέπει μόλις στο 30% των μαθητών να μπει στα πανεπιστήμια, και μετά μιλήσατε για το σκανδιναβικό μοντέλο, όπου παίρνουμε κομμάτια από κάθε σκανδιναβική χώρα. Αυτό μου θύμισε τον Γιώργο Κωνσταντίνου όταν παρήγγειλε το εκμέκ» απάντησε ο κ. Πιερρακάκης.

Σ’ ένα λαχταριστό μπέρδεμα, αφού όπως όλοι ξέρουμε στην επίμαχη σκηνή ο ηθοποιός μιλούσε για άλλο γλυκό.

Γλυκιά ονομαστική

Χωρίς καθόλου γλύκες, αλλά μάλλον με αρκετή ξινίλα, η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτηκε να ζητήσει ονομαστική για το νομοσχέδιο. Στόχος να παγιδεύσει τον αντίπαλό της για την δεύτερη θέση, καθώς όπως προέκυψε μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου

και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν να υπερψηφίσουν. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή, κι αφού λογικά προηγηθούν οι ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών, σε μια συνεδρίαση που θα έχει χαρακτήρα μετωπικής εφ’ όλης της ύλης.

Πρόβλεψη

Νομίζω πως η Νάντια θ’ αποφύγει την κακοτοπιά και θα συνταχθεί με την κομματική πειθαρχία που ζήτησε ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Η ίδια έτσι κι αλλιώς έχει κάνει ορατή την διαφωνία της, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με την πλειοψηφία της κοινωνίας. Και γνωρίζει πως σε οποιαδήποτε αφορμή, ο Πρόεδρος θα την θέσει εκτός.

Μήλης για Γραμματέας

Παρ’ ότι εμφανίστηκε κάπως μόνος και άκεφος στην συνεδρίαση με τους βουλευτές του, παρ’ ότι η γκρίνια για την μη σύγκλιση των Οργάνων του κόμματος είναι μεγάλη, παρ’ ότι η μουρμούρα για σκανδαλώδη εύνοια του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να μαζέψει τα κουκιά ο εξ απορρήτων του, ο Πρόεδρος έχει σχέδιο. Ήδη ζεσταίνεται με εμφανίσεις στα ΜΜΕ ο κ. Νίκος Μήλης.

Εντελώς άγνωστος, αλλά απόλυτα έμπιστος, καθ’ ότι κι αυτός μηχανικός, της ΠΑΣΠ και του ΤΤΕ. Ο κ. Μήλης, μέλος της ΚΕ ρωτήθηκε χθες ευθέως (One) από τον Τάκη Χατζή αν θα είναι ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται βέβαιη η μετακόμιση Σπυρόπουλου στην Ευρωβουλή κι απάντησε ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, είναι θεσμικό κόμμα και στοχεύει σε υψηλό ποσοστό». Το έκανε όμως πολύ καλύτερο όταν υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών, και όχι φίλων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ

23:44

Rosatom: Τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

23:30

Reuters: Η άρση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο θα εκτοξεύσει τις εξαγωγές στην Ινδία

23:19

Τραμπ: Παράταση της εκεχειρίας μέχρι να καταθέσει πρόταση το Ιράν

23:12

Νέα πτώση στη Wall Street στο παρά πέντε της λήξης της εκεχειρίας

22:59

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Λιβάνου

22:46

Moody's: Νέες αξιολογήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

22:34

Νέο χαμηλό εβδομάδας για χρυσό με απώλειες 2%

22:21

Πετρέλαιο: Σχεδόν στα 100 δολάρια το Brent με τη διορία εκεχειρίας ΗΠΑ - Ιράν να λήγει

22:09

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 5,9 εκατ. ευρώ

22:00

Τσίπρας: H κοινωνική ιδιοτέλεια και η διαφθορά, είναι απειλές για την χώρα

21:49

Πάνω από 500.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο supercar της Ferrari

21:45

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 28 εκατ. ευρώ

21:36

Μ. Ανατολή: Ο Λίβανος αξιώνει την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη του

21:30

AVAX: Κάτω από 5% το ποσοστό του Στέλιου Χριστοδούλου

21:22

Ισραήλ: Φυλάκισης ενός μήνα σε στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

21:09

Ιράν: Οι αρχές διαψεύδουν τον Τραμπ για τις οκτώ γυναίκες που απειλούνται με εκτέλεση

21:03

«Φρένο» σε 20.000 πτήσεις από Lufthansa

21:02

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για την Ενέργεια

20:54

Βρετανία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για νέους κάτω των 17

20:50

«Παγώνει» το ταξίδι Βανς στο Ισλαμαμπάντ - Προς αδιέξοδο οι συνομιλίες

20:39

Κάλας: Εντός 24 ωρών το δάνειο 90 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

20:28

Τραμπ: Θα θυμάμαι τις εταιρίες που δεν ζήτησαν επιστροφή χρημάτων λόγω δασμών

20:24

Ζελένσκι: «Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει»

20:19

Λίβανος: Τουλάχιστον 2.454 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων από τις 2 Μαρτίου

20:07

Το μονοκλωνικό αντίσωμα για τον ιό RSV χορηγήθηκε για 1η φορά στα νεογέννητα στην Ελλάδα

20:05

Κέρδη για το πετρέλαιο από την αβεβαιότητα της αμερικανο-ιρανικής εκεχειρίας

20:00

Το «νέο Ιράν» θα είναι πιο αδύναμο, πιο σκληρό και πιο επικίνδυνο

19:58

Τραμπ: «Θα τα βρούμε με την Anthropic - Μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμοι»

19:53

Bureau Veritas: «Καμπανάκι» για ΣΕΔΕ 2 και τους κινδύνους υποβάθμισης των ελέγχων εκπομπών