INSIDE OUT

 Λαχτάρα για Κυριάκο στην Οδησσό - Με άνεση στη Βουλή ο Πιερρακάκης - Ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φίλος του Προέδρου

Μαρία Νταλιάνη
07-03-2024 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαχτάρα για Κυριάκο στην Οδησσό - Με άνεση στη Βουλή ο Πιερρακάκης - Ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι φίλος του Προέδρου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Καταρχήν τα καλά νέα: ευτυχώς έχουμε ακόμα Πρωθυπουργό. Οι ρωσικές δυνάμεις στόχευαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ή ήταν τυχαίο; Η απάντηση δύσκολα μπορεί να δοθεί. Είναι όμως γεγονός ότι η μικρή ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινδύνεψε χθες από τις τυφλές ρωσικές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πρώτη βομβαρδίζει ανελέητα κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας παιδιά, και γενικώς αμάχους, ενώ στην δεύτερη, το σαβουάρ βιβρ του πολέμου απαγορεύει να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα. Η επίσκεψη του Κυριάκου στην μελαγχολική Οδησσό για να συναντήσει τον Ζελένσκι, κρατήθηκε μυστική μέχρι τελευταίου λεπτού, και πέτυχε τον στόχο της. Μια ηγετική κίνηση στο παρά πέντε της Συνόδου του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, η οποία γίνεται ενόψει των ευρωεκλογών. Ο Μητσοτάκης είναι μάχιμος και το έδειξε σε όλη την κεντροδεξιά οικογένεια, η οποία θα στηρίξει Ούρσουλα εκ νέου για την κορυφαία θέση της ΕΕ.

Λαχτάρες

Την ώρα που δίπλα στην ελληνική αποστολή έπεσαν αληθινά πυρά, στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε η μάχη για το νομοσχέδιο των μη κρατικών πανεπιστημίων. Τα πυρά πέφτουν βροχή πάνω στον άλλο Κυριάκο, τον Πιερρακάκη,

ο οποίος δείχνει αυτοπεποίθηση και την άνεση του πολιτικού που ξέρει ότι κάνει το σωστό χωρίς ενοχές. Όλοι είναι απέναντι. Όμως το νομοθέτημα πατάει καλά συνταγματικά, όπως έχουν επισημάνει εγκαίρως κορυφαίοι συνταγματολόγοι (Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Μανιτάκης).

Το συνταγματικό βάρος απέναντί τους ανέλαβε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής με ατάκες όπως η εξής: «Επειδή σας βλέπω να διαβάζετε και να επικαλείστε γνωμοδοτήσεις κορυφαίων επιστημόνων και δασκάλων μου, θέλω να σας πω το εξής, κύριε Πιερρακάκη: Οι γνωμοδοτήσεις είναι σαν τις ακτινογραφίες, πρέπει να τις διαβάζουν ακτινολόγοι. Εσείς επικαλείστε γνωμοδοτήσεις, παρερμηνεύοντας τες».

Εκμέκ ή προφιτερόλ;

«Μιλήσατε αρχικά για το φινλανδικό μοντέλο, που όμως επιτρέπει μόλις στο 30% των μαθητών να μπει στα πανεπιστήμια, και μετά μιλήσατε για το σκανδιναβικό μοντέλο, όπου παίρνουμε κομμάτια από κάθε σκανδιναβική χώρα. Αυτό μου θύμισε τον Γιώργο Κωνσταντίνου όταν παρήγγειλε το εκμέκ» απάντησε ο κ. Πιερρακάκης.

Σ’ ένα λαχταριστό μπέρδεμα, αφού όπως όλοι ξέρουμε στην επίμαχη σκηνή ο ηθοποιός μιλούσε για άλλο γλυκό.

Γλυκιά ονομαστική

Χωρίς καθόλου γλύκες, αλλά μάλλον με αρκετή ξινίλα, η αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτηκε να ζητήσει ονομαστική για το νομοσχέδιο. Στόχος να παγιδεύσει τον αντίπαλό της για την δεύτερη θέση, καθώς όπως προέκυψε μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου

και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν να υπερψηφίσουν. Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή, κι αφού λογικά προηγηθούν οι ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών, σε μια συνεδρίαση που θα έχει χαρακτήρα μετωπικής εφ’ όλης της ύλης.

Πρόβλεψη

Νομίζω πως η Νάντια θ’ αποφύγει την κακοτοπιά και θα συνταχθεί με την κομματική πειθαρχία που ζήτησε ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Η ίδια έτσι κι αλλιώς έχει κάνει ορατή την διαφωνία της, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με την πλειοψηφία της κοινωνίας. Και γνωρίζει πως σε οποιαδήποτε αφορμή, ο Πρόεδρος θα την θέσει εκτός.

Μήλης για Γραμματέας

Παρ’ ότι εμφανίστηκε κάπως μόνος και άκεφος στην συνεδρίαση με τους βουλευτές του, παρ’ ότι η γκρίνια για την μη σύγκλιση των Οργάνων του κόμματος είναι μεγάλη, παρ’ ότι η μουρμούρα για σκανδαλώδη εύνοια του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να μαζέψει τα κουκιά ο εξ απορρήτων του, ο Πρόεδρος έχει σχέδιο. Ήδη ζεσταίνεται με εμφανίσεις στα ΜΜΕ ο κ. Νίκος Μήλης.

Εντελώς άγνωστος, αλλά απόλυτα έμπιστος, καθ’ ότι κι αυτός μηχανικός, της ΠΑΣΠ και του ΤΤΕ. Ο κ. Μήλης, μέλος της ΚΕ ρωτήθηκε χθες ευθέως (One) από τον Τάκη Χατζή αν θα είναι ο επόμενος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρείται βέβαιη η μετακόμιση Σπυρόπουλου στην Ευρωβουλή κι απάντησε ως εξής: «Το ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, είναι θεσμικό κόμμα και στοχεύει σε υψηλό ποσοστό». Το έκανε όμως πολύ καλύτερο όταν υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών, και όχι φίλων.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:26

Ρωσία: Οι ελλείψεις καυσίμων εξαπλώνονται σε δεκάδες περιοχές μετά από τις ουκρανικές επιθέσεις

19:15

Ευρωαγορές: Νευρικό κλείσιμο με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

19:11

Αργεντινή: Εντοπίστηκε παραλλαγή του χανταϊού στη Γη του Πυρός

19:04

Κατάρ: Απαγορεύονται «μέχρι νεωτέρας» η ναυσιπλοΐας και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες

18:55

ΗΠΑ: «Οσμή φωτογραφικής διάταξης» - Επένδυση Τραμπ σε εταιρεία πριν από mega deal με ICE

18:47

Τράπεζες: Κίνδυνος νέων κεφαλαιακών αναγκών αν επισπευσθεί περαιτέρω η απόσβεση DTC

18:42

Η επιδημία Έμπολα εξαπλώνεται σε τέταρτη επαρχία της ΛΔ Κονγκό

18:42

Παρουσιάστηκε το νέο VisitGreece.gr - Κεφαλογιάννη: «Νέα σελίδα στην ψηφιακή προβολή της χώρας»

18:36

Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Τραμπ να απολύσει τη Λίζα Κουκ «χωρίς λόγο»

18:35

Τι αναφέρουν Aktor - Motor Oil για το δεύτερο FSRU στην Ελλάδα

18:29

ΑΔΜΗΕ: Με ποσοστό 5,12% η SMALLCAP World Fund

18:29

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν βοήθεια ύψους 300 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα για τους σεισμούς

18:22

Θεσσαλονίκη: Επίδομα 1.000 ευρώ για τη γέννηση τρίτου και τέταρτου παιδιού

18:21

Πρόταση Aktor προς Motor Oil για εξαγορά του 75% των Ηλέκτωρ και Thalis

18:20

Βενζίνη: Η πτώση στις τιμές είχε ημερομηνία λήξης; Τι περιμένει τώρα η αγορά

18:17

Alpha Trust: Στο 96,95% το ποσοστό της Alpha Bank μετά τη Δημόσια Προσφορά

18:17

Χατζηθεοδοσίου: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

18:12

Ψηφιακά εργαλεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αντιμετώπιση καύσωνα

18:10

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζει τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας με «στρατηγική ψυχραιμία»

18:04

Square Lime: Άνοδος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα το α' εξάμηνο του 2026

17:59

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη υπό τον Μητσοτάκη - Η ατζέντα

17:53

Παπασταύρου: «Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας - Ινδίας με έμφαση στoν IMEC»

17:52

ΥΠΑΑΤ: Καταβολή ενίσχυσης 29,52 εκατ. ευρώ σε 26.218 παραγωγούς μηδικής

17:50

Κοντογεώργης: Από το 2019 απαντήθηκαν πάνω από 5.305 επίκαιρες και 76.845 γραπτές ερωτήσεις

17:48

Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας - Τι συζήτησαν

17:45

Η Τουρκία καταδικάζει τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Συρία

17:40

Χρηματιστήριο: «Έσπασε» το τετραήμερο πτωτικό σερί

17:37

Eurobank: Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην ψηφιακή τραπεζική με αιχμή την AI

17:26

ΥΠΕΘΟΟ για ΕΛΑΣ: Οι 20 «μύθοι» και οι 20 αλήθειες για την ελληνική οικονομία

17:20

Τουρνάς: «Η πρόληψη είναι η ισχυρότερη άμυνα απέναντι στις πυρκαγιές - Κανείς δεν περισσεύει»