INSIDE OUT

Τι ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης - Το φανερό ταλέντο του Παπαστεργίου - Ο Κοτσακάς θέλει, μπορεί;

09-11-2023 | 07:18
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης - Το φανερό ταλέντο του Παπαστεργίου - Ο Κοτσακάς θέλει, μπορεί;

Εγκεφαλικά. Αλτσχάιμερ. Τροχαία. Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σηκώσει για τα καλά τα μανίκια, και μέχρις στιγμής αποδεικνύεται από τις καλές επιλογές του rotation. Χθες προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ, ότι εκτός από τα κέντρα για τα εγκεφαλικά, ετοιμάζεται εθνικό σχέδιο για την βοήθεια ανθρώπων και συγγενών τους, που πάσχουν από άνοια και Αλτσχάιμερ. Οι ασθενείς υπολογίζονται σε 400.000. Επίσης θα δημιουργηθούν ανά την Ελλάδα, κέντρα για την παροχή βοήθειας σε θύματα τροχαίων- άλλη μια θλιβερή υπόθεση, η οποία εκτός από νεκρούς κάθε ηλικίας, αφήνει πίσω της 10.000 παραπληγικούς. Ευθύς, ειλικρινής, και διαβασμένος. Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν ότι στην Ξάνθη το νοσοκομείο δεν έχει παθολόγους, είπε ότι αυτό είναι αλήθεια. Στην πόλη όμως υπάρχουν 25 παθολόγοι με τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Το υπουργείο σκέπτεται κίνητρα, ώστε να συμφέρει η ένταξη στο νοσοκομείο, και όχι μόνο εκεί, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Άνετος

Αν ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο, ο κλειστός, εσωστρεφής και λιγομίλητος Χρυσοχοϊδης είναι στην κατηγορία που δεν φοβάται τα δύσκολα, ακόμα κι αν πρέπει να κάτσει πάλι στο υπουργικό θρανίο από την αρχή.

Δεν είναι όλα τα «πρωτάκια» υπουργοί το ίδιο.

Για παράδειγμα ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν μια αποκάλυψη προχθές στο ίδιο μικρόφωνο. Έκανε τον Χιώτη να νιώθει last century με την tech ορολογία, την οποία παίζει στα δάχτυλα, μιλούσε γρήγορα και με σιγουριά, ενώ η άνεσή του στο μικρόφωνο φάνηκε όταν πήρε πρωτοβουλία διαβάζοντας ο... ίδιος τα μηνύματα των ακροατών και απάντησε απευθείας σε αυτά. Σε στυλ, «Γιάννη θέλω σου πω ότι…», «στον φίλο μας τον Χρήστο θυμίζω ότι…» κλπ κλπ.

Για πρόσληψη

Ήταν αλήθεια απολαυστικός. Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Θυμήθηκα ότι στο βιογραφικό του (πριν γίνει υπουργός) έγραφε ότι: «πέρασα στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, ενώ παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα δημοσιογραφίας σε σχολή της Αθήνας. Σχέση ζωής αυτή που έχω με το ραδιόφωνο και τη μουσική. Το 1991 συμμετείχα στο ξεκίνημα του Hot Mix 88, ενώ το 2001 μετά τη στρατιωτική μου θητεία στήσαμε τον Άνεμο 92.

Διατηρώ δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 μέσω του Hot Mix κατασκευάσαμε και παρουσιάσαμε την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr».

Νομίζω είναι έτοιμος για πρόσληψη. Ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Δεν προλαβαίνει

Αλλά οι υπουργοί του Κυριάκου, και ο ίδιος ο Κυριάκος έχουν πέσει στη μαρμίτα της καλής τύχης, κι ολ’ αυτά περνούν σχεδόν απαρατήρητα. Η αντιπολίτευση είναι πολύ απασχολημένη με τα δικά της για ν’ ασχοληθεί με το έργο που παράγεται, ή δεν παράγεται, από μια κυβέρνηση που διανύει τον πέμπτο χρόνο της. Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει το σαββατοκύριακο κι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνης Κοτσακάς, δεν έχει στείλει ακόμα το... διαβιβαστικό με το οποίο θα ζητάει τη γνωμοδότηση του οργάνου, επί των διαγραφών που ζήτησε ο Πρόεδρος Κασσελάκης. Και εγείρεται το ερώτημα;

Έχει αρκετό προσωπικό ο Κοτσακάς για το έργο που καλείται να επιτελέσει; Πως θα βρει τα βίντεο και τα ηχητικά με τις δηλώσεις των συντρόφων Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, ώστε να αποφανθεί;

Διχασμένοι

Κι ενώ ο Κοτσακάς παλεύει μόνος του με τα θηρία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος Κασσελάκης έκανε το πρώτο του ταξίδι στις Βρυξέλλες και, σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, βγήκε αστραφτερός και χαμογελαστός σε όλες τις φωτογραφίες.

Ακόμα και με τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη που φέρεται έτοιμος να κουνήσει μαντήλι.

Οι δε συνεργάτες και υποστηρικτές του, είναι διχασμένοι στο θέμα των διαγραφών. Άλλοι (Τζάκρη, Μωραϊτης, Καρανίκας κλπ) ζητούν να μην υποχωρήσει ρούπι, ενώ άλλοι (Καπνισάκης, Παππάς κλπ) σιωπηρά και παρασκηνιακά συνιστούν να κερδίσει χρόνο και βλέπουνε.

Σταθάκης γιοκ

Εν τω μεταξύ ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης αποχωρεί ήδη, παρά τις προσπάθειες στελεχών όπως ο Δραγασάκης, η Γεροβασίλη, η Σία και άλλοι για να βρεθούν ισορροπίες χωρίς διατάραξη του πολιτικού προσωπικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος είναι πονηρός

Αυτός που δεν μάσησε από την ανακοίνωση αποχώρησης Σταθάκη, είναι ο άσπονδος σύντροφός του στα Χανιά, Παύλος Πολάκης.

«Επειδή είμαι ανάμεσα σε δύο χειρουργεία, αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακή, σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που είδα στο News 24/7, βγάζω τους στίχους ενός τραγουδιού που κολλάνε στην περίσταση και κάνω δύο ερωτήσεις στον Γιώργο που φεύγει…», έγραψε στο fb και από κάτω κρέμασε το «ο Γιώργος είναι πονηρός».

Οι ερωτήσεις

Μετά το μουσικοχορευτικό, ιδού και οι ερωτήσεις:

«1) Ποιος ήταν συγγραφέας του κυβερνητικού προγράμματος το 2021 και το παρουσίασε στην προγραμματική συνδιάσκεψη;;

ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ;;

Άρα σε ποιον κανείς κριτική για το πρόγραμμα;;

Η ΑΛΉΘΕΙΑ είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που γράφεις!!

2) Αυτά που λες στο κείμενο, στις 18-19 Φεβρουαρίου φέτος, που έπαιρνες τηλέφωνα και απαιτούσε να πετάξουν έξω κάποιον από το ψηφοδέλτιο τα είχες καταλάβει και τότε ή μετά σου ήρθε η φώτιση;».

Ποντάρω πολλά στον γιατρό, κι ελπίζω ο ασθενής του στο χειρουργείο να την έβγαλε καθαρή, γιατί κάθε ασθενής θέλει τον γιατρό του ήρεμο την ώρα που κρατάει νυστέρι.

Ποντάρω πολλά για την Κεντρική Επιτροπή καθώς ο ίδιος ο Παύλος υποσχέθηκε ότι «στους επαναλαμβανόμενους άθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και άλλους δεν θα απαντήσω τώρα ,όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω όπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογές για πρόεδρο είναι να κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Τόσοι είστε δυστυχώς…».

Ελπίζω ν’ απαντήσει το σαββατοκύριακο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Παρουσία Θεοχάρη η κοινή διακήρυξη οικονομικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας

23:45

Δούκας: «Είμαστε χειρότερα από πέρυσι, η κατάσταση των δήμων δεν βελτιώθηκε»

23:45

Hellenic Train: «Τεχνικό πρόβλημα στα κλειδιά και οπισθοπορεία - Το προσωπικό ενήργησε όπως προβλέπεται»

23:29

Βέλγιο: Ανεστάλη η λειτουργία του αεροδρομίου των Βρυξελλών λόγω drone

23:27

Περισσότερους από 4,8 εκατ. τόνους συντριμμιών άφησε ο τυφώνας Μελίσα στη δυτική Τζαμάικα

23:19

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπερψήφισε την άρση των κυρώσεων σε βάρος του μεταβατικού προέδρου της Συρίας

23:14

United Airlines: Προχωρά στην περικοπή του 4% των πτήσεών της λόγω έλλειψης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

23:08

Απώλειες στη Wall Street - Υπό «πίεση» οι τεχνολογικές μετοχές, φόβοι για «φούσκα» AI

23:00

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν μια μεγάλη ευρωπαϊκή κατάκτηση - Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό

22:56

Τραμπ: Η Πελόζι είναι «κακιά γυναίκα» που δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της

22:45

Κώτσηρας: Επιστρέφεται πίσω στην ελληνική κοινωνία το μέρισμα που έχουμε πετύχει

22:32

ΟΗΕ: Το 2025 αναμένεται να είναι η 2η ή η 3η πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

22:20

Λευκός Οίκος: Το Καζακστάν θα ενταχθεί στις Συμφωνίες του Αβραάμ

22:12

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Η Ελλάδα στο επίκεντρο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 2,3 εκατ. ευρώ

21:50

Υπουργική Σύνοδος Ενέργειας 3+1: Κοινός σχεδιασμός ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την ενεργειακή ασφάλεια

21:40

Σουηδία: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ αφότου εντοπίστηκαν drones

21:30

Διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο

21:20

Διευθυντής φαρμακευτικής κατέρρευσε στο Οβάλ Γραφείο μπροστά στον Τραμπ

21:10

Νέα άνοδος για τον χρυσό

20:56

Δένδιας στον ΣΕΒ: Mοχλός ανάπτυξης και τεχνολογικής υπεροχής η εγχώρια αμυντική βιομηχανία

20:42

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού

20:30

Άλμα 12,6% για τα EBITDA της Euronext στο γ' τρίμηνο - Η αναφορά Μπουζνά στην ΕΧΑΕ

20:17

Lamda: Στις 12/11 ξεκινά η δημόσια προσφορά για το 7 ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ

20:07

ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

19:58

Deal Τραμπ με Eli Lilly και Novo Nordisk για μείωση τιμών στα φάρμακα

19:49

Alpha Trust - Ανδρομέδα: Στο ταμπλό του ΧΑ από 7/11 οι 29.809 νέες μετοχές από την ΑΜΚ

19:40

Μία εβδομάδα και… ένας μήνας που θα κρίνουν την τύχη του αναθεωρημένου εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης

19:36

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 14% για Air France-KLM

19:24

Συνάντηση Δήμα με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ