INSIDE OUT

Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας

20-10-2023 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έφυγαν από τα γραφεία τόσο σοκαρισμένοι οι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κι ακόμα να συνέλθουν. Οι περισσότεροι ήταν τόσο σοκαρισμένοι, που χαμογελούσαν πλατιά, άλλοι ρωτούσαν τι παίζει με τα Hampton’s.

Πως έφτασαν μέχρι εδώ; Σχεδόν οχτώ ώρες κράτησε η πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου, και ο νέος Πρόεδρος συμμετείχε μέσω zoom. Κάποια στιγμή, κι ενώ είχαν περάσει δύο και πλέον ώρες, ένα μέλος τον παρότρυνε να παρέμβει ελεύθερα. «Δεν πειράζει σας ακούω, δεν θέλω να διακόψω την συνεδρίαση του οργάνου σας» απάντησε ευγενικά ο Κασσελάκης. «Μα είσαι κι εσύ μέλος, ως Πρόεδρος» του είπαν. Επειδή εγώ είμαι με τον Στέφανο, του στέλνω και το σχετικό γιατί υποψιάζομαι πως δεν τους έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη, άλλωστε δεν τους ήξερε κι από χθες. Το όνομά του είναι ανάμεσα στην Ζωή Καρκούλια και την Κατερίνα Κνήτου.

Τα sms

Ο Στέφανος πήγε με άγνοια κινδύνου στην ΠΓ. Ετσι κι αλλιώς αυτά δεν τα παίρνει σοβαρά. Την ώρα που τους έλεγε «πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε. Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία», αυτοί ζητούσαν να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις τους. Και ήταν έτοιμος να τους πει ναι!

Ναι, να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο-εισήγηση προς την ΚΕ. Εκεί κάποιος του ‘στειλε whatsapp και τον ενημέρωσε πως δεν γίνεται να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις, που είναι εναντίον του, όσο large κι αν είναι. Λογικά το μήνυμα έφυγε από το κινητό του Νίκου του Παππά, αν και δεν θα έπαιρνα κι όρκο. Ο Γιώργος ο Τσίπρας δεν είναι μέλος της ΠΓ. Θα μπορούσε όμως να είναι κι ο Πολάκης, αν και δεν ξέρω τα skills του με το κινητό.

Και η ψηφοφορία

Το ίδιο σοκαριστικό ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: 20 ναι (στην πρόταση Κασσελάκη για Συνέδριο το Φλεβάρη), 10 όχι, 8 λευκά (η ομάδα Αχτσιόγλου). Η πρόταση πέρασε επειδή βγήκαν από το δωμάτιο οι κ.κ. Ραγκούσης, Τζουμάκας, Θεοχαρόπουλος, ενώ απουσίαζε η Δανάη Κολτσίδα.

Είναι φανερό από τον συσχετισμό πως οι απέναντι στον Κασσελάκη, παρ’ ότι αριθμητικά το είχαν στην ΠΓ, επιθυμούν να γίνει το Συνέδριο έστω και τον Φεβρουάριο. Ενώ υποψιάζονται ότι από την πλευρά Κασσελάκη, θα επιθυμούσαν να γίνει Συνέδριο μετά τις ευρωεκλογές. Η πρόταση για την διεξαγωγή των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων φέρει ατόφια την σφραγίδα Παππά. Με την πρόταση η νέα ηγεσία θα γεμίσει ωφέλιμα τον χρόνο μέχρι το Συνέδριο, θα φέρει σ’ επαφή τον Στέφανο με τα στελέχη στην περιφέρεια, και θα τους βάλει όλους μαζί να εκπονήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για τις περιοχές τους. Φυσικά οι της εσωτερικής αντιπολίτευσης μπορούν να κάνουν και λευκή απεργία.

Θα φύγουν;

Τα λευκά της Εφης στην ΠΓ, η στάση Τζανακόπουλου που πήγε με τους «κατά» της «Ομπρέλας», και η δήλωση του Ευκλείδη, επιτείνουν την ζοφερή ατμόσφαιρα εντός του Συριζα. Το ερώτημα αν θα τολμήσουν να φύγουν απ’ το κόμμα εξακολουθεί κι αιωρείται στην ατμόσφαιρα- αν και οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμα αν ο Κασσελάκης είναι «φυτευτός» από κάποιο κέντρο (επιχειρηματικό, τους αμερικανικούς, την CIA κλπ), ή αν όντως πρόκειται για πολιτικό τουρίστα που τους πήρε το κόμμα για πλάκα.

Γιατί δεν θα φύγουν ποτέ

Η εκτίμηση του αγαπημένου Καρανίκα είναι ξεκάθαρη: δεν πρόκειται για φύγουν ποτέ απ’ το κόμμα. Η εξήγηση του Νίκου, που τους ξέρει και τον ξέρουν σαν τις αμαρτίες τους, έχει ενδιαφέρον, αν και κυνική. Την κατέθεσε ο ίδιος με θάρρος στα σόσιαλ κι έφαγε και το σχετικό «ξύλο» γι’ αυτή.

«Εκτός από καναδυό στελέχη των φραξιών της Ομπρέλας, 53 κλπ, που ευτυχώς έχουν μπόλικο χρήμα από τα οικογένειές τους, ή από την δουλειά τους εκτός κόμματος και κράτος, όλα τα υπόλοιπα στελέχη δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από το κόμμα όπως έκανε αξιοπρεπέστατα η παρέα του Π. Λαφαζάνη, απλά και μόνο γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην αγορά και δεν ξέρουν κάτι να κάνουν ώστε να επιβιώσουν. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μένουν στον Συριζα και δεν έχουν πάει στην Ανταρσύα και την ΛΑΕ. Το ΚΚΕ κάτι τέτοια δεν τα δέχεται. Επίσης ενώ δεν έχουν την αξιοπρέπεια να σταθούν στο κόμμα που τους πληρώνει κάνοντας την δουλειά τους, έχουν την γνωστή αλαζονεία να θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από το προλεταριάτο, γιατί αυτοί κι αυτές κατάφεραν να ζουν με την ημέρα που ταΐζει όλο τον χρόνο».

Ο Καρανίκας ξεκαθαρίζει πως «δεν εννοώ τα συντρόφια που δουλεύουν σε τεχνικές θέσεις εργασίας, αλλά γι’ αυτά τα στελέχη που είναι έμμισθα ως πολιτικά στελέχη».

Θα φέρει HR;

Ποιους εννοεί άραγε ο Καρανίκας; Ποια είναι τα πολιτικά στελέχη που είναι έμμισθα, ποιοι «τρώνε» θέσεις επιστημονικών συνεργατών βουλευτών και κόμματος για να έχουν εισόδημα; Η ενασχόληση Κασσελάκη με την διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εάν αποφασίσει να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο στην Κουμουνδούρου. Θα το κάνει άραγε; Προς το παρόν ολ’ αυτά φαίνονται πολύ μακρινά από το πρόγραμμά του, το οποίο -μετά τον γάμο-, γεμίζει με επισκέψεις σε χώρους της ομογένειας και συναντήσεις με οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση

16:11

Πάπας Λέων: Προσευχήθηκε για τα θύματα των σεισμών της Βενεζουέλας- Η ΕΕ στέλνει επείγουσα βοήθεια

15:55

Ισραήλ: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

15:34

Αίγυπτος: Προς ιδιωτικοποίηση οδεύουν τέσσερις κρατικές εταιρείες

15:17

VW: Πρόταση να σταματήσει την παραγωγή στη Κίνα για να σώσει θέσεις εργασίας στη Γερμανία

15:05

Γαλλία: 11 νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους

14:46

Αραγτσί: Οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ θέτει τον κίνδυνο αύξησης της έντασης

14:39

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας -Μήνυμα από το 112