INSIDE OUT

Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας

20-10-2023 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έφυγαν από τα γραφεία τόσο σοκαρισμένοι οι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κι ακόμα να συνέλθουν. Οι περισσότεροι ήταν τόσο σοκαρισμένοι, που χαμογελούσαν πλατιά, άλλοι ρωτούσαν τι παίζει με τα Hampton’s.

Πως έφτασαν μέχρι εδώ; Σχεδόν οχτώ ώρες κράτησε η πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου, και ο νέος Πρόεδρος συμμετείχε μέσω zoom. Κάποια στιγμή, κι ενώ είχαν περάσει δύο και πλέον ώρες, ένα μέλος τον παρότρυνε να παρέμβει ελεύθερα. «Δεν πειράζει σας ακούω, δεν θέλω να διακόψω την συνεδρίαση του οργάνου σας» απάντησε ευγενικά ο Κασσελάκης. «Μα είσαι κι εσύ μέλος, ως Πρόεδρος» του είπαν. Επειδή εγώ είμαι με τον Στέφανο, του στέλνω και το σχετικό γιατί υποψιάζομαι πως δεν τους έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη, άλλωστε δεν τους ήξερε κι από χθες. Το όνομά του είναι ανάμεσα στην Ζωή Καρκούλια και την Κατερίνα Κνήτου.

Τα sms

Ο Στέφανος πήγε με άγνοια κινδύνου στην ΠΓ. Ετσι κι αλλιώς αυτά δεν τα παίρνει σοβαρά. Την ώρα που τους έλεγε «πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε. Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία», αυτοί ζητούσαν να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις τους. Και ήταν έτοιμος να τους πει ναι!

Ναι, να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο-εισήγηση προς την ΚΕ. Εκεί κάποιος του ‘στειλε whatsapp και τον ενημέρωσε πως δεν γίνεται να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις, που είναι εναντίον του, όσο large κι αν είναι. Λογικά το μήνυμα έφυγε από το κινητό του Νίκου του Παππά, αν και δεν θα έπαιρνα κι όρκο. Ο Γιώργος ο Τσίπρας δεν είναι μέλος της ΠΓ. Θα μπορούσε όμως να είναι κι ο Πολάκης, αν και δεν ξέρω τα skills του με το κινητό.

Και η ψηφοφορία

Το ίδιο σοκαριστικό ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: 20 ναι (στην πρόταση Κασσελάκη για Συνέδριο το Φλεβάρη), 10 όχι, 8 λευκά (η ομάδα Αχτσιόγλου). Η πρόταση πέρασε επειδή βγήκαν από το δωμάτιο οι κ.κ. Ραγκούσης, Τζουμάκας, Θεοχαρόπουλος, ενώ απουσίαζε η Δανάη Κολτσίδα.

Είναι φανερό από τον συσχετισμό πως οι απέναντι στον Κασσελάκη, παρ’ ότι αριθμητικά το είχαν στην ΠΓ, επιθυμούν να γίνει το Συνέδριο έστω και τον Φεβρουάριο. Ενώ υποψιάζονται ότι από την πλευρά Κασσελάκη, θα επιθυμούσαν να γίνει Συνέδριο μετά τις ευρωεκλογές. Η πρόταση για την διεξαγωγή των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων φέρει ατόφια την σφραγίδα Παππά. Με την πρόταση η νέα ηγεσία θα γεμίσει ωφέλιμα τον χρόνο μέχρι το Συνέδριο, θα φέρει σ’ επαφή τον Στέφανο με τα στελέχη στην περιφέρεια, και θα τους βάλει όλους μαζί να εκπονήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για τις περιοχές τους. Φυσικά οι της εσωτερικής αντιπολίτευσης μπορούν να κάνουν και λευκή απεργία.

Θα φύγουν;

Τα λευκά της Εφης στην ΠΓ, η στάση Τζανακόπουλου που πήγε με τους «κατά» της «Ομπρέλας», και η δήλωση του Ευκλείδη, επιτείνουν την ζοφερή ατμόσφαιρα εντός του Συριζα. Το ερώτημα αν θα τολμήσουν να φύγουν απ’ το κόμμα εξακολουθεί κι αιωρείται στην ατμόσφαιρα- αν και οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμα αν ο Κασσελάκης είναι «φυτευτός» από κάποιο κέντρο (επιχειρηματικό, τους αμερικανικούς, την CIA κλπ), ή αν όντως πρόκειται για πολιτικό τουρίστα που τους πήρε το κόμμα για πλάκα.

Γιατί δεν θα φύγουν ποτέ

Η εκτίμηση του αγαπημένου Καρανίκα είναι ξεκάθαρη: δεν πρόκειται για φύγουν ποτέ απ’ το κόμμα. Η εξήγηση του Νίκου, που τους ξέρει και τον ξέρουν σαν τις αμαρτίες τους, έχει ενδιαφέρον, αν και κυνική. Την κατέθεσε ο ίδιος με θάρρος στα σόσιαλ κι έφαγε και το σχετικό «ξύλο» γι’ αυτή.

«Εκτός από καναδυό στελέχη των φραξιών της Ομπρέλας, 53 κλπ, που ευτυχώς έχουν μπόλικο χρήμα από τα οικογένειές τους, ή από την δουλειά τους εκτός κόμματος και κράτος, όλα τα υπόλοιπα στελέχη δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από το κόμμα όπως έκανε αξιοπρεπέστατα η παρέα του Π. Λαφαζάνη, απλά και μόνο γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην αγορά και δεν ξέρουν κάτι να κάνουν ώστε να επιβιώσουν. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μένουν στον Συριζα και δεν έχουν πάει στην Ανταρσύα και την ΛΑΕ. Το ΚΚΕ κάτι τέτοια δεν τα δέχεται. Επίσης ενώ δεν έχουν την αξιοπρέπεια να σταθούν στο κόμμα που τους πληρώνει κάνοντας την δουλειά τους, έχουν την γνωστή αλαζονεία να θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από το προλεταριάτο, γιατί αυτοί κι αυτές κατάφεραν να ζουν με την ημέρα που ταΐζει όλο τον χρόνο».

Ο Καρανίκας ξεκαθαρίζει πως «δεν εννοώ τα συντρόφια που δουλεύουν σε τεχνικές θέσεις εργασίας, αλλά γι’ αυτά τα στελέχη που είναι έμμισθα ως πολιτικά στελέχη».

Θα φέρει HR;

Ποιους εννοεί άραγε ο Καρανίκας; Ποια είναι τα πολιτικά στελέχη που είναι έμμισθα, ποιοι «τρώνε» θέσεις επιστημονικών συνεργατών βουλευτών και κόμματος για να έχουν εισόδημα; Η ενασχόληση Κασσελάκη με την διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εάν αποφασίσει να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο στην Κουμουνδούρου. Θα το κάνει άραγε; Προς το παρόν ολ’ αυτά φαίνονται πολύ μακρινά από το πρόγραμμά του, το οποίο -μετά τον γάμο-, γεμίζει με επισκέψεις σε χώρους της ομογένειας και συναντήσεις με οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Η AstraZeneca Ελλάδας πιστοποιείται ως Great Place to Work, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στους ανθρώπους της

17:57

Χρηματιστήριο: Μειωμένος τζίρος, «άντεξαν» οι 2.500 μονάδες

17:57

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα μετά από «ακροδεξιά» απειλή σε ισλαμιστική εκδήλωση

17:53

Ο Πούτιν υπόσχεται πιο ισχυρά πλήγματα σε απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις

17:36

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Η εταιρική διακυβέρνηση, παράγοντας αξιοπιστίας των αγορών

17:30

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήσεις της αναπληρώτριας γραμματέως και άλλων πέντε στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας

17:28

Τεχεράνη σε Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τη διαχείριση των Στενών του Ορμούζ

17:27

ΠΑΣΟΚ: Πλήρως κοστολογημένες δημοσιονομικά οι προτάσεις για το Συνταξιοδοτικό

17:22

Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται την Τετάρτη - Αιτήματα και ενστάσεις του κλητηρίου θεσπίσματος

17:08

Το Λονδίνο απαγορεύει δύο ιρανικές οργανώσεις λόγω αντισημιτικών επιθέσεων

17:04

Τουρκία: Έκδοση σχεδόν 1.000 ενταλμάτων σύλληψης 10 χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

17:01

Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις σε έντονο φόντο Μέσης Ανατολής

16:58

NielsenIQ: Η κατανάλωση οδηγεί την ανάπτυξη της αγοράς FMCG στην Ελλάδα - Άνοδος 5,4% το α' εξάμηνο

16:43

Ανδρουλάκης: «Οι πολίτες θα μας πιστώσουν το σχέδιό μας για πολιτική αλλαγή»

16:43

Τραμπ: Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν - Τέλος 20% στα φορτία μέσω των Στενών του Ορμούζ

16:38

Στο τελικό στάδιο τα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο - Σε επανάκαμψη ο πληθυσμός αρπακτικών στη Δαδιά

16:37

Λαμία: 20 άτομα στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση από σαλμονέλα

16:35

ΤτΕ: Οι αγορές «βλέπουν» δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ ως τα μέσα του 2027

16:20

Γιατί οι αναγκαίοι νέοι ίδιοι πόροι της ΕΕ προκαλούν νέους πονοκεφάλους στις πρωτεύουσες

16:14

Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet

16:01

Κέντρο Υγείας Ζωγράφου: Εγκαίνια ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ

16:00

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία το υποσύστημα μη μισθωτών στο νέο ΟΠΣ

15:51

Πανελλήνια έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Εγγραμματισμό

15:43

Ρωσία: Kατάσχεσε drones δυτικής κατασκευής που θα χτυπούσαν βαθιά στη χώρα

15:36

Χαλάρωση και περιπέτεια στον Νότο των Χανίων

15:31

ICAP CRIF: Αύξηση 21% στα έσοδα των ξενοδοχείων την τελευταία πενταετία

15:31

Εξοικονόμηση πόρων στο ΕΣΥ με συστήματα παραγωγής οξυγόνου - Το παράδειγμα των «Μεταξά» και «Βενιζέλειο»

15:29

Μακρόν: Γαλλία και Ευρώπη είναι έτοιμες να υπερασπισθούν «την ελευθερία και το δίκαιο, με το αίμα τους αν χρειασθεί

15:22

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά νοοτροπία πρόληψης μετά τη φονική πυρκαγιά

15:06

Κάλας: Η ΕE εξετάζει επόμενα βήματα για τη Μέση Ανατολή και την προστασία της ναυσιπλοΐας