INSIDE OUT

Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας

20-10-2023 | 07:22
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με σκονάκια στο κινητό ο Κασσελάκης στην ΠΓ - Δεν θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν δουλειά λέει ο Καρανίκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Έφυγαν από τα γραφεία τόσο σοκαρισμένοι οι της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κι ακόμα να συνέλθουν. Οι περισσότεροι ήταν τόσο σοκαρισμένοι, που χαμογελούσαν πλατιά, άλλοι ρωτούσαν τι παίζει με τα Hampton’s.

Πως έφτασαν μέχρι εδώ; Σχεδόν οχτώ ώρες κράτησε η πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου, και ο νέος Πρόεδρος συμμετείχε μέσω zoom. Κάποια στιγμή, κι ενώ είχαν περάσει δύο και πλέον ώρες, ένα μέλος τον παρότρυνε να παρέμβει ελεύθερα. «Δεν πειράζει σας ακούω, δεν θέλω να διακόψω την συνεδρίαση του οργάνου σας» απάντησε ευγενικά ο Κασσελάκης. «Μα είσαι κι εσύ μέλος, ως Πρόεδρος» του είπαν. Επειδή εγώ είμαι με τον Στέφανο, του στέλνω και το σχετικό γιατί υποψιάζομαι πως δεν τους έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη, άλλωστε δεν τους ήξερε κι από χθες. Το όνομά του είναι ανάμεσα στην Ζωή Καρκούλια και την Κατερίνα Κνήτου.

Τα sms

Ο Στέφανος πήγε με άγνοια κινδύνου στην ΠΓ. Ετσι κι αλλιώς αυτά δεν τα παίρνει σοβαρά. Την ώρα που τους έλεγε «πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε. Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία», αυτοί ζητούσαν να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις τους. Και ήταν έτοιμος να τους πει ναι!

Ναι, να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο-εισήγηση προς την ΚΕ. Εκεί κάποιος του ‘στειλε whatsapp και τον ενημέρωσε πως δεν γίνεται να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις, που είναι εναντίον του, όσο large κι αν είναι. Λογικά το μήνυμα έφυγε από το κινητό του Νίκου του Παππά, αν και δεν θα έπαιρνα κι όρκο. Ο Γιώργος ο Τσίπρας δεν είναι μέλος της ΠΓ. Θα μπορούσε όμως να είναι κι ο Πολάκης, αν και δεν ξέρω τα skills του με το κινητό.

Και η ψηφοφορία

Το ίδιο σοκαριστικό ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: 20 ναι (στην πρόταση Κασσελάκη για Συνέδριο το Φλεβάρη), 10 όχι, 8 λευκά (η ομάδα Αχτσιόγλου). Η πρόταση πέρασε επειδή βγήκαν από το δωμάτιο οι κ.κ. Ραγκούσης, Τζουμάκας, Θεοχαρόπουλος, ενώ απουσίαζε η Δανάη Κολτσίδα.

Είναι φανερό από τον συσχετισμό πως οι απέναντι στον Κασσελάκη, παρ’ ότι αριθμητικά το είχαν στην ΠΓ, επιθυμούν να γίνει το Συνέδριο έστω και τον Φεβρουάριο. Ενώ υποψιάζονται ότι από την πλευρά Κασσελάκη, θα επιθυμούσαν να γίνει Συνέδριο μετά τις ευρωεκλογές. Η πρόταση για την διεξαγωγή των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων φέρει ατόφια την σφραγίδα Παππά. Με την πρόταση η νέα ηγεσία θα γεμίσει ωφέλιμα τον χρόνο μέχρι το Συνέδριο, θα φέρει σ’ επαφή τον Στέφανο με τα στελέχη στην περιφέρεια, και θα τους βάλει όλους μαζί να εκπονήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για τις περιοχές τους. Φυσικά οι της εσωτερικής αντιπολίτευσης μπορούν να κάνουν και λευκή απεργία.

Θα φύγουν;

Τα λευκά της Εφης στην ΠΓ, η στάση Τζανακόπουλου που πήγε με τους «κατά» της «Ομπρέλας», και η δήλωση του Ευκλείδη, επιτείνουν την ζοφερή ατμόσφαιρα εντός του Συριζα. Το ερώτημα αν θα τολμήσουν να φύγουν απ’ το κόμμα εξακολουθεί κι αιωρείται στην ατμόσφαιρα- αν και οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ακόμα αν ο Κασσελάκης είναι «φυτευτός» από κάποιο κέντρο (επιχειρηματικό, τους αμερικανικούς, την CIA κλπ), ή αν όντως πρόκειται για πολιτικό τουρίστα που τους πήρε το κόμμα για πλάκα.

Γιατί δεν θα φύγουν ποτέ

Η εκτίμηση του αγαπημένου Καρανίκα είναι ξεκάθαρη: δεν πρόκειται για φύγουν ποτέ απ’ το κόμμα. Η εξήγηση του Νίκου, που τους ξέρει και τον ξέρουν σαν τις αμαρτίες τους, έχει ενδιαφέρον, αν και κυνική. Την κατέθεσε ο ίδιος με θάρρος στα σόσιαλ κι έφαγε και το σχετικό «ξύλο» γι’ αυτή.

«Εκτός από καναδυό στελέχη των φραξιών της Ομπρέλας, 53 κλπ, που ευτυχώς έχουν μπόλικο χρήμα από τα οικογένειές τους, ή από την δουλειά τους εκτός κόμματος και κράτος, όλα τα υπόλοιπα στελέχη δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν από το κόμμα όπως έκανε αξιοπρεπέστατα η παρέα του Π. Λαφαζάνη, απλά και μόνο γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην αγορά και δεν ξέρουν κάτι να κάνουν ώστε να επιβιώσουν. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μένουν στον Συριζα και δεν έχουν πάει στην Ανταρσύα και την ΛΑΕ. Το ΚΚΕ κάτι τέτοια δεν τα δέχεται. Επίσης ενώ δεν έχουν την αξιοπρέπεια να σταθούν στο κόμμα που τους πληρώνει κάνοντας την δουλειά τους, έχουν την γνωστή αλαζονεία να θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από το προλεταριάτο, γιατί αυτοί κι αυτές κατάφεραν να ζουν με την ημέρα που ταΐζει όλο τον χρόνο».

Ο Καρανίκας ξεκαθαρίζει πως «δεν εννοώ τα συντρόφια που δουλεύουν σε τεχνικές θέσεις εργασίας, αλλά γι’ αυτά τα στελέχη που είναι έμμισθα ως πολιτικά στελέχη».

Θα φέρει HR;

Ποιους εννοεί άραγε ο Καρανίκας; Ποια είναι τα πολιτικά στελέχη που είναι έμμισθα, ποιοι «τρώνε» θέσεις επιστημονικών συνεργατών βουλευτών και κόμματος για να έχουν εισόδημα; Η ενασχόληση Κασσελάκη με την διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εάν αποφασίσει να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο στην Κουμουνδούρου. Θα το κάνει άραγε; Προς το παρόν ολ’ αυτά φαίνονται πολύ μακρινά από το πρόγραμμά του, το οποίο -μετά τον γάμο-, γεμίζει με επισκέψεις σε χώρους της ομογένειας και συναντήσεις με οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:48

Tηλεφωνική επικοινωνία του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο Ζελένσκι ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

16:43

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Hellenic Train Άνω Λιόσια–Ασπρόπυργος

16:29

Δικηγόροι: Ζητούν την κατάργηση διατάξεων της Κ.Υ.Α. για τη μετανάστευση

16:10

Φωτιές σε Ρόδο, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη

15:55

Γερμανία: Αναμένεται να εγκριθεί δανεισμός 203,6 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

15:49

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας

15:45

Μουλέν (ΕΚΤ): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε καλή θέση μετά την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα

15:31

Στάρμερ: Ο διάδοχός μου πρέπει να αφιερώνει χρόνο στις διεθνείς κρίσεις και τη διπλωματία

15:10

Hellenic Train: Καθυστερήσεις σε δρομολόγια και προβλήματα λόγω πυρκαγιάς

14:54

Total: Οι χώρες της Μέσης Ανατολής επιδιώκουν εναγωνίως να πουλήσουν το πετρέλαιο τους

14:30

Γιατί οι ξένοι συνεχίζουν να κοιτούν τις ελληνικές τράπεζες μετά το ράλι

14:25

Απάντηση Ν. Φαραντούρη για δημοσιεύματα σχετικά με την απόσπαση της συζύγου του στη ΜΕΑ

14:15

Ρόδος: Νεκρή 82χρονη μετά από παράσυρση στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου

14:11

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Σπάτων στην Παλλήνη

13:57

Μύκονος: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερχρέωση πελατών

13:47

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) την Κυριακή

13:37

Βρετανία: Η άνοδος του Φάρατζ μπορεί να διαλύσει (κυριολεκτικώς) τη χώρα

13:16

Τουρκία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

13:06

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα - Ενημερωτικό μήνυμα του 112

13:01

Γερμανία: Η Continental πουλά την ContiTech στο επενδυτικό κεφάλαιο Lone Star Funds

12:43

Θεοδωρικάκος: Την Πέμπτη η συνάντηση με τους φορείς για τις τιμές των τροφίμων

12:36

ΠΑΣΟΚ: Εξαιρετικά σοβαρό γεγονός οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Στ. Κούλογλου

12:28

Γερμανία: Οι τράπεζες αναμένεται να «απογειώσουν» τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

12:13

Δένδιας: Οι ελληνοαμερικανικοί δεσμοί είναι ισχυροί

12:09

Γεραπετρίτης-Αμπντελάτι: Στο επίκεντρο η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου

11:52

Ο Γεράσιμος Σιάσος νέος Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων

11:48

Η τελική μάχη του Μακρόν για τον προϋπολογισμό προμηνύει νέο κύκλο πολιτικής αστάθειας στη Γαλλία

11:23

Athens Defence Conference: Η στρατηγική ατζέντα για την επόμενη 25ετία

11:11

Η Ελλάδα βρίσκεται σε περιοχή υψηλής επικινδυνότητας για την εμφάνιση ακραία υψηλών θερμοκρασιών

11:01

Γαλλία: Όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την συνεργασία στον ευρωπαϊκό αμυντικό τομέα ο CEO της Airbus