INSIDE OUT

Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει dream team με λαμπερά πρόσωπα - Ποιος υπερασπίζεται Τζανακόπουλο

06-07-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει dream team με λαμπερά πρόσωπα - Ποιος υπερασπίζεται Τζανακόπουλο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Στοκάρω γάλλιο και γερμάνιο, από κάτι εξωτικούς επισκέπτες με σχιστά μάτια του χειμώνα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, γιατί με πλήρωσαν μ’ αυτά

και τα πέρασα για ασήμι. Τώρα που τελειώνει σιγά σιγά η σεζόν, τελειώνουν και τα φύλλα, ξεκινούν και οι προγραμματικές του Κυριάκος and ministers, μαθαίνω ότι οι εξωτικοί σχιστομάτηδες τα κρατούν για τον εαυτό τους, και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για σπάνια μέταλλα, ιδιαίτερα χρήσιμα στους μελλοντικούς ανθρώπους για να φτιάχνουν τσιπς. Τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά όλοι στο Μαντείο καταλήγουν, μεσ’ τους ατμούς και τις αναλαμπές των κεριών. Τέλος πάντων.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και καλό παιδί, κατά κοινή ομολογία, Δημήτρης Μάντζος, χειρίστηκε με μαεστρία την ξαφνική παραίτηση από το κόμμα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Δεν θα σταθώ στα προφανή (ο Ανδρουλάκης ούτε που κούνησε βλέφαρο), αλλά στη λεπτομέρεια.

- «Θα σας λείψουν οι γνώσεις και η εμπειρία του Λοβέρδου στη συνταγματική αναθεώρηση» παρατήρησε ο Χιώτης (ΣΚΑΪ) στη συνέντευξη Μάντζου.

- «Μα έχουμε κι άλλους συνταγματολόγους» ήταν η απάντηση Μάντζου. Ποιόν εννοούσε; Μα φυσικά τον έτερο βουλευτή Επικρατείας, τον Παναγιώτη Δουδωνή. Αυτός θα είναι το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στη Συνταγματική Αναθεώρηση που έταξε ο Κυριάκος μέσα στην τετραετία.

Πάει για Δήμαρχος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο οι προβολείς είναι πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τη ριζική ανανέωση του κόμματος. Βάζει στο ασανσέρ νέους κι άγνωστους, αλλά ευπαρουσίαστους και μορφωμένους, και πατάει το κουμπί της ανόδου.

Τέτοια περίπτωση είναι ο ίδιος ο πιστός στρατιώτης Μάντζος, τον οποίο ο πρόεδρος Ανδρουλάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά (μετά την απροθυμία της Ρωξάνης Μπέη), για Δήμαρχο Αθηναίων. Η υποψηφιότητα θα του δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κατέβει στις επόμενες εκλογές στην Α’ Αθήνας, κι ο Πρόεδρος Νίκος βλέπει μακριά.

Σγουρός jamais

Εννοείται πως τις κεντρικές υποψηφιότητες τις χειρίζεται αποκλειστικά το γραφείο προέδρου, ενώ αρκετή δουλειά υπάρχει και για τον σύντροφο Σκανδαλίδη. Οι χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Λεκανοπέδιο προβληματίζουν ιδιαίτερα το κόμμα, αλλά προς το παρόν στέλεχος που να «χτυπήσει» Πατούλη δεν έχει βρεθεί. Στην Περιφέρεια Αττικής ο πεισματάρης Γιάννης Σγουρός έχει το δικό του κοινό, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να στηριχθεί. Η υποψηφιότητα Γιώργου Ιωακειμίδη με κεντροαριστερό προφίλ, ενισχύεται πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν την στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, θα πρόκειται για σημαντική σύμπραξη. Στην Θεσσαλονίκη θα κατέβει επισήμως ο Αγγελούδης, ενώ στον Πειραιά θεωρείται βέβαιη η στήριξη σε Μώραλη και από το ΠΑΣΟΚ.

Εκπρόσωπος Τύπου

Άλλη μια θέση που έχει μεγάλη προβολή, είναι του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Εκτός από τον Θανάση Γλαβίνα,

επιστήθιο φίλο του Προέδρου και υποψήφιο στην Β’ Θεσ/νικης, ωριμάζει η σκέψη για την Ελένη Χρονοπούλου.

Η κ. Χρονοπούλου, έγινε γνωστή μετά την καταγγελία κακοποίησής της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλη, και ήταν το πρόσωπο που συνόδευε τον πρόεδρο Ανδρουλάκη σε πολλές περιοδείες του προεκλογικά. Απολύτου εμπιστοσύνης.

Τον πολέμησε

Ημέρα Προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σε οκτακομματική Βουλή σήμερα, με πρεμιέρα Φάμελλου στη θέση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και Ζωή στα έδρανα, αναπόφευκτα δεν είναι καλό timing για παραιτήσεις.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου πάντως λένε πως τα πράγματα είναι απλά: Πολεμήθηκε με ένταση για να μην βγει βουλευτής βορείου τομέα (βγήκε η Μιλένα Αποστολάκη), ενώ η κακή σχέση με την ηγεσία, μόνο κρυφή δεν ήταν.

Ωστόσο η παραίτησή του προδιαθέτει το επόμενο βήμα, που φαίνεται να είναι έτοιμο, καθώς «ο Ανδρέας σκέπτεται πολύ την κάθε κίνηση και δεν δρα παρορμητικά», όπως λένε φίλοι του. Μένει να αποκαλυφθεί.

Καρανίκας υπέρ Τζανακόπουλου

Στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, τα πάθη δεν λένε να καταλαγιάσουν με τίποτα. Η απομόνωση Τζανακόπουλου κατά την ορκωμοσία, ίσως συγκίνησε τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη, το Νίκο Καρανίκα, ο οποίος τάχθηκε κατά της «ανθρωποφαγίας». Ο Καρανίκας, έθεσε ως ζήτημα αρχής, τα εν οίκω μη εν δήμω, καταδικάζοντας μεν το ότι ο πρώην Γραμματέας έπιασε από το λαιμό έναν άλλο Γραμματέα, τον Παναγιώτη Ρήγα το βράδυ της Κυριακής των εκλογών και ότι αποκάλεσε «πολιτικά σκουπίδια» τους πασόκους που πήγαν στο κόμμα, αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αυτά καλό είναι να μην βγαίνουν παραέξω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Express αποκαλύπτει τη γοητεία της Σίφνου στο βρετανικό κοινό​​​​​​​​​​​

23:35

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones

23:15

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο της Μόσχας

22:48

Ευρωπαϊκή Δύναμη έκανε έλεγχο σε ένα τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

22:18

Μενδώνη: Η Αμφίπολη εξελίσσεται σε διεθνή αρχαιολογικό προορισμό

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

18:56

Έφυγε απ' τη ζωή ο Γ. Βαρβιτσιώτης - Ήταν πυλώνας της παράταξης τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

18:47

Τις 33 έφτασαν οι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε πέντε ημέρες

18:34

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θυμήθηκε το ΕΔΣ που η ίδια υπονόμευσε

18:29

Ρωσία: Πλήγματα στο ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο νεκροί, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες