INSIDE OUT

Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει dream team με λαμπερά πρόσωπα - Ποιος υπερασπίζεται Τζανακόπουλο

06-07-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει dream team με λαμπερά πρόσωπα - Ποιος υπερασπίζεται Τζανακόπουλο

Στοκάρω γάλλιο και γερμάνιο, από κάτι εξωτικούς επισκέπτες με σχιστά μάτια του χειμώνα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, γιατί με πλήρωσαν μ’ αυτά

και τα πέρασα για ασήμι. Τώρα που τελειώνει σιγά σιγά η σεζόν, τελειώνουν και τα φύλλα, ξεκινούν και οι προγραμματικές του Κυριάκος and ministers, μαθαίνω ότι οι εξωτικοί σχιστομάτηδες τα κρατούν για τον εαυτό τους, και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για σπάνια μέταλλα, ιδιαίτερα χρήσιμα στους μελλοντικούς ανθρώπους για να φτιάχνουν τσιπς. Τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά όλοι στο Μαντείο καταλήγουν, μεσ’ τους ατμούς και τις αναλαμπές των κεριών. Τέλος πάντων.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και καλό παιδί, κατά κοινή ομολογία, Δημήτρης Μάντζος, χειρίστηκε με μαεστρία την ξαφνική παραίτηση από το κόμμα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Δεν θα σταθώ στα προφανή (ο Ανδρουλάκης ούτε που κούνησε βλέφαρο), αλλά στη λεπτομέρεια.

- «Θα σας λείψουν οι γνώσεις και η εμπειρία του Λοβέρδου στη συνταγματική αναθεώρηση» παρατήρησε ο Χιώτης (ΣΚΑΪ) στη συνέντευξη Μάντζου.

- «Μα έχουμε κι άλλους συνταγματολόγους» ήταν η απάντηση Μάντζου. Ποιόν εννοούσε; Μα φυσικά τον έτερο βουλευτή Επικρατείας, τον Παναγιώτη Δουδωνή. Αυτός θα είναι το πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στη Συνταγματική Αναθεώρηση που έταξε ο Κυριάκος μέσα στην τετραετία.

Πάει για Δήμαρχος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο οι προβολείς είναι πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί τη ριζική ανανέωση του κόμματος. Βάζει στο ασανσέρ νέους κι άγνωστους, αλλά ευπαρουσίαστους και μορφωμένους, και πατάει το κουμπί της ανόδου.

Τέτοια περίπτωση είναι ο ίδιος ο πιστός στρατιώτης Μάντζος, τον οποίο ο πρόεδρος Ανδρουλάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά (μετά την απροθυμία της Ρωξάνης Μπέη), για Δήμαρχο Αθηναίων. Η υποψηφιότητα θα του δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κατέβει στις επόμενες εκλογές στην Α’ Αθήνας, κι ο Πρόεδρος Νίκος βλέπει μακριά.

Σγουρός jamais

Εννοείται πως τις κεντρικές υποψηφιότητες τις χειρίζεται αποκλειστικά το γραφείο προέδρου, ενώ αρκετή δουλειά υπάρχει και για τον σύντροφο Σκανδαλίδη. Οι χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Λεκανοπέδιο προβληματίζουν ιδιαίτερα το κόμμα, αλλά προς το παρόν στέλεχος που να «χτυπήσει» Πατούλη δεν έχει βρεθεί. Στην Περιφέρεια Αττικής ο πεισματάρης Γιάννης Σγουρός έχει το δικό του κοινό, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να στηριχθεί. Η υποψηφιότητα Γιώργου Ιωακειμίδη με κεντροαριστερό προφίλ, ενισχύεται πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν την στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, θα πρόκειται για σημαντική σύμπραξη. Στην Θεσσαλονίκη θα κατέβει επισήμως ο Αγγελούδης, ενώ στον Πειραιά θεωρείται βέβαιη η στήριξη σε Μώραλη και από το ΠΑΣΟΚ.

Εκπρόσωπος Τύπου

Άλλη μια θέση που έχει μεγάλη προβολή, είναι του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Εκτός από τον Θανάση Γλαβίνα,

επιστήθιο φίλο του Προέδρου και υποψήφιο στην Β’ Θεσ/νικης, ωριμάζει η σκέψη για την Ελένη Χρονοπούλου.

Η κ. Χρονοπούλου, έγινε γνωστή μετά την καταγγελία κακοποίησής της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλη, και ήταν το πρόσωπο που συνόδευε τον πρόεδρο Ανδρουλάκη σε πολλές περιοδείες του προεκλογικά. Απολύτου εμπιστοσύνης.

Τον πολέμησε

Ημέρα Προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σε οκτακομματική Βουλή σήμερα, με πρεμιέρα Φάμελλου στη θέση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και Ζωή στα έδρανα, αναπόφευκτα δεν είναι καλό timing για παραιτήσεις.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου πάντως λένε πως τα πράγματα είναι απλά: Πολεμήθηκε με ένταση για να μην βγει βουλευτής βορείου τομέα (βγήκε η Μιλένα Αποστολάκη), ενώ η κακή σχέση με την ηγεσία, μόνο κρυφή δεν ήταν.

Ωστόσο η παραίτησή του προδιαθέτει το επόμενο βήμα, που φαίνεται να είναι έτοιμο, καθώς «ο Ανδρέας σκέπτεται πολύ την κάθε κίνηση και δεν δρα παρορμητικά», όπως λένε φίλοι του. Μένει να αποκαλυφθεί.

Καρανίκας υπέρ Τζανακόπουλου

Στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, τα πάθη δεν λένε να καταλαγιάσουν με τίποτα. Η απομόνωση Τζανακόπουλου κατά την ορκωμοσία, ίσως συγκίνησε τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη, το Νίκο Καρανίκα, ο οποίος τάχθηκε κατά της «ανθρωποφαγίας». Ο Καρανίκας, έθεσε ως ζήτημα αρχής, τα εν οίκω μη εν δήμω, καταδικάζοντας μεν το ότι ο πρώην Γραμματέας έπιασε από το λαιμό έναν άλλο Γραμματέα, τον Παναγιώτη Ρήγα το βράδυ της Κυριακής των εκλογών και ότι αποκάλεσε «πολιτικά σκουπίδια» τους πασόκους που πήγαν στο κόμμα, αλλά επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως αυτά καλό είναι να μην βγαίνουν παραέξω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ελβετία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά με εγγύηση 215.000 ευρώ

23:43

Γαλλία: Το Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί στη Μασσαλία ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου»

23:29

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26/1

23:15

Δεύτερη σερί «κόκκινη» εβδομάδα στη Wall Street - Κατακρήμνιση 17% για Intel

23:02

Εκπρόσωπος ΕΕ στον ΟΗΕ: Η πολυμέρεια σήμερα δέχεται επίθεση

22:49

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί «περιορισμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος»

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2,5%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά