INSIDE OUT

Παρουσίαση υπερ-παραγωγή του προγράμματος της ΝΔ, Οι αθέατοι πρωταγωνιστές

27-04-2023 | 09:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παρουσίαση υπερ-παραγωγή του προγράμματος της ΝΔ, Οι αθέατοι πρωταγωνιστές
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ήταν μια μπεχνουριάδα για ατρόμητους νεοδημοκράτες. Η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία ήταν άρτια και πρωτότυπη. Είχε σκηνοθεσία, δομή, μικρές εκπλήξεις. Ήταν μια παράσταση για δύο: τον Πρωθυπουργό, και τον Άκη Σκέρτσο. Μόνο αυτοί ανέβηκαν στην επιβλητική σκηνή.

Σαφώς όμως ο πρωταγωνιστής ήταν ο Κυριάκος, ο οποίος απολάμβανε κάθε στιγμή. Περισσότερο απ’όλες, την στιγμή που μιλώντας για τα δημόσια έργα, έσκυψε μπροστά στο κοινό και είπε συνωμοτικά: «αν ήταν να ξεχωρίσω ένα, θα ήταν το Μετρό της Θεσσαλονίκης». Πολύ χαρούμενος, χαλαρός και διαβασμένος, σε άψογη φόρμα με στενό λευκό πουκάμισο, αναμφισβήτητα άλλαξε σελίδα στην παρουσίαση προεκλογικού προγράμματος. Σήμερα οι προβολείς θα πέσουν στον Αλέξη Τσίπρα και την παρουσίαση του προγράμματος του Συριζα-ΠΣ για την επόμενη τετραετία. Ελπίζω να μην παρασύρθηκε από της ΝΔ- καλό είναι ο καθένας να έχει το δικό του στυλ.

Μια ιστορία

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγοντας την εκδήλωση, δεν θα ακολουθήσουμε τη συμβατική παρουσίαση προγράμματος που γνωρίζετε. Αντί αυτής ο Κυριακος Μητσοτάκης θα μας αφηγηθεί μια ιστορία για την Ελλάδα του 2027 και του 2030». Πριν φτάσει στο 2027 πάντως, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα κυβερνητικά πεπραγμένα της τετραετίας του.

Επιτελική υπόθεση

Ιδιαίτερη μνεία και πολύ σωστά, έγινε στους αθέατους πρωταγωνιστές της παρουσίασης η οποία ήταν εντυπωσιακή. «Το φυλλάδιο που κρατάτε μπορεί να είναι σχετικά ολιγοσέλιδο και ευανάγνωστο όμως κρύβει πολλές ώρες, μέρες και μήνες σκληρής δουλειάς από πίσω. Γι’ αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω για τη συμβολή τους τον Γιάννη Μπρατάκο, τον Παύλο Μαρινάκη, τον Χάρη Θεοχάρη ως επικεφαλής της ομάδας προγράμματος και βεβαίως τον Θανάση Κοντογεώργη, τον Θάνο Πετραλιά, τον Eric Parks και την Κύρα Κάπη χωρίς τη συμβολή των οποίων η παρουσίαση δεν θα ήταν εφικτή» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Απ’ όλ’ αυτά συνάγω ότι η εκπόνηση του εντυπωσιακού προεκλογικού προγράμματος ήταν κυρίως επιτελική υπόθεση. Για την ουσία διαβάστε παραδίπλα. Απ’ ό,τι κατάλαβα πάντως όλοι θα πάρουμε αύξηση.

Αν λείπουν 5-10 βουλευτές

Μακριά από την Αθήνα, στα μέρη μου, βρέθηκε χθες ο Πρόεδρος του Συριζα, στο Φόρουμ των Δελφών. Εκεί αναφέρθηκε ξεκάθαρα πλέον στο σενάριο που ξεφούρνισε προ ημερών ο Νίκος Αλιβιζάτος στον Κύκλο του Βενιζέλου.

Όπως είπε λοιπόν, «και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, εάν υπολείπονται 5-10 βουλευτές για να έχουμε την πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα σχέδιο προοδευτικής προγραμματικής σύγκλισης, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη, αν θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη, με απανωτές εκλογές και περιπέτειες για τη χώρα, να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια».

Απορρίπτουν, αλλά...

Το σενάριο για δημιουργία κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη με ψήφο ανοχής, είναι kinky και παίζει πολύ. Η βάση του είναι πως τα μικρά κόμματα θα λάβουν πολλές έδρες, που θα μπουν στον πειρασμό να τις κρατήσουν, καθώς η ενισχυμένη αναλογική της β’ κάλπης, θα τις «μεταφέρει» στο πρώτο κόμμα. Μάλιστα για ορισμένους μικρούς, όπως πχ το Μέρα25, ο κίνδυνος θα μπορούσε να είναι να μην μπουν καν στην Βουλή στην β’ κάλπη. Το σενάριο θέλει το Μερα25 και το ΚΚΕ να μην στηρίζουν, αλλά να απέχουν, ώστε να πέσει στους 120 βουλευτές ο αριθμός που χρειάζεται για σχηματισμό κυβέρνησης (2/5). Προς το παρόν φυσικά όλοι απορρίπτουν κάθε σενάριο. Κανένας με κανέναν, κι ο Αλέξης μόνος του να μιλάει για προοδευτική κυβέρνηση.

Υπερπροσφορά

Εν τω μεταξύ την ψήφο του ελληνικού αλλού θα διεκδικήσουν 45 κόμματα και μεμονωμένοι υποψήφιοι, σύμφωνα με τους φακέλους που είχαν κατατεθεί μέχρι χθες στον Άρειο Πάγο. Η απλή αναλογική φουντώνει ελπίδες, αν και δεν φτάσαμε ακόμα το Σουδάν με τα 80 κόμματα. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και στα δεξιά και στ’ αριστερά, ενώ δεν λείπουν και οι προσπάθειες εκτός πολιτικού χάρτη όπως του επιχειρηματία με τα πέδιλα και το ξύλινο ποδήλατο Πολ Ευμορφίδη.

Υποψήφια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ημέρα παρουσιάσεων χθες. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρουσίασε την υποψηφιότητα της χώρας ως μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2016. Η παρουσίαση έγινε με φόντο την Ακρόπολη, και ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω της άφιξης στην Αθήνα Φινλανδών και Ρουμάνων πολιτών που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και επέστρεψαν με ελληνικό αεροσκάφος. Τους υποδέχτηκε ο ίδιος ο ΥΠΕΞ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:17

Πούτιν: Επανέλαβε την πρόταση να επιλέξει η ΕΕ τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως μεσολαβητή για ειρήνευση στην Ουκρανία

09:06

8 νησιά για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

09:02

ΗΠΑ: Με δικαστική απόφαση αφαιρείται το όνομα του Τραμπ απ' το Κέντρο Τεχνών Κένεντι

08:51

Στα 451 εκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Ευρώπης - Το 14% είναι παιδιά και το 6% υπερήλικες - Οι περισσότεροι στην Ελλάδα

08:42

Η Ναυτιλία κοιτάζει προς την πυρηνική ενέργεια – Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;

08:32

Τσάφος: Γιατί η Ελλάδα είναι φθηνότερη στο ρεύμα από γειτονικές χώρες – Τα δύο κρίσιμα «ατού»

08:18

«Μια παγκόσμια σύγχρονη κρίση μοναξιάς»: Το κείμενο της Μαργαρίτας Βεργολιά στα ΝΕΑ που έπεσε στις Πανελλαδικές

08:08

ΕΚΤΕΡ: Ανεκτέλεστο 200 εκατ., νέες mega συμβάσεις και πτυχίο – «Βλέπει» τζίρο 300 εκατ. και ebitda margin 15%

08:00

«Buy in May and stay» – Το ισχυρότερο δίμηνο της τριετίας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

23:45

ΗΠΑ: Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε στο Κογκρέσο για την υπόθεση Έπστιν

23:42

Γαλλία: Πρωτόγνωρο ρεκόρ ζέστης στη μισή και πλέον χώρα τον Μάιο

23:32

Για κίνδυνο έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι προειδοποιούν μεγάλοι οικονομικοί οργανισμοί

23:26

Η Wall Street πέτυχε νέα ρεκόρ με την τεχνολογία στο «τιμόνι»

22:45

«Βυθίστηκε» 20% η τιμή του πετρελαίου τον Μάιο

22:29

Χωρίς απόφαση για συμφωνία με το Ιράν η σύσκεψη του Τραμπ και των συνεργατών του

22:19

Κέρδη για τον χρυσό

21:38

Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς

21:24

Χατζηδάκης: Δεκάδες δισεκατομμύρια για τη χώρα για την περίοδο 2028 - 2034

21:11

Ο Τραμπ περιγελά την εξομολόγηση της Τζιλ Μπάιντεν για το ντιμπέιτ του 2024 για τις προεδρικές εκλογές

20:46

Πούτιν: «Η Ρωσία θα καταστρέψει όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί στο Καλίνινγκραντ»

20:36

ΜΜΜ: Πρόστιμο 100 ευρώ από αύριο σε όσους δεν κόβουν εισιτήριο

20:32

ΙΑΕΑ: Το Καζακστάν δηλώνει ανοιχτό να πάρει τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν

20:20

Απορρίφθηκε σε β' βαθμό η τουρκική προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean

20:07

Κυρανάκης: «Η Κρήτη κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ελλάδα»

20:01

Πούτιν: «Κανείς δεν μπορεί να πει αν το drone που συνετρίβη στη Ρουμανία ήταν ρωσικό»

19:58

Φθηνό, γρήγορο και... επικίνδυνο; Η ακτινογραφία της μεγάλης σύγκρουσης ΕΕ και Temu

19:53

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 1 έως 5 Iουνίου

19:39

Κομισιόν για σχέσεις ΕΕ-Κίνας: «Μείωση κινδύνων, όχι αποσύνδεση»

19:35

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

19:25

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ. του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο