INSIDE OUT

Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου

11-01-2023 | 07:51
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μετωπική κυβέρνησης – ΑΔΑΕ, Κραυγή απόγνωσης Αλέξη Τσίπρα: «Ελάτε να με συλλάβετε, δεν θα φιμώσετε την δημοκρατία», Το τσιπουράκι της Προέδρου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυο σημαντικά γεγονότα έγιναν στις 13 Ιουνίου 2019, τρεις ημέρες αφού ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών: οι Τορόντο Ράπτορς νικούν τους Γκόλντεν Στέϊτ Γουόριορς και κατακτούν το πρώτο NBA που κατακτά ομάδα εκτός ΗΠΑ, και η πρώτη από τον Καναδά. Κι ο Χρήστος Ράμμος ορκίζεται νέος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώπιων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, της Προέδρου του ΣτΕ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κ. Μενουδάκου.

Μέτρο δημοκρατίας

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας ευχήθηκε καλή θητεία στον Χρήστο Ράμμο. Ενώ ο κ. Καλογήρου, αφού εξέφρασε την χαρά του για την ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου, τόνισε ότι η Αρχή έχει σημαντικό θεσμικό έργο, το οποίο αποτελεί «μέτρο δημοκρατίας». Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών βρήκε τον Ράμμο με διαφορετικό υπουργό Δικαιοσύνης από αυτόν στον οποίο έδωσε την λεγόμενη διαβεβαίωση. Σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (σπούδασε Νομική στην Ιταλία σύμφωνα με την Wikipedia), Μιχάλης Καλογήρου είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ίσως ο πιο στενός του συνεργάτης. Φυσικά αυτή είναι η ουσία των Ανεξάρτητων Αρχών: η θητεία των μελών της υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας, ενώ η εκλογή των μελών απαιτεί πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μετωπική

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές η μετωπική μεταξύ κυβέρνησης – Ράμμου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αφορμή τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είναι πίσω από παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Η σύγκρουση είναι σφοδρή.

Κραυγή

«Ελάτε να με συλλάβετε - Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας. Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε».

Επίσης εάν το ημερολόγιο δεν έγραφε 2023, θα ήμουν βέβαιη πως ακούω τον Παπαχρήστο από τον παράνομο ραδιοσταθμό του έφτιαξαν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου. Όμως όχι. Η κραυγή απόγνωσης ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος χθες γνωμοδότησε κατά της δυνατότητας της ΑΔΑΕ να ζητάει από τους παρόχους τηλεφωνίας στοιχεία για παρακολουθήσεις.

«Ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο» καταλήγει ο κ. Τσίπρας στην ίδια κραυγή.

Παρέμβαση Χάρη

Εκτός από τον συνταγματολόγο Κοντιάδη, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλο τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δηλαδή ότι απέμεινε γιατί διασπάστηκαν πρόσφατα) και τον Πολάκη που ζήτησε να παραιτηθεί χθες ο Ντογιάκος, καταγράφω την λακωνική στάση του Χάρη Καστανίδη: «Υπενθυμίζω στον γνωμοδοτούντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ότι η ΑΔΑΕ δικαιούται να ελέγχει αυτεπαγγέλτως εγκαταστάσεις και αρχεία παρόχων και ΕΥΠ (άρθρο 6 ν.3115) και υποχρεούται να ενημερώνει τους αρχηγούς των κομμάτων για θέματα άρσης του απορρήτου ( άρθρο 8 ν.5002)».

To be continued...

Με θαλασσινά

Ενώ η ιστορία βρίσκει σήμερα τον Μιχάλη Καλογήρου στο στενό επιτελείο του Αλέξη, και τον Ράμμο σε πόλεμο με την κυβέρνηση και τον Ντογιάκο, αυτή που περνάει σίγουρα καλύτερα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου χθες απόλαυσε με τη ψυχή της την παρέα και το τσίπουρο στο τραπέζι που έκανε για να τιμήσει τους μάχιμους φωτορεπόρτερ. Σε εξαιρετική διάθεση και πολύ μακριά από τα τοξικά vibes της υπόθεσης ΑΔΑΕ/υποκλοπές/ ξεκίνησε με αστεία λέγοντας πως τους έφερε νωρίτερα την Καθαρά Δευτέρα! Τραπέζι με θαλασσινά είπαμε. Ενώ στην συνέχεια ζήτησε να της διηγηθούν ωραίες ιστορίες από τις φωτογραφικές εμπειρίες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτη φορά

Η ΠτΔ εκμυστηρεύτηκε στους φωτορεπόρτερ ότι η πολυετής επαγγελματική της δραστηριότητα στο δικαστικό σώμα, την έκανε αυστηρή, κι έτσι μετέφερε το ίδιο κλίμα στην αρχή της θητείας της. Σιγά σιγά όμως εξοικειώθηκε και άλλαξε νοοτροπία. Ζήτησε να της μιλήσουν για τα προβλήματα της δουλειάς, και έδειξε έκπληξη όταν πληροφορήθηκε πως είναι η πρώτη φορά, όπου ΠτΔ καλεί τους φωτορεπόρτερ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Προεδρία. Κι αφού απόλαυσε τσίπουρο, αποκάλυψε ότι είναι Άρης, καθ’ ότι ήταν στην Θεσσαλονίκη με μπαμπά φανατικό Αρειανό. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη Τούρκος να μεταφέρει 110 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

23:35

Συνολικά 61 μετανάστες διασώθηκαν σε δύο επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

23:15

Μενδώνη: Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη

22:48

Χαρακόπουλος: Εκπεφρασμένη η κυβερνητική βούληση για μεταφορά νερού στον θεσσαλικό κάμπο

22:33

Ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - Η πρώτη μετά την εκεχειρία

22:16

Τασούλας: Θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 2ου Συνεδρίου «Ελλάδα 2030»

21:47

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο Ν. Δένδιας

21:18

Πέλλα: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

21:04

Μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες

20:59

Ιράν: Η δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του διαφωνούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί

20:53

Τουλάχιστον 10 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Μάλτας

20:46

Χανιά: Εντοπίστηκε drone να εισέρχεται στον εναέριο χώρο των φυλακών μεταφέροντας ύποπτο φορτίο

20:40

ΗΠA: Εξετάζουν σχέδιο για να αγοράσουν τα νησιά Τσάγκος από τον Μαυρίκιο

20:30

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Δομοκό και Σαλαμίνα

20:25

Ο κορυφαίος διαπραγματευτής του Ιράν απειλεί αμερικανικούς στόχους λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο

20:22

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Μώλου Φωκίδας

20:11

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

19:56

Τουρνάς: Αυτοψία του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Εύβοια μετά τις σεισμικές δονήσεις

19:47

ΗΠΑ: Εξετάζουν να διοχετεύσουν «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια σε χώρες του Κόλπου ως πολεμικές αποζημιώσεις

19:30

Πώς φορολογούνται τα crypto στις ευρωπαϊκές χώρες

19:24

Ζελένσκι: Μετέβη στη Βρετανία για συνομιλίες με Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς

19:13

Bybit: Προσφέρει πρόσβαση σε tokenized IPO σε ιδιώτες επενδυτές - Αρχή με την SpaceX

18:53

Κανονικά η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα στη Βόρεια Εύβοια

18:47

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί πλήττουν τα νότια προάστια της Βηρυτού

18:15

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:02

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη για την Ημέρα προς Τιμήν των Αποστράτων της ΕΛΑΣ

17:38

Λάρισα: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Καλλιθέα Φαρσάλων

17:33

Τραμπ: Συμφωνία με την Τεχεράνη δεν σημαίνει άμεση αποδέσμευση ιρανικών περιουσιακών στοιχείων

17:00

«Ψωμί» για νέες εξαγορές προσφέρει η βιομηχανία τροφίμων –  Όλα τα deals του 2026

16:52

Δημοσκόπηση Marc για το Πρώτο Θέμα: Προβάδισμα 15,1% της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ