INSIDE OUT

Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο που είναι το έγγραφο;

21-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο, που είναι το έγγραφο;

Σαφές μήνυμα για ψυχραιμία σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την χαριτωμένη συζήτηση στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera 102,2 και στην εκπομπή «Πρωϊνό Sfera» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο. Ο Πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι και το είπε καθαρά. «Μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι σίγουρα και προεκλογικό». Ο ίδιος επισήμανε ότι το σημαντικό είναι πως δεν τσιμπάνε ούτε οι τούρκοι πολίτες σ’ αυτά, με επιχείρημα πρόσφατη δημοσκόπηση στην γειτονική χώρα όπου το 63% απάντησαν πως δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα».

Μέχρις εδώ καλά. Για τη συνέχεια δεν ξέρω Πρόεδρε: «Και πιστεύω ότι αν κάναμε την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, θα βρίσκαμε κάτι αντίστοιχο».

Παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν ΜΚΟ και απεσταλμένος του Σπίγκελ ταυτόχρονα στον ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες με πρόσφυγες και μετανάστες. Μπήκε στη Συρία, συμμετείχε στο αιματοκύλισμα, χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Λιβύη, χρησιμοποιεί ως όπλο τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να εκβιάσει την ΕΕ. Ο Ερντογάν ως δικαιωματικό περιστέρι που κόπτεται για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο του αιώνα.

Τον τσάντισε

Γενικώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο με τα παιχνίδια πάνω στις ζωές των προσφύγων, αλλά και με τα γεωπολιτικά. Η συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης, και η πρόθεσή του να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία κλπ) τσάντισε ακόμα και τον πάντα ήρεμο Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως, σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Σολτς.

Τους τσάντισε

Εάν ο Σολτς τσαντίστηκε και δεν το έκρυψε με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του συμμάχου Ερντογάν, όλοι οι δυτικοί εκνευρίστηκαν με τα τσαλιμάκια του Πούτιν. Έβγαλε διαρροή ότι σε διάγγελμα θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία. Προκλήθηκε σάλος. Δεν ανακοίνωσε τίποτε χθες το βράδυ. Σήμερα ποιος ξέρει; Μην ψάχνει κανείς να βρει άκρη με τον Πούτιν. Απλά είναι τσαντισμένος που δεν τον κάλεσαν στην κηδεία της Βασίλισσας.

Στο δείπνο

Το Ουκρανικό σίγουρα θα συζητηθεί στα πηγαδάκια της δεξίωσης που δίνει απόψε στις 19:00 ώρα ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην δεξίωση θα παραστεί και ο Κυριάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ελπίζω να είναι σωστή η θερμοκρασία στο χώρο, γιατί η Μαρέβα θα τσαντιστεί σίγουρα- πολύ υγρασία αυτή την εποχή στη ΝΥ.

Οι αντοχές του αντρός είναι αξιοθαύμαστες πάντως: χθες πολύ νωρίς το πρωί πήγε στον Sfera, είδε Ρέγκλινγκ, ταξίδεψε Νέα Υόρκη , και μόλις έφτασε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Yair Lapid. Να τα βλέπουν αυτά Αλέξης και Ανδρουλάκης για να θυμούνται τις απαιτήσεις της, (σωστής) δουλειάς.

Θράσος

Ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η δουλειά στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Θέλει διαρκώς εγρήγορση. Χθες όλη μέρα μεταδίδονταν ως είδηση από τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη. Η «είδηση» ήταν πως το έγγραφο ήταν παραποιημένο. Έλα όμως που ο βουλευτής δεν κατέθεσε τίποτα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ δείχνει πως όχι μόνο τσαντίστηκε ,αλλά θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Εγώ σας το λέω. Πάντα να τσεκάρετε αν έχει νύχτα ή μέρα. Όποιος και να το λέει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

19:50

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο

19:21

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

19:12

Ιράν: Ο νέος Ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους

19:00

ΗΠΑ - Ισραήλ: Έχουν κοινό εχθρό, αλλά διαφορετικούς πολέμους

18:51

Νετανιάχου: Η απαγόρευση για τον Πανάγιο Τάφο δεν είχε κακόβουλη πρόθεση

18:33

Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου στη Σαουδική Αραβία

18:24

Ιταλία: Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:00

Επενδυτική ψυχολογία σε καιρό πολέμου – Οι παγίδες που κοστίζουν ακριβά

17:51

Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία και Αιγύπτος προτείνουν σχέδιο για το Ιράν

17:40

Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τους πολίτες, τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, για όσο διάστημα χρειαστεί

17:19

Eli Lilly: Συμφωνία $2,75 δισ. για παγκόσμια διάθεση φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί μέσω ΑΙ

16:57

Οι Ελβετοί τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους

16:36

Reuters: Ο τζόγος πριν από ορισμένες ανακοινώσεις του Τραμπ δημιουργεί ερωτηματικά

16:26

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με αντικείμενο την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο

15:24

ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο συνέδριο

15:11

Καραμανλή: Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη

14:52

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της

14:46

Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό φέρνει θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα

14:41

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση στη Μ. Ανατολή

14:36

Δύο ινδικά δεξαμενόπλοια LPG πέρασαν με ασφάλεια τα Στενά του Ορμούζ

14:22

ΠΟΕ: Μέλη του οργανισμού συμφώνησαν σε παγκόσμιο πλαίσιο κανόνων για το ψηφιακό εμπόριο

14:10

Ιράν: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν χερσαία επίθεση