INSIDE OUT

Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο που είναι το έγγραφο;

21-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο, που είναι το έγγραφο;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σαφές μήνυμα για ψυχραιμία σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την χαριτωμένη συζήτηση στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera 102,2 και στην εκπομπή «Πρωϊνό Sfera» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο. Ο Πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι και το είπε καθαρά. «Μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι σίγουρα και προεκλογικό». Ο ίδιος επισήμανε ότι το σημαντικό είναι πως δεν τσιμπάνε ούτε οι τούρκοι πολίτες σ’ αυτά, με επιχείρημα πρόσφατη δημοσκόπηση στην γειτονική χώρα όπου το 63% απάντησαν πως δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα».

Μέχρις εδώ καλά. Για τη συνέχεια δεν ξέρω Πρόεδρε: «Και πιστεύω ότι αν κάναμε την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, θα βρίσκαμε κάτι αντίστοιχο».

Παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν ΜΚΟ και απεσταλμένος του Σπίγκελ ταυτόχρονα στον ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες με πρόσφυγες και μετανάστες. Μπήκε στη Συρία, συμμετείχε στο αιματοκύλισμα, χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Λιβύη, χρησιμοποιεί ως όπλο τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να εκβιάσει την ΕΕ. Ο Ερντογάν ως δικαιωματικό περιστέρι που κόπτεται για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο του αιώνα.

Τον τσάντισε

Γενικώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο με τα παιχνίδια πάνω στις ζωές των προσφύγων, αλλά και με τα γεωπολιτικά. Η συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης, και η πρόθεσή του να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία κλπ) τσάντισε ακόμα και τον πάντα ήρεμο Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως, σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Σολτς.

Τους τσάντισε

Εάν ο Σολτς τσαντίστηκε και δεν το έκρυψε με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του συμμάχου Ερντογάν, όλοι οι δυτικοί εκνευρίστηκαν με τα τσαλιμάκια του Πούτιν. Έβγαλε διαρροή ότι σε διάγγελμα θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία. Προκλήθηκε σάλος. Δεν ανακοίνωσε τίποτε χθες το βράδυ. Σήμερα ποιος ξέρει; Μην ψάχνει κανείς να βρει άκρη με τον Πούτιν. Απλά είναι τσαντισμένος που δεν τον κάλεσαν στην κηδεία της Βασίλισσας.

Στο δείπνο

Το Ουκρανικό σίγουρα θα συζητηθεί στα πηγαδάκια της δεξίωσης που δίνει απόψε στις 19:00 ώρα ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην δεξίωση θα παραστεί και ο Κυριάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ελπίζω να είναι σωστή η θερμοκρασία στο χώρο, γιατί η Μαρέβα θα τσαντιστεί σίγουρα- πολύ υγρασία αυτή την εποχή στη ΝΥ.

Οι αντοχές του αντρός είναι αξιοθαύμαστες πάντως: χθες πολύ νωρίς το πρωί πήγε στον Sfera, είδε Ρέγκλινγκ, ταξίδεψε Νέα Υόρκη , και μόλις έφτασε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Yair Lapid. Να τα βλέπουν αυτά Αλέξης και Ανδρουλάκης για να θυμούνται τις απαιτήσεις της, (σωστής) δουλειάς.

Θράσος

Ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η δουλειά στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Θέλει διαρκώς εγρήγορση. Χθες όλη μέρα μεταδίδονταν ως είδηση από τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη. Η «είδηση» ήταν πως το έγγραφο ήταν παραποιημένο. Έλα όμως που ο βουλευτής δεν κατέθεσε τίποτα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ δείχνει πως όχι μόνο τσαντίστηκε ,αλλά θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Εγώ σας το λέω. Πάντα να τσεκάρετε αν έχει νύχτα ή μέρα. Όποιος και να το λέει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:12

Μυλωνάς (Εθνική): Αναβαθμίζει στόχους, προκρίνει εξαγορές και ποντάρει σε Allianz - Dromeus

20:09

Κυρανάκης: Θα θυμόμαστε για πάντα τους Μ. Στρατιδάκη και Π. Διαμαντάκη για την ανδρεία τους

19:56

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με φόντο αποτελέσματα και παύση BoE

19:52

Πώς δημιουργήθηκε το SOS;

19:42

Λάιεν για την απώλεια των 3 Ελλήνων πυροσβεστών: «Η γενναιότητά τους θα μείνει στην ιστορία»

19:32

Βρετανία: Ο Μπέρναμ δεν αποκλείει να δοθούν νέες άδειες για γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

19:23

Iράν: Υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τρία αμερικανικά F-35 στην Ιορδανία - Διαψεύδει η CENTCOM

19:23

Σε πύρινο κλοιό Ρέθυμνο και Πάρος: Μηδενική ορατότητα - Άνεμοι άνω των 100 χλμ

19:12

Euronext: Αύξηση 100% στα καθαρά κέρδη και 92,8% στα EBITDA το εξάμηνο

19:00

«Στοπ» στις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης έως τέλη Ιανουαρίου 2027 από Ρωσία

18:59

Η Alpha Bank αναδιατάσσει την Εκτελεστική της Επιτροπή - Ο Ιωσήφ Κιουρούκογλου αναλαμβάνει Chief of Wholesale Banking

18:56

Καραβίας (Eurobank): Υψηλότερη κερδοφορία και πιστωτική επέκταση, πλήρης κάλυψη για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

18:48

Νέα εποχή για gov.gr: Προσωποποιημένες υπηρεσίες, Messenger και ασφαλής επικοινωνία με το Δημόσιο

18:47

Μεγαλώνει η κόντρα UEFA - FIFA: Μποϊκοτάζ κατά της απόφασης Ινφαντίνο να «βγάλει στο σφυρί» το Μουντιάλ

18:38

Ξεμπλοκάρουν οι μεταβιβάσεις κατασχεμένων ακινήτων - Χωρίς πλήρη εξόφληση της οφειλής

18:32

Intracom Holdings και Ten Brinke επενδύουν 41,5 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

18:29

Ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας για τα νέα Canadair της ΕΕ

18:18

Νέα στρατηγική για την οδική ασφάλεια: Μείωση 31,95% στα θανατηφόρα τροχαία - Σε λειτουργία 388 νέες κάμερες στην Αττική

18:11

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 661 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο - Τα μεγέθη στηρίζουν την αναθεώρηση των στόχων

18:06

Σε στενή επαφή με Πολωνία το ΝΑΤΟ μετά την πτώση ρωσικού πυραύλου

17:54

Lamda Development: Πώληση δύο οικοπέδων εντός Ελληνικού έναντι 41,5 εκατ. ευρώ

17:52

Νέα υψηλά 17 ετών στο Χρηματιστήριο

17:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Δούκα την Παρασκευή

17:43

Σούκουλη: Επιλογή μας η ανάληψη της ευθύνης για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης

17:42

Eurobank: Καθαρά κέρδη 738 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο, ισχυρή οργανική ανάπτυξη

17:38

Συμφωνία 400 εκατ. ευρώ ΕΤΕ - Dromeus για εμπορικά ακίνητα

17:32

Στα 58,7 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της Alter Ego Media μετά την ΑΜΚ

17:25

Ferryscanner: Οι ξένοι ταξιδιώτες αλλάζουν προτιμήσεις - Ποια ελληνικά νησιά κερδίζουν

17:16

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στο Ρέθυμνο

17:13

Χούθι: Δεν ευθυνόμαστε για την επίθεση στο λιμάνι της Νταμιέτα - Στόχος μας μόνο η Σαουδική Αραβία