INSIDE OUT

Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο που είναι το έγγραφο;

21-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο, που είναι το έγγραφο;

Σαφές μήνυμα για ψυχραιμία σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την χαριτωμένη συζήτηση στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera 102,2 και στην εκπομπή «Πρωϊνό Sfera» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο. Ο Πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι και το είπε καθαρά. «Μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι σίγουρα και προεκλογικό». Ο ίδιος επισήμανε ότι το σημαντικό είναι πως δεν τσιμπάνε ούτε οι τούρκοι πολίτες σ’ αυτά, με επιχείρημα πρόσφατη δημοσκόπηση στην γειτονική χώρα όπου το 63% απάντησαν πως δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα».

Μέχρις εδώ καλά. Για τη συνέχεια δεν ξέρω Πρόεδρε: «Και πιστεύω ότι αν κάναμε την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, θα βρίσκαμε κάτι αντίστοιχο».

Παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν ΜΚΟ και απεσταλμένος του Σπίγκελ ταυτόχρονα στον ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες με πρόσφυγες και μετανάστες. Μπήκε στη Συρία, συμμετείχε στο αιματοκύλισμα, χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Λιβύη, χρησιμοποιεί ως όπλο τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να εκβιάσει την ΕΕ. Ο Ερντογάν ως δικαιωματικό περιστέρι που κόπτεται για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο του αιώνα.

Τον τσάντισε

Γενικώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο με τα παιχνίδια πάνω στις ζωές των προσφύγων, αλλά και με τα γεωπολιτικά. Η συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης, και η πρόθεσή του να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία κλπ) τσάντισε ακόμα και τον πάντα ήρεμο Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως, σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Σολτς.

Τους τσάντισε

Εάν ο Σολτς τσαντίστηκε και δεν το έκρυψε με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του συμμάχου Ερντογάν, όλοι οι δυτικοί εκνευρίστηκαν με τα τσαλιμάκια του Πούτιν. Έβγαλε διαρροή ότι σε διάγγελμα θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία. Προκλήθηκε σάλος. Δεν ανακοίνωσε τίποτε χθες το βράδυ. Σήμερα ποιος ξέρει; Μην ψάχνει κανείς να βρει άκρη με τον Πούτιν. Απλά είναι τσαντισμένος που δεν τον κάλεσαν στην κηδεία της Βασίλισσας.

Στο δείπνο

Το Ουκρανικό σίγουρα θα συζητηθεί στα πηγαδάκια της δεξίωσης που δίνει απόψε στις 19:00 ώρα ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην δεξίωση θα παραστεί και ο Κυριάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ελπίζω να είναι σωστή η θερμοκρασία στο χώρο, γιατί η Μαρέβα θα τσαντιστεί σίγουρα- πολύ υγρασία αυτή την εποχή στη ΝΥ.

Οι αντοχές του αντρός είναι αξιοθαύμαστες πάντως: χθες πολύ νωρίς το πρωί πήγε στον Sfera, είδε Ρέγκλινγκ, ταξίδεψε Νέα Υόρκη , και μόλις έφτασε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Yair Lapid. Να τα βλέπουν αυτά Αλέξης και Ανδρουλάκης για να θυμούνται τις απαιτήσεις της, (σωστής) δουλειάς.

Θράσος

Ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η δουλειά στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Θέλει διαρκώς εγρήγορση. Χθες όλη μέρα μεταδίδονταν ως είδηση από τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη. Η «είδηση» ήταν πως το έγγραφο ήταν παραποιημένο. Έλα όμως που ο βουλευτής δεν κατέθεσε τίποτα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ δείχνει πως όχι μόνο τσαντίστηκε ,αλλά θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Εγώ σας το λέω. Πάντα να τσεκάρετε αν έχει νύχτα ή μέρα. Όποιος και να το λέει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:28

Καβάλα: Ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

17:16

Μητσοτάκης: Mπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο, αρκεί να έχουμε ενότητα μεταξύ μας και πίστη στο αύριο

17:00

Το ενεργειακό κόστος βαρίδι για τον τουρισμό

16:54

Τραμπ: Αδεια τάνκερ κατευθύνονται στις ΗΠΑ για να φορτώσουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο

16:46

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για την Ελλάδα της ελπίδας

16:37

Μακρόν: Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν

16:19

Πακιστάν: Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

16:07

ΒοΕ: Σε επαφές με τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές για το Mythos της Anthropic

15:52

Κύπρος: Κατέρρευσε πολυκατοικία στα Γερμασόγεια - Τρεις τραυματίες

15:42

Μακρόν - Ερντογάν συζήτησαν για Ιράν και Ουκρανία

15:10

Μισισιπής: Αντιδράσεις για την κατασκευή τεράστιου εργοστάσιου παραγωγής ενέργειας για την xAI

14:47

Καταδίωξη διαρρηκτών με πυροβολισμούς στη Βάρη

14:42

Ουκρανία: Υποδοχή 175 αιχμαλώτων πολέμου και επτά αμάχων από τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι

14:22

Χατζηδάκης: Η μάχη με το βαθύ κράτος πρέπει να είναι συνεχής

14:14

Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες ανάμεσα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ -Κίνας

13:36

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την περίοδο του Πάσχα

13:21

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς θωρακίζεται ο Έλληνας καταναλωτής

13:10

Ιραν Οι ΗΠΑ συμφωνούν στο ξεπάγωμα δεσμευμένων κεφαλαίων της Τεχεράνης - Αρνείται η Ουάσιγκτον

13:00

Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν τις τιμές κατοικιών

12:52

ΑΠΘ: Ένας στους πέντε φοιτητές χρειάζεται συστηματική υποστήριξη για μαθησιακές και άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες

12:42

Αγουρέλαιο Χαλκιδικής: Καινοτόμo πρωτόκολλο παραγωγής «εκτοξεύει» τις δυνατότητες των ελαιοκαλλιεργητών

12:23

Ιαπωνία: Ενέκρινε νέα στήριξη ύψους $4δισ. στην εταιρία ημιαγωγών Rapidus

12:13

Θεσσαλονίκη: Στα ύψη η ζήτηση για μαγειρίτσα

12:04

ΗΠΑ: Απαισιόδοξοι οι επενδυτές όσον αφορά τον πληθωρισμό και την ανάληψη κινδύνου

11:46

Πάσχα στην εποχή των social media

11:39

Πρ. Βενζινοπωλών Αττικής: Σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων

11:27

Στις 18:30 αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός απ' τα Ιεροσόλυμα

11:16

Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Έχει παραμορφωθεί το πρόσωπο του σύμφωνα με ιρανικές πηγές

11:03

Ο δρόμος για την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου

10:52

Λίβανος: Οι συνομιλίες με το Ισραήλ στις ΗΠΑ θα εκκινήσουν την Τρίτη