INSIDE OUT

Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο που είναι το έγγραφο;

21-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο, που είναι το έγγραφο;

Σαφές μήνυμα για ψυχραιμία σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την χαριτωμένη συζήτηση στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera 102,2 και στην εκπομπή «Πρωϊνό Sfera» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο. Ο Πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι και το είπε καθαρά. «Μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι σίγουρα και προεκλογικό». Ο ίδιος επισήμανε ότι το σημαντικό είναι πως δεν τσιμπάνε ούτε οι τούρκοι πολίτες σ’ αυτά, με επιχείρημα πρόσφατη δημοσκόπηση στην γειτονική χώρα όπου το 63% απάντησαν πως δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα».

Μέχρις εδώ καλά. Για τη συνέχεια δεν ξέρω Πρόεδρε: «Και πιστεύω ότι αν κάναμε την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, θα βρίσκαμε κάτι αντίστοιχο».

Παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν ΜΚΟ και απεσταλμένος του Σπίγκελ ταυτόχρονα στον ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες με πρόσφυγες και μετανάστες. Μπήκε στη Συρία, συμμετείχε στο αιματοκύλισμα, χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Λιβύη, χρησιμοποιεί ως όπλο τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να εκβιάσει την ΕΕ. Ο Ερντογάν ως δικαιωματικό περιστέρι που κόπτεται για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο του αιώνα.

Τον τσάντισε

Γενικώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο με τα παιχνίδια πάνω στις ζωές των προσφύγων, αλλά και με τα γεωπολιτικά. Η συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης, και η πρόθεσή του να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία κλπ) τσάντισε ακόμα και τον πάντα ήρεμο Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως, σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Σολτς.

Τους τσάντισε

Εάν ο Σολτς τσαντίστηκε και δεν το έκρυψε με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του συμμάχου Ερντογάν, όλοι οι δυτικοί εκνευρίστηκαν με τα τσαλιμάκια του Πούτιν. Έβγαλε διαρροή ότι σε διάγγελμα θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία. Προκλήθηκε σάλος. Δεν ανακοίνωσε τίποτε χθες το βράδυ. Σήμερα ποιος ξέρει; Μην ψάχνει κανείς να βρει άκρη με τον Πούτιν. Απλά είναι τσαντισμένος που δεν τον κάλεσαν στην κηδεία της Βασίλισσας.

Στο δείπνο

Το Ουκρανικό σίγουρα θα συζητηθεί στα πηγαδάκια της δεξίωσης που δίνει απόψε στις 19:00 ώρα ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην δεξίωση θα παραστεί και ο Κυριάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ελπίζω να είναι σωστή η θερμοκρασία στο χώρο, γιατί η Μαρέβα θα τσαντιστεί σίγουρα- πολύ υγρασία αυτή την εποχή στη ΝΥ.

Οι αντοχές του αντρός είναι αξιοθαύμαστες πάντως: χθες πολύ νωρίς το πρωί πήγε στον Sfera, είδε Ρέγκλινγκ, ταξίδεψε Νέα Υόρκη , και μόλις έφτασε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Yair Lapid. Να τα βλέπουν αυτά Αλέξης και Ανδρουλάκης για να θυμούνται τις απαιτήσεις της, (σωστής) δουλειάς.

Θράσος

Ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η δουλειά στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Θέλει διαρκώς εγρήγορση. Χθες όλη μέρα μεταδίδονταν ως είδηση από τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη. Η «είδηση» ήταν πως το έγγραφο ήταν παραποιημένο. Έλα όμως που ο βουλευτής δεν κατέθεσε τίποτα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ δείχνει πως όχι μόνο τσαντίστηκε ,αλλά θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Εγώ σας το λέω. Πάντα να τσεκάρετε αν έχει νύχτα ή μέρα. Όποιος και να το λέει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:12

Μελόνι: Σημαντικές οι αμυντικές δαπάνες, αλλά προτεραιότητα είναι η ενέργεια

15:02

ΠΟΜ: Η εμφάνιση ενός επεισοδίου El Niño είναι όλο και πιο πιθανή από τα μέσα του 2026

14:58

Σάλλας: «Στο 5% ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους αν το πετρέλαιο διατηρηθεί στα 100 δολάρια»

14:50

Πλαφόν στα καύσιμα: Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα - Τα πρόστιμα

14:45

ΗΠΑ: Το 77% των πολιτών κατηγορούν τον Τραμπ για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων

14:40

Πακιστάν: Σε λοκντάουν ασφαλείας το Ισλαμαμπάντ εν αναμονή ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

14:30

Λεκκός (Πειραιώς): Η επίπτωση της κρίσης στη Μ. Ανατολή θα είναι βραχυχρόνια

14:28

Βασιλάκης (Aegean): Βραχυπρόθεσμη πίεση, μακροπρόθεσμη αισιοδοξία και ευκαιρίες εξαγορών

14:28

Ursapharm: Στρατηγική επιλογή η Ελλάδα για την περαιτέρω ανάπτυξή της - Ποια είναι η χορηγός της Μπάγερν Μονάχου

14:21

Χριστοδουλίδης: Οι «27» επιδιώκουν την ενίσχυση της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

14:20

Παπασταύρου: «Ρεαλισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση»

14:16

Χεζμπολάχ: «Ανούσια» μια κατάπαυση πυρός μπροστά στις ισραηλινές επιθέσεις

14:15

Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Δικλείδα ασφαλείας για το δημόσιο συμφέρον η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

14:03

Ιράν: Από αύριο οι διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί της Τεχεράνης

13:52

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): «H ιστορία μάς εμπνέει καθημερινά να χτίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση»

13:49

Τσιτσιράγκος (Alpha Bank): Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story – είναι επενδυτικός προορισμός

13:49

Ferryhopper: Η πρώτη ελληνική ταξιδιωτική εφαρμογή στο ChatGPT

13:46

Matteo Sarzana (Airbnb): «Πέμπτη η Ελλάδα ως προορισμός στην Ευρώπη»

13:45

Στα 42,56 δισ. ευρώ με αύξηση 9,8% το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών

13:38

Εξάρχου: «Η Ελλάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει καλύτερα από οποιονδήποτε την ενεργειακή κρίση»

13:35

Αλκοολούχα ποτά: Τρίτη χρονιά με εξαγωγές άνω των 100 εκατ. ευρώ - «Βασιλιάς» το ούζο

13:32

Ξεκινούν τα πρώτα μπάνια: Έξι φθηνοί και κοντινοί προορισμοί στην Αθήνα

13:30

DEF 2026 -Φράγκος (HIIF): Άμεση έναρξη επενδύσεων σε ψηφιακές υποδομές και ενέργεια

13:26

Παντελιάδης: Ο καταναλωτής είναι ανήσυχος αλλά δεν έχει πανικοβληθεί λόγω Μέσης Ανατολής

13:20

Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη με διάθεση και σε ιδιώτες

13:14

Ματαρέλα: «Ο νόμος του ισχυρότερου αποτελεί την αρχή της βαρβαρότητας»

13:09

Σχοινάς: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» - Τα 3 «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα

13:01

Γερμανία και Ολλανδία ζητούν μείωση δαπανών στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ

12:56

Τουρκία: Επεισόδια με δακρυγόνα σε κινητοποιήσεις απεργών ανθρακωρύχων στην Άγκυρα

12:52

Καρύδας (Κοπελούζος): Kομβικός o ρόλος του GREGY - Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει Εθνική Ασφάλεια