INSIDE OUT

Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο που είναι το έγγραφο;

21-09-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Ερντογάν κι ο Πούτιν τους τσάντισαν όλους - Εδώ το έγγραφο, εκεί το έγγραφο, που είναι το έγγραφο;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σαφές μήνυμα για ψυχραιμία σε ό, τι αφορά τις προκλήσεις του Ερντογάν που δεν έχουν τέλος, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την χαριτωμένη συζήτηση στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού Sfera 102,2 και στην εκπομπή «Πρωϊνό Sfera» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Γιώργο Λιανό, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο. Ο Πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι πρόκειται για προεκλογικό παιχνίδι και το είπε καθαρά. «Μην τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο κρεσέντο δηλώσεων και τοποθετήσεων που έχουν ξεπεράσει τα όρια. Είναι σίγουρα και προεκλογικό». Ο ίδιος επισήμανε ότι το σημαντικό είναι πως δεν τσιμπάνε ούτε οι τούρκοι πολίτες σ’ αυτά, με επιχείρημα πρόσφατη δημοσκόπηση στην γειτονική χώρα όπου το 63% απάντησαν πως δεν θεωρούν την Ελλάδα εχθρική χώρα».

Μέχρις εδώ καλά. Για τη συνέχεια δεν ξέρω Πρόεδρε: «Και πιστεύω ότι αν κάναμε την ίδια έρευνα στην Ελλάδα, θα βρίσκαμε κάτι αντίστοιχο».

Παραλήρημα Ερντογάν

Ο Ερντογάν, εμφανίστηκε σαν ΜΚΟ και απεσταλμένος του Σπίγκελ ταυτόχρονα στον ΟΗΕ δείχνοντας φωτογραφίες με πρόσφυγες και μετανάστες. Μπήκε στη Συρία, συμμετείχε στο αιματοκύλισμα, χρησιμοποιεί μισθοφόρους στη Λιβύη, χρησιμοποιεί ως όπλο τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να εκβιάσει την ΕΕ. Ο Ερντογάν ως δικαιωματικό περιστέρι που κόπτεται για τις ζωές των παιδιών θα μπορούσε να ήταν το ανέκδοτο του αιώνα.

Τον τσάντισε

Γενικώς δεν έχει ενοχλήσει μόνο με τα παιχνίδια πάνω στις ζωές των προσφύγων, αλλά και με τα γεωπολιτικά. Η συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Σύνοδο της Σαμαρκάνδης, και η πρόθεσή του να γίνει μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Κίνα, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία κλπ) τσάντισε ακόμα και τον πάντα ήρεμο Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως, σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Σολτς.

Τους τσάντισε

Εάν ο Σολτς τσαντίστηκε και δεν το έκρυψε με τα γεωπολιτικά παιχνίδια του συμμάχου Ερντογάν, όλοι οι δυτικοί εκνευρίστηκαν με τα τσαλιμάκια του Πούτιν. Έβγαλε διαρροή ότι σε διάγγελμα θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις περιοχές που βρίσκονται υπό ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία. Προκλήθηκε σάλος. Δεν ανακοίνωσε τίποτε χθες το βράδυ. Σήμερα ποιος ξέρει; Μην ψάχνει κανείς να βρει άκρη με τον Πούτιν. Απλά είναι τσαντισμένος που δεν τον κάλεσαν στην κηδεία της Βασίλισσας.

Στο δείπνο

Το Ουκρανικό σίγουρα θα συζητηθεί στα πηγαδάκια της δεξίωσης που δίνει απόψε στις 19:00 ώρα ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στην δεξίωση θα παραστεί και ο Κυριάκος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Ελπίζω να είναι σωστή η θερμοκρασία στο χώρο, γιατί η Μαρέβα θα τσαντιστεί σίγουρα- πολύ υγρασία αυτή την εποχή στη ΝΥ.

Οι αντοχές του αντρός είναι αξιοθαύμαστες πάντως: χθες πολύ νωρίς το πρωί πήγε στον Sfera, είδε Ρέγκλινγκ, ταξίδεψε Νέα Υόρκη , και μόλις έφτασε συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Yair Lapid. Να τα βλέπουν αυτά Αλέξης και Ανδρουλάκης για να θυμούνται τις απαιτήσεις της, (σωστής) δουλειάς.

Θράσος

Ιδιαίτερα απαιτητική είναι και η δουλειά στην Εξεταστική για τις επισυνδέσεις. Θέλει διαρκώς εγρήγορση. Χθες όλη μέρα μεταδίδονταν ως είδηση από τον κομματικό τύπο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με στόχο να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ανδρουλάκη. Η «είδηση» ήταν πως το έγγραφο ήταν παραποιημένο. Έλα όμως που ο βουλευτής δεν κατέθεσε τίποτα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ δείχνει πως όχι μόνο τσαντίστηκε ,αλλά θα προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης του.

Εγώ σας το λέω. Πάντα να τσεκάρετε αν έχει νύχτα ή μέρα. Όποιος και να το λέει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:40

Nvidia: Εκτόξευση 85% των εσόδων, ισχυρό και το guidance β΄τριμήνου

23:23

Βενιζέλος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Να μετατρέψουμε αυτή τη συγκυρία, η οποία φαίνεται να είναι αρνητική, σε ευκαιρία

23:14

Ο Τραμπ αποκλείει ενδεχόμενη «κλιμάκωση» σε ό,τι αφορά την Κούβα

23:09

Wall Street: «Άλμα» άνω των 600 μονάδων για τον Dow με φόντο την «βουτιά» πετρελαίου και ομολόγων

22:54

Ινδία: Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο καύσωνα - Έως τους 48°C έφτασε ο υδράργυρος

22:41

ΔΕΗ: Με συνολικές προσφορές 18 δισ. έκλεισε το βιβλίο της ΑΜΚ – 4,25 δισ. αντλεί η εταιρεία

22:32

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών η κυριότερη πηγή θαλάσσιας ρύπανσης

22:17

Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: «Τα ζητήματα με το Ιράν μπορούν να επιλυθούν»

22:05

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5% στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ - «Έχασε» τα 100 δολάρια το WTI

21:47

Χρυσός: Κέρδη 1% καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

21:41

Ιράν: Eξετάζει νέα πρόταση των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Πακιστανού μεσολαβητή

21:35

ΗΠΑ: Δίωξη στον Ραούλ Κάστρο για την κατάρριψη δύο αεροσκαφών το 1996

21:26

Πρακτικά Fed: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει επίμονος

21:15

Ευ. Μυτιληναίος: «Θα παράγουμε γάλλιο με χαμηλότερο κόστος από την Κίνα»

20:59

Βρετανία: Στις 18 Ιουνίου οι επαναληπτικές εκλογές με υποψήφιο τον δήμαρχο του Μάντσεστερ

20:40

Μητσοτάκης: Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και συλλογικές συμβάσεις στις συγκοινωνίες - «Το είπαμε, το κάναμε»

20:26

Μιχαηλίδου: «Στην Αίγινα τα σχολικά γεύματα φτάνουν πλέον σε όλα τα δημοτικά σχολεία»

20:08

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στην παγίδα της Τεχεράνης

20:03

Νότια Κορέα: Αναστέλλεται η απεργία στη Samsung Electronics - Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις

20:02

Κομισιόν: Χαιρετίζει την πολιτική απόφαση για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

19:52

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή της γαλλικής φρεγάτας Amiral Louzeau

19:44

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 62,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο κύκλος εργασιών

19:42

Το ισοζύγιο της Fed: Γιατί η συρρίκνωση είναι η λάθος απάντηση στο λάθος ερώτημα

19:30

Παπαθανάσης: Οι δανειακοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης ολοκληρώνονται στο 100%, σύμφωνα με τον προγραμματισμό

19:24

Ευρωαγορές: Κέρδη στους δείκτες με πληθωρισμό και ομόλογα στο επίκεντρο

19:20

Τραμπ για Ιράν: «Ή υπογράφουν συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:04

Ως το τέλος του χρόνου η διοικητική αναδιάρθρωση της Επιτροπής - Κλειδί ο επόμενος προϋπολογισμός

18:48

Μπέζος για «φούσκα» τεχνητής νοημοσύνης: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε»

18:31

Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση του αναπληρωτή πρέσβη στην Ουάσινγκτον

18:26

Διάβημα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τον στολίσκο: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά προς τους Έλληνες πολίτες»