INSIDE OUT

Άνοιξε την πόρτα και δεν γνώρισε κανέναν - Ποιος έσπασε το ποτήρι του Μπίστη και του Μαργαρίτη;

29-08-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επιστροφή στο Μαντείο με ψιλόβροχο και δημοσκοπήσεις. Αποχαιρετώ τον βράχο Τειρεσία που κάλυψε τις ανάγκες - και τι ανάγκες! - του Μαντείου. Ελπίζω να απόλαυσε το φετινό μου δώρο. Το μεταφέρω με τις δικές του λέξεις γιατί πέρα από τα προφανή, η διατύπωση θυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μικρά και καθημερινά. «Καθόμουν και έβλεπα την Ανατολή του Ηλίου πέρα από τα βουνά και ένιωσα πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θαυμαστό θεάματα του κόσμου». Ναι, ο Τειρεσίας είδε!

Δεν είπα ότι το θαύμα θα σταματήσει μεθαύριο. Τον αφήνω να κατέβει Θήβα πρώτα.

Είδαν

Και ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είδε προχθές, αλλά δεν γνώρισε τίποτε. Επιστρέφοντας στο Μαντείο πάντα κάνω μια σύντομη στάση στην Αγορά της Αθήνας για τα τελευταία νέα πριν τη σαιζόν. Πόσο μάλλον που μεσ’ τον Αύγουστο ακόμη, είχε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις. Μια μέρα πριν, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Φουριόζος βουλευτής που λέτε τρέχει να μπει στην αίθουσα της Γερουσίας, ανοίγει την πόρτα, και την ξανακλείνει έντρομος. Νόμισε πως έκανε λάθος επειδή δεν είδε κανένα γνωστό πρόσωπο μέσα. Μετά ήρθε κι ο Σκανδαλίδης και αποκαταστάθηκε η πασοκική τάξις.

Πρόεδρε, κακώς δεν έκανες ένα camping φέτος το καλοκαίρι να γνωριστούν οι βουλευτές με τη νέα ηγετική ομάδα. Μπορεί να γίνουν μπερδέματα στο μέλλον.

Τον κατάπιε

Αναγκαστικά άκουσα λιγάκι και Ολομέλεια. Η θέση του Κυριάκου «ήταν νόμιμη, αλλά λάθος» είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Το αντιλαμβάνεται κι ίδιος. Ωστόσο του δίνει τη δυνατότητα να πετάξει το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και τον καλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος Νίκος, το θύμα αυτής της υπόθεσης, ένιωσε ίσως για πρώτη φορά την μέγγενη να σφίγγει τόσο πολύ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν με τη ΝΔ η κατάσταση είναι εύκολη, -καθαρά αντίπαλος-, η ζεστή αγκαλιά που του άνοιξε ο Αλέξης θύμισε λιγάκι τον βόα στο Μικρό Πρίγκιπα.

Αγκάλιασε σφιχτά και γλυκά, και μετά τον κατάπιε.

Μισογεμάτο

Στη συζήτηση της Ολομέλειας για τις παρακολουθήσεις δεν είδαν όλοι πάντως έναν βόα να καταπίνει έναν ελέφαντα. Ο Νίκος Μπίστης για παράδειγμα, είδε ένα μισογεμάτο ποτήρι. Ο Συντονιστής Επιτροπής Πολιτικού αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε την δική του ανάλυση των πραγμάτων υπό τον τίτλο «Ένα συν και ένα πλην για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Παρακολούθησε με προσοχή

Η επόμενη φράση με ξάφνιασε. «Παρακολούθησα με προσοχή και τις δυο παρεμβάσεις του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή». Ανοίγω παρένθεση: ο Πρόεδρος Κατρίνης ήταν η χαρά της ζωής το φετινό καλοκαίρι, διανθίζοντας τα πολιτικά καθήκοντα του με λάμψη και την γοητεία του ανεπιτήδευτου.

Ο Μπίστης λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε, παρακολούθησε Κατρίνη live αλλά πριν καταλήξει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, διάβασε και την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Είδε και αναρτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όπως του φίλου και συντρόφου Θόδωρος Μαργαρίτης. «Το θετικό, που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι δρόμοι συνάντησης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη έχουν κλείσει», κατέληξε ο Νίκος που σηκώνει ψηλά το αντιδεξιό και αντιΜητσοτακικό λάβαρο στην Κουμουνδούρου.

Μισογεμάτο κι ο Μαργαρίτης

Το λάβαρο, το κρατάει ψηλά κι ο Θόδωρος Μαργαρίτης, -σε άλλο κόμμα όμως.

«Φίλε και σύντροφε Νίκο και εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Επειδή ευτυχώς δεν έχει βγει ο Πολάκης να δώσει “χείρα βοηθείας” στον Κυριάκο με κάποια χοντράδα του. Επειδή η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ανοησίες περί χούντας. Επειδή όλη η Αντιπολίτευση με σύνεση και χωρίς κραυγές ασκεί την κριτική της» έγραψε κι εκείνος στα σόσιαλ σε αγαπησιάρικους τόνους.

Πάει το ποτήρι

Ο συντονισμός Μπίστη -Μαργαρίτη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ίνδαλμα των Σφακίων Παύλο Πολάκη. Ο Παύλος, έλαβε τον λόγο επί προσωπικού στα σόσιαλ και με μια χειρουργική κίνηση πήρε το ποτήρι στα χέρια του.

Κνώδαλο

«Θόδωρος Μαργαρίτης τώρα τα είδα…

Ψάχνεις και συ όπως τα Ακροδεξιά κνώδαλα ,διασπείροντας ΨΕΜΜΑΤΑ να σου πω κάνα γαλλικό για να ψηλώσεις κάνα πόντο ,έτσι δεν είναι;

Δεν θα σου πω, δεν αξίζεις!

Και για να μη σου μένουν αμφιβολίες ούτε σένα, ούτε του Μπίστη:

Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και αυτό θα γίνει» έγραψε ο Σφακιανός, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπίστη, κατέει βουλευτική έδρα. Αν και οι αποφάσεις του Αλέξη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος μετατοπίζονται για αργότερα. Δεν θα πλήξουμε καθόλου Τειρεσία σου λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:18

Ιστορική εξέλιξη για το Χρηματιστήριο της Αθήνας – «Πράσινο φως» από MSCI για αναταξινόμηση στις ανεπτυγμένες αγορές

23:36

OpenAI: Έκλεισε άνευ προηγουμένου χρηματοδότηση 122 δισ. δολαρίων

23:28

Οι ελπίδες για λήξη του πολέμου συνεπήραν την Wall Street- Κέρδη 1100 μονάδων για τον Dow Jones

23:12

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο στην Μέση Ανατολή

23:02

Σειρά συναντήσεων του Νίκου Δένδια στα ΗΑΕ

22:59

Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την κοινωνία κρατώντας εφεδρείες για το μέλλον

22:51

Ισραήλ: Σταματά εισαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Γαλλία λόγω της «εχθρικής πολιτικής» της

22:50

Χιλιάδες απολύσεις στην Oracle

22:50

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει τη στρατολόγηση παιδιών στο Ιράν

22:45

Γαλλία: «Έκπληκτη» από τις επικρίσεις Τραμπ για έλλειψη συνεργασίας στον πόλεμο εναντίον του Ιράν

22:41

Πετρέλαιο: Εκτόξευση του brent κατά περισσότερο από 60% τον Μάρτιο - Γιατί «φρέναρε» στη σημερινή συνεδρίαση

22:40

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν»

22:40

Σε χαμηλό δεκαετίας το 2025 οι ανθρωποκτονίες στη Σουηδία

22:14

Κεφαλογιάννης: Συστήνονται Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε τρεις νομούς

22:06

Πετραλιάς: Μεγαλύτερα σε δημοσιονομικό κόστος τα δικά μας μέτρα από της Κύπρου, Ιταλίας και Ισπανίας

21:38

Αραγτσί: Λέει ότι λαμβάνει «μέσω φίλων» μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ

21:34

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστούν οι λειτουργίες του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Λατίνος Πατριάρχης

21:16

Την Πέμπτη ψηφίζεται το ν/σ για τη δημόσια διοίκηση - Δεκτικός σε προτάσεις από την αντιπολίτευση ο Χατζηδάκης

21:15

ΟΗΕ: Στα 186 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή για τις αραβικές χώρες

21:06

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

21:05

Ουκρανικό «μέτωπο» στις τιμές πετρελαίου – Οι επιπτώσεις από την επίθεση με drones στην Ρωσία

20:55

Η Τεχεράνη έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις

20:54

ΟΗΕ για Ισραήλ: «Έγκλημα πολέμου» ο νόμος που θεσπίζει θανατική ποινή για Παλαιστίνιους

20:47

Cenergy Holdings: Κατά 39% εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη το 2025 - Αυξημένο μέρισμα

20:47

Alpha Trust Συμμετοχών: Εκτοξεύτηκαν κατά 114,57% τα EBITDA το 2025

20:41

AFP: Σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης

20:39

Orilina:Στα 10,71 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 με αύξηση 57,6%

20:35

Κυρώθηκε η ΠΝΠ για το fuel pass και τα άλλα μέτρα

20:25

Κατακόρυφη αύξηση 61% των εμπορικών επισκεπτών στην 31η Agrotica

20:09

Ινδονησία: Τηλεργασία στο Δημόσιο για να διαφυλαχθούν τα αποθέματα καυσίμων