INSIDE OUT

Άνοιξε την πόρτα και δεν γνώρισε κανέναν - Ποιος έσπασε το ποτήρι του Μπίστη και του Μαργαρίτη;

29-08-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επιστροφή στο Μαντείο με ψιλόβροχο και δημοσκοπήσεις. Αποχαιρετώ τον βράχο Τειρεσία που κάλυψε τις ανάγκες - και τι ανάγκες! - του Μαντείου. Ελπίζω να απόλαυσε το φετινό μου δώρο. Το μεταφέρω με τις δικές του λέξεις γιατί πέρα από τα προφανή, η διατύπωση θυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μικρά και καθημερινά. «Καθόμουν και έβλεπα την Ανατολή του Ηλίου πέρα από τα βουνά και ένιωσα πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θαυμαστό θεάματα του κόσμου». Ναι, ο Τειρεσίας είδε!

Δεν είπα ότι το θαύμα θα σταματήσει μεθαύριο. Τον αφήνω να κατέβει Θήβα πρώτα.

Είδαν

Και ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είδε προχθές, αλλά δεν γνώρισε τίποτε. Επιστρέφοντας στο Μαντείο πάντα κάνω μια σύντομη στάση στην Αγορά της Αθήνας για τα τελευταία νέα πριν τη σαιζόν. Πόσο μάλλον που μεσ’ τον Αύγουστο ακόμη, είχε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις. Μια μέρα πριν, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Φουριόζος βουλευτής που λέτε τρέχει να μπει στην αίθουσα της Γερουσίας, ανοίγει την πόρτα, και την ξανακλείνει έντρομος. Νόμισε πως έκανε λάθος επειδή δεν είδε κανένα γνωστό πρόσωπο μέσα. Μετά ήρθε κι ο Σκανδαλίδης και αποκαταστάθηκε η πασοκική τάξις.

Πρόεδρε, κακώς δεν έκανες ένα camping φέτος το καλοκαίρι να γνωριστούν οι βουλευτές με τη νέα ηγετική ομάδα. Μπορεί να γίνουν μπερδέματα στο μέλλον.

Τον κατάπιε

Αναγκαστικά άκουσα λιγάκι και Ολομέλεια. Η θέση του Κυριάκου «ήταν νόμιμη, αλλά λάθος» είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Το αντιλαμβάνεται κι ίδιος. Ωστόσο του δίνει τη δυνατότητα να πετάξει το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και τον καλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος Νίκος, το θύμα αυτής της υπόθεσης, ένιωσε ίσως για πρώτη φορά την μέγγενη να σφίγγει τόσο πολύ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν με τη ΝΔ η κατάσταση είναι εύκολη, -καθαρά αντίπαλος-, η ζεστή αγκαλιά που του άνοιξε ο Αλέξης θύμισε λιγάκι τον βόα στο Μικρό Πρίγκιπα.

Αγκάλιασε σφιχτά και γλυκά, και μετά τον κατάπιε.

Μισογεμάτο

Στη συζήτηση της Ολομέλειας για τις παρακολουθήσεις δεν είδαν όλοι πάντως έναν βόα να καταπίνει έναν ελέφαντα. Ο Νίκος Μπίστης για παράδειγμα, είδε ένα μισογεμάτο ποτήρι. Ο Συντονιστής Επιτροπής Πολιτικού αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε την δική του ανάλυση των πραγμάτων υπό τον τίτλο «Ένα συν και ένα πλην για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Παρακολούθησε με προσοχή

Η επόμενη φράση με ξάφνιασε. «Παρακολούθησα με προσοχή και τις δυο παρεμβάσεις του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή». Ανοίγω παρένθεση: ο Πρόεδρος Κατρίνης ήταν η χαρά της ζωής το φετινό καλοκαίρι, διανθίζοντας τα πολιτικά καθήκοντα του με λάμψη και την γοητεία του ανεπιτήδευτου.

Ο Μπίστης λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε, παρακολούθησε Κατρίνη live αλλά πριν καταλήξει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, διάβασε και την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Είδε και αναρτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όπως του φίλου και συντρόφου Θόδωρος Μαργαρίτης. «Το θετικό, που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι δρόμοι συνάντησης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη έχουν κλείσει», κατέληξε ο Νίκος που σηκώνει ψηλά το αντιδεξιό και αντιΜητσοτακικό λάβαρο στην Κουμουνδούρου.

Μισογεμάτο κι ο Μαργαρίτης

Το λάβαρο, το κρατάει ψηλά κι ο Θόδωρος Μαργαρίτης, -σε άλλο κόμμα όμως.

«Φίλε και σύντροφε Νίκο και εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Επειδή ευτυχώς δεν έχει βγει ο Πολάκης να δώσει “χείρα βοηθείας” στον Κυριάκο με κάποια χοντράδα του. Επειδή η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ανοησίες περί χούντας. Επειδή όλη η Αντιπολίτευση με σύνεση και χωρίς κραυγές ασκεί την κριτική της» έγραψε κι εκείνος στα σόσιαλ σε αγαπησιάρικους τόνους.

Πάει το ποτήρι

Ο συντονισμός Μπίστη -Μαργαρίτη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ίνδαλμα των Σφακίων Παύλο Πολάκη. Ο Παύλος, έλαβε τον λόγο επί προσωπικού στα σόσιαλ και με μια χειρουργική κίνηση πήρε το ποτήρι στα χέρια του.

Κνώδαλο

«Θόδωρος Μαργαρίτης τώρα τα είδα…

Ψάχνεις και συ όπως τα Ακροδεξιά κνώδαλα ,διασπείροντας ΨΕΜΜΑΤΑ να σου πω κάνα γαλλικό για να ψηλώσεις κάνα πόντο ,έτσι δεν είναι;

Δεν θα σου πω, δεν αξίζεις!

Και για να μη σου μένουν αμφιβολίες ούτε σένα, ούτε του Μπίστη:

Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και αυτό θα γίνει» έγραψε ο Σφακιανός, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπίστη, κατέει βουλευτική έδρα. Αν και οι αποφάσεις του Αλέξη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος μετατοπίζονται για αργότερα. Δεν θα πλήξουμε καθόλου Τειρεσία σου λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:51

Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή Nvidia και επίσημων μάκρο

16:35

Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές (B2C) – Νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

16:33

Μακρόν: Ο Ζελένσκι μπορεί να βελτιώσει το ιστορικό της Ουκρανίας στην καταπολέμηση της διαφθοράς

16:22

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τρεις επιλογές για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

16:14

Στις φλόγες τουρκικό πλοίο στην Οδησσό που μετέφερε υγραέριο - Επλήγη από ρωσικά πυρά

16:13

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

16:02

Μαρινάκης: Θωρακίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ

15:57

Johnson & Johnson: Εξαγορά-«μαμούθ» της Halda Therapeutics για 3,05 δισ. δολάρια

15:54

ΝΥΤ: Συν-CEO σε AI startup o Τζεφ Μπέζος

15:49

Μινζάτου - Λαμπίμπ για μισθολογικό χάσμα αντρών - γυναικών: Δέσμευσή μας μια Ένωση Ισότητας

15:46

Γερμανία: Ένα στα επτά παιδιά βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας το 2024

15:38

Ντομπρόβσκις για φθινοπωρινές προβλέψεις Κομισιόν: Η οικονομία της ΕΕ συνέχισε να αναπτύσσεται

15:37

Τι συμβαίνει στην αρτηριακή πίεση όταν πίνεις χυμό πορτοκαλιού κάθε μέρα

15:32

Κοντογεώργης για Πολυτεχνείο: Δημοκρατία είναι μια διαρκής εγρήγορση για τη σταθερότητα των θεσμών

15:17

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας αλλάζει «πίστα»

15:14

Η Πολωνία ανοίγει και πάλι δύο συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία

15:13

«Σπίτι μου ΙΙ»: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια - Παράταση στο πρόγραμμα

15:11

Morgan Stanley: Κυρίαρχες οι αμερικανικές μετοχές το 2026 - Νέα τιμή στόχος για S&P 500

14:58

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Σε εξέλιξη η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

14:54

Στην Ελλάδα το online κατάστημα μόδας Zalando

14:54

Deal Emirates - SpaceX για εγκατάσταση του Starlink στα αεροσκάφη της

14:33

Morgan Stanley: «Η Ελλάδα στην κορυφή του Ολύμπου»

14:32

Αυτοψία Δήμα στα τελευταία 10 χιλιόμετρα του Πατρών-Πύργου: Πότε θα δοθούν στην κυκλοφορία

14:31

Πόσο πλούσιος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος

14:16

Το 41% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων θα έλεγε «όχι» στην Tesla για πολιτικούς λόγους

14:06

Τσίπρας για Πολυτεχνείο: Δεν είναι μνημείο του χθες, αλλά μνήμη του αύριο

13:57

Η Γερμανία επιτρέπει και πάλι τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

13:54

Μπρατάκος: Χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό εργαλείο παρακολούθησης των δημοτικών χρεώσεων

13:47

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ

13:34

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Συνεχίζονται οι εκτεταμένοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας