INSIDE OUT

Άνοιξε την πόρτα και δεν γνώρισε κανέναν - Ποιος έσπασε το ποτήρι του Μπίστη και του Μαργαρίτη;

29-08-2022 | 08:07
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επιστροφή στο Μαντείο με ψιλόβροχο και δημοσκοπήσεις. Αποχαιρετώ τον βράχο Τειρεσία που κάλυψε τις ανάγκες - και τι ανάγκες! - του Μαντείου. Ελπίζω να απόλαυσε το φετινό μου δώρο. Το μεταφέρω με τις δικές του λέξεις γιατί πέρα από τα προφανή, η διατύπωση θυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μικρά και καθημερινά. «Καθόμουν και έβλεπα την Ανατολή του Ηλίου πέρα από τα βουνά και ένιωσα πως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο θαυμαστό θεάματα του κόσμου». Ναι, ο Τειρεσίας είδε!

Δεν είπα ότι το θαύμα θα σταματήσει μεθαύριο. Τον αφήνω να κατέβει Θήβα πρώτα.

Είδαν

Και ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είδε προχθές, αλλά δεν γνώρισε τίποτε. Επιστρέφοντας στο Μαντείο πάντα κάνω μια σύντομη στάση στην Αγορά της Αθήνας για τα τελευταία νέα πριν τη σαιζόν. Πόσο μάλλον που μεσ’ τον Αύγουστο ακόμη, είχε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις. Μια μέρα πριν, ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης μίλησε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Φουριόζος βουλευτής που λέτε τρέχει να μπει στην αίθουσα της Γερουσίας, ανοίγει την πόρτα, και την ξανακλείνει έντρομος. Νόμισε πως έκανε λάθος επειδή δεν είδε κανένα γνωστό πρόσωπο μέσα. Μετά ήρθε κι ο Σκανδαλίδης και αποκαταστάθηκε η πασοκική τάξις.

Πρόεδρε, κακώς δεν έκανες ένα camping φέτος το καλοκαίρι να γνωριστούν οι βουλευτές με τη νέα ηγετική ομάδα. Μπορεί να γίνουν μπερδέματα στο μέλλον.

Τον κατάπιε

Αναγκαστικά άκουσα λιγάκι και Ολομέλεια. Η θέση του Κυριάκου «ήταν νόμιμη, αλλά λάθος» είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Το αντιλαμβάνεται κι ίδιος. Ωστόσο του δίνει τη δυνατότητα να πετάξει το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και τον καλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος Νίκος, το θύμα αυτής της υπόθεσης, ένιωσε ίσως για πρώτη φορά την μέγγενη να σφίγγει τόσο πολύ μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν με τη ΝΔ η κατάσταση είναι εύκολη, -καθαρά αντίπαλος-, η ζεστή αγκαλιά που του άνοιξε ο Αλέξης θύμισε λιγάκι τον βόα στο Μικρό Πρίγκιπα.

Αγκάλιασε σφιχτά και γλυκά, και μετά τον κατάπιε.

Μισογεμάτο

Στη συζήτηση της Ολομέλειας για τις παρακολουθήσεις δεν είδαν όλοι πάντως έναν βόα να καταπίνει έναν ελέφαντα. Ο Νίκος Μπίστης για παράδειγμα, είδε ένα μισογεμάτο ποτήρι. Ο Συντονιστής Επιτροπής Πολιτικού αγώνα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε την δική του ανάλυση των πραγμάτων υπό τον τίτλο «Ένα συν και ένα πλην για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Παρακολούθησε με προσοχή

Η επόμενη φράση με ξάφνιασε. «Παρακολούθησα με προσοχή και τις δυο παρεμβάσεις του Μιχάλη Κατρίνη στη Βουλή». Ανοίγω παρένθεση: ο Πρόεδρος Κατρίνης ήταν η χαρά της ζωής το φετινό καλοκαίρι, διανθίζοντας τα πολιτικά καθήκοντα του με λάμψη και την γοητεία του ανεπιτήδευτου.

Ο Μπίστης λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε, παρακολούθησε Κατρίνη live αλλά πριν καταλήξει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο, διάβασε και την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Είδε και αναρτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, όπως του φίλου και συντρόφου Θόδωρος Μαργαρίτης. «Το θετικό, που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι δρόμοι συνάντησης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με την ΝΔ και τον Μητσοτάκη έχουν κλείσει», κατέληξε ο Νίκος που σηκώνει ψηλά το αντιδεξιό και αντιΜητσοτακικό λάβαρο στην Κουμουνδούρου.

Μισογεμάτο κι ο Μαργαρίτης

Το λάβαρο, το κρατάει ψηλά κι ο Θόδωρος Μαργαρίτης, -σε άλλο κόμμα όμως.

«Φίλε και σύντροφε Νίκο και εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Επειδή ευτυχώς δεν έχει βγει ο Πολάκης να δώσει “χείρα βοηθείας” στον Κυριάκο με κάποια χοντράδα του. Επειδή η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ανοησίες περί χούντας. Επειδή όλη η Αντιπολίτευση με σύνεση και χωρίς κραυγές ασκεί την κριτική της» έγραψε κι εκείνος στα σόσιαλ σε αγαπησιάρικους τόνους.

Πάει το ποτήρι

Ο συντονισμός Μπίστη -Μαργαρίτη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ίνδαλμα των Σφακίων Παύλο Πολάκη. Ο Παύλος, έλαβε τον λόγο επί προσωπικού στα σόσιαλ και με μια χειρουργική κίνηση πήρε το ποτήρι στα χέρια του.

Κνώδαλο

«Θόδωρος Μαργαρίτης τώρα τα είδα…

Ψάχνεις και συ όπως τα Ακροδεξιά κνώδαλα ,διασπείροντας ΨΕΜΜΑΤΑ να σου πω κάνα γαλλικό για να ψηλώσεις κάνα πόντο ,έτσι δεν είναι;

Δεν θα σου πω, δεν αξίζεις!

Και για να μη σου μένουν αμφιβολίες ούτε σένα, ούτε του Μπίστη:

Η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Και αυτό θα γίνει» έγραψε ο Σφακιανός, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπίστη, κατέει βουλευτική έδρα. Αν και οι αποφάσεις του Αλέξη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος μετατοπίζονται για αργότερα. Δεν θα πλήξουμε καθόλου Τειρεσία σου λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το Περού και το Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις

23:53

Ιράν: Ο Αραγτσί επαινεί τον στρατό, προτρέπει σε ενότητα των μουσουλμάνων

23:50

Το Cambridge επανεξετάζει τις διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών

23:44

Συνάντηση Ζελένσκι με Βούτσιτς - Θέματα οικονομίας και ασφάλειας στο επίκεντρο

23:32

Άγκυρα: Η συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία δεν παραβιάζει το ΝΑΤΟ

23:17

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για S&P 500

23:03

Η Ισπανία ξεκινά ελέγχους στους ταξιδιώτες από Ιταλία - Έως τις 7 Σεπτεμβρίου

22:45

Αμερικανός αξιωματούχος: «Αναμένεται σύντομα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ»

22:32

Πτώση άνω του 9% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Χαιρετίζει η Λάιεν

22:10

Axios: Το Ιράν αναμένει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη συμφωνία ανοίγματος του Ορμούζ

22:00

Εβδομαδιαία κέρδη 7% για τον χρυσό

21:52

Ισπανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο διακινητών με κέρδη 24 εκατ. ευρώ

21:46

ΔΕΘ - HELEXPO: Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση των 204,6 εκατ. ευρώ

21:39

Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστά την οικονομική ανάλυση με πολιτική προπαγάνδα»

21:27

Υπ. Παιδείας: 3,35 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

21:11

Η UEFA συνεχίζει το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ παρά την αναδίπλωση της FIFA

21:01

Τραμπ: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου

20:42

Φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

20:32

Σχέδια Βελτίωσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 263,5 εκατ. ευρώ

20:19

ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

20:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις μετά την τελευταία πληρωμή

20:00

AI: Η νέα μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και οι κίνδυνοι της επενδυτικής έκρηξης

19:45

ΕΛ.Α.Σ: «Η απροκάλυπτη ώσμωση δικαστικής αρχής και εκτελεστικής εξουσίας εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

19:37

Δικαστικό μπλόκο στην αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

19:27

Μπάρκιν (Fed): «Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες τάσεις»

19:15

Καταβλήθηκαν 33,58 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων

19:10

Ευρωαγορές: Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου - Σε νέα υψηλά ο Stoxx 600

19:06

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Στο 100% η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια για Κυκλάδες

18:56

Η Ιταλία απαντά στην Ισπανία: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» - Σε ισχύ οι συνοριακοί έλεγχοι