INSIDE OUT

Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!

05-08-2022 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή

Πετάχτηκα στον ύπνο μου από τις κραυγές που ακούγονταν από μακριά αλλά αντιλαλούσαν σε όλο το βουνό! Ανάστατοι οι ιερείς με ρωτούσαν τι τρέχει και γιατί όλη αυτή η βοή…! Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω και να αναγνωρίσω τις κραυγές, αλλά τι Τειρεσίας θα ήμουν αν δεν ξεχώριζα τη στεντόρεια φωνή της Ζωής! Και ας ερχόταν από πολύ πολύ μακριά, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήγει τις φωνές, ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Τι συνέβαινε λοιπόν; Αφού αυτοσυγκεντρώθηκα λίγο όλα έγιναν ξεκάθαρα! Τη Ζωή να αποβάλλεται από αίθουσα γαλλικού δικαστηρίου, να αρνείται να φύγει από την αίθουσα, να απειλείται με σύλληψη και στο τέλος μη έχοντας λύση ο πρόεδρος του δικαστηρίου μπροστά στη Ζωή (Εμ, δεν την ήξερε καλά…) να αλλάζει την αίθουσα της δίκης για να γλιτώσει από αυτήν!!! Πώς έγινε όλο αυτό; Η Ζωή είναι συνήγορος του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ. Οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να έγινε… Πάντως με αφορμή την αποβολή της από την αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, τα έχωσε και στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Για παν ενδεχόμενο…

Αναβρασμός ενόψει ΔΕΘ

Μαντεύω ότι στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων επικρατεί εγρήγορση ενόψει ΔΕΘ. Γράφονται και ξαναγράφονται εισηγήσεις και αποκρυσταλλώνονται οι κομματικές στοχεύσεις. Γιατί μπορεί η ΔΕΘ να μην προέκυψε τελικά ως εντελώς προεκλογική, αφού ο Κυριάκος το ξέκοψε και ξεκαθάρισε ότι πάμε για κάλπες όρος την άνοιξη, αλλά κακά τα ψέματα στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιαστεί και σχεδόν επισήμως μία προεκλογική περίοδος 6-8 μηνών.

Με τα μάτια της ενόρασης, βλέπω τον Αλέξη να έχει ρίξει το βάρος του στους νέους ψηφοφόρους. Πιστεύοντας πλέον στην Κουμουνδούρου ότι το έχει διασφαλίσει ένα 26-27% και δεν απειλείται για χαμηλότερα, κοιτούν πώς θα βρουν νέα… κουκιά. Έτσι ερμηνεύουν τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς τις αναγωγές τους. Και πιστεύουν ότι έχουν ευρύ στόχο για προσέλκυση ψηφοφόρων στη νέα γενιά. Άλλωστε στις επόμενες κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι από 17 ως σχεδόν 21 ετών… Έτσι, γενικώς αναζητούνται μέτρα στοχευμένα στους νέους, με έμφαση στην απασχόληση, την ανεργία και την αγορά εργασίας, μισθολογικά κίνητρα, ειδικά επιδόματα, στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας κλπ.

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ετοιμάζεται πυρετωδώς γιατί θα κληθεί να δώσει ένα στίγμα οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Θα είναι η πρώτη φορά στη ΔΕΘ που θα κριθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις θέσεις και το πρόγραμμά του. Γι' αυτό και επέλεξε έναν βετεράνο εκσυγχρονιστή και καλό γνώστη των οικονομικών, τον πρώην υπουργό οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ως υπεύθυνο για τη σύνταξη του προγράμματος. Ελπίζοντας, λέω εγώ ο μάντης, ότι αφενός μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία και να διαφοροποιηθεί από τις πιο λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του καλείται να πράξει αυτό που κακά τα ψέματα τον έκανε να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Να εμπνεύσει αξιοπιστία και ότι… μπορεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Κάτι που έχει αποδείξει. Γιατί θα είναι πράγματι δύσκολος ο επόμενος χειμώνας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός. Με την ακρίβεια πάνω από όλα, ενεργειακή και όχι μόνο που θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και για την οποία θα πρέπει στη ΔΕΘ να ακουστούν νέα αντίμετρα. Γιατί προφανώς η ανάπτυξη και η ενίσχυση των επενδύσεων που θα συγκροτήσουν ένα success story είναι σημαντικά, όμως για να φτάσουν αυτά στην κοινωνία απαιτείται χρόνος που τον υπερβαίνει η σκληρή καθημερινότητα. Γι' αυτό αναζητούνται νέα ανακουφιστικά μέτρα με βάση και την αντοχή που δείχνουν τα δημόσια ταμεία.

Βρήκε κομματική στέγη

Πριν σας αφήσω, να μοιραστώ μαζί σας την ανακούφισή μου. Που βρήκε κομματική στέγη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μα ήταν δυνατό να μείνει κομματικά ορφανό το κορίτσι, πάνω που έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η ελληνίδα Λεπέν; Ευτυχώς τα βρήκανε με τον Μπογδάνο και θα συμπορευτούν. Τους ενώνουν, λένε αξίες και ιδανικά… Αυτός είναι κομματικός γάμος!

Τώρα, αν μαντέψω, ότι... θα περάσουμε ωραίο χειμώνα, θα κινδυνεύσω να παρεξηγηθώ; Όχι δε νομίζω...

Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:52

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα αεροσκάφη

14:46

Θήβα: Στον εισαγγελέα οι δυο συλληφθέντες για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

14:40

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια τη Δευτέρα

14:32

Χαλκιδική: Βυθίστηκε σκάφος στον Άγιο Νικόλαο

14:27

Κεφαλονιά: Bελτιωμένη η κατάσταση - Επιχειρούν εναέρια μέσα

14:20

Ιράν: Κάθε απειλή από αντιπάλους είναι πραγματική και αξιόπιστη

14:00

Πιερρακάκης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε σχέδιο τετραετίας

13:30

Μαρινάκης: Η αντίδραση στις ψευδείς ειδήσεις δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης ή ενός κόμματος

13:26

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως επένδυσε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν

13:00

Ακίνητα – Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υψηλές προ-κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι συμβαίνει σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα

12:52

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

12:45

O Κυρ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΠ

12:37

Ιαπωνία και ΗΠΑ αναλαμβάνουν κοινή δράση για να στηρίξουν το γεν

12:28

Κίνα: Σε 25 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από πλημμύρα στα βορειοδυτικά

12:17

Ουγγαρία: Ανέστειλε για πρώτη φορά τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

12:04

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τις εισαγωγές από ακόμη 43 κινεζικές εταιρείες

11:45

Μαρόκο: Δίνει το όνομα του προέδρου Τραμπ σε αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα

11:36

Στο τρίγωνο Ψάθα, Βενίζα Μεγάρων και Άγιο Νεκτάριο - Αγία Παρασκευή Βιλίων η μάχη με τις φλόγες

11:22

Με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ενισχύεται η λειτουργία της Βουλής

11:12

Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

10:57

Κατηγορηματική διάψευση Διαμαντοπούλου - Χριστοδουλάκη για δημοσιεύμα περί συνάντησης με Γεραπετρίτη

10:47

Μητσοτάκης: Θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές απ' τις φωτιές

10:36

Ο ελληνικός αμπελώνας μπροστά σε μια καλή χρονιά, με το βλέμμα στον καιρό και την κατανάλωση

10:30

Γεραπετρίτης: Προϊόν ΑΙ δημοσίευμα για συνάντησή μου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

09:54

Έρευνα ΕΚΤ: Δυναμική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από ελληνικές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις

09:45

Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική αγορά crypto

09:34

Τα δύο μέτωπα στην οικονομία: Οι μειώσεις φόρων και η μάχη κατά της ακρίβειας

09:19

Συνεταιριστικές τράπεζες: Επενδύσεις, ανάπτυξη και νέα δυναμική

09:09

Βελτιωμένη είναι η εικόνας στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Φωκίδας

09:03

ΠΣ: Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό