INSIDE OUT

Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!

05-08-2022 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή

Πετάχτηκα στον ύπνο μου από τις κραυγές που ακούγονταν από μακριά αλλά αντιλαλούσαν σε όλο το βουνό! Ανάστατοι οι ιερείς με ρωτούσαν τι τρέχει και γιατί όλη αυτή η βοή…! Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω και να αναγνωρίσω τις κραυγές, αλλά τι Τειρεσίας θα ήμουν αν δεν ξεχώριζα τη στεντόρεια φωνή της Ζωής! Και ας ερχόταν από πολύ πολύ μακριά, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήγει τις φωνές, ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Τι συνέβαινε λοιπόν; Αφού αυτοσυγκεντρώθηκα λίγο όλα έγιναν ξεκάθαρα! Τη Ζωή να αποβάλλεται από αίθουσα γαλλικού δικαστηρίου, να αρνείται να φύγει από την αίθουσα, να απειλείται με σύλληψη και στο τέλος μη έχοντας λύση ο πρόεδρος του δικαστηρίου μπροστά στη Ζωή (Εμ, δεν την ήξερε καλά…) να αλλάζει την αίθουσα της δίκης για να γλιτώσει από αυτήν!!! Πώς έγινε όλο αυτό; Η Ζωή είναι συνήγορος του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ. Οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να έγινε… Πάντως με αφορμή την αποβολή της από την αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, τα έχωσε και στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Για παν ενδεχόμενο…

Αναβρασμός ενόψει ΔΕΘ

Μαντεύω ότι στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων επικρατεί εγρήγορση ενόψει ΔΕΘ. Γράφονται και ξαναγράφονται εισηγήσεις και αποκρυσταλλώνονται οι κομματικές στοχεύσεις. Γιατί μπορεί η ΔΕΘ να μην προέκυψε τελικά ως εντελώς προεκλογική, αφού ο Κυριάκος το ξέκοψε και ξεκαθάρισε ότι πάμε για κάλπες όρος την άνοιξη, αλλά κακά τα ψέματα στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιαστεί και σχεδόν επισήμως μία προεκλογική περίοδος 6-8 μηνών.

Με τα μάτια της ενόρασης, βλέπω τον Αλέξη να έχει ρίξει το βάρος του στους νέους ψηφοφόρους. Πιστεύοντας πλέον στην Κουμουνδούρου ότι το έχει διασφαλίσει ένα 26-27% και δεν απειλείται για χαμηλότερα, κοιτούν πώς θα βρουν νέα… κουκιά. Έτσι ερμηνεύουν τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς τις αναγωγές τους. Και πιστεύουν ότι έχουν ευρύ στόχο για προσέλκυση ψηφοφόρων στη νέα γενιά. Άλλωστε στις επόμενες κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι από 17 ως σχεδόν 21 ετών… Έτσι, γενικώς αναζητούνται μέτρα στοχευμένα στους νέους, με έμφαση στην απασχόληση, την ανεργία και την αγορά εργασίας, μισθολογικά κίνητρα, ειδικά επιδόματα, στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας κλπ.

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ετοιμάζεται πυρετωδώς γιατί θα κληθεί να δώσει ένα στίγμα οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Θα είναι η πρώτη φορά στη ΔΕΘ που θα κριθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις θέσεις και το πρόγραμμά του. Γι' αυτό και επέλεξε έναν βετεράνο εκσυγχρονιστή και καλό γνώστη των οικονομικών, τον πρώην υπουργό οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ως υπεύθυνο για τη σύνταξη του προγράμματος. Ελπίζοντας, λέω εγώ ο μάντης, ότι αφενός μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία και να διαφοροποιηθεί από τις πιο λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του καλείται να πράξει αυτό που κακά τα ψέματα τον έκανε να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Να εμπνεύσει αξιοπιστία και ότι… μπορεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Κάτι που έχει αποδείξει. Γιατί θα είναι πράγματι δύσκολος ο επόμενος χειμώνας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός. Με την ακρίβεια πάνω από όλα, ενεργειακή και όχι μόνο που θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και για την οποία θα πρέπει στη ΔΕΘ να ακουστούν νέα αντίμετρα. Γιατί προφανώς η ανάπτυξη και η ενίσχυση των επενδύσεων που θα συγκροτήσουν ένα success story είναι σημαντικά, όμως για να φτάσουν αυτά στην κοινωνία απαιτείται χρόνος που τον υπερβαίνει η σκληρή καθημερινότητα. Γι' αυτό αναζητούνται νέα ανακουφιστικά μέτρα με βάση και την αντοχή που δείχνουν τα δημόσια ταμεία.

Βρήκε κομματική στέγη

Πριν σας αφήσω, να μοιραστώ μαζί σας την ανακούφισή μου. Που βρήκε κομματική στέγη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μα ήταν δυνατό να μείνει κομματικά ορφανό το κορίτσι, πάνω που έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η ελληνίδα Λεπέν; Ευτυχώς τα βρήκανε με τον Μπογδάνο και θα συμπορευτούν. Τους ενώνουν, λένε αξίες και ιδανικά… Αυτός είναι κομματικός γάμος!

Τώρα, αν μαντέψω, ότι... θα περάσουμε ωραίο χειμώνα, θα κινδυνεύσω να παρεξηγηθώ; Όχι δε νομίζω...

Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:59

ΕΣΠ: Από την ανάδειξη του κόστους συμμόρφωσης σε ελληνική πρωτοβουλία για την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ στην Ευρώπη

11:53

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

11:43

5 πράγματα να ελέγξεις πριν επιλέξεις πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης

11:36

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Εμπόδια στην υλοποίηση επενδύσεων από τις ΜμΕ στην Ελλάδα

11:33

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: 131,7 εκατ. ευρώ κύκλος εργασιών με σταθερή αναπτυξιακή κατεύθυνση

11:32

UBS: Πώς είδε τα αποτελέσματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Η μεγάλη έκπληξη από τις κατασκευές - Διατηρεί «buy»

11:27

Επίσκεψη Χατζηβασιλείου στο Στρασβούργο: Συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

11:24

Βρετανία: Ο Μπέρναμ θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη

11:06

Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 2.700 μονάδες, εν αναμονή Fed

11:03

Ευρωαγορές: Ανάκαμψη από τα χαμηλά τριμήνου εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης της Fed

11:00

Στις 68.000 οι ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού, «κούρεμα» χρέους άνω των 6,6 δισ. ευρώ

10:57

Παπασταύρου: Τα αποθέματα νερού δεν βρίσκονται στο «κόκκινο» - Το σχέδιο για τη διαχείριση της λειψυδρίας

10:56

ΙΣΑ: Πρόστιμα 1,44 εκατ. ευρώ σε 58 ιατρούς και φορείς ΠΦΥ

10:55

Λάιεν: Προτεραιότητα η οικονομία και η ενεργειακή ανεξαρτησία - Ιστορικό άνοιγμα της ΕΕ στον Καναδά

10:52

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη γραμμή 3 του μετρό λόγω εργασιών

10:49

Γαλλία: Η πρώην υπουργός Ρασιντά Ντατί δικάζεται για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή υπέρ της Renault-Nissan

10:37

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε εταιρείες εισαγωγής για αδήλωτα μηχανήματα και έσοδα

10:32

Φιντάν: Απειλή για την Τουρκία η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

10:26

Η Alpha Bank στηρίζει την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, με δωρεά σε έξι κοινωνικούς φορείς

10:18

LIVE η ομιλία της η ομιλία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κατάσταση της Ένωσης

10:15

Αίτηση για τραπεζική άδεια στην Ελβετία από Revolut

10:01

Zakcret: «Κάνει παιχνίδι» στα αθλητικά με άλμα κερδών και άνοδο πωλήσεων

09:57

Παγκόσμια δημοσκόπηση: Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, μειώνεται σε ΗΠΑ ή Κίνα για ηγεσία

09:47

AEGEAN: Τι προβλέπει το σχέδιο άμυνας απέναντι στην κρίση

09:42

Νέες βελτιώσεις στο myAGRO: Τι ισχύει για τους ΚΑΕΚ - Αλλαγές σε προθεσμίες

09:33

Τι λέει ο Ζούκερμπεργκ για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της AI

09:32

Βρετανία: Στο 3,1% ο πληθωρισμός λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους

09:17

Star Bulk: Στα 27,05 ευρώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Euronext Athens

09:14

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν σαουδαραβικό F-15

09:00

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ - Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις