INSIDE OUT

Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!

05-08-2022 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή

Πετάχτηκα στον ύπνο μου από τις κραυγές που ακούγονταν από μακριά αλλά αντιλαλούσαν σε όλο το βουνό! Ανάστατοι οι ιερείς με ρωτούσαν τι τρέχει και γιατί όλη αυτή η βοή…! Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω και να αναγνωρίσω τις κραυγές, αλλά τι Τειρεσίας θα ήμουν αν δεν ξεχώριζα τη στεντόρεια φωνή της Ζωής! Και ας ερχόταν από πολύ πολύ μακριά, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήγει τις φωνές, ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Τι συνέβαινε λοιπόν; Αφού αυτοσυγκεντρώθηκα λίγο όλα έγιναν ξεκάθαρα! Τη Ζωή να αποβάλλεται από αίθουσα γαλλικού δικαστηρίου, να αρνείται να φύγει από την αίθουσα, να απειλείται με σύλληψη και στο τέλος μη έχοντας λύση ο πρόεδρος του δικαστηρίου μπροστά στη Ζωή (Εμ, δεν την ήξερε καλά…) να αλλάζει την αίθουσα της δίκης για να γλιτώσει από αυτήν!!! Πώς έγινε όλο αυτό; Η Ζωή είναι συνήγορος του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ. Οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να έγινε… Πάντως με αφορμή την αποβολή της από την αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, τα έχωσε και στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Για παν ενδεχόμενο…

Αναβρασμός ενόψει ΔΕΘ

Μαντεύω ότι στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων επικρατεί εγρήγορση ενόψει ΔΕΘ. Γράφονται και ξαναγράφονται εισηγήσεις και αποκρυσταλλώνονται οι κομματικές στοχεύσεις. Γιατί μπορεί η ΔΕΘ να μην προέκυψε τελικά ως εντελώς προεκλογική, αφού ο Κυριάκος το ξέκοψε και ξεκαθάρισε ότι πάμε για κάλπες όρος την άνοιξη, αλλά κακά τα ψέματα στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιαστεί και σχεδόν επισήμως μία προεκλογική περίοδος 6-8 μηνών.

Με τα μάτια της ενόρασης, βλέπω τον Αλέξη να έχει ρίξει το βάρος του στους νέους ψηφοφόρους. Πιστεύοντας πλέον στην Κουμουνδούρου ότι το έχει διασφαλίσει ένα 26-27% και δεν απειλείται για χαμηλότερα, κοιτούν πώς θα βρουν νέα… κουκιά. Έτσι ερμηνεύουν τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς τις αναγωγές τους. Και πιστεύουν ότι έχουν ευρύ στόχο για προσέλκυση ψηφοφόρων στη νέα γενιά. Άλλωστε στις επόμενες κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι από 17 ως σχεδόν 21 ετών… Έτσι, γενικώς αναζητούνται μέτρα στοχευμένα στους νέους, με έμφαση στην απασχόληση, την ανεργία και την αγορά εργασίας, μισθολογικά κίνητρα, ειδικά επιδόματα, στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας κλπ.

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ετοιμάζεται πυρετωδώς γιατί θα κληθεί να δώσει ένα στίγμα οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Θα είναι η πρώτη φορά στη ΔΕΘ που θα κριθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις θέσεις και το πρόγραμμά του. Γι' αυτό και επέλεξε έναν βετεράνο εκσυγχρονιστή και καλό γνώστη των οικονομικών, τον πρώην υπουργό οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ως υπεύθυνο για τη σύνταξη του προγράμματος. Ελπίζοντας, λέω εγώ ο μάντης, ότι αφενός μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία και να διαφοροποιηθεί από τις πιο λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του καλείται να πράξει αυτό που κακά τα ψέματα τον έκανε να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Να εμπνεύσει αξιοπιστία και ότι… μπορεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Κάτι που έχει αποδείξει. Γιατί θα είναι πράγματι δύσκολος ο επόμενος χειμώνας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός. Με την ακρίβεια πάνω από όλα, ενεργειακή και όχι μόνο που θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και για την οποία θα πρέπει στη ΔΕΘ να ακουστούν νέα αντίμετρα. Γιατί προφανώς η ανάπτυξη και η ενίσχυση των επενδύσεων που θα συγκροτήσουν ένα success story είναι σημαντικά, όμως για να φτάσουν αυτά στην κοινωνία απαιτείται χρόνος που τον υπερβαίνει η σκληρή καθημερινότητα. Γι' αυτό αναζητούνται νέα ανακουφιστικά μέτρα με βάση και την αντοχή που δείχνουν τα δημόσια ταμεία.

Βρήκε κομματική στέγη

Πριν σας αφήσω, να μοιραστώ μαζί σας την ανακούφισή μου. Που βρήκε κομματική στέγη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μα ήταν δυνατό να μείνει κομματικά ορφανό το κορίτσι, πάνω που έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η ελληνίδα Λεπέν; Ευτυχώς τα βρήκανε με τον Μπογδάνο και θα συμπορευτούν. Τους ενώνουν, λένε αξίες και ιδανικά… Αυτός είναι κομματικός γάμος!

Τώρα, αν μαντέψω, ότι... θα περάσουμε ωραίο χειμώνα, θα κινδυνεύσω να παρεξηγηθώ; Όχι δε νομίζω...

Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Βρετανία: Η Άντζελα Ιγκλ διορίστηκε υπουργός Ασφαλείας

23:56

Το Υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενέκρινε την εξαγορά της Warner Bros από την Paramount

23:53

Ο Ζελένσκι αφαιρεί το καθεστώς προστατευόμενης γλώσσας από τα ρωσικά

23:46

Αραγτσί: «Η συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν έχει υπογραφεί ακόμη, μπορεί να γίνουν αλλαγές»

23:35

Σδούκου: «Όσα πετύχαμε στα 7 χρόνια να μην ανατραπούν»

23:20

Η SpaceX «εκτόξευσε» τη Wall Street - Κέρδη στην εβδομάδα

23:02

Μακρόν και Κάρνεϊ δεσμέυθηκαν να επιταχύνουν την «προσέγγιση» Ευρώπης και Καναδά

22:49

Εβδομαδιαίες απώλειες 6% για το πετρέλαιο

22:30

Μετεγγραφές φοιτητών: Καθορίστηκαν οι αντιστοιχίες τμημάτων για το έτος 2026 - 2027

22:17

Νέα αποζημίωση 672.000 ευρώ για τα θανατωθέντα ζώα από επιζωοτίες

21:56

Χρυσός: Δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση ενόψει της συνεδρίασης της Fed

21:42

ΗΠΑ: Δικαστής ζητά να αφαιρεθεί το όνομα του Τραμπ από το Kennedy Center

21:30

ΜΕΤΕΟ: Πάνω από 30.000 κεραυνοί σε όλη τη χώρα - Πού έπεσε το μεγαλύτερο ύψος βροχής

21:16

Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters: Τι προβλέπει η συμφωνία με το Ιράν

21:10

Συναγερμός στο «Blue Star 2» μετά από καταγγελία για βόμβα - Σε εξέλιξη έρευνες

20:57

Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη Μολδαβίας και Ουκρανίας στην ΕΕ

20:35

Η Κίνα εκπαίδευσε Ρώσους στρατιώτες πριν πολεμήσουν στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει η ΕΕ

20:21

Ζελένσκι: Αυξάνει τους μισθούς των στρατιωτικών και επιδιώκει στρατολόγηση μαχητών από το εξωτερικό

20:09

ΥΠΑΑΤ: Στοιχεία για την πορεία επιζωοτιών, ευλογιάς αιγοπροβάτων και αφθώδους πυρετού

19:52

Πιερρακάκης: «Η ενοποίηση των κεφαλαιαγορών προϋποθέτει επαρκεί ευρωπαϊκή εποπτεία»

19:32

Ευρωαγορές: Άλμα σε υψηλό δύο εβδομάδων με φόντο τη διπλωματία στη Μέση Ανατολή

19:28

Μανουσάκης: «Ιστορικό ορόσημο για τον ΑΔΜΗΕ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου»

19:16

BEYOND 2026: Έρχεται από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου στο Metropolitan Expo

19:00

Στα 1,4 τρισ. ευρώ το επενδυτικό κενό στην Ευρώπη - Νέο μήνυμα των ευρωπαϊκών τραπεζών προς τις Βρυξέλλες

18:48

Κυρανάκης: «Τήρησα την υπόσχεσή μου, παραδίδω έναν πιο ασφαλή σιδηρόδρομο»

18:34

Πούτιν: Οι επιθέσεις της Ουκρανίας στοχεύουν να διχάσουν τη ρωσική κοινωνία

18:30

Ιστορικό το ντεμπούτο της SpaceX στη Wall Street - Στα 2,1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

18:25

Τραμπ: Ασήμαντη η βοήθεια των χωρών της G7 στον πόλεμο στο Ιράν - Οι ευρωπαίοι ίσως φανούν χρήσιμοι

18:18

Δούκας: «Πρωτοβουλία διαλόγου για τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας»

18:16

Πρωθυπουργός Πακιστάν: Το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν έχει οριστικοποιηθεί