INSIDE OUT

Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!

05-08-2022 | 07:50
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι έβγαλαν έξω τη Ζωή - Κυριάκος, Αλέξης, Νίκος και ΔΕΘ - Αυτός είναι κομματικός γάμος!
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή

Πετάχτηκα στον ύπνο μου από τις κραυγές που ακούγονταν από μακριά αλλά αντιλαλούσαν σε όλο το βουνό! Ανάστατοι οι ιερείς με ρωτούσαν τι τρέχει και γιατί όλη αυτή η βοή…! Μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω και να αναγνωρίσω τις κραυγές, αλλά τι Τειρεσίας θα ήμουν αν δεν ξεχώριζα τη στεντόρεια φωνή της Ζωής! Και ας ερχόταν από πολύ πολύ μακριά, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήγει τις φωνές, ακούγεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!

Τι συνέβαινε λοιπόν; Αφού αυτοσυγκεντρώθηκα λίγο όλα έγιναν ξεκάθαρα! Τη Ζωή να αποβάλλεται από αίθουσα γαλλικού δικαστηρίου, να αρνείται να φύγει από την αίθουσα, να απειλείται με σύλληψη και στο τέλος μη έχοντας λύση ο πρόεδρος του δικαστηρίου μπροστά στη Ζωή (Εμ, δεν την ήξερε καλά…) να αλλάζει την αίθουσα της δίκης για να γλιτώσει από αυτήν!!! Πώς έγινε όλο αυτό; Η Ζωή είναι συνήγορος του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ. Οπότε καταλαβαίνετε τι μπορεί να έγινε… Πάντως με αφορμή την αποβολή της από την αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, τα έχωσε και στους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Για παν ενδεχόμενο…

Αναβρασμός ενόψει ΔΕΘ

Μαντεύω ότι στα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων επικρατεί εγρήγορση ενόψει ΔΕΘ. Γράφονται και ξαναγράφονται εισηγήσεις και αποκρυσταλλώνονται οι κομματικές στοχεύσεις. Γιατί μπορεί η ΔΕΘ να μην προέκυψε τελικά ως εντελώς προεκλογική, αφού ο Κυριάκος το ξέκοψε και ξεκαθάρισε ότι πάμε για κάλπες όρος την άνοιξη, αλλά κακά τα ψέματα στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιαστεί και σχεδόν επισήμως μία προεκλογική περίοδος 6-8 μηνών.

Με τα μάτια της ενόρασης, βλέπω τον Αλέξη να έχει ρίξει το βάρος του στους νέους ψηφοφόρους. Πιστεύοντας πλέον στην Κουμουνδούρου ότι το έχει διασφαλίσει ένα 26-27% και δεν απειλείται για χαμηλότερα, κοιτούν πώς θα βρουν νέα… κουκιά. Έτσι ερμηνεύουν τα δημοσκοπικά ευρήματα ως προς τις αναγωγές τους. Και πιστεύουν ότι έχουν ευρύ στόχο για προσέλκυση ψηφοφόρων στη νέα γενιά. Άλλωστε στις επόμενες κάλπες οι νέοι ψηφοφόροι θα είναι από 17 ως σχεδόν 21 ετών… Έτσι, γενικώς αναζητούνται μέτρα στοχευμένα στους νέους, με έμφαση στην απασχόληση, την ανεργία και την αγορά εργασίας, μισθολογικά κίνητρα, ειδικά επιδόματα, στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας κλπ.

Ο πρόεδρος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ετοιμάζεται πυρετωδώς γιατί θα κληθεί να δώσει ένα στίγμα οικονομικής πολιτικής που θα πρέπει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Θα είναι η πρώτη φορά στη ΔΕΘ που θα κριθεί σε ευθεία αντιπαράθεση με Μητσοτάκη και Τσίπρα για τις θέσεις και το πρόγραμμά του. Γι' αυτό και επέλεξε έναν βετεράνο εκσυγχρονιστή και καλό γνώστη των οικονομικών, τον πρώην υπουργό οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ως υπεύθυνο για τη σύνταξη του προγράμματος. Ελπίζοντας, λέω εγώ ο μάντης, ότι αφενός μπορεί να αποτελέσει αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία και να διαφοροποιηθεί από τις πιο λαϊκιστικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του καλείται να πράξει αυτό που κακά τα ψέματα τον έκανε να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Να εμπνεύσει αξιοπιστία και ότι… μπορεί να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Κάτι που έχει αποδείξει. Γιατί θα είναι πράγματι δύσκολος ο επόμενος χειμώνας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός. Με την ακρίβεια πάνω από όλα, ενεργειακή και όχι μόνο που θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και για την οποία θα πρέπει στη ΔΕΘ να ακουστούν νέα αντίμετρα. Γιατί προφανώς η ανάπτυξη και η ενίσχυση των επενδύσεων που θα συγκροτήσουν ένα success story είναι σημαντικά, όμως για να φτάσουν αυτά στην κοινωνία απαιτείται χρόνος που τον υπερβαίνει η σκληρή καθημερινότητα. Γι' αυτό αναζητούνται νέα ανακουφιστικά μέτρα με βάση και την αντοχή που δείχνουν τα δημόσια ταμεία.

Βρήκε κομματική στέγη

Πριν σας αφήσω, να μοιραστώ μαζί σας την ανακούφισή μου. Που βρήκε κομματική στέγη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Μα ήταν δυνατό να μείνει κομματικά ορφανό το κορίτσι, πάνω που έχει αρχίσει να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η ελληνίδα Λεπέν; Ευτυχώς τα βρήκανε με τον Μπογδάνο και θα συμπορευτούν. Τους ενώνουν, λένε αξίες και ιδανικά… Αυτός είναι κομματικός γάμος!

Τώρα, αν μαντέψω, ότι... θα περάσουμε ωραίο χειμώνα, θα κινδυνεύσω να παρεξηγηθώ; Όχι δε νομίζω...

Τειρεσίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:11

Νετανιάχου - Κούσνερ: Αμερικανός στρατηγός θα επιβλέψει τον αφοπλισμό της Χαμάς

07:59

Πρέσβειρα ειδικών αποστολών - Το ποδαρικό στη Βουλή - Η ευρω-αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

07:47

Στα 52,42 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα χρέη στο ΚΕΑΟ - 1,5 εκατ. οφειλέτες χρωστούν έως 15.000

07:38

Πυρκαγιές: Άρχισαν οι αυτοψίες - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για επισκευές και ανακατασκευές

07:30

Θερινές εξοχικές κατοικίες: Ποιες είναι οι τιμές σε 5 επιλεγμένα νησιά - Το σερί ανόδου

07:19

ΕΥΔΑΠ: Βάζει «το νερό στο αυλάκι» για το νέο mega project «Ψυττάλεια 3.0»

07:12

Προϋπολογισμός: Ο φόρος εισοδήματος απογείωσε τις εισπράξεις - Πάνω από 9 δισ. ευρώ σε έναν μήνα

07:04

Το φθινοπωρινό τεστ των οίκων αξιολόγησης - Όταν το περιθώριο αξίζει περισσότερο από το βαρέλι - Οι δύο φάκελοι που συναντιούνται στα νησιά

23:56

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας - Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στην Ευρώπη

23:42

Ομοσπονδία δασικών υπαλλήλων: «Η συμβολή του Antinero αναγνωρίστηκε καθολικά»

23:28

Εγγυητική 1,9 δισ. δολαρίων ζητά η Paramount μετά την αντιμονοπωλιακή αγωγή για WBD

23:14

Wall Street: «Κόκκινο 2 στα 2» με βαρίδι το Ιράν

23:00

Τουρκία και Ιράν συζητούν άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και εκεχειρία με ΗΠΑ

22:46

Ναυάγιο με επτά νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης - 50 διασώθηκαν

22:32

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Νάντερ Τάνους στη Συρία - Ζητά άμεση έρευνα

22:18

Στην Αθήνα η νέα πρέσβης του Ισραήλ - Ποια είναι η Πνινάτ Γιανάι

22:04

Τραμπ: «Όχι» συμφωνία που βολεύει το Ιράν - Θα χειριστούμε εύκολα το Ομάν

21:50

Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση - Ερευνάται για 9 ακόμη εμπρησμούς

21:36

Σε υψηλό 19 ετών το 30ετές αμερικανικό ομόλογο - Στο 5,31%

21:22

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ: Καταβάλλει 5,6 εκατ. δολάρια για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

21:08

Πυροσβεστική: 41 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

20:54

Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω 2026»: Φοροδιαφυγή για 1 στα 2 τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη

20:40

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Δείτε τα αποτελέσματα για τα vouchers

20:26

Γαλλία: Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους - Αποδοκιμάστηκε ο Λεκορνί

20:12

Το «ΝΑΤΟ» της Ανατολής γεννιέται: Θα πολεμήσουν μαζί Ριάντ, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ;

19:58

Le Point: «Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Έλληνας που θέλει να ξυπνήσει την Ευρώπη»

19:44

Κούσνερ: «Πρόοδος εντός 30 ημερών για αφοπλισμό της Χαμάς»

19:30

«Πράσινο 2x2» και κέρδη 1% για χρυσό με το δολάριο σε χαμηλό τριμήνου

19:17

Ευρωαγορές: Σε «κόκκινο έδαφος» η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

19:07

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάστρα