INSIDE OUT

Περιστέρι με ΣΥΡΙΖΑ vs Περιστέρι με Ξαρχάκο - Η δουλειά του Χατζηδάκη - Το μπλέξιμο του Αντώνιου 

13-07-2022 | 08:13
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περιστέρι με ΣΥΡΙΖΑ vs Περιστέρι με Ξαρχάκο - Η δουλειά του Χατζηδάκη - Το μπλέξιμο του Αντώνιου 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με Ξαρχάκο η ΝΔ στο Περιστέρι προχθές. Με Τσαλιγοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Με μια διαφορά: στη ΝΔ ο Ξαρχάκος ήταν στο επίκεντρο, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η Τσαλιγοπούλου ήταν το bonus για όσους άκουσαν τη μεγάλη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Η ομιλία του Προέδρου ήταν μια κλασσική προεκλογικού τύπου, σε μια κλασική προεκλογικού τύπου συγκέντρωση. Προφανώς οργανώθηκε πριν στρίψει απότομα ο Πρωθυπουργός και δεν μπορούσε να ακυρωθεί, γιατί εκτός από τον Αλέξη είχαν κλείσει και η Τσαλιγοπούλου, και ο Κώστας Καλδάρας.

Φουλ επίθεση

Σ’ αυτή την mid, προεκλογικού term, συγκέντρωση ο Αλέξης στάθηκε στο ύψος της περίστασης. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί έστειλε όπλα στην Ουκρανία λέγοντας «μας έκανε μέρος της κρίσης, αντί μέρος της λύσης στέλνοντας οπλισμό», ενώ στο τέλος δέχτηκε ανθοδέσμη από κοριτσάκι που ανέβηκε στη σκηνή.

Στη φουλ επίθεση χαρακτήρισε την κυβέρνηση άλλη μια φορά ως τη χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. Μάλιστα το πήγε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι είναι «η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης». Ώπα Αλέξη! Η μεταπολίτευση ξεκίνησε το ’74.

Γεμάτη πλατεία

Η πλατεία του Περιστερίου ήταν γεμάτη. Ευκολάκι θα έλεγε κανείς για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις στο λεκανοπέδιο, και δη στα δυτικά, είναι ισχυρές. Στις τρεις πρώτες σειρές κάθονταν όχι μόνο οι βουλευτές του Δυτικού Τομέα (Δραγασάκης, Βίτσας, Καφαντάρη), αλλά σχεδόν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Δεν πήρε το μάτι μου αυτόν τον γκαφατζή τον Βερναρδάκη.

Δυσκολεύεται

Από τότε που σταμάτησε να είναι υπουργός Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλάι του Αλέξη, έχοντας δίπλα του την expert, κατά δήλωσή της, στα social media Μάγκυ Δούση, δυσκολεύεται. Τα γράφω αυτά γιατί το περίφημο ότι η Κεραμέως είναι η Πισπιρίγκου της Παιδείας το είπε στο Tik Tok (βασικά το αγαπημένο των 10-12χρονων) στο οποίο έχει καμιά εικοσαριά ακολούθους.

Με σεβασμό στον κόσμο

Αντίθετα, στο Περιστέρι της ΝΔ το concept ήταν μουσικοκεντρικό, ενώ έναν σύντομο αλλά ζουμερό χαιρετισμό θα έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κι ενώ είχε οργανωθεί όλο στην εντέλεια, είχαν αποσταλεί ενημερώσεις, υπήρχε link για την live μετάδοση του χαιρετισμού, ξαφνικά λιγο πριν τις έντεκα το βράδυ έρχεται ενημέρωση ότι δεν θα μιλήσει. Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Καραμανλής σεβόμενος τις χιλιάδες κόσμου που κατέκλυσαν το θέατρο του Άλσους Περιστερίου για να τιμήσουν τον Σταύρο Ξαρχάκο, αν και είχε προγραμματιστεί να μιλήσει για το έργο και την προσφορά του μεγάλου μαέστρου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, αποφάσισε να μην εκφωνήσει την ομιλία του. Ωραίος!

Γαλάζιο Περιστέρι

Στο κοινό, εκτός από τον πρώην Πρωθυπουργό και την οικογένειά του, ήταν ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο βουλευτής Δυτικού τομέα Γιάννης Λοβέρδος που χαιρέτισε ως οικοδεσπότης τους πάντες.

Επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η υποψήφια στο Δυτικό τομέα Μαρία Συρεγγέλα αλλά και ο Γιώργος Λιάνης. Ο Λοβέρδος έδωσε και πολιτικό στίγμα γράφοντας: «Η μουσική του τεράστιου Ξαρχάκου μας ενώνει. Δυστυχώς η αποψινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στο Περιστέρι έχει σκοπό να μας διχάσει. Δεν θα τους παρακολουθησουμε στον κατήφορο τους».

Ξεκαθαρίσματα

Από το μεγαλύτερο δήμο στα δυτικά της αττικής, γενικότερα στους δήμους ανά την χώρα, το δύσκολο πρότζεκτ του ξεκαθαρίσματος υποψηφίων έχει αναλάβει ο έμπειρος και αγαπητός Διονύσης Χατζηδάκης. Το ξεκαθάρισμα δεν αφορά τις βουλευτικές, αλλά τις αυτοδιοικητικές. Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης, έχει αναλάβει να πείσει γαλάζιους αντάρτες να μην κατέβουν, και γενικά να βρει ποιοι τραβάνε. Κοινώς να συνενώσει δυνάμεις τοπικά. Θυμίζω πως μετά τις διπλές εθνικές εκλογές την άνοιξη του ’23, ακολουθούν οι εκλογές Δήμων και Περιφερειών τον Οκτώβριο. Το γαλάζιο κουβάρι είναι μεγάλο πάντως.

Μπάσκετ για καλό σκοπό

Μπάσκετ για καλό σκοπό θα παίξουν σήμερα οι Οννεδίτες, με βουλευτές. Θα είναι τρία επί τρία. Στο παρκέ του Φαλήρου θα είναι κι ο Μαρινάκης της ΝΔ που αν και ψηλός, ΔΕΝ παίζει μπάσκετ. Ο σκοπός πολύ καλός, καθώς ο αγώνας είναι για ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου του πατήρ Αντώνιου. Ο πατήρ Αντώνιος είναι γνωστός χρόνια τώρα για το σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο.

Πρόκειται δε για συνωνυμία με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο που έγινε ευρύτερα γνωστός για το κάζο που του επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με την καθ’ όλα ιερή βάπτιση δύο μωρών στη Βουλιαγμένη.

Ο Αντώνιος της Γλυφάδας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, άναψε το πράσινο φως χωρίς να γνωρίζει ότι οι γονείς είναι ομόφυλο ζευγάρι. Καταλάβατε γιατί μπλέξαμε με τις μονοθεϊστικές θρησκείες; Στην εποχή μου δεν είχαμε τέτοια προβλήματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Bally’s Intralot: Παράταση προθεσμίας δεσμευτικής προσφοράς για την evoke plc

23:46

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας για υποθέσεις βουλευτών

23:32

Η Μέρκελ επικρίνει την EE για έλλειψη διπλωματικών προσπαθειών με τη Ρωσία

23:25

Επεισοδιακές διαδηλώσεις για τις τιμές καυσίμων στην Κένυα - 4 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

23:18

Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στην Wall Street

23:01

Ράλι για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή

22:44

ΕΕ: Στασιμοπληθωριστικό σοκ «βλέπει» ο Ντομπρόβσκις - «Μικρά περιθώρια για μέτρα στήριξης»

22:34

Τραμπ: «Ανέβαλα την προγραμματισμένη για αύριο επίθεση στο Ιράν»

22:27

Τσίπρας: Την επόμενη Τρίτη στην πλατεία Θησείου οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

22:18

Σμπώκου (ΣΕΤΕ): Το ζητούμενο της επόμενης μέρας είναι η θωράκιση του ελληνικού τουρισμού

22:11

WSJ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα ελικοδρόμιο στον Λευκό Οίκο

22:08

ΗΑΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό του Μπαράκα μετά την επιδρομή drone

22:01

Έχασε τη δίκη με τον Σαμ Άλτμαν της OpenAI o Έλον Μασκ

21:39

Πρέσβης Ισραήλ: Παρά τις προκλήσεις, η σχέση με την Ελλάδα εμβαθύνθηκε

21:32

ΚΥΣΕΑ: Επιστρέφουν στη βάση τους οι Patriot από Κάρπαθο και Διδυμότειχο

21:22

ΗΠΑ: Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο η ορκωμοσία του νέου επικεφαλής της Fed

21:21

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Η κρίση στην Μέση Ανατολή μπορεί να δημιουργεί και κάποιες παραπάνω ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό

21:14

Ο πρόεδρος του Λιβάνου υπόσχεται να σταματήσει τον πόλεμο με το Ισραήλ

20:56

Μπακογιάννης: «Επικίνδυνη η οικονομική πολιτική της δημοτικής Αρχής Δούκα»

20:45

Γεραπετρίτης: «Η “Γαλάζια Πατρίδα” δεν έχει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο»

20:30

ΗΠΑ: «Ανεπαρκής η νέα πρόταση του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει ο πόλεμος»

20:16

BofA: Tο Brent στα 90 δολάρια είναι το καλύτερο σενάριο για το πετρέλαιο

20:08

Βενιζέλος: Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη, φοβισμένη και καχύποπτη απέναντι στο αφήγημα που επιχειρείται να της επιβληθεί

20:01

Η διεθνής αγορά κρατικών ομολόγων σε δίνη: Εκτίναξη αποδόσεων, πληθωρισμός και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

19:49

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από χανταϊό στο Κολοράντο - Μέτρα για τον Έμπολα λαμβάνουν τα CDC

19:45

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ αναχαίτισε 28 από τα σκάφη του στολίσκου

19:39

Συγκρατημένες απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα παρά το διεθνές sell off

19:37

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το μεγάλο «μπαμ»

19:35

Μπρατάκος: Η καινοτομία γεννιέται από τη τόλμη των νέων να μετατρέπουν ιδέες σε αξία

19:33

Μανχάταν: Σε ύψη ρεκόρ το μέσο ενοίκιο - Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 5.000 δολάρια