INSIDE OUT

Βουλή: Χαμηλού επιπέδου event - Φουρθιωτιάδα και γερμανικές Autobahn 

31-01-2022 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δυο ήταν οι κερδισμένοι από την μομφή: Ο Ανδρουλάκης κι εγώ. Ο Νίκος, μπορεί να ξύπνησε χαράματα Κυριακής για να βγει στις 8:30 το πρωί στους βουλευτές του, όμως μετά... καθάρισε. Το βράδυ έβαλε ποτάκι και στήθηκε με λίγους κι εκλεκτούς ν’ απολαύσει Κατρίνη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Χαμηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό event, με μερικές εξαιρέσεις, προδιαθέτει για τα χειρότερα όταν φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο.

Τσίγκινα και thrash tv

Η πρόταση δυσπιστίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει ένα καλό «μάζεμα» από πλευράς της κυβέρνησης. Τι πέτυχε μέχρι τώρα, και τι θα κάνει τον χρόνο που της απομένει. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης πάλι, είναι ευκαιρία να δείξει την καινούργια της σιλουέτα. Να εμφανιστεί φρέσκια και δυναμική, να προβάρει την εικόνα της ελπίζοντας ότι είναι αρκετά ελκυστική, για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις κάλπες. Αντί για αυτά, ο ήχος της κυβέρνησης ήταν περισσότερο σα να ζεις την προεκλογική του ’19: πόσο κακός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν άδραξε την ευκαιρία, αλλά εμφανίστηκε ακόμα πιο χαμηλά. Μεταξύ των τσίγκινων απειλών Πολάκη σε Άδωνι, τα, «δεν θα σας κάνουμε ποτέ την χάρη να ζητήσουμε συγγνώμη» του Βίτσα και τη Φουρθιωτιάδα Τσίπρα, χάθηκε το μομέντουμ. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά. Όμως αυτά έμειναν.

Σπανάκης σώζει Αδωνι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κινήθηκε απειλητικά κατά του Άδωνι χθες βράδυ. Ο αψύς Κρητικός μπροστά σε ασφυκτικά γεμάτο κυλικείο, προειδοποίησε τον υπουργό να φοράει «τσίγκινο» σήμερα στην ψήφιση του Αναπτυξιακού. Το δρόμο του έκοψε ο βουλευτής Νοτίων της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Το θέμα του ασυγκράτητου βουλευτή πρέπει να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος Αλέξης. Κι εγώ τώρα πρέπει να έχω το νου μου στον αναπτυξιακό.

Ο cool Σκυλακάκης

Κατά τα λοιπά ξεχώρισα τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Ο Ανδρουλάκης πήγε για ύπνο νωρίς και το έχασε το Σάββατο βράδυ, αλλά είπαμε ήταν δικαιολογημένος. Είχε άγχος. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ μίλησε περασμένες 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, μπροστά σε 6-7 γαλάζιους βουλευτές και δύο του ΚΚΕ. Τον ξεχώρισα για την προσέγγιση στο θέμα της κακοκαιρίας. «Δεν θυμάμαι άλλοτε στη ζωή μου να έχω δει αυτό που είδα το πρωί στην οδό Πανόρμου, ένα μεγάλο δέντρο σκισμένο στα δύο από το βάρος του χιονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο, όμως, αυτό δεν είναι μοναδικό», είπε.

Στις γερμανικές Autobahn

«Η αποτυχία στην αντιμετώπιση, που οδήγησε στην παγίδευση οδηγών σε αυτοκινητόδρομο έχει συμβεί πολλές φορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα σας πω μερικά παραδείγματα. Πέρσι, Φεβρουάριο μήνα, στην Autobahn Α2, Ρηνανία-Βεστφαλία, 37 χιλιόμετρα κλεισμένα, εκατοντάδες οδηγοί περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητό τους. Το ίδιο και στον Α4. Στις 11 Ιανουαρίου του 2021, πάλι στη Γερμανία, Autobahn Α8, στη Βαυαρία, οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Χρειάστηκε παρέμβαση του στρατού για να βοηθηθούν στους δρόμους κοντά στα αυστριακά σύνορα. Και θα μπορούσα να συνεχίσω για πέντε, δέκα λεπτά από Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική. Φυσικά πουθενά κανείς -ούτε και στη Γερμανία, με το γερμανικό κράτος και τις δυνατότητές του, όχι το ελληνικό- δεν σκέφτηκε ότι αποτελεί αυτό αιτία για να γίνει πρόταση μομφής».

Ίσως ο Θόδωρος να «βλέπει» πως το μονομερές σφυροκόπημα της κυβέρνησης απέναντι στην Αττική οδό, μπορεί μεν να «καλύπτει» επαρκώς ότι έγινε σε Μεσογείων, Κατεχάκη και αλλού, αλλά μακροπρόθεσμα άραγε, τι μπορεί να σημαίνει για τα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις επενδύσεις κλπ;

Το γερμανικό

Τις αξιόλογες παρατηρήσεις Σκυλακάκη για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, παρακολούθησε ενδελεχώς ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και στενός συνεργάτης Ανδρουλάκη έκανε το «γερμανικό», καθώς έκλεισε τη συνεδρίαση ακριβώς στις 03:42 ξημερώματα.

Η Νίκη του Άλεξ

Παράπλευρο θέμα στην πρόταση δυσπιστίας, ήταν το περίεργο «ενημερωτικό υλικό» που παρά λίγο να φύγει προς τα σχολεία, για την «προγεννητική αγωγή». Το θέμα, με στόχο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «αποκαλύφθηκε» και φούντωσε στα σόσιαλ πριν φτάσει στη Βουλή. Ο Πατέλης, αισθάνθηκε με ανάρτησή του, την ανάγκη να στηρίξει τη Νίκη -καντηλανάφτισα την αποκαλούν τα τρολ του διαδικτύου-, θυμίζοντας ότι: ήταν μια από τις 4 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, και είναι, η πρώτη υπουργός που εισήγαγε, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ως υποχρεωτικό μάθημα τη σεξουαλική αγωγή στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

«Η Νίκη που ξέρω εγώ είναι ένας προοδευτικός άνθρωπος που μεθοδικά μετασχηματίζει τη χώρα. Το να κατηγορείται ότι είναι σκοταδιστής είναι απλά γελοίο».

Πατέλης power.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:57

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF): Η οικονομική αντιπαράθεση μεταξύ κρατών ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκοσμίως

15:52

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κυβέρνησης - αγροτών: Τι αποφασίστηκε

15:51

Γεραπετρίτης: Καλούμε το καθεστώς του Ιράν να απέχει από την επιβολή και εκτέλεση ποινών κατά διαδηλωτών

15:49

Τουρκία: Δεκάδες Ιρανοί διέσχισαν τα σύνορα εν μέσω άγριας καταστολής των διαδηλώσεων

15:46

Ολλανδός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παγκοσμίως

15:44

ΑΣΕΠ: Σε 16.739 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων το 2026

15:35

Citigroup: Στα 21 δισ. δολάρια τα έσοδα δ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις

15:25

7 ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για ταξίδι τον Φεβρουάριο

15:21

Γαλλία: Δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί λόγω Mercosur

15:20

Deutsche Bank: Έναρξη κάλυψης για Intralot με σύσταση «hold» και τιμή-στόχο 1,02 ευρώ

15:10

Λάιεν: Η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται σε θέση ισχύος - Πρόταση για δάνειο 90 δισ. ως το 2027

15:09

Θεοδωρικάκος για ασφάλιστρα υγείας: Οι όποιες αυξήσεις πρέπει να κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα

15:00

Σάλος για το εξώφυλλο του Charlie Hebdo μετά την τραγωδία στο Crans-Montana

15:00

Μηνύματα Λαβρόφ σε ΗΠΑ για Ιράν, Βενεζουέλα και Ουκρανία

14:59

Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο «κύμα» της παχυσαρκίας;

14:59

Υπ. Υποδομών: Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων

14:51

Κυρανάκης: Η υποχρέωση μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1% των ταξί - Σε 18 μήνες τα πρώτα νέα τρένα

14:51

Επιμένει ο Τραμπ: «Οι ΗΠΑ έχουν ζωτική ανάγκη τη Γροιλανδία για την εθνική ασφάλειά τους»

14:45

Wells Fargo: Νίκησαν τις προβλέψεις τα προσαρμοσμένα κέρδη, υστέρησαν τα έσοδα από τόκους

14:35

Μόλις 1 στους 5 Αμερικανούς στηρίζει τις προσπάθειες του Τραμπ για απόκτηση της Γροιλανδίας

14:31

ΕΣΑ: Διαρκώς εντεινόμενη και άνιση πίεση στις ΜμΕ

14:30

Μητσοτάκης: Μέχρι το 2027 ο ψηφιακός φάκελος σε όλο το φάσμα των δικαστικών υποθέσεων

14:28

Λάιεν: Οι κάτοικοι της Γροιλανδίας «μπορούν να υπολογίζουν σε εμάς» - «Προειδοποιητικές βολές» από Μακρόν

14:19

«Καμπανάκια» από ILO: Σταθερή η ανεργία το 2026 - Σοβαρή έλλειψη αξιοπρεπών θέσεων απασχόλησης

14:10

BofA: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

13:52

ΓΓ Βιομηχανίας: Σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2026 ο νέος κανονισμός για την Ασφάλεια Παιχνιδιών

13:50

Ουκρανία: Έρευνα για διαφθορά στο κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο

13:49

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα γυναικείας απασχόλησης - Από τις 16/1 οι αιτήσεις

13:42

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα συνολικού ύψους 12.500 ευρώ τον Δεκέμβριο

13:34

Αρμενία: Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδια για διάδρομο που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχτσεβάν