INSIDE OUT

Βουλή: Χαμηλού επιπέδου event - Φουρθιωτιάδα και γερμανικές Autobahn 

31-01-2022 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δυο ήταν οι κερδισμένοι από την μομφή: Ο Ανδρουλάκης κι εγώ. Ο Νίκος, μπορεί να ξύπνησε χαράματα Κυριακής για να βγει στις 8:30 το πρωί στους βουλευτές του, όμως μετά... καθάρισε. Το βράδυ έβαλε ποτάκι και στήθηκε με λίγους κι εκλεκτούς ν’ απολαύσει Κατρίνη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Χαμηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό event, με μερικές εξαιρέσεις, προδιαθέτει για τα χειρότερα όταν φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο.

Τσίγκινα και thrash tv

Η πρόταση δυσπιστίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει ένα καλό «μάζεμα» από πλευράς της κυβέρνησης. Τι πέτυχε μέχρι τώρα, και τι θα κάνει τον χρόνο που της απομένει. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης πάλι, είναι ευκαιρία να δείξει την καινούργια της σιλουέτα. Να εμφανιστεί φρέσκια και δυναμική, να προβάρει την εικόνα της ελπίζοντας ότι είναι αρκετά ελκυστική, για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις κάλπες. Αντί για αυτά, ο ήχος της κυβέρνησης ήταν περισσότερο σα να ζεις την προεκλογική του ’19: πόσο κακός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν άδραξε την ευκαιρία, αλλά εμφανίστηκε ακόμα πιο χαμηλά. Μεταξύ των τσίγκινων απειλών Πολάκη σε Άδωνι, τα, «δεν θα σας κάνουμε ποτέ την χάρη να ζητήσουμε συγγνώμη» του Βίτσα και τη Φουρθιωτιάδα Τσίπρα, χάθηκε το μομέντουμ. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά. Όμως αυτά έμειναν.

Σπανάκης σώζει Αδωνι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κινήθηκε απειλητικά κατά του Άδωνι χθες βράδυ. Ο αψύς Κρητικός μπροστά σε ασφυκτικά γεμάτο κυλικείο, προειδοποίησε τον υπουργό να φοράει «τσίγκινο» σήμερα στην ψήφιση του Αναπτυξιακού. Το δρόμο του έκοψε ο βουλευτής Νοτίων της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Το θέμα του ασυγκράτητου βουλευτή πρέπει να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος Αλέξης. Κι εγώ τώρα πρέπει να έχω το νου μου στον αναπτυξιακό.

Ο cool Σκυλακάκης

Κατά τα λοιπά ξεχώρισα τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Ο Ανδρουλάκης πήγε για ύπνο νωρίς και το έχασε το Σάββατο βράδυ, αλλά είπαμε ήταν δικαιολογημένος. Είχε άγχος. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ μίλησε περασμένες 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, μπροστά σε 6-7 γαλάζιους βουλευτές και δύο του ΚΚΕ. Τον ξεχώρισα για την προσέγγιση στο θέμα της κακοκαιρίας. «Δεν θυμάμαι άλλοτε στη ζωή μου να έχω δει αυτό που είδα το πρωί στην οδό Πανόρμου, ένα μεγάλο δέντρο σκισμένο στα δύο από το βάρος του χιονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο, όμως, αυτό δεν είναι μοναδικό», είπε.

Στις γερμανικές Autobahn

«Η αποτυχία στην αντιμετώπιση, που οδήγησε στην παγίδευση οδηγών σε αυτοκινητόδρομο έχει συμβεί πολλές φορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα σας πω μερικά παραδείγματα. Πέρσι, Φεβρουάριο μήνα, στην Autobahn Α2, Ρηνανία-Βεστφαλία, 37 χιλιόμετρα κλεισμένα, εκατοντάδες οδηγοί περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητό τους. Το ίδιο και στον Α4. Στις 11 Ιανουαρίου του 2021, πάλι στη Γερμανία, Autobahn Α8, στη Βαυαρία, οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Χρειάστηκε παρέμβαση του στρατού για να βοηθηθούν στους δρόμους κοντά στα αυστριακά σύνορα. Και θα μπορούσα να συνεχίσω για πέντε, δέκα λεπτά από Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική. Φυσικά πουθενά κανείς -ούτε και στη Γερμανία, με το γερμανικό κράτος και τις δυνατότητές του, όχι το ελληνικό- δεν σκέφτηκε ότι αποτελεί αυτό αιτία για να γίνει πρόταση μομφής».

Ίσως ο Θόδωρος να «βλέπει» πως το μονομερές σφυροκόπημα της κυβέρνησης απέναντι στην Αττική οδό, μπορεί μεν να «καλύπτει» επαρκώς ότι έγινε σε Μεσογείων, Κατεχάκη και αλλού, αλλά μακροπρόθεσμα άραγε, τι μπορεί να σημαίνει για τα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις επενδύσεις κλπ;

Το γερμανικό

Τις αξιόλογες παρατηρήσεις Σκυλακάκη για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, παρακολούθησε ενδελεχώς ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και στενός συνεργάτης Ανδρουλάκη έκανε το «γερμανικό», καθώς έκλεισε τη συνεδρίαση ακριβώς στις 03:42 ξημερώματα.

Η Νίκη του Άλεξ

Παράπλευρο θέμα στην πρόταση δυσπιστίας, ήταν το περίεργο «ενημερωτικό υλικό» που παρά λίγο να φύγει προς τα σχολεία, για την «προγεννητική αγωγή». Το θέμα, με στόχο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «αποκαλύφθηκε» και φούντωσε στα σόσιαλ πριν φτάσει στη Βουλή. Ο Πατέλης, αισθάνθηκε με ανάρτησή του, την ανάγκη να στηρίξει τη Νίκη -καντηλανάφτισα την αποκαλούν τα τρολ του διαδικτύου-, θυμίζοντας ότι: ήταν μια από τις 4 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, και είναι, η πρώτη υπουργός που εισήγαγε, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ως υποχρεωτικό μάθημα τη σεξουαλική αγωγή στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

«Η Νίκη που ξέρω εγώ είναι ένας προοδευτικός άνθρωπος που μεθοδικά μετασχηματίζει τη χώρα. Το να κατηγορείται ότι είναι σκοταδιστής είναι απλά γελοίο».

Πατέλης power.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:35

Είναι σε θέση οι ΗΠΑ να βάλουν τέλος στη βία των τζιχαντιστών στη Νιγηρία;

10:25

Revolut: Αύξηση 25% στην ελληνική επενδυτική βάση - Μέσος όρος ηλικίας τα 34 έτη

10:23

Δημοσκόπηση Interview: Πρωτιά με ενίσχυση στο 26,9% για ΝΔ – Είναι έτοιμη για πολιτική η Μαρία Καρυστιανού;

10:14

Τι επηρεάζει την υγεία της καρδιάς μας;

10:13

Εθνική Τράπεζα: Κάτω του 5% το ποσοστό της Principal Global Investors

10:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

09:54

OPPO: Φέρνει τη νέα σειρά Reno 15 και βάζει υψηλότερους στόχους για την ελληνική αγορά

09:49

Τραγωδία στη Βιολάντα: Βρέθηκε η σορός της πέμπτης εργαζόμενης - 24ωρη απεργία και συγκέντρωση

09:45

Οι αριθμοί πίσω από την ιστορική συμφωνία ΕΕ - Ινδίας

09:45

Λάιεν για συμφωνία ΕΕ - Ινδίας: Αυτό το deal είναι μόνο η αρχή

09:32

Κυβερνοεπίθεση στη Euroxx Χρηματιστηριακή - Δεν υπάρχει ένδειξη διαρροής δεδομένων

09:18

Γαλλία: Πέρασε ν/σ για μπλόκο στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - Τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο

09:03

Παρίσι σε Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν την ευθύνη για την ασφάλειά τους

08:59

Ο Τραμπ εκτιμά πως το Ιράν θέλει συμφωνία, καθώς το USS Abraham Lincoln καταφθάνει στη Μέση Ανατολή

08:54

FT: Διαπραγματεύσεις Ισραήλ - ΗΠΑ για νέα δεκαετή συμφωνία ασφαλείας

08:40

Θα αρχίσουν να αποχωρούν ομοσπονδιακοί πράκτορες από τη Μινεάπολη - Πένθος και οργή

08:36

Ο Τραμπ αυξάνει στο 25% τους δασμούς σε ορισμένες εισαγωγές από τη Νότια Κορέα... χωρίς να ενημερώσει

08:25

Ένα στα πέντε εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται είναι Βίκος

08:13

Έκρηξη στη Βιολάντα: Άμεσα μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων

08:06

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με περιφερειάρχες για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

08:04

Η Ρωσία κυρίευσε πάνω από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία τον Ιανουάριο (στρατηγός Γκεράσιμοφ)

07:56

Η «μητέρα όλων των συμφωνιών»: Ινδία και ΕΕ σφραγίζουν ιστορικό deal

07:49

H Hublot τιμά τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Το special edition ρολόι

07:44

Τι σημαίνει τελικά, η παραπομπή της συμφωνίας Mercosur στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

07:42

Λειψυδρία: Γιατί ενώ βρέχει στην Ελλάδα δεν έχουμε αρκετό νερό

07:40

Ακίνητα: Τι χωρίζει παλιά και νεόδμητα, πώς κινούνται οι αγοραστές - Η στεγαστική κρίση

07:38

Με «σφραγίδα» της ΤΕΡΝΑ η νέα μονάδα στο Νοσοκομείο Πατρών

07:36

Βιομηχανικό ρεύμα: Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις – Δύο εναλλακτικές για τη στήριξη

07:34

Έρχεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κατασκευάζω-Νοικιάζω» - Στα σκαριά ο νέος κανονισμός για τα αναπηρικά επιδόματα

07:31

Το ιδιότυπο «chicken game» Εθνικής - αγοράς