INSIDE OUT

Βουλή: Χαμηλού επιπέδου event - Φουρθιωτιάδα και γερμανικές Autobahn 

31-01-2022 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυο ήταν οι κερδισμένοι από την μομφή: Ο Ανδρουλάκης κι εγώ. Ο Νίκος, μπορεί να ξύπνησε χαράματα Κυριακής για να βγει στις 8:30 το πρωί στους βουλευτές του, όμως μετά... καθάρισε. Το βράδυ έβαλε ποτάκι και στήθηκε με λίγους κι εκλεκτούς ν’ απολαύσει Κατρίνη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Χαμηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό event, με μερικές εξαιρέσεις, προδιαθέτει για τα χειρότερα όταν φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο.

Τσίγκινα και thrash tv

Η πρόταση δυσπιστίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει ένα καλό «μάζεμα» από πλευράς της κυβέρνησης. Τι πέτυχε μέχρι τώρα, και τι θα κάνει τον χρόνο που της απομένει. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης πάλι, είναι ευκαιρία να δείξει την καινούργια της σιλουέτα. Να εμφανιστεί φρέσκια και δυναμική, να προβάρει την εικόνα της ελπίζοντας ότι είναι αρκετά ελκυστική, για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις κάλπες. Αντί για αυτά, ο ήχος της κυβέρνησης ήταν περισσότερο σα να ζεις την προεκλογική του ’19: πόσο κακός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν άδραξε την ευκαιρία, αλλά εμφανίστηκε ακόμα πιο χαμηλά. Μεταξύ των τσίγκινων απειλών Πολάκη σε Άδωνι, τα, «δεν θα σας κάνουμε ποτέ την χάρη να ζητήσουμε συγγνώμη» του Βίτσα και τη Φουρθιωτιάδα Τσίπρα, χάθηκε το μομέντουμ. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά. Όμως αυτά έμειναν.

Σπανάκης σώζει Αδωνι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κινήθηκε απειλητικά κατά του Άδωνι χθες βράδυ. Ο αψύς Κρητικός μπροστά σε ασφυκτικά γεμάτο κυλικείο, προειδοποίησε τον υπουργό να φοράει «τσίγκινο» σήμερα στην ψήφιση του Αναπτυξιακού. Το δρόμο του έκοψε ο βουλευτής Νοτίων της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Το θέμα του ασυγκράτητου βουλευτή πρέπει να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος Αλέξης. Κι εγώ τώρα πρέπει να έχω το νου μου στον αναπτυξιακό.

Ο cool Σκυλακάκης

Κατά τα λοιπά ξεχώρισα τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Ο Ανδρουλάκης πήγε για ύπνο νωρίς και το έχασε το Σάββατο βράδυ, αλλά είπαμε ήταν δικαιολογημένος. Είχε άγχος. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ μίλησε περασμένες 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, μπροστά σε 6-7 γαλάζιους βουλευτές και δύο του ΚΚΕ. Τον ξεχώρισα για την προσέγγιση στο θέμα της κακοκαιρίας. «Δεν θυμάμαι άλλοτε στη ζωή μου να έχω δει αυτό που είδα το πρωί στην οδό Πανόρμου, ένα μεγάλο δέντρο σκισμένο στα δύο από το βάρος του χιονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο, όμως, αυτό δεν είναι μοναδικό», είπε.

Στις γερμανικές Autobahn

«Η αποτυχία στην αντιμετώπιση, που οδήγησε στην παγίδευση οδηγών σε αυτοκινητόδρομο έχει συμβεί πολλές φορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα σας πω μερικά παραδείγματα. Πέρσι, Φεβρουάριο μήνα, στην Autobahn Α2, Ρηνανία-Βεστφαλία, 37 χιλιόμετρα κλεισμένα, εκατοντάδες οδηγοί περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητό τους. Το ίδιο και στον Α4. Στις 11 Ιανουαρίου του 2021, πάλι στη Γερμανία, Autobahn Α8, στη Βαυαρία, οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Χρειάστηκε παρέμβαση του στρατού για να βοηθηθούν στους δρόμους κοντά στα αυστριακά σύνορα. Και θα μπορούσα να συνεχίσω για πέντε, δέκα λεπτά από Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική. Φυσικά πουθενά κανείς -ούτε και στη Γερμανία, με το γερμανικό κράτος και τις δυνατότητές του, όχι το ελληνικό- δεν σκέφτηκε ότι αποτελεί αυτό αιτία για να γίνει πρόταση μομφής».

Ίσως ο Θόδωρος να «βλέπει» πως το μονομερές σφυροκόπημα της κυβέρνησης απέναντι στην Αττική οδό, μπορεί μεν να «καλύπτει» επαρκώς ότι έγινε σε Μεσογείων, Κατεχάκη και αλλού, αλλά μακροπρόθεσμα άραγε, τι μπορεί να σημαίνει για τα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις επενδύσεις κλπ;

Το γερμανικό

Τις αξιόλογες παρατηρήσεις Σκυλακάκη για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, παρακολούθησε ενδελεχώς ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και στενός συνεργάτης Ανδρουλάκη έκανε το «γερμανικό», καθώς έκλεισε τη συνεδρίαση ακριβώς στις 03:42 ξημερώματα.

Η Νίκη του Άλεξ

Παράπλευρο θέμα στην πρόταση δυσπιστίας, ήταν το περίεργο «ενημερωτικό υλικό» που παρά λίγο να φύγει προς τα σχολεία, για την «προγεννητική αγωγή». Το θέμα, με στόχο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «αποκαλύφθηκε» και φούντωσε στα σόσιαλ πριν φτάσει στη Βουλή. Ο Πατέλης, αισθάνθηκε με ανάρτησή του, την ανάγκη να στηρίξει τη Νίκη -καντηλανάφτισα την αποκαλούν τα τρολ του διαδικτύου-, θυμίζοντας ότι: ήταν μια από τις 4 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, και είναι, η πρώτη υπουργός που εισήγαγε, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ως υποχρεωτικό μάθημα τη σεξουαλική αγωγή στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

«Η Νίκη που ξέρω εγώ είναι ένας προοδευτικός άνθρωπος που μεθοδικά μετασχηματίζει τη χώρα. Το να κατηγορείται ότι είναι σκοταδιστής είναι απλά γελοίο».

Πατέλης power.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Νετανιάχου - Τραμπ

23:44

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 265 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία τον Ιούνιο από ρωσικά πλήγματα

23:40

Μέτσολα: Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες ότι έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες τους

23:31

Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισήγηση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου

23:22

Ερντογάν: Αισιόδοξος για τα F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ

23:16

Wall Street: Rebound για τα chip, κέρδη άνω του 1% για τον Nasdaq

23:01

Τσίπρας: «Το πρόβλημα της χώρας και της πολιτικής τοξικότητας την οποία ζούμε, δεν είναι ο Άδωνις, αλλά ο αδωνισμός»

22:39

ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης - Παππάς ζητούν να μην αναβληθεί η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου

22:28

Πιερρακάκης: «Η ανταγωνιστικότητα θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο»

22:23

Κέρδη άνω του 1% για τον χρυσό

22:01

Ιράν: Αναφορές για εκρήξεις στο νότιο τμήμα της χώρας

21:57

Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση αγοράς λιπασμάτων γεωργικών εκμεταλλεύσεων

21:47

Mητσοτάκης: Η Ελλάδα στις αμυντικές δαπάνες έχει ήδη πετύχει, από το 2026, τον στόχο για το 2035

21:44

Eurogroup: «Ανθεκτική» η οικονομία, αλλά η ενέργεια πιέζει την ανάπτυξη - Στο 3% ο πληθωρισμός το 2026

21:39

Ζελένσκι: Σε πολιτικό επίπεδο η συμφωνία Ουκρανίας-ΗΠΑ για τους Patriot, απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες

21:15

Το απρόσμενο δώρο του Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ: Ένα περίστροφο με το όνομά τους και έξι σφαίρες

21:12

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 2% εν μέσω προσπαθειών αποκλιμάκωσης της έντασης στον Κόλπο

21:02

Τσεχία: Σεισμός 5,5 βαθμών στο δυτικό τμήμα της χώρας

20:49

Live: Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ρομπέρτα Μέτσολα

20:45

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 26% – Κυρίαρχο ζήτημα η ακρίβεια

20:43

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά και έκρηξη σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

20:18

Ουκρανία: Περίπου 1,6 εκατομμύρια παιδιά υπόκεινται σε ρωσική κατήχηση και στρατιωτικοποίηση

20:17

ΝΑΤΟ: Οι εύθραυστες ισορροπίες και η συμμαχία που προσπαθεί να κρατηθεί ενωμένη

20:12

Γουίλιαμς (Fed): Οι τιμές ενέργειας θα υποχωρήσουν ακόμη και καθώς φουντώνει ο πόλεμος στο Ιράν

19:46

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε στο Ιράν «για τρίτη φορά, εφόσον χρειαστεί»

19:44

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

19:36

Πιερρακάκης στο Eurogroup: Καλά τα νέα για το ψηφιακό ευρώ - Θα είναι πραγματικότητα έως το 2029

19:20

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό με ώθηση από την τεχνολογία

19:17

LAMDA Development: Στις 21 Ιουλίου 2026 η πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου

19:07

Fais Group: Από 17 Ιουλίου ξεκινά η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου