INSIDE OUT

Βουλή: Χαμηλού επιπέδου event - Φουρθιωτιάδα και γερμανικές Autobahn 

31-01-2022 | 07:45
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δυο ήταν οι κερδισμένοι από την μομφή: Ο Ανδρουλάκης κι εγώ. Ο Νίκος, μπορεί να ξύπνησε χαράματα Κυριακής για να βγει στις 8:30 το πρωί στους βουλευτές του, όμως μετά... καθάρισε. Το βράδυ έβαλε ποτάκι και στήθηκε με λίγους κι εκλεκτούς ν’ απολαύσει Κατρίνη και άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Χαμηλού επιπέδου κοινοβουλευτικό event, με μερικές εξαιρέσεις, προδιαθέτει για τα χειρότερα όταν φτάσουμε στην προεκλογική περίοδο.

Τσίγκινα και thrash tv

Η πρόταση δυσπιστίας δίνει τη δυνατότητα να γίνει ένα καλό «μάζεμα» από πλευράς της κυβέρνησης. Τι πέτυχε μέχρι τώρα, και τι θα κάνει τον χρόνο που της απομένει. Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης πάλι, είναι ευκαιρία να δείξει την καινούργια της σιλουέτα. Να εμφανιστεί φρέσκια και δυναμική, να προβάρει την εικόνα της ελπίζοντας ότι είναι αρκετά ελκυστική, για να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις κάλπες. Αντί για αυτά, ο ήχος της κυβέρνησης ήταν περισσότερο σα να ζεις την προεκλογική του ’19: πόσο κακός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν άδραξε την ευκαιρία, αλλά εμφανίστηκε ακόμα πιο χαμηλά. Μεταξύ των τσίγκινων απειλών Πολάκη σε Άδωνι, τα, «δεν θα σας κάνουμε ποτέ την χάρη να ζητήσουμε συγγνώμη» του Βίτσα και τη Φουρθιωτιάδα Τσίπρα, χάθηκε το μομέντουμ. Φυσικά δεν ήταν μόνο αυτά. Όμως αυτά έμειναν.

Σπανάκης σώζει Αδωνι

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης κινήθηκε απειλητικά κατά του Άδωνι χθες βράδυ. Ο αψύς Κρητικός μπροστά σε ασφυκτικά γεμάτο κυλικείο, προειδοποίησε τον υπουργό να φοράει «τσίγκινο» σήμερα στην ψήφιση του Αναπτυξιακού. Το δρόμο του έκοψε ο βουλευτής Νοτίων της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης. Το θέμα του ασυγκράτητου βουλευτή πρέπει να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος Αλέξης. Κι εγώ τώρα πρέπει να έχω το νου μου στον αναπτυξιακό.

Ο cool Σκυλακάκης

Κατά τα λοιπά ξεχώρισα τον Θόδωρο Σκυλακάκη. Ο Ανδρουλάκης πήγε για ύπνο νωρίς και το έχασε το Σάββατο βράδυ, αλλά είπαμε ήταν δικαιολογημένος. Είχε άγχος. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ μίλησε περασμένες 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, μπροστά σε 6-7 γαλάζιους βουλευτές και δύο του ΚΚΕ. Τον ξεχώρισα για την προσέγγιση στο θέμα της κακοκαιρίας. «Δεν θυμάμαι άλλοτε στη ζωή μου να έχω δει αυτό που είδα το πρωί στην οδό Πανόρμου, ένα μεγάλο δέντρο σκισμένο στα δύο από το βάρος του χιονιού στο κέντρο της Αθήνας. Το φαινόμενο, όμως, αυτό δεν είναι μοναδικό», είπε.

Στις γερμανικές Autobahn

«Η αποτυχία στην αντιμετώπιση, που οδήγησε στην παγίδευση οδηγών σε αυτοκινητόδρομο έχει συμβεί πολλές φορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα σας πω μερικά παραδείγματα. Πέρσι, Φεβρουάριο μήνα, στην Autobahn Α2, Ρηνανία-Βεστφαλία, 37 χιλιόμετρα κλεισμένα, εκατοντάδες οδηγοί περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητό τους. Το ίδιο και στον Α4. Στις 11 Ιανουαρίου του 2021, πάλι στη Γερμανία, Autobahn Α8, στη Βαυαρία, οδηγοί πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους. Χρειάστηκε παρέμβαση του στρατού για να βοηθηθούν στους δρόμους κοντά στα αυστριακά σύνορα. Και θα μπορούσα να συνεχίσω για πέντε, δέκα λεπτά από Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική. Φυσικά πουθενά κανείς -ούτε και στη Γερμανία, με το γερμανικό κράτος και τις δυνατότητές του, όχι το ελληνικό- δεν σκέφτηκε ότι αποτελεί αυτό αιτία για να γίνει πρόταση μομφής».

Ίσως ο Θόδωρος να «βλέπει» πως το μονομερές σφυροκόπημα της κυβέρνησης απέναντι στην Αττική οδό, μπορεί μεν να «καλύπτει» επαρκώς ότι έγινε σε Μεσογείων, Κατεχάκη και αλλού, αλλά μακροπρόθεσμα άραγε, τι μπορεί να σημαίνει για τα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τις επενδύσεις κλπ;

Το γερμανικό

Τις αξιόλογες παρατηρήσεις Σκυλακάκη για τους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, παρακολούθησε ενδελεχώς ο προεδρεύων Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και στενός συνεργάτης Ανδρουλάκη έκανε το «γερμανικό», καθώς έκλεισε τη συνεδρίαση ακριβώς στις 03:42 ξημερώματα.

Η Νίκη του Άλεξ

Παράπλευρο θέμα στην πρόταση δυσπιστίας, ήταν το περίεργο «ενημερωτικό υλικό» που παρά λίγο να φύγει προς τα σχολεία, για την «προγεννητική αγωγή». Το θέμα, με στόχο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «αποκαλύφθηκε» και φούντωσε στα σόσιαλ πριν φτάσει στη Βουλή. Ο Πατέλης, αισθάνθηκε με ανάρτησή του, την ανάγκη να στηρίξει τη Νίκη -καντηλανάφτισα την αποκαλούν τα τρολ του διαδικτύου-, θυμίζοντας ότι: ήταν μια από τις 4 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, και είναι, η πρώτη υπουργός που εισήγαγε, παρά τις έντονες αντιδράσεις, ως υποχρεωτικό μάθημα τη σεξουαλική αγωγή στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

«Η Νίκη που ξέρω εγώ είναι ένας προοδευτικός άνθρωπος που μεθοδικά μετασχηματίζει τη χώρα. Το να κατηγορείται ότι είναι σκοταδιστής είναι απλά γελοίο».

Πατέλης power.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:41

ΔΥΠΑ: Αύριο η 48η Ημέρα Καριέρας στη Δράμα - Πάνω από 30 επιχειρήσεις, 700 θέσεις εργασίας

12:38

Ο Όμιλος AKTOR απέσπασε τη διάκριση "Silver Medal Award" από την EcoVadis

12:32

Ο ΠΟΥ δίνει για πρώτη φορά συστάσεις για αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

12:30

Κακοκαιρία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Παραμένουν σε συναγερμό πολλές περιοχές

12:23

Αύξηση 10,5% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα

12:23

Μειώθηκε τον Οκτώβριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία

12:21

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή μείωση για τον κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβιο

12:09

Σκέρτσος: Ιστορικού χαρακτήρα η συμφωνία ΓΣΕΕ-εργοδοτών-πολιτείας

12:05

Κοντογεώργης: Ενισχύουμε το εισόδημα των συμπολιτών μας που είναι στο ενοίκιο

12:05

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μειώσει τα οφέλη της άσκησης για την υγεία

11:55

IWG: Ρεκόρ επέκτασης δικτύου στο γ' τρίμηνο - Αύξηση 4% στα έσοδα

11:55

Νοικιάζεις ή θες να νοικιάσεις; Τι δεν έχει δικαιώμα να σου πει ο ιδιοκτήτης

11:46

ΕΣΠ: Ευκαιρία για διαφάνεια η νέα Αρχή Εποπτείας Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή

11:39

Πετρέλαιο: Καθ' οδόν για το χειρότερο μηνιαίο σερί από το 2023 το Brent

11:36

PYLON flex από τον Όμιλο EPSILONNET: Η νέα εποχή ERP & CRM 
με ενσωματωμένες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης

11:33

«Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό»: Ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του Άρεως

11:23

Ασανσέρ: Προς παράταση οι δηλώσεις στο Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων

11:21

Ξεκίνησε η καταβολή της επιστροφής ενοικίου σε περίπου 900.000 δικαιούχους

11:16

Φλωρίδης: Οι κληρονόμοι δεν θα αναγκάζονται να αποποιηθούν κληρονομιά για να μην επωμισθούν χρέη

11:13

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα και οι ειλικρινείς αγρότες θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις

11:07

ΧΑ: Νέες μικρές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη με ανύπαρκτο τζίρο

11:01

Προσγειώθηκε η ζήτηση για δάνεια τον Οκτώβριο

11:00

Χωρίς δυναμική οι ευρωαγορές - Προς 5ο θετικό μήνα οδεύει ο Stoxx 600

10:55

Στον κόμβο της Νίκαιας την Κυριακή το πρώτο μπλόκο των αγροτών της Θεσσαλίας

10:42

ΗΠΑ: Νέα επίθεση Τραμπ εναντίον γυναίκας δημοσιογράφου

10:25

Γαλλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

10:23

Ρωσία και Ινδία ενισχύουν την συνεργασία τους: Στο Νέο Δελχί ο Πούτιν

10:07

Κακοκαιρία Adel: Κλειστά τα σχολεία σε 11 Δήμους της χώρας

10:03

Ουκρανία: Έρευνα για διαφθορά στο γραφείο του προσωπάρχη του προέδρου Ζελένσκι

09:48

Γερμανία: Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο για τις συντάξεις - «Ανταρσία» 50 βουλευτών του CDU