INSIDE OUT

Το «κομμένο» spot του Συριζα - Kinky σενάρια στο Πασοκ, οικογενειακά δράματα στη ΝΔ

11-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μαμά είναι μια φινετσάτη τριαντάρα. Ανοίγει τα μάτια της, τεντώνεται νωχελικά και κοιτάει έξω από το παράθυρο που είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένο χαμηλά, στο ύψος του κρεβατιού. Έξω δέντρα, φροντισμένοι πετρόκτιστοι τοίχοι. Εικόνα καθαρότητας και ηρεμίας. Σαν το χωριό του Αγγελόπουλου, την Αμπελιώνα, δίπλα στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για να σας βοηθήσω επειδή είμαι στις καλές μου. (Όταν λέω Αγγελόπουλο εννοώ τον Θόδωρο. Πάλι δεν καταλάβατε; Τοπίο στην Ομίχλη).

Επόμενο πλάνο: μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα, δύο γλυκύτατα παιδιά παίρνουν πρωινό, ενώ όρθιος ο, –μοντέλο-, 30άρης μπαμπάς φέρνει κάτι σε γλυκό; Σε αλμυρό; Πάντως πολύ νόστιμο, σαν clafoutis aux pommes στο τραπέζι. Όλοι χαμογελούν.

Επόμενο πλάνο: τα παιδιά πάνε χαμογελαστά, περιποιημένα και καλοβαλμένα στο σχολείο τους περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού-σκηνικό.

Επόμενο πλάνο: η μαμά μένει στο τέλειο σπίτι. Ντυμένη, και βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, είναι φανερό πως δουλεύει εξ αποστάσεως. Με Mac.

Ποια γαλλικά φιλιά και ποιο Κιναλ κύριοι; Αυτό είναι πολιτικό spot! Και το έβγαλε, για λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το βλέπατε κι εσείς εδώ, https://youtu.be/iKSoaKLMfLg, αν εκεί στην Κουμουνδούρου δεν το απέσυραν μετά από κάποια κακεντρεχή σχόλια του τύπου, «νόμιζα πως ήταν διαφήμιση ασφαλιστικής» κλπ. Βαθιά ενοχικοί, δεν τόλμησαν να δώσουν όραμα στην μεσαία τάξη που παλεύει να φάει ένα μήλο το παιδί στις 7 το πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια, και να προλάβει ένα Mac στις εκπτωσεις. Πρόλαβα και το είδα, χάρη σε μια φίλη μελισσούλα, που μου έλεγε ατάκτως ερριμμένα τα νέα της ημέρας, πριν ξυπνήσει ο επισκέπτης μου, ο λεβέντης από την Κρήτη και συνεχίσουμε την εκλογολογία στο νησί. Ας ελπίσουμε να πιέσει το think tank, να το δείτε κι εσείς.

Καυτό σενάριο με Κεγκέρογλου

Η μάχη της Κρήτης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παιχτεί αναμφίβολα στο Ηράκλειο. Εκεί σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες (Αυγενάκης, Σενετάκης), ο Συριζα 3 παρακαλώ (Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης), μία ο Κεγκέρογλου, μια το ΚΚΕ και μία το Μερα25. Η απογραφή, όπως μου είπε ο φίλος μου ο κρητικός δεν έβγαλε σημαντικές αλλαγές, ενώ το μέτρο στο νομό είναι 12,5. Αν το Κιναλ πιάσει 25% δηλαδή, βγάζει δύο έδρες. Το Ηράκλειο είναι η έδρα του Ανδρουλάκη, αλλά και του Κεγκέρογλου. Φαντάζεσαι, αντί να σκοτωθούν, να τα βρουν, είπε πονηρά ο συνομιλητής μου. Το σενάριο παραείναι kinky, αλλά εδώ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνει ο Μανώλης;

Στη ΝΔ πάλι δεν έχουν kinky σενάρια, αλλά οικογενειακούς μπελάδες. Το ερώτημα, αν θα κατέβει στο νομό ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αιωρείται. Αν κατέβει, ανακατεύει την τράπουλα στο νομό, αλλά ο Κυριάκος θέλει ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ευρωβουλής. Σ’ αυτή την περίπτωση αδύναμος κρίκος, είναι ο Μάξιμος ο Σενετάκης. Υπάρχει και πιο βαθύ μπλε: αν ο Μανώλης πατήσει πόδι για Βρυξέλλες, να κατέβει του αδελφού του ο γιος, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Πάλι την πατάει ο Μάξιμος.

Λασίθι και Ρέθυμνο

Παραδίπλα πάντως, η εικόνα είναι πιο καθαρή. Στο Λασίθι βγαίνει ο Πλακιωτάκης (ΝΔ) και ο Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Ανωγειανός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει κίνηση στο νομό, από τον οποίο έλκει την καταγωγή του και ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την Κοξαρέ. Είτε με Λίτινα, είτε με Σαρρή. Ο Γιάννης Λίτινας είναι κολλητός από τα φοιτητικά χρόνια, ενεργός στα κοινά, (Δημοτικός Σύμβουλος, ο πατέρας του ήταν Νομάρχης), ενώ ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σταματάω εδώ, γιατί ο Διευθυντής μου λιποθύμησε από την ρακή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:54

Ακραίος και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο για ορισμένες περιοχές

14:40

Νεπάλ: Έφτασαν τους 538 οι νεκροί - Πάνω από 90.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από την καταστροφή

14:40

Τι αναμένουν οι αγορές από την ομιλία του Κέβιν Γουός στο Τζάκσον Χολ

14:21

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτ. Μακεδονία δείχνει απτά αποτελέσματα

14:18

ΠΟΥ: Τερματισμός της επιδημίας Έμπολα στην Ουγκάντα - 42 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα

14:06

Eurobank: Θετική η συμβολή του εξωτερικού τομέα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

13:53

Περιοδεία Μητσοτάκη σε Δυτική Μακεδονία: Τα σχέδια της κυβέρνησης για στήριξη της μεταποίησης

13:46

Νέα σελίδα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με 700 νέες θέσεις φοιτητικής στέγασης

13:46

Στην 8η θέση της Ευρώπης το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε εμπορικές πτήσεις

13:30

UBS: Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να «κυνηγήσει» φυσικό αέριο

13:21

Νορβηγία: Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς Χάακον και ποια είναι η επόμενη ημέρα για το στέμμα

13:11

Lefties: Το οικονομικό brand της Inditex άνοιξε στη Βρετανία και απειλεί Shein και Primark

12:58

ΣΒΕ: Εθνικό σύμφωνο για τη βιομηχανία και 10ετή βιομηχανική στρατηγική πρότεινε στον Κυρ. Μητσοτάκη

12:48

Η Ισλανδία ζυγίζει το ευρωπαϊκό της μέλλον: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το δημοψήφισμα

12:31

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

12:30

Τράπεζες: Η αγορά δεν ακολουθεί κατά πόδας τους αναλυτές

12:29

Αραγτσί: Μπορεί να υπάρξει διπλωματία αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την πολιτική πίεσης

12:26

Μείωση 0,8% στις οικοδομικές άδειες τον Μάιο

12:17

Αύξηση 11,8% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο

12:13

Το Ταμείο Ανάκαμψης πέθανε - Ζήτω το Κλιματικό Ταμείο

12:13

ΥΠΑΑΤ: Έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 16 εκατ. στα αλιευτικά σκάφη

12:10

Berenberg: Το σοκ του Ιράν θα κρατήσει ψηλά τον πληθωρισμό - Πλήγμα στα νοικοκυριά από πετρέλαιο, αέριο και τρόφιμα

12:04

«Τα γυρνάει» ο Μπέρναμ για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Είναι θέμα του Μουσείου»

11:58

Γεραπετρίτης για Τουρκία: Η Ελλάδα προτίθεται να προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες

11:52

Διαμαντοπούλου: Ένα κακό ανέκδοτο τα περί συνεργασίας με τη ΝΔ

11:46

Στην κατεδάφιση του Μπάντμιντον ο Δούκας - «Ανοίγει τον δρόμο για το Μητροπολιτικό Πάρκο»

11:44

Σύψας για ιό Δυτικού Νείλου: «Κανείς δεν είναι άνοσος» - Υπέρ της ανάπτυξης διαγνωστικών rapid tests

11:29

Google: Αλλάζει την πολιτική για τα spam στην Ευρώπη μετά από πιέσεις της ΕΕ

11:21

Αύξηση κατά 11,2% των θέσεων μαθητείας στον Δημόσιο Τομέα για το 2026-27

11:12

CrediaBank: Κατώτατος μισθός έως 1.600 ευρώ και νέες παροχές - Υπεγράφη η πρώτη ενιαία Συλλογική Σύμβαση