INSIDE OUT

Το «κομμένο» spot του Συριζα - Kinky σενάρια στο Πασοκ, οικογενειακά δράματα στη ΝΔ

11-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η μαμά είναι μια φινετσάτη τριαντάρα. Ανοίγει τα μάτια της, τεντώνεται νωχελικά και κοιτάει έξω από το παράθυρο που είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένο χαμηλά, στο ύψος του κρεβατιού. Έξω δέντρα, φροντισμένοι πετρόκτιστοι τοίχοι. Εικόνα καθαρότητας και ηρεμίας. Σαν το χωριό του Αγγελόπουλου, την Αμπελιώνα, δίπλα στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για να σας βοηθήσω επειδή είμαι στις καλές μου. (Όταν λέω Αγγελόπουλο εννοώ τον Θόδωρο. Πάλι δεν καταλάβατε; Τοπίο στην Ομίχλη).

Επόμενο πλάνο: μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα, δύο γλυκύτατα παιδιά παίρνουν πρωινό, ενώ όρθιος ο, –μοντέλο-, 30άρης μπαμπάς φέρνει κάτι σε γλυκό; Σε αλμυρό; Πάντως πολύ νόστιμο, σαν clafoutis aux pommes στο τραπέζι. Όλοι χαμογελούν.

Επόμενο πλάνο: τα παιδιά πάνε χαμογελαστά, περιποιημένα και καλοβαλμένα στο σχολείο τους περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού-σκηνικό.

Επόμενο πλάνο: η μαμά μένει στο τέλειο σπίτι. Ντυμένη, και βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, είναι φανερό πως δουλεύει εξ αποστάσεως. Με Mac.

Ποια γαλλικά φιλιά και ποιο Κιναλ κύριοι; Αυτό είναι πολιτικό spot! Και το έβγαλε, για λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το βλέπατε κι εσείς εδώ, https://youtu.be/iKSoaKLMfLg, αν εκεί στην Κουμουνδούρου δεν το απέσυραν μετά από κάποια κακεντρεχή σχόλια του τύπου, «νόμιζα πως ήταν διαφήμιση ασφαλιστικής» κλπ. Βαθιά ενοχικοί, δεν τόλμησαν να δώσουν όραμα στην μεσαία τάξη που παλεύει να φάει ένα μήλο το παιδί στις 7 το πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια, και να προλάβει ένα Mac στις εκπτωσεις. Πρόλαβα και το είδα, χάρη σε μια φίλη μελισσούλα, που μου έλεγε ατάκτως ερριμμένα τα νέα της ημέρας, πριν ξυπνήσει ο επισκέπτης μου, ο λεβέντης από την Κρήτη και συνεχίσουμε την εκλογολογία στο νησί. Ας ελπίσουμε να πιέσει το think tank, να το δείτε κι εσείς.

Καυτό σενάριο με Κεγκέρογλου

Η μάχη της Κρήτης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παιχτεί αναμφίβολα στο Ηράκλειο. Εκεί σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες (Αυγενάκης, Σενετάκης), ο Συριζα 3 παρακαλώ (Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης), μία ο Κεγκέρογλου, μια το ΚΚΕ και μία το Μερα25. Η απογραφή, όπως μου είπε ο φίλος μου ο κρητικός δεν έβγαλε σημαντικές αλλαγές, ενώ το μέτρο στο νομό είναι 12,5. Αν το Κιναλ πιάσει 25% δηλαδή, βγάζει δύο έδρες. Το Ηράκλειο είναι η έδρα του Ανδρουλάκη, αλλά και του Κεγκέρογλου. Φαντάζεσαι, αντί να σκοτωθούν, να τα βρουν, είπε πονηρά ο συνομιλητής μου. Το σενάριο παραείναι kinky, αλλά εδώ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνει ο Μανώλης;

Στη ΝΔ πάλι δεν έχουν kinky σενάρια, αλλά οικογενειακούς μπελάδες. Το ερώτημα, αν θα κατέβει στο νομό ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αιωρείται. Αν κατέβει, ανακατεύει την τράπουλα στο νομό, αλλά ο Κυριάκος θέλει ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ευρωβουλής. Σ’ αυτή την περίπτωση αδύναμος κρίκος, είναι ο Μάξιμος ο Σενετάκης. Υπάρχει και πιο βαθύ μπλε: αν ο Μανώλης πατήσει πόδι για Βρυξέλλες, να κατέβει του αδελφού του ο γιος, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Πάλι την πατάει ο Μάξιμος.

Λασίθι και Ρέθυμνο

Παραδίπλα πάντως, η εικόνα είναι πιο καθαρή. Στο Λασίθι βγαίνει ο Πλακιωτάκης (ΝΔ) και ο Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Ανωγειανός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει κίνηση στο νομό, από τον οποίο έλκει την καταγωγή του και ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την Κοξαρέ. Είτε με Λίτινα, είτε με Σαρρή. Ο Γιάννης Λίτινας είναι κολλητός από τα φοιτητικά χρόνια, ενεργός στα κοινά, (Δημοτικός Σύμβουλος, ο πατέρας του ήταν Νομάρχης), ενώ ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σταματάω εδώ, γιατί ο Διευθυντής μου λιποθύμησε από την ρακή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:04

Επίδομα παιδιού 150 ευρώ - Χρηστικός οδηγός από ΑΑΔΕ

00:25

Έρευνα Κοβέσι για κατάχρηση πόρων από ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο

00:07

«Ένεση» 2 τρισ. δολαρίων σε Micron, Intel και AMD το β' τρίμηνο από το ράλι των τσιπ

23:54

Η προϋπόθεση του Ιράν για περαιτέρω συνομιλίες με ΗΠΑ

23:42

Nike: «Βαρίδι» και στο 4ο τρίμηνο η Κίνα - Πώς πήγε σε κέρδη και έσοδα

23:31

Δ. Παπαστεργίου: «Η ζωή δεν είναι μόνο μέσα στο κινητό»

23:18

Σε πολυετή υψηλά το πρώτο εξάμηνο και το Q2 η Wall Street - Νέο ρεκόρ για Dow Jones

23:07

Νέο ρεκόρ ζέστης με 41,3 βαθμούς Κελσίου στη Σλοβακία - «Ψήνονται» οι ΗΠΑ

22:53

Το χειρότερο τρίμηνο του χρυσού εδώ και 13 χρόνια

22:39

Η μεγαλύτερη τριμηνιαία «βουτιά» από το 2020 για το πετρέλαιο

22:25

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Δερβένι - Δύο νεκροί

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3,5 εκατ. ευρώ

22:01

Προχωρά το ομολογιακό της Seanergy - «Ναι» από Επ. Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό

21:50

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Αιγύπτου: Στο επίκεντρο συνεδρίου ΙΕΝΕ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

21:38

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:25

Y/KNOT Invest: Απόκτηση πλοίου Aframax έναντι 44,1 εκατ. δολαρίων

21:14

Σχεδόν 2.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

21:00

Διπλό μήνυμα από το Ανώτατο Δικαστήριο: Προστατεύει την Fed - Ενισχύει τον Τραμπ

20:47

«Καμία πρόοδος» στις συνομιλίες Αβάνας - Ουάσιγκτον

20:35

Ταχιάος: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για τον αναπτυξιακό ρόλο της Θράκης»

20:23

Δημοσκόπηση Marc: «Ντέρμπι» για το τρίτο κόμμα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:19

Νετανιάχου: Τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στον Λίβανο όσο απειλεί η Χεζμπολάχ

20:03

Πέντε συλλήψεις για την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

20:00

ΕΕ: Πρώτη εκταμίευση 3,9 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών

19:47

Κροατία: Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 39,5 βαθμούς στο Σπλιτ

19:41

Με 32,05% στην Yalco η ΑVE - Κάλυψε ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

19:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

19:33

Αλβανία: Διαδηλωτές πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών - Συλλήψεις από την αστυνομία

19:23

ΟΟΣΑ σε Γαλλία: Αυξήσεις φόρων και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

19:19

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου εδώ και 5,5 χρόνια με νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές