INSIDE OUT

Το «κομμένο» spot του Συριζα - Kinky σενάρια στο Πασοκ, οικογενειακά δράματα στη ΝΔ

11-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η μαμά είναι μια φινετσάτη τριαντάρα. Ανοίγει τα μάτια της, τεντώνεται νωχελικά και κοιτάει έξω από το παράθυρο που είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένο χαμηλά, στο ύψος του κρεβατιού. Έξω δέντρα, φροντισμένοι πετρόκτιστοι τοίχοι. Εικόνα καθαρότητας και ηρεμίας. Σαν το χωριό του Αγγελόπουλου, την Αμπελιώνα, δίπλα στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για να σας βοηθήσω επειδή είμαι στις καλές μου. (Όταν λέω Αγγελόπουλο εννοώ τον Θόδωρο. Πάλι δεν καταλάβατε; Τοπίο στην Ομίχλη).

Επόμενο πλάνο: μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα, δύο γλυκύτατα παιδιά παίρνουν πρωινό, ενώ όρθιος ο, –μοντέλο-, 30άρης μπαμπάς φέρνει κάτι σε γλυκό; Σε αλμυρό; Πάντως πολύ νόστιμο, σαν clafoutis aux pommes στο τραπέζι. Όλοι χαμογελούν.

Επόμενο πλάνο: τα παιδιά πάνε χαμογελαστά, περιποιημένα και καλοβαλμένα στο σχολείο τους περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού-σκηνικό.

Επόμενο πλάνο: η μαμά μένει στο τέλειο σπίτι. Ντυμένη, και βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, είναι φανερό πως δουλεύει εξ αποστάσεως. Με Mac.

Ποια γαλλικά φιλιά και ποιο Κιναλ κύριοι; Αυτό είναι πολιτικό spot! Και το έβγαλε, για λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το βλέπατε κι εσείς εδώ, https://youtu.be/iKSoaKLMfLg, αν εκεί στην Κουμουνδούρου δεν το απέσυραν μετά από κάποια κακεντρεχή σχόλια του τύπου, «νόμιζα πως ήταν διαφήμιση ασφαλιστικής» κλπ. Βαθιά ενοχικοί, δεν τόλμησαν να δώσουν όραμα στην μεσαία τάξη που παλεύει να φάει ένα μήλο το παιδί στις 7 το πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια, και να προλάβει ένα Mac στις εκπτωσεις. Πρόλαβα και το είδα, χάρη σε μια φίλη μελισσούλα, που μου έλεγε ατάκτως ερριμμένα τα νέα της ημέρας, πριν ξυπνήσει ο επισκέπτης μου, ο λεβέντης από την Κρήτη και συνεχίσουμε την εκλογολογία στο νησί. Ας ελπίσουμε να πιέσει το think tank, να το δείτε κι εσείς.

Καυτό σενάριο με Κεγκέρογλου

Η μάχη της Κρήτης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παιχτεί αναμφίβολα στο Ηράκλειο. Εκεί σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες (Αυγενάκης, Σενετάκης), ο Συριζα 3 παρακαλώ (Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης), μία ο Κεγκέρογλου, μια το ΚΚΕ και μία το Μερα25. Η απογραφή, όπως μου είπε ο φίλος μου ο κρητικός δεν έβγαλε σημαντικές αλλαγές, ενώ το μέτρο στο νομό είναι 12,5. Αν το Κιναλ πιάσει 25% δηλαδή, βγάζει δύο έδρες. Το Ηράκλειο είναι η έδρα του Ανδρουλάκη, αλλά και του Κεγκέρογλου. Φαντάζεσαι, αντί να σκοτωθούν, να τα βρουν, είπε πονηρά ο συνομιλητής μου. Το σενάριο παραείναι kinky, αλλά εδώ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνει ο Μανώλης;

Στη ΝΔ πάλι δεν έχουν kinky σενάρια, αλλά οικογενειακούς μπελάδες. Το ερώτημα, αν θα κατέβει στο νομό ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αιωρείται. Αν κατέβει, ανακατεύει την τράπουλα στο νομό, αλλά ο Κυριάκος θέλει ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ευρωβουλής. Σ’ αυτή την περίπτωση αδύναμος κρίκος, είναι ο Μάξιμος ο Σενετάκης. Υπάρχει και πιο βαθύ μπλε: αν ο Μανώλης πατήσει πόδι για Βρυξέλλες, να κατέβει του αδελφού του ο γιος, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Πάλι την πατάει ο Μάξιμος.

Λασίθι και Ρέθυμνο

Παραδίπλα πάντως, η εικόνα είναι πιο καθαρή. Στο Λασίθι βγαίνει ο Πλακιωτάκης (ΝΔ) και ο Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Ανωγειανός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει κίνηση στο νομό, από τον οποίο έλκει την καταγωγή του και ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την Κοξαρέ. Είτε με Λίτινα, είτε με Σαρρή. Ο Γιάννης Λίτινας είναι κολλητός από τα φοιτητικά χρόνια, ενεργός στα κοινά, (Δημοτικός Σύμβουλος, ο πατέρας του ήταν Νομάρχης), ενώ ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σταματάω εδώ, γιατί ο Διευθυντής μου λιποθύμησε από την ρακή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διακομίστηκε σε νοσοκομείο

23:45

Για πρώτη φορά σε Γερμανία και Γαλλία ο Πολωνός πρόεδρος για θέματα ασφάλειας και τη Mercosur

23:30

Λιθουανία: Μαθήματα συναρμολόγησης, προγραμματισμού και χειρισμού drones για παιδιά άνω των 10 ετών

23:26

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τάιλερ Ρόμπινσον για τη δολοφονία Κερκ – Ενδέχεται να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή

23:11

Wall Street: Επιφυλακτικότητα πριν από την απόφαση της Fed

23:00

ΕΟΤ: Δράση εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας στη Λήμνο

22:43

Νετανιάχου: Το πλήγμα στη Ντόχα κατά της Χαμάς ήταν δικαιολογημένο

22:33

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 2% για το WTI λόγω των ουκρανικών επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια

22:26

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

22:24

Ισραήλ: Δύο χρόνια συνεχούς κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα – Η στάση των ΗΠΑ

22:13

Κλήρωση Τζόκερ: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

21:55

Τραμπ: Παρατείνει το deadline πώλησης του TikTok έως τις 16 Δεκεμβρίου

21:31

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πρώτη φορά πάνω από τα 3.700 δολάρια

21:24

Φάμελλος: Η ΔΕΘ οφείλει να παραμείνει δημόσια

21:07

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

20:55

Κάλας: Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Γάζα θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση

20:53

Καλαφάτης: Προϋπόθεση προόδου και ανάπτυξης στη χώρα μας η στήριξη του υγιούς επιχειρείν

20:48

Ευλογιά των προβάτων: 8 ερωταπαντήσεις από το ΥΠΑΑΤ - Τι πρέπει να κάνουν οι κτηνοτρόφοι

20:26

Συρία: Ο στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο της χώρας

20:17

Ο εκλεκτός του Τραμπ ορκίστηκε εγκαίρως για τη συνεδρίαση της Fed

20:02

Ο Πούτιν παρακολούθησε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας-Λευκορωσίας - Συμμετείχαν Αμερικανοί παρατηρητές

19:52

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία

19:47

Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να γίνει «Αθήνα και σούπερ-Σπάρτη» για να αντιμετωπίσει την απομόνωση

19:44

Τσιάρας: Καταστροφικό για γεωργία και κτηνοτροφία ένα lockdown λόγω ζωονόσων

19:35

Reuters: Η Ρωσία μπορεί να μειώσει την εξόρυξη πετρελαίου εξαιτίας των επιθέσεων ουκρανικών drones

19:31

Παπασταύρου: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης στον πυρόπληκτο Φενεό

19:18

Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες

19:12

CrediaBank: Στα 200 εκατ. ευρώ το τίμημα για την HSBC Μάλτας

19:10

Intralot: Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων

18:46

«Ένα λιοντάρι έφυγε»: Μέριλ Στριπ, Τζέιν Φόντα και Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρετούν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ