INSIDE OUT

Το «κομμένο» spot του Συριζα - Kinky σενάρια στο Πασοκ, οικογενειακά δράματα στη ΝΔ

11-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η μαμά είναι μια φινετσάτη τριαντάρα. Ανοίγει τα μάτια της, τεντώνεται νωχελικά και κοιτάει έξω από το παράθυρο που είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένο χαμηλά, στο ύψος του κρεβατιού. Έξω δέντρα, φροντισμένοι πετρόκτιστοι τοίχοι. Εικόνα καθαρότητας και ηρεμίας. Σαν το χωριό του Αγγελόπουλου, την Αμπελιώνα, δίπλα στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για να σας βοηθήσω επειδή είμαι στις καλές μου. (Όταν λέω Αγγελόπουλο εννοώ τον Θόδωρο. Πάλι δεν καταλάβατε; Τοπίο στην Ομίχλη).

Επόμενο πλάνο: μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα, δύο γλυκύτατα παιδιά παίρνουν πρωινό, ενώ όρθιος ο, –μοντέλο-, 30άρης μπαμπάς φέρνει κάτι σε γλυκό; Σε αλμυρό; Πάντως πολύ νόστιμο, σαν clafoutis aux pommes στο τραπέζι. Όλοι χαμογελούν.

Επόμενο πλάνο: τα παιδιά πάνε χαμογελαστά, περιποιημένα και καλοβαλμένα στο σχολείο τους περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού-σκηνικό.

Επόμενο πλάνο: η μαμά μένει στο τέλειο σπίτι. Ντυμένη, και βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, είναι φανερό πως δουλεύει εξ αποστάσεως. Με Mac.

Ποια γαλλικά φιλιά και ποιο Κιναλ κύριοι; Αυτό είναι πολιτικό spot! Και το έβγαλε, για λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το βλέπατε κι εσείς εδώ, https://youtu.be/iKSoaKLMfLg, αν εκεί στην Κουμουνδούρου δεν το απέσυραν μετά από κάποια κακεντρεχή σχόλια του τύπου, «νόμιζα πως ήταν διαφήμιση ασφαλιστικής» κλπ. Βαθιά ενοχικοί, δεν τόλμησαν να δώσουν όραμα στην μεσαία τάξη που παλεύει να φάει ένα μήλο το παιδί στις 7 το πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια, και να προλάβει ένα Mac στις εκπτωσεις. Πρόλαβα και το είδα, χάρη σε μια φίλη μελισσούλα, που μου έλεγε ατάκτως ερριμμένα τα νέα της ημέρας, πριν ξυπνήσει ο επισκέπτης μου, ο λεβέντης από την Κρήτη και συνεχίσουμε την εκλογολογία στο νησί. Ας ελπίσουμε να πιέσει το think tank, να το δείτε κι εσείς.

Καυτό σενάριο με Κεγκέρογλου

Η μάχη της Κρήτης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παιχτεί αναμφίβολα στο Ηράκλειο. Εκεί σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες (Αυγενάκης, Σενετάκης), ο Συριζα 3 παρακαλώ (Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης), μία ο Κεγκέρογλου, μια το ΚΚΕ και μία το Μερα25. Η απογραφή, όπως μου είπε ο φίλος μου ο κρητικός δεν έβγαλε σημαντικές αλλαγές, ενώ το μέτρο στο νομό είναι 12,5. Αν το Κιναλ πιάσει 25% δηλαδή, βγάζει δύο έδρες. Το Ηράκλειο είναι η έδρα του Ανδρουλάκη, αλλά και του Κεγκέρογλου. Φαντάζεσαι, αντί να σκοτωθούν, να τα βρουν, είπε πονηρά ο συνομιλητής μου. Το σενάριο παραείναι kinky, αλλά εδώ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνει ο Μανώλης;

Στη ΝΔ πάλι δεν έχουν kinky σενάρια, αλλά οικογενειακούς μπελάδες. Το ερώτημα, αν θα κατέβει στο νομό ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αιωρείται. Αν κατέβει, ανακατεύει την τράπουλα στο νομό, αλλά ο Κυριάκος θέλει ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ευρωβουλής. Σ’ αυτή την περίπτωση αδύναμος κρίκος, είναι ο Μάξιμος ο Σενετάκης. Υπάρχει και πιο βαθύ μπλε: αν ο Μανώλης πατήσει πόδι για Βρυξέλλες, να κατέβει του αδελφού του ο γιος, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Πάλι την πατάει ο Μάξιμος.

Λασίθι και Ρέθυμνο

Παραδίπλα πάντως, η εικόνα είναι πιο καθαρή. Στο Λασίθι βγαίνει ο Πλακιωτάκης (ΝΔ) και ο Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Ανωγειανός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει κίνηση στο νομό, από τον οποίο έλκει την καταγωγή του και ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την Κοξαρέ. Είτε με Λίτινα, είτε με Σαρρή. Ο Γιάννης Λίτινας είναι κολλητός από τα φοιτητικά χρόνια, ενεργός στα κοινά, (Δημοτικός Σύμβουλος, ο πατέρας του ήταν Νομάρχης), ενώ ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σταματάω εδώ, γιατί ο Διευθυντής μου λιποθύμησε από την ρακή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:25

Τουρκία: Έντονες αντιδράσεις από φωτογραφία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο υπ. Άμυνας

17:24

Πόσο δουλεύουν τελικά οι Γερμανοί;

17:16

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας και Γαλλίας: Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει ενωμένη στις απειλές Τραμπ

17:00

Τραμπ: Οι υποψήφιες χώρες για το Συμβούλιο Ειρήνης να πληρώνουν 1 δισ. ευρώ μετρητά για μόνιμη έδρα

16:53

Πληθωρισμός: Επιβράδυνση στο 2,3% για ΕΕ τον Δεκέμβριο - Άνω του μέσου όρου η άνοδος στην Ελλάδα

16:48

Μερτς: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

16:36

Κλειστή η Wall Street λόγω της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

16:32

Elxis - At Home in Greece: Οι νέες τάσεις στην αγορά εξοχικής κατοικίας το 2026

16:29

AFI Microfinance: Μικροπιστώσεις πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2025

16:27

Lidl Ελλάς: Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα παιδιά και την πολιτική προστασία

16:25

Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn

16:22

Ferryhopper: Ποια νησιά προτίμησαν Έλληνες και ξένοι το 2025

16:17

Ερευνητές ανακάλυψαν το φυσικό «φρένο» της φλεγμονής - Τι αλλάζει για πολλές χρόνιες παθήσεις

16:14

Πιερρακάκης: Σε πολύ ρευστό γεωπολιτικό τοπίο η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup - Τι θα συζητηθεί

16:11

Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Σάντσεθ «Θα μάθουμε την αλήθεια»

16:11

Η ελίν συνεχίζει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους True Leaders για 11η χρονιά

15:59

Έρευνα RASS: Κυρίαρχο ζήτημα η ακρίβεια - «Δεν ελέγχεται επαρκώς η αγορά» θεωρεί το 68%

15:48

Θεοδωρικάκος: Oι φετινές αυξήσεις στα ιδιωτικά ασφάλιστρα υγείας θα είναι περιορισμένες

15:36

Κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός για το 2026 η Νάξος - Ιδανική για οικογενειακές διακοπές

15:28

To καταφύγιο του Yves Saint Laurent στο Μαρακές είναι μια πραγματική όαση

15:18

Καρκίνος του πνεύμονα: Σταθεροποιήθηκαν τα ποσοστά θνησιμότητας των γυναικών στην ΕΕ

15:11

Πηγές ΝΔ: Ο Π Σκουρλέτης «καρφώνει» ΣΥΡΙΖΑ για την τεχνική λύση

15:06

Κομισιόν: Προτεραιότητα η εμπλοκή, η αποκλιμάκωση και η αποφυγή της επιβολής δασμών

15:05

Η ΕΛΑΣ ενισχύθηκε με 431 μοτοσικλέτες μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

14:48

Η Δανία δεν θα συμμετάσχει στο Νταβός

14:44

Μπρατάκος: Στρατηγική συνεργασία ΕΒΕΑ και Dubai Chambers

14:38

Ισπανία: Οι μηχανοδηγοί είχαν προειδοποιήσει για βλάβη στις γραμμές των τρένων

14:31

Στάρμερ για Γροιλανδία: Ψύχραιμη συζήτηση για να αποτραπεί ένας εμπορικός πόλεμος με ΗΠΑ

14:27

Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσουν και στις ασφαλιστικές οι αμοιβές του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά νοσοκομεία

14:23

Το Ιράν θα εξετάσει την άρση της απαγόρευσης του διαδικτύου - Χακαρίστηκε η κρατική τηλεόραση