INSIDE OUT

Το «κομμένο» spot του Συριζα - Kinky σενάρια στο Πασοκ, οικογενειακά δράματα στη ΝΔ

11-01-2022 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Η μαμά είναι μια φινετσάτη τριαντάρα. Ανοίγει τα μάτια της, τεντώνεται νωχελικά και κοιτάει έξω από το παράθυρο που είναι αρχιτεκτονικά τοποθετημένο χαμηλά, στο ύψος του κρεβατιού. Έξω δέντρα, φροντισμένοι πετρόκτιστοι τοίχοι. Εικόνα καθαρότητας και ηρεμίας. Σαν το χωριό του Αγγελόπουλου, την Αμπελιώνα, δίπλα στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για να σας βοηθήσω επειδή είμαι στις καλές μου. (Όταν λέω Αγγελόπουλο εννοώ τον Θόδωρο. Πάλι δεν καταλάβατε; Τοπίο στην Ομίχλη).

Επόμενο πλάνο: μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα, δύο γλυκύτατα παιδιά παίρνουν πρωινό, ενώ όρθιος ο, –μοντέλο-, 30άρης μπαμπάς φέρνει κάτι σε γλυκό; Σε αλμυρό; Πάντως πολύ νόστιμο, σαν clafoutis aux pommes στο τραπέζι. Όλοι χαμογελούν.

Επόμενο πλάνο: τα παιδιά πάνε χαμογελαστά, περιποιημένα και καλοβαλμένα στο σχολείο τους περπατώντας στα καλντερίμια του χωριού-σκηνικό.

Επόμενο πλάνο: η μαμά μένει στο τέλειο σπίτι. Ντυμένη, και βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, είναι φανερό πως δουλεύει εξ αποστάσεως. Με Mac.

Ποια γαλλικά φιλιά και ποιο Κιναλ κύριοι; Αυτό είναι πολιτικό spot! Και το έβγαλε, για λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα το βλέπατε κι εσείς εδώ, https://youtu.be/iKSoaKLMfLg, αν εκεί στην Κουμουνδούρου δεν το απέσυραν μετά από κάποια κακεντρεχή σχόλια του τύπου, «νόμιζα πως ήταν διαφήμιση ασφαλιστικής» κλπ. Βαθιά ενοχικοί, δεν τόλμησαν να δώσουν όραμα στην μεσαία τάξη που παλεύει να φάει ένα μήλο το παιδί στις 7 το πρωί μόλις ανοίξει τα μάτια, και να προλάβει ένα Mac στις εκπτωσεις. Πρόλαβα και το είδα, χάρη σε μια φίλη μελισσούλα, που μου έλεγε ατάκτως ερριμμένα τα νέα της ημέρας, πριν ξυπνήσει ο επισκέπτης μου, ο λεβέντης από την Κρήτη και συνεχίσουμε την εκλογολογία στο νησί. Ας ελπίσουμε να πιέσει το think tank, να το δείτε κι εσείς.

Καυτό σενάριο με Κεγκέρογλου

Η μάχη της Κρήτης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παιχτεί αναμφίβολα στο Ηράκλειο. Εκεί σήμερα η ΝΔ έχει δύο έδρες (Αυγενάκης, Σενετάκης), ο Συριζα 3 παρακαλώ (Μαμουλάκης, Βαρδάκης, Ηγουμενίδης), μία ο Κεγκέρογλου, μια το ΚΚΕ και μία το Μερα25. Η απογραφή, όπως μου είπε ο φίλος μου ο κρητικός δεν έβγαλε σημαντικές αλλαγές, ενώ το μέτρο στο νομό είναι 12,5. Αν το Κιναλ πιάσει 25% δηλαδή, βγάζει δύο έδρες. Το Ηράκλειο είναι η έδρα του Ανδρουλάκη, αλλά και του Κεγκέρογλου. Φαντάζεσαι, αντί να σκοτωθούν, να τα βρουν, είπε πονηρά ο συνομιλητής μου. Το σενάριο παραείναι kinky, αλλά εδώ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

Τι θα κάνει ο Μανώλης;

Στη ΝΔ πάλι δεν έχουν kinky σενάρια, αλλά οικογενειακούς μπελάδες. Το ερώτημα, αν θα κατέβει στο νομό ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης αιωρείται. Αν κατέβει, ανακατεύει την τράπουλα στο νομό, αλλά ο Κυριάκος θέλει ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ευρωβουλής. Σ’ αυτή την περίπτωση αδύναμος κρίκος, είναι ο Μάξιμος ο Σενετάκης. Υπάρχει και πιο βαθύ μπλε: αν ο Μανώλης πατήσει πόδι για Βρυξέλλες, να κατέβει του αδελφού του ο γιος, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης. Πάλι την πατάει ο Μάξιμος.

Λασίθι και Ρέθυμνο

Παραδίπλα πάντως, η εικόνα είναι πιο καθαρή. Στο Λασίθι βγαίνει ο Πλακιωτάκης (ΝΔ) και ο Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Ρέθυμνο ο Ανωγειανός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητός ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει κίνηση στο νομό, από τον οποίο έλκει την καταγωγή του και ο ένας εκ των δύο στενότερων συνεργατών του ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την Κοξαρέ. Είτε με Λίτινα, είτε με Σαρρή. Ο Γιάννης Λίτινας είναι κολλητός από τα φοιτητικά χρόνια, ενεργός στα κοινά, (Δημοτικός Σύμβουλος, ο πατέρας του ήταν Νομάρχης), ενώ ο Μιχάλης Σαρρής είναι ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σταματάω εδώ, γιατί ο Διευθυντής μου λιποθύμησε από την ρακή.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:35

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

16:22

Ακρίβεια: Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά, νέο κύμα ανατιμήσεων «βλέπει» η βιομηχανία τροφίμων

16:07

Υπ. Κλιματικής Κρίσης για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες, οι ποινές για τους παραβάτες

15:50

Ιράν: Έστειλε νέα πρόταση, μέσω Πακιστάν, για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

15:31

ΟΗΕ: Ο νέος νόμος για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ διαιωνίζει τη φυλετική διάκριση

15:16

Estee Lauder: Σχεδιάζει έως και 3.000 ακόμη απολύσεις, αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

14:55

Αραγτσί: Οι ΗΠΑ ψεύδονται για το κόστος του πολέμου - Τετραπλάσιο το τίμημα

14:42

Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14:37

Exxon-Chevron: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη τριμήνου παρά το Ιράν

14:29

Κοντογεώργης: Μια σημαντική εξέλιξη για την ορεινή Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζουμε

14:06

Πρωτομαγιά με συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη - Εκατοντάδες προσαγωγές, αποκλεισμός της πλατείαςΤαξίμ

13:56

Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιράν: Η Τεχεράνη δεν αποχώρησε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων

13:40

Πετρέλαιο: Οδεύει προς δεύτερη νικηφόρα εβδομάδα με φόντο τον αποκλεισμό των Στενών

13:21

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

13:18

Νέα ισχυρή άνοδος του γεν - Προειδοποιήσεις για παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές

12:57

Τσίπρας: Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα

12:49

Καμερούν: 14 νεκροί σε «μάχη» ανάμεσα στον στρατό και αυτονομιστές στο αγγλόφωνο τμήμα της χώρας

12:34

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε κάθε σπιθαμή της κατεχόμενης γης μας

12:27

Γάλλος ΥΠΕΞ: Το αμερικανικό σχέδιo για τα Στενά δεν είναι ανταγωνιστικό στη γαλλοβρετανική πρωτοβουλία

12:06

«Πόλεμος» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας: Οι πιο ανθεκτικές και οι πιο ευάλωτες μετοχές στο γεωπολιτικό σοκ

11:47

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

11:41

Ουκρανία: Στο υψηλότερο επίπεδο τον Απρίλιο τα ρωσικά πλήγματα με drones

11:35

Παπασταύρου: Οι τιμές ρεύματος τον Μάιο παρέμειναν σταθερές - Δεν είμαστε σε επίπεδο επιδότησης

11:28

Σκέρτσος: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας μία από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

11:15

Oxfam: Το εισοδηματικό χάσμα μεγεθύνεται, οι απολαβές των CEO απογειώθηκαν

11:06

Νάγκελ (ΕΚΤ): Υπέρ της αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο, εκτός εάν οι προοπτικές βελτιωθούν αισθητά

10:53

Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

10:38

Νότιο Σουδάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μειώνει το πλαφόν των κυανοκράνων

10:30

Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα

10:17

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 8 Μαίου