INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Express αποκαλύπτει τη γοητεία της Σίφνου στο βρετανικό κοινό​​​​​​​​​​​

23:35

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones

23:15

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο της Μόσχας

22:48

Ευρωπαϊκή Δύναμη έκανε έλεγχο σε ένα τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

22:18

Μενδώνη: Η Αμφίπολη εξελίσσεται σε διεθνή αρχαιολογικό προορισμό

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

18:56

Έφυγε απ' τη ζωή ο Γ. Βαρβιτσιώτης - Ήταν πυλώνας της παράταξης τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

18:47

Τις 33 έφτασαν οι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε πέντε ημέρες

18:34

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θυμήθηκε το ΕΔΣ που η ίδια υπονόμευσε

18:29

Ρωσία: Πλήγματα στο ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο νεκροί, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες