INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Η ΕΕ κάλεσε το Ιράν να αποφυλακίσει τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

23:40

Το Νότιο Σουδάν ανακοινώνει την επανέναρξη της παραγωγής σε πετρελαϊκό κοίτασμα - κλειδί

23:27

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε 4 εταιρείες και δεξαμενόπλοια που παρακάμπτουν το εμπάργκο στη Βενεζουέλα

23:14

Τρίτη χρονιά με διψήφια κέρδη για τη Wall Street

23:05

Ιστορικό το 2025 για τα πολύτιμα μέταλλα: Ράλι 46ετίας για χρυσό - Με τριψήφιο άλμα το ασήμι

22:42

Ουκρανία: Έπληξε ένα διυλιστήριο και έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου στη Ρωσία

22:18

«Βουτιά» 20% για το πετρέλαιο φέτος - Η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2020

21:58

Μακρόν: Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας

21:42

Ο Τραμπ μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον αμερικανικό φαλακρό αετό

21:21

Ο ισραηλινός στρατός κατεδαφίζει κτίρια κατοικιών στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς

21:02

Υεμένη: Το Ριάντ περιμένει ότι το Αμπού Ντάμπι θα αποσύρει τη στήριξή του στους αυτονομιστές

20:46

Ουκρανία: Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τα «επόμενα βήματα» για τον τερματισμό του πολέμου

20:27

Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν στηριζόμενοι σε όλα όσα μας ενώνουν

20:13

To 2025 η Ρωσία εκτόξευσε κατά της Ουκρανίας 60.000 αεροπορικές βόμβες και 100.000 drones

19:52

Ισραήλ: Καταδίκες από ΟΗΕ, ΕΕ και ΜΚΟ για την απαγόρευση πρόσβασης σε 37 ΜΚΟ στη Γάζα

19:35

Αργεντινή: Μπλακ άουτ στο Μπουένος Άιρες λόγω του καύσωνα

19:24

Παπαστεργίου: Η 11άδα των ψηφιακών MVPs που διαμόρφωσε την Ελλάδα του 2025

19:14

Κίεβο: Το βίντεο της Μόσχας για την επίθεση στο σπίτι του Πούτιν είναι «γελοίο»

19:03

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο

18:51

Σι Τζινπίνγκ: Η επανένωση της πατρίδας μας δεν μπορεί να σταματήσει

18:38

Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2026 με φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην παραλία Bondi

18:31

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως 7 Ιανουαρίου τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη

18:23

AVE: Άκαρπες οι συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στη BAZAAR

18:19

Trastor: Απέκτησε το 100% της Μίλητος έναντι 53,7 εκατ. ευρώ

18:10

Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Οριστικά αποτελέσματα των ωφελούμενων του προγράμματος

17:59

Ιαπωνία: Σεισμός 6 Ρίχτερ ανοιχτά της επαρχίας Νόντα

17:52

Στην Ευρωζώνη η Βουλγαρία από Πρωτοχρονιά - Το καλωσόρισμα Πιερρακάκη

17:50

Κέρδη 2,2 τρισ. δολάρια το 2025 για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

17:41

«Αυλαία» στο 2025 με συνολικά κέρδη 44% για το Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:35

Δήμος Αθηναίων: Ορισμός αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων για το 2026