INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:10

Τι πουλάει στη Black Friday - Το μεγάλο ξεπούλημα των crypto - Με το βλέμμα στο Λονδίνο

23:55

Ποια Ελληνίδα εξελέγη στο Δικαστήριο Επίλυσης Διαφορών του ΟΗΕ

23:45

Επιστολή Χάρη Δούκα στον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ για τα δημοτικά τέλη

23:35

Γερμανία: O Μερτς ζητά ενιαία πρότυπα ασφάλειας στις χριστουγεννιάτικες αγορές

23:20

Λάρισα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες - Την Κυριακή οι αποφάσεις

23:14

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street ελέω των μετοχών AI - «4x4» πτωτικό σερί για S&P 500

23:02

Γερμανία: Μερτς και υπουργοί ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους

22:47

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο με φόντο τις κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία

22:30

Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σεργκέι Σοϊγκού - Πώς απετράπη

22:18

Τουρκία: Η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,2 εκατ. ευρώ

21:56

Φάκελοι Έπσταϊν: «Πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δημοσιοποίηση

21:50

Ανέκαμψαν οι τιμές του χρυσού λόγω των αδύναμων στοιχείων για την απασχόληση

21:42

Πιστόριους: Η Βαλτική πεδίο δοκιμών του Πούτιν - Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στις απειλές

21:31

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 23 εκατ. ευρώ

21:26

Η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα κέντρα πνευμονικής αποκατάστασης για 800.000 ασθενείς με ΧΑΠ

21:13

Ο Τραμπ ζήτησε την ανάκληση της άδειας μετάδοσης του ABC λόγω ερώτησης για Έπσταϊν

20:59

Meta: Κέρδισε τη δίκη για παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου στην εξαγορά των Instagram και Whatsapp

20:45

Περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου σχεδιάζει η Κομισιόν

20:32

Ουκρανία: Η υπόθεση διαφθοράς προκαλεί αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο

20:21

Την Πέμπτη η κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη - Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

20:10

Υπόσχεση Μπιν Σαλμάν σε Τραμπ για επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από Σαουδική Αραβία

20:00

Υπόθεση Έπσταϊν: Η σπάνια ήττα του Τραμπ και το πιθανό πολιτικό κόστος

19:50

Συμφωνία Μερτς - Μακρόν στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί ψηφιακά από ΗΠΑ και Κίνα

19:41

Ορόσημο για e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση άνω των 10 εκατ. καρτελών ενσήμων

19:32

Lamda: Στις 19/11 ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολόγων στο ΧΑ

19:25

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Πρέπει να γυρίσουν στο μουσείο της Ακρόπολης - Μήνυμα για τουρισμό

19:10

Ευρωαγορές: «2x2» απώλειες ελέω της «φούσκας» AI - Σε χαμηλό ενός μήνα ο Stoxx 600

18:59

Υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση κοντέινερ με ναρκωτικά αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.

18:50

Ρωσία: Διυλιστήριο της Rosneft ανέστειλε την επεξεργασία αργού έπειτα από επίθεση ουκρανικών drones