INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε ρεκόρ ζέστης με 36,9 βαθμούς Κελσίου

23:35

Η FIFA προειδοποιεί για προσπάθεια υπονόμευσης του Ινφαντίνο

23:15

Την ανατολική κινεζική ακτή έπληξε ο τυφώνας Dolphin με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους

22:47

Δένδιας: Ο ευπατρίδης Ιω. Βαρβιτσιώτης προσελάμβανε την ενασχόληση με τα κοινά ως χώρο ευθύνης και προσφοράς

22:18

Δύο συλλήψεις στη Θράκη για παράνομη μεταφορά μεταναστών

21:47

Ισπανία: Οι αρμόδιες αρχές έλεγξαν περίπου 200 αφίξεις ταξιδιωτών από την Ιταλία

21:18

Χανιά: Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

21:00

Δανία: Αρκετοί τραυματίες σε περιστατικό με πυροβολισμούς που πιθανόν συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών

20:45

Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Κρίσιμες ελλείψεις αίματος- Έκκληση για άμεση αιμοδοσία

20:40

Το περιστατικό προσγείωσης ιδιωτικού ελικοπτέρου στο Σαρακήνικο της Μήλου διερευνά η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας

20:33

Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια του «Ερυθρού Σταυρού»: Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ

20:30

Απαγόρευση κυκλοφορίας την Δευτέρα σε δασικές περιοχές σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

20:19

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Κορωπί

20:12

Καβάλα: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 65χρονη από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Αμμόλοφοι»

20:00

Το μεγάλο ενεργειακό στοίχημα της Ευρώπης: Αναγέννηση ή βιομηχανική παρακμή;

19:57

IISS: Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

19:44

Bank of America: Η Gen Z αποταμιεύει λιγότερο από κάθε άλλη γενιά, αλλά συνεχίζει να ξοδεύει

19:33

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις πυροπροστασίας και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

19:24

Τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ αφαιρέθηκαν από αναρτήσεις του Λευκού Οίκου και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

19:00

Πύργος: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Μουζάκι

18:49

ΑΑΔΕ: 1.296 φιάλες παράνομου φρέον κατασχέθηκαν σε Κήπους και Δοϊράνη

18:43

Πίσω από τις κινήσεις του Μπέσεντ η Wall Street βλέπει έντονη ανησυχία για την αγορά ομολόγων

18:29

Ηλεία: Φωτιά στο Μουζάκι του Δήμου Πύργου

18:24

Αραγτσί: Συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν θα γίνουν, όσο παραβιάζεται μία μεταβατική συμφωνία

18:02

Κονγκό: Απαγόρευσε τις εξαγωγές συμπυκνωμάτων χαλκού και κοβαλτίου

17:42

Apple: Δοκιμάζει τσιπ μνήμης της κινεζικής CXMT σε iPhone και MacBook

17:27

Πυρκαγιά στη Γιαννούλη Σουφλίου - Κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα

17:12

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Κορωπί

17:00

Όλες οι συναλλαγές σε μία ροή - Το νέο βήμα της ΕΕ προς την Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

16:50

Νετανιάχου: Όχι στο σχέδιο των 15 σημείων για τη Γάζα