INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ελβετία: Η υπουργός Εσωτερικών ανοικτή σε μια απαγόρευση των social media για τα παιδιά

23:40

Ισραήλ: Ενέκρινε τη δημιουργία 19 ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη

23:20

ΕΕ: Καταγγέλλει «εσκεμμένη παράλυση» των εκλογών στην Ονδούρα

23:00

Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ

22:40

Σουδάν: Ο πρωθυπουργός Ιντρίς ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες στον ΟΗΕ

22:20

Καμπότζη: Πάνω από 500.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας των εχθροπραξιών με την Ταϊλάνδη

22:00

ΗΠΑ: Διακοπή ρεύματος στο Σαν Φρανσίσκο - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση περίπου 95.000 πελατών

21:40

Προειδοποίηση για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

21:20

Δυτική Όχθη: Δυο Παλαιστίνιοι νεκροί από επίθεση του ισραηλινού στρατού

21:00

Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

20:39

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής θα συναντηθεί και πάλι με την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Μαϊάμι

20:24

Περιοδεία Ν. Ανδρουλάκη στο Μοσχάτο τη Δευτέρα

20:01

Πετρέλαιο: Πλεόνασμα προσφοράς, αδύναμες τιμές και μια αγορά σε αναζήτηση ισορροπίας

19:39

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Δύο συλλήψεις

19:15

Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα

18:44

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Διαρθρωτική αλλαγή στην ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία

18:13

Νέο αεροπλανοφόρο για τη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν

17:51

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά τη Δευτέρα 22/12 η επιστροφή πινακίδων σε οδηγούς

17:38

Επίσκεψη σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιήσει αύριο ο Κ. Μητσοτάκης

17:22

Τι είναι αυτοί οι αριθμοί που μας καλούν από Βρετανία, Τυνησία και αλλού

16:52

DW: Η Βουλγαρία επιτέλους στο ευρώ

16:36

Λιανεμπόριο: Οι ξένες αλυσίδες που αναδιαμορφώνουν το σύγχρονο shopping

16:13

Γάζα: Ο Γουίτκοφ βλέπει «πρόοδο» στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ

16:03

Αγροτικές κινητοποιήσεις και κλιματική κρίση: Διπλή πίεση στο τραπέζι των Ελλήνων

15:38

Ηλεκτρονικό εμπόριο: 8 στους 10 Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν από πλατφόρμες εκτός Ε.Ε.

15:17

Περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες θέλει ο Ζελένσκι

15:01

6 προορισμοί στην Ελλάδα για οικογενειακές αποδράσεις την Πρωτοχρονιά

14:42

Θετική αλλά με όρους η αντίδραση της Γαλλίας σε ενδεχόμενο διαλόγου Μακρόν - Πούτιν

14:20

Τι συμβαίνει όταν παίρνεις καθημερινά βιταμίνη D για μεγάλο διάστημα

13:53

Πιερρακάκης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η πόλη που θα συμβολίζει το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας