INSIDE OUT

Ο ΓΑΠ τα δίνει όλα για την κάνναβη - Πάντως η τιμή πέφτει στη Wall Street 

22-11-2021 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Επτά και σήμερα. Όλοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Εγώ για το debate του ΚΙΝΑΛ. Θυμίζω πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι 5 (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης) κατέληξαν να πουν το ναι στην πρόταση της ΕΡΤ, για Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22:00 με ερωτώντες τους Κουβαρά, Παππά και Τσίμα. Όλοι πλην ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ είπαμε απέχει, καθώς επιθυμεί σοβαρό διάλογο και όχι σόου εντυπωσιασμού.

Καμπάνια κάνναβης

Ο ίδιος, παραμένοντας σταθερός στην προοδευτική πολιτική ατζέντα, ανεβάζει τους τόνους για κάνναβη στο twitter.

Τώρα θα μου πεις αυτός φταίει που το SPD, αναγκάζεται να πει το ναι στην προγραμματική πρόταση των Πρασίνων και Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, για αποποινικοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης στη Γερμανία; Ένα πουλάκι ξεπαγιασμένο Βερολίνου, μου έλεγε χθες βράδυ, ότι το SPD ενώ μισοθέλει την ψυχαγωγική, συναινεί για 4 χρόνια πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου όπως στην Αμερική, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πέφτει στη Wall

Στις ΗΠΑ, η χρήση για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων και στην Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μεταξύ αυτών και η Νέα Υόρκη. Εκεί οι άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους για προσωπική χρήση, με όριο νόμιμης κατοχής έως και 85 γραμμάρια. Η ΝΥ βάζει φόρο 9% στην πώληση και ο Κουόμο ελπίζει να εισπράξει 350 εκατ. δολάρια στα ταμεία της πολιτείας και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Νέα Υόρκη σκοπεύει να επιβάλει φόρο στην πώληση κάνναβης 9%. Πάντως, μέχρι να απελευθερωθεί σε όλες τις πολιτείες, η τιμή της κάνναβης έπεφτε στη Wall το τελευταίο διάστημα. Δεν ξέρω στο ΧΑΑ τι θα γίνει αν π.χ. βγει ο Γιώργος. Τουλάχιστον σεισμός, να γράφουν κι οι διπλανοί.

Τάδε έφη Ζέφη

Στο πλευρό Παπανδρέου τάχθηκε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, και στέλεχος με επιρροή στο γυναικείο κίνημα Ζέφη Δημαδάμα. Η ίδια είπε να φρεσκάρει λιγάκι τη μνήμη όσων κάνουν επίθεση στον ΓΑΠ, επειδή ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ γράφοντας τα εξής (στο fb): «Ο Γ. Παπανδρέου έφτιαξε το ΚΙΔΗΣΟ. Αλλά αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου ο Α. Λοβέρδος έφτιαξε το κόμμα "ΡΙΚΣΣΥ", μετά έφτιαξε τη Νέα Ελλάδα που συμμετείχε στην ΕΛΙΑ και ο Χ. Καστανίδης με την Λούκα Κατσέλη την "Κοινωνική Συμφωνία". Σαν να έχει "πέσει επιδημία μερικής αμνησίας" ή εμένα μου φαίνεται;».

Τι το ήθελε; «Βροχή» τα σχόλια από κάτω. Ένας έγραψε, ότι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Καστανίδης λέγονται Παπανδρέου και δεν είναι υιοί του Ανδρέα. Ο ΓΑΠ όφειλε, αν βούλιαζε το καράβι, να πηδήξει τελευταίος, όχι πρώτος. Οφείλω να σημειώσω, κάνοντας μια βόλτα στα σόσιαλ του ΓΑΠ πάντως, ότι τα αρνητικά σχόλια δεν εξαφανίζονται δια μαγείας. Υπάρχουν όλα εκεί, να θυμίζουν τα πάθη που ξυπνά αυτή η παράταξη.

Τάδε έφη Νίκος

Τα πάθη είναι έντονα κι αφήνουν μνήμες. Ο Ανδρουλάκης, που πρωταγωνίστησε το σαββατοκύριακο στην πασοκική ατζέντα, εξαιτίας ενός σκίτσου του Χατζόπουλου (Καθημερινή)

το γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. «Οι ρίζες μου είναι στο ΠΑΣΟΚ από το οποίο δεν έφυγα ποτέ. Γι’ αυτό και δίνω αγώνα αξιών και θέσεων, ώστε οι δημοκρατικοί πολίτες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν χωρίς ενδιάμεσους ή περαστικούς» ήταν η απάντησή του σε όσους τον επικρίνουν για φλου θέσεις.

Ανδρέας ίσων ΠΑΣΟΚ

Την πιο «ΠΑΣΟΚ» καμπάνια μέχρι στιγμής πάντως, δεν την κάνει ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Παπανδρέου. Την κάνει ο Λοβέρδος!

Μπροστά του, πίσω του δίπλα του, όλα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και οπαδοί του προσέρχονται με πράσινες μάσκες.

Η συναισθηματική ψήφος, είναι κρίσιμη μάζα για τον χώρο και ο Λοβέρδος ποντάρει σ’ αυτό. Προφανώς το ίδιο κι ένα κομμάτι των ψηφοφόρων.

Ξέμεινε στη Χαριλάου Τρικούπη

Εν τω μεταξύ, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ολόκληρη η διοργάνωση των εκλογών επαφίεται στα χέρια του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Ο Μανώλης ξέμεινε στην άδεια Χαριλάου Τρικούπη και παλεύει με τα «τεχνικά». Του εύχομαι καλό κουράγιο και καλά ξεμπερδέματα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Παλαιστινιακή οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς

23:45

Δένδιας στο ΕΒΕΠ: Οι δαπάνες για την άμυνα να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της Ελλάδας

23:36

ΗΠΑ: Η Πολιτεία του Ιλινόι μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για «επικίνδυνη χρήση βίας»

23:22

Ισραήλ: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος πρώην συμβούλου του Νετανιάχου

23:09

Wall Street: Φρέσκα ρεκόρ στη «σκιά» της έρευνας κατά Πάουελ

22:53

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026

22:25

ΟΗΕ: Η θανατηφόρα βία κατά διαδηλωτών στο Ιράν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

22:12

Τραμπ: «Αν οι δασμοί κριθούν αντισυνταγματικοί, την πατήσαμε»

22:11

Σε υψηλό 5 εβδομάδων το πετρέλαιο με φόντο Ιράν, Βενεζουέλα, Πάουελ

21:56

Διέσπασε τη ζώνη των 4.600 δολαρίων ο χρυσός - Ρεκόρ και για το ασήμι

21:43

Χαμενεΐ: Οι διαδηλώσεις υπέρ του καθεστώτος στο Ιράν ήταν μια «προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ»

21:35

Ιταλία: Στις 22 και 23 Μαρτίου το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

21:18

Λευκός Οίκος: Την Πέμπτη η συνάντηση Τραμπ με Ματσάδο για Βενεζουέλα

21:09

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε

21:05

Βιλερουά ντε Γκαλό για Fed: Υπόδειγμα ακεραιότητας ο Πάουελ

21:01

H Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για επιθέσεις με drones εναντίον δύο φορτηγών πλοίων στη Μ. Θάλασσα

20:50

Στον «αέρα» το ραντεβού Μητσοτάκη - αγροτών, ποια μπλόκα δεν κατεβαίνουν στη συνάντηση

20:43

ΗΠΑ: Σχεδόν 15.000 νοσηλευτές απεργούν στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

20:34

Ιράν: Στο ΥΠΕΞ διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία - Τι ζητούν από Τεχεράνη

20:20

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα γίνει η παρουσίαση της «Ιθάκης» στη Θεσσαλονίκη

20:13

Βενεζουέλα: Δύο κινεζικά τάνκερ που επρόκειτο να παραλάβουν πετρέλαιο επιστρέφουν στην Ασία

20:09

Κοινή επένδυση 1 δισ. δολαρίων από Nvidia και Eli Lilly για νέο ερευνητικό εργαστήριο

20:00

H μάχη εξουσίας στην Fed: Τραμπ VS Πάουελ - Tα ακίνητα και τα επιτόκια

19:57

Ουκρανία: Οι απώλειες των αμάχων αυξήθηκαν απότομα το 2025, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

19:48

Kινδυνεύουν με ρεπουμπλικανικό «μπλόκο» οι υποψήφιοι Τραμπ για Fed εάν ασκηθεί δίωξη στον Πάουελ

19:38

Ο Τραμπ απείλησε να αφήσει εκτός την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

19:38

Κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις αύριο

19:33

Χατζηδάκης: Η Θεσσαλονίκη αποκτά μια τελείως διαφορετική εικόνα

19:25

Βρετανία: Νέο ρεκόρ για το αεροδρόμιο Χίθροου το 2025 - Ξεπέρασε τα 84,5 εκατ. επιβάτες

19:24

Allwyn: Αγορά 635.417 μετοχών της ΟΠΑΠ έναντι 11,77 εκατ. ευρώ στις 8 και 9 Ιανουαρίου