INSIDE OUT

Φοβούνται τα παλικάρια το debate ωρέ; - Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΑΡ - Τα φίλτρα του ΓΑΠ

19-11-2021 | 07:32
Μοιράσου το

Έξοχο το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό. Έχει και guest (με την καλή έννοια), τον Άδωνι. Εμπνευσμένο. Μόνο που άργησε τραγικά. Ήρθε έντεκα μήνες μετά. Δε θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, γιατί ξέρω. Ο λόγος δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε τις κουμπάρες με τον εμβολιασμό και απέφευγε να βγει ηχηρά υπέρ, προσδοκώντας να καρπωθεί την αγανάκτηση στις δημοσκοπήσεις. Όχι αγαπητοί. Απλά δεν έλεγε το ναι ο Άδωνις στην πρόσκληση του Κόκκινο 105,5. Άπαξ και το είπε, όλα πήραν το δρόμο τους.

Και στις 29 debate

Φανερά ανακουφισμένη, που ΚΑΙ, η αξιωματική αντιπολίτευση συμβάλει πλέον στην καμπάνια του εμβολιασμού με σποτάκι και υπογραφή, γυρνάω στα αγαπημένα μου. Τα έχω ετοιμάσει όλα: α) μεγάλη κατσαρόλα για να βάλω τους καρπούς, που μου έφεραν από την μακρινή ήπειρο για να... σκάσουν λέει από τη θερμότητα και να γίνουν νόστιμα συννεφάκια, (μα το Δία έτσι μου είπε ο μακρινός επισκέπτης, φυσικά έβαλα τα γέλια), β) κρασί από τη Νεμέα, γ) έχω διαμηνύσει σε Τειρεσία και Κάλχα να συνδεθούμε μαζί, γιατί μας αρέσει να βάζουμε στοίχημα στο τέλος ποιος κέρδισε, (το νεκρομαντείο θα το ενεργοποιήσω μεταξύ 5 και 12 Δεκεμβρίου). Και τέλος, δ) έχω ακυρώσει τα πάντα εκείνο το βράδυ. Για το debate του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ μιλάω ανόητοι θνητοί, που ασχολείστε με το διάγγελμα του Κυριάκου και χάνετε το θέμα. Αυτό που θα γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 22:00-00:00.

Ποιος (άλλος) φοβάται το debate;

Ωστόσο με τους πασόκους ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Και σου έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Θυμίζω, ότι αρνητής του debate μέχρι στιγμής επισήμως είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, νυν Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου. Εκεί που όμως η κατάσταση ήταν οι 5 και ο Γιώργος, τσουπ, πετάχτηκε κι άλλος αρνητής.  

Και ποιος θα κάνει ερωτήσεις;

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της συζήτησης για τα οργανωτικά του debate στη δημόσια τηλεόραση, η πλευρά Ανδρουλάκη διατύπωσε ερωτήματα για την επιλογή των τριών πολιτικών συντακτών (Γιώργος Κουβαράς, Τάσος Παππάς και Παύλος Τσίμας). Και ξεκίνησε τα σούξου - μούξου με επιχειρήματα του τύπου, γιατί να μην είναι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών, και γιατί να μην είναι δημοσιογράφοι που καλύπτουν του ΚΙΝΑΛ, και γιατί να μην είναι μετρίου αναστήματος με καστανά μάτια και να σκαρώνουν μαντινάδες; (δικές μου υπερβολές αυτά φυσικά).

7 δημοσιογράφοι ρωτούν 5 υποψηφίους

Το’ κανα αμέσως εικόνα: έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών κι ένας της ΕΡΤ; Εφτά. Απέναντι σε πέντε υποψήφιους. Νομίζω σωστά απερρίφθη μετά πολλών επαίνων το σχήμα αούα. Κι έπειτα, δεν ξέρω. Πάλι οι κεντρικοί παρουσιαστές ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών; Ή, τα κανάλια θα έστελναν τους διαπιστευμένους με το ρεπορτάζ;

Ποια κανάλια θα το δείξουν;

Από πλευράς ΕΡΤ, στην οθόνη των διαπραγματεύσεων ήταν Καφαράκος, Τρουπής και Ζούλας (οι συνεννοήσεις με τους εκπροσώπους των υποψηφίων ήταν με zoom). Το ερώτημα αν θα το δείξουν τα ιδιωτικά κανάλια live αιωρήθηκε για λίγο στον αέρα. Θα το έδειχναν λοιπόν ζωντανά τα κανάλια ή θα το έδειχνε η ΕΡΤ και τα κανάλια θα έπαιζαν το καθένα τη δική του ερώτηση, ενώ ταυτόχρονα θ' απολάμβαναν της όποιας προβολής είχε το debate;

Ποια η πρόταση Ανδρουλάκη;

Κι, ενώ οι τέσσερις υποψήφιοι (Λοβέρδος, Γερουλάνος, Χρηστίδης και ο αγαπημένος μου Χάρης Καστανίδης), ήταν ικανοποιημένοι με την πρόταση της ΕΡΤ, η πλευρά Ανδρουλάκη ζήτησε να βολιδοσκοπηθούν τα... ιδιωτικά κανάλια, μήπως και αλλάξει το σχήμα. Μήπως τελικά ο Νίκος κάνει δεύτερες σκέψεις για το debate; Κι αν κάνει, γιατί άραγε; Μήπως φοβάται ερώτηση για Σάντσεθ; (ο σοσιαλιστής Ισπανός πρωθυπουργός που πουλάει όπλα στην Τουρκία). Απίθανο. Με την εμπειρία στην ευρωβουλή τα παίζει στα δάχτυλα αυτά; Άρα;

Η ερώτηση της Εύας

Εικόνα

Μέχρι στιγμής πάντως, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, τρία πρόσωπα κυριαρχούν στον προεκλογικό πυρετό. Του ΓΑΠ που κάνει πρωθυπουργική καμπάνια, του Νίκου που κάνει «αόρατη» καμπάνια και του Ανδρέα που βάζει καθαρές γραμμές. Η συνάδελφός του Νίκου στην ευρωβουλή πάντως, ωραία Εύα που είναι με τον Ανδρέα, έθεσε χθες άλλο ζήτημα. Ζήτησε, όσοι υποψήφιοι δεν είναι βουλευτές, να αποκαλύψουν ποια είναι η πρότασή τους για Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλαδή ο Ανδρουλάκης να πει, πχ θα είναι ο Κατρίνης ή ο Οδυσσέας; Ο Γερουλάνος και ο Χρηστίδης το ίδιο. Προς το παρόν πάντως κουμάντο στην Βουλή κάνουν οι Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης και Καμίνης.

Το ΝΑΡ απάντησε

Αφήνοντας τους κιναλίτες να ζουν τις τραγωδίες τους, πηγαίνω παραδίπλα. Στην Κουμουνδούρου. Μετά τα σπρωξίματα και τις αγκωνιές το πρωί του Πολυτεχνείου και την επίθεση από νεαρούς στο Μανιό, χθες υπήρξαν απαντήσεις από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αλλά και το ΝΑΡ. Οι τόνοι είναι υψηλοί, όπως και τα πάθη γενικά στην αριστερά.

«Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει»

«Τέτοια όμως είναι η επιλεκτικότητα του κομματικού μηχανισμού προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ που τα αρχικά δημοσιεύματα που συνέχαιραν τους φοιτητές που έδιωξαν τον εκπρόσωπο της ΝΔ μετατράπηκαν αστραπιαία σε καταγγελίες για τραμπούκους που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα βήμα παραπέρα, «θυματοποίησαν» τον μαχητή του αντιστασιακού κινήματος, Νίκο Μανιό και εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό φορτίο της διαδρομής του για να αντλήσουν πολιτική υπεραξία. O ίδιος, ως γραμματέας του ΣΦΕΑ, βρισκόταν για πολλές ώρες μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου, και δεν στοχοποιήθηκε, ούτε συγκέντρωσε προσωπικά την οργή του παρευρισκόμενου κόσμου, όπως διαδίδουν με αισχρά ψέματα κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην πράξη ρίχνουν νερό στον μύλο της  κυβέρνησης περί δήθεν ανάγκης πανεπιστημιακής αστυνομίας για να αντιμετωπιστούν τα  φαινόμενα «ανομίας». Φυσικά, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει, στο πεδίο των συλλογικών κοινωνικών αγώνων και της πολιτικής-προγραμματικής αντιπαράθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση. Πέφτει πολύ ξύλο σας λέω.

Τα φίλτρα

Κλείνω αισιόδοξα, με μια σκέψη του Γιώργου, όπως τη διατύπωσε στον Πειραιά. «Είμαστε υποχρεωμένοι, να δημιουργήσουμε κοινωνικά φίλτρα στις μεγάλες επενδύσεις. Και μιλάω για φίλτρα - όχι αναχώματα στις επενδύσεις. Είναι καθοριστικός ο διαχωρισμός αυτός, για να αντιληφθούμε τις αρχές της σύγχρονης ταξικής Συμμαχίας, που ολοκληρώνει την ανθρωποκεντρική εκδοχή της οικονομίας την οποία προτείνει ο Σοσιαλισμός σήμερα». Σαφέστατος, όπως πάντα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.