INSIDE OUT

Inside Out: Οι κύκλοι του ΓΑΠ, του Χάρβαρντ και της χαμένης αριστείας

09-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Μόλις που πρόλαβα να κατεβάσω το φαγητό απ’ την φωτιά και με διέκοψε φουριόζος Κιναλίτης. Του είπα ευγενικά να πάει να πλυθεί στην Κασταλία και θα τον δεχτώ σε λίγο. Είμαι ενθουσιασμένη με κάτι πορτοκαλί που μου έφερε ξένος, κολοκύθα το λέει. Σκληρό πολύ, αλλά μαλακώνει και γλυκαίνει με το αργό βράσιμο. Μου είπε να το δοκιμάσω με ρίζα σέλινο και κάστανο σε σούπα. Οι ηλιόλουστες μέρες διακόπτονται από κρύες νύχτες και η δουλειά είναι στο πικ. Μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι πρέπει προς το ξημέρωμα. Αλλά κάτσε να δω τι θέλει ο φουριόζος.

Στο περίμενε ο Μιχάλης

Μετρίου αναστήματος, με ξύπνιο βλέμμα ο κρητικός. Προβληματισμένος. Πριν έρθουν τα πάνω-κάτω με την παραίτηση του Γιώργου από Πρωθυπουργός, ήταν στα πολύ πάνω. Δραστήριος στα κομματικά, πάντα κοντά στους Παπανδρέου από το ’74, και στον Άκη φυσικά. Δίδυμο με τον Παπουτσή, που τις κρίσιμες στιγμές πρόλαβε να καπαρώσει αξιοζήλευτη θέση στην Παγκόσμια Τράπεζα το ’13 και τον άφησε να περιπλανιέται στην πολιτική έρημο που άφησε ο Γιώργος. Το ’15 παραιτήθηκε μάλιστα από το Πασοκ για να ακολουθήσει τον Γαπ στο Κιδησο με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι διάδρομοι της Κουμουνδούρου εν τω μεταξύ θυμούνται να μπαινοβγαίνει και στα ανώτερα γραφεία κάποια περίοδο αφήνοντας φακέλους με μυστικά στα γραφεία. Τέλοσπάντων, σκοτεινή περίπτωση θα έλεγα. Πριν ένα μήνα δήλωνε την στήριξή του στο έρμο τον Χάρη τον Καστανίδη. Με το που άλλαξε γνώμη ο Γιώργος όμως, τον άφησε στα κρύα του λουτρού. Και τι θέλει από μένα; Να μάθει γιατί δεν τον παίζει όπως παλιά ο Γαπ.

Οι κύκλοι του Γαπ

Εκτός από τις γαλοπούλες, σιχαίνομαι τους επάλληλους κύκλους. Διανοητική βαβούρα. Προτιμώ τις καθαρές γραμμές. Για να απαντήσω στον Καρχιμάκη του ‘έδειξα’ τον τρόπο που λειτουργεί ο Παπανδρέου σε σχέση με τους συνεργάτες του.

Στο μυαλό του Γιώργου

Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να την αποδεχτεί, αφού το ξέρει κι ίδιος κατά βάθος. Οι κατά Γαπ κύκλοι, αποτελούνται από στελέχη που αναλαμβάνουν διάφορα. Συχνά αυτά τα ‘διάφορα’ επικαλύπτονται. Ο Γιώργος δεν μπερδεύεται. Τους αφήνει να βγάλουν μόνοι τα μάτια τους. Ολ’ αυτά δε, είναι ρευστά. Τώρα, για παράδειγμα, ο στενότερος κύκλος του στα κομματικά είναι ο Ρέππας. Πιο ‘έξω’ κύκλος , είναι ο Ελενόπουλος, η Λάμψα, ο Καρχιμάκης, ο Πεταλωτής. Ο Σαχινίδης επίσης, αλλά σε σημείο του κύκλου που είναι εγγύτερα του κύκλου Ρέππα. Πήρα την αμοιβή μου και του ευχήθηκα καλή τύχη. Δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω αν ο γιος του είναι ακόμα στον Συριζα, ή το ‘αριστερόμετρο’ του Τζανακόπουλου τον έκοψε. Δεν βαριέσαι, την επόμενη φορά. Κάτι μου λέει πως θα ξανάρθει για να ρωτήσει αν πρέπει να κατέβει δυτική Αθήνα ή αλλού.

Ο Νικόλας και οι φλύκταινες

Εν τω μεταξύ, εκεί που έλεγα χθες για τον Πάνο το Βλάχο και την πανηγυρική δήλωση στήριξης στο Νίκο Ανδρουλάκη, ανέφερα ότι στο περίφημο «Μπροστά», είχε ξεκινήσει μαζί με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού. Μέγα λάθος. Ο Νικόλας βγάζει φλύκταινες με οτιδήποτε Πασοκ, όπως μου είπε θηλυκότητα με ωραία μάτια που τον ξέρει από μικρό. Μόνο Harvard! Όσο για αυτό το ‘Μπροστά’ που γυροφέρνει από το Ποτάμι, στο Κιναλ του Ανδρουλάκη, αναρωτιέμαι. Γεμίζει ταξί, που λένε και στην πιάτσα;

Harvard κι ο Αλέξης

Σημαντική δόση Harvard έχει και ο κύκλος που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αλέξης, ο οποίος αφού τα δοκίμασε όλα είπε να κάνει στροφή στην αριστεία. Μεταξύ των άριστων που συμβουλεύουν τον Πρόεδρο του Συριζα-ΠΣ, είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center, με μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, στη μελέτη και στην εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση και στη βιοϊατρική έρευνα. Φυσικά μέσα στον κύκλο είναι ο αγαπημένο Γεροτζιάφας (Boulevard Lénin και Avenue Karl Marx).

Ζωρζέττα is back

Όμως το εντυπωσιακό όνομα στον ευρύχωρο κύκλο Τσίπρα είναι η Ζωρζέττα η Λάλη. Οι διπλανοί μου, που πορώνονται με τα μάκρο, την θυμούνται to 2011 ως αντιπρόσωπο της task force στην Αθήνας της ομάδας Ράιχενμπαχ τα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου. Εγώ πάλι τη θυμάμαι στον κύκλο της Βάσως Παπανδρέου όταν διαδέχτηκε Λαλιωτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ως Πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε. από το 2001 έως το 2004.Απο την Βάσω, στον Χόρστ, λίγο ΕΛΙΑΜΕΠ, και τώρα στον Αλέξη. Αυτές είναι καριέρες κύριοι. Τώρα, δεν θα μπω στον πειρασμό να αναρωτηθώ αν η Ζωρζέττα είχε πιάσει κύκλο με Αλέξη από το ’11. Είναι βέβαιο ότι η εμπειρία της με Ράιχενμπαχ για μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό Δημόσιο, θα πιάσουν τόπο στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο κύκλος της χαμένης αριστείας

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πάντα, στον βασικό πυρήνα του Προέδρου βρίσκονται οι, Καλογήρου (συντονιστής), Γαβρόγλου, Χουλιαράκης, Καλπαδάκης, Λιάκος, Κορκολής, Καϊδατζή , Παπαγεωργίου και (ουπς!), ο παρ’ ολίγον κοινής αποδοχής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Ναύαρχος Αποστολάκης. Ζω για την στιγμή που η

Διάνα Βουτυράκου, Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών με πολλές διακρίσεις στον τομέα της ρομποτικής, άριστη με πρωτιά το 2018 σε παγκόσμιο διαγωνισμό στη Σαγκάη, συνομιλήσει με Γαβρόγλου. Αναρωτιέμαι αν θα την πείσει ότι η αριστεία είναι εγωκεντρική.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Ο αμερικανικός στρατός άρχισε την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα

23:36

Microsoft: Νίκησε τις προβλέψεις και έσοδα για το τρίμηνο - Ώθηση από AI

23:20

Άλμα για την μετοχή της Alphabet - 1ο μέρισμα στην ιστορία της

23:11

Απώλειες στη Wall Street - «Κόκκινα» τα ταμπλό από τα μάκρο των ΗΠΑ

23:01

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

22:51

Κέρδη 1% για το πετρέλαιο - Σκαρφάλωσε σε υψηλό 9 ημερών

22:38

Viohalco: Πρόταση για διανομή μεικτού μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή στη ΓΣ

22:27

Έυα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία

22:14

Εφορία: Άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων - Οι νέες προθεσμίες

22:01

Τζόκερ Κλήρωση: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

21:51

Άνοδος για τον χρυσό στην σκιά του ΑΕΠ των ΗΠΑ

21:41

Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό

21:31

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

21:21

Καταρρίφθηκε πύραυλος των Χούθι από πολεμικό πλοίο της Βρετανίας

21:11

Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ συνολικά τα επιδόματα για στήριξη της νέας εργαζόμενης μητέρας

21:01

Αλεξοπούλου: Εντός του Μάϊου η κυκλοφορία των 140 αστικών ηλεκτρικών λεωφορείων

20:51

Σκυλακάκης: Χωρίς τον ΟΔΥΘ δεν σώζονται τα νερά της Θεσσαλίας

20:42

Στα 12 ευρώ ανά μετοχή η Δημόσια Πρόταση για την Epsilon Net

20:34

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

20:25

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Πήχης το 33% του 2019 - H οικονομία πηγαίνει καλά

20:21

Θετική πρεμιέρα για την IPO της Rubrik - Ράλι 20% για την μετοχή της

20:19

H Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά του Ιράν

20:14

Η Ρωσία θα υποβαθμίσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ αν κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία

20:07

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή στην Αττική

20:07

Cenergy Holdings: Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή - Στις 28/5 η ΓΣ

20:02

Αθήνα: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους του κέντρου λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

19:59

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά γνήσια δεκανίκια της ΝΔ

19:58

ΟΠΑΠ: Διανέμει υπόλοιπο καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή

19:47

Ευρωαγορές: Συνέχισαν πτωτικά για δεύτερη μέρα - Ράλι 16% της Anglo American

19:35

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη - Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις