BACKSTORY

Οι θεσμικοί και οι μετοχές «στο πιάτο» - Λίγο λίγο τα δάνεια - Η υπεράσπιση της Unicredit

27-09-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι μετοχές «στο πιάτο» - Λίγο λίγο τα δάνεια – Η νέα εθελουσία της Alpha Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ανανέωση προσωπικού για την Alpha Bank

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με αποζημίωση που φτάνει έως τα 180.000 ευρώ (μικτά) για άμεση αποχώρηση και έως τα 260.000 (μικτά) για μακροχρόνια άδεια, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Στόχος της Τράπεζας είναι να υποστηρίξει τον ευρύτερο μετασχηματισμό του λειτουργικού της μοντέλου. Για αυτό εξάλλου έχει αναπτύξει πληθώρα σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και παράλληλα θα ενισχύσει τα καταστήματά της με περίπου 300 νέους εργαζόμενους σε βάθος διετίας.

Περιμένουν μετοχές στο πιάτο;

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της διοίκησης της AS Company που μιλώντας χθες στους αναλυτές παραδέχτηκε ότι τόσο χρόνια κοίταζαν μόνο την εταιρεία και όχι την μετοχή ενώ στο εξής θα κάνουν και τα δύο. Για την ακρίβεια ήδη το κάνουν καθώς η αποτίμηση της εταιρείας είναι χαμηλή και η εμπορευσιμότητα περιορισμένη.

Από την άλλη πλευρά είναι ένα ερώτημα τι ακριβώς κάνουν οι Έλληνες θεσμικοί. Περιμένουν τις εταιρείες να τους παρακαλέσουν και να τους πάνε στο πιάτο τα στοιχεία αντί να ψάχνουν μόνοι τους τις ευκαιρίες; Μάλλον το δεύτερο ισχύει και προφανώς δείχνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Λίγο λίγο τα δάνεια

Σημαντική αύξηση των καταθέσεων κατά 1 δισ. ευρώ όμως η πιστωτική επέκταση ακολουθεί βήματα αργά. Δεν ξεπέρασε τα 102 εκατ. ευρώ η καθαρή πιστωτική επέκταση στα δάνεια. Το γιατί πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι πάντες αναμένουν το «Σπίτι μου» και τα δάνεια έως τότε θα πάνε σιγά σιγά.

Σαββατοκύριακο εξελίξεων

Ένα Σαββατοκύριακο πάθους θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει καθώς αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα. Το placement υπενθυμίζουμε την προσεχή εβδομάδα θα λάβει σάρκα και οστά. Αναμένουμε λοιπόν λεπτομέρειες δηλαδή το ποσοστό διάθεσης και την τιμή.

Η υπεράσπιση της Unicredit

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Aντόλφο Ούρσο υπερασπίστηκε την πιθανή εξαγορά της Commerzbank από τη μιλανέζικη UniCredit, κίνηση που έχει απειλήσει να επιδεινώσει τις σχέσεις Βερολίνου και Ρώμης. Το θέμα είναι αν θέλουμε ή όχι τελικώς την τραπεζική ένωση και κυρίως αν την θέλει το Βερολίνο, διότι σίγουρα η Ευρώπη τη θέλει και τη χρειάζεται.

Ένα παραγωγικό έτος

Ιδιαίτερα παραγωγικό θα είναι το 2024 για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το προηγούμενο εξάμηνο προχώρησε στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για την Εγνατία Οδό και την Αττική Οδό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των €5 δισ.. Επίσης, συνεχίζεται η ωρίμανση νέων έργων με τη μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή (50/50 με την Motor Oil) να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης να ξεπερνάει το 36% σε ποσοστό ολοκλήρωσης κατασκευής και να συνεχίζονται εντατικά οι προκαταρτικές εργασίες για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα (IRC) στο Ελληνικό. Ακόμη, ο Όμιλος ανακηρύχθηκε προσωρινός Ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο.

Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει αδιάλειπτα την προετοιμασία και συμμετοχή του σε σημαντικό αριθμό νέων διαγωνισμών στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι εντός των επόμενων 18-24 μηνών νέα έργα παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 8- 10 δισ. ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθούν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:55

Μεγαλοοφειλέτες: Ποιοι μπαίνουν στη «μαύρη λίστα» - Πώς γλιτώνουν τα «μανταλάκια»

07:52

Νέα επιδότηση στο ντίζελ: Γιατί αφορά όλους τους καταναλωτές - Παραδείγματα και τι αλλάζει

07:41

Η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλάζει πίστα - Η αφρόκρεμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση Τσίπρα - Η σέλφι που σήκωσε σκόνη

07:31

Υποδομές Αποβλήτων/Ανακύκλωσης: Οι «μνηστήρες» για 3 mega ΣΔΙΤ μισού δισ. στο Αιγαίο

07:26

Πλεόνασμα με... «τρύπες»: Η ακρίβεια «φουσκώνει» τα έσοδα αλλά αδειάζει την τσέπη

07:22

ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» για data center μόνο σε σοβαρούς επενδυτές - Ποια κριτήρια εξετάζονται

07:15

Νέο Αεροδρόμιο Κρήτης (Καστέλι - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Πράσινο» στα συστήματα αεροναυτιλίας (Indra) - «Απογειώνεται» τέλη 2028

07:06

Οι τράπεζες διατηρούν τη δυναμική τους - Στο τραπέζι νέα αύξηση επιτοκίων - 10 στα 10 για τον ΟΤΕ

23:55

e-ΕΦΚΑ: Σε παραγωγική λειτουργία από 10/8 το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΚΕΑΟ

23:38

Η Βρετανία θα δώσει στην Ουκρανία την τεχνολογία για αντιμετώπιση ηλεκτρονικών παρεμβολών

23:24

Κρήτη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που αποσπούσε παράνομα ευρωπαϊκές ενισχύσεις

23:07

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή Fed και αποτελεσμάτων

22:54

Κικίλιας: «Το Λιμενικό στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια χιλιάδων επιβατών»

22:41

Αλβανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε δάνειο 302 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του στρατού

22:29

Μακρόν για φωτιές: «Πρέπει να φυτέψουμε ένα δάσος προσαρμοσμένο στην κλιματική αλλαγή»

22:15

Παπασταύρου: Οι 700 οργανισμοί διαχείρισης νερού δεν είναι μοντέλο για το μέλλον

22:02

AtmoHub: Νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

21:48

Nέο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών - Εννέα κατηγορίες επαγγελματικών κατηγοριών

21:40

Σε χαμηλό 10 ημερών το πετρέλαιο - Πτώση 8% για το Brent

21:22

Αυστρία: Η κυβέρνηση προωθεί την αύξηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες

21:09

Στο 7,875% το επιτόκιο για το ομόλογο 300 εκατ. ευρώ της AKTOR

21:05

Πτήση της Olympic Air επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω καπνού - Η ανακοίνωση της Aegean

21:02

Συνολικά 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:56

Η κυβέρνηση Μελόνι μειώνει τους φόρους στο πετρέλαιο κίνησης έως 6 Αυγούστου

20:44

THEON: Ανεκτέλεστο 1,46 δισ. ευρώ στο α' εξάμηνο - Άλμα 35,4% στα έσοδα

20:36

Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία με έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια

20:24

Η Wolt καλύπτει καλοκαιρινές ανάγκες σε περισσότερες από 75 πόλεις και νησιά

20:18

Καναδάς: Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

20:16

Την Τρίτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

20:05

Τραμπ για πώληση F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε»