BACKSTORY

Οι θεσμικοί και οι μετοχές «στο πιάτο» - Λίγο λίγο τα δάνεια - Η υπεράσπιση της Unicredit

27-09-2024 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι μετοχές «στο πιάτο» - Λίγο λίγο τα δάνεια – Η νέα εθελουσία της Alpha Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ανανέωση προσωπικού για την Alpha Bank

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με αποζημίωση που φτάνει έως τα 180.000 ευρώ (μικτά) για άμεση αποχώρηση και έως τα 260.000 (μικτά) για μακροχρόνια άδεια, ανακοίνωσε η Alpha Bank. Στόχος της Τράπεζας είναι να υποστηρίξει τον ευρύτερο μετασχηματισμό του λειτουργικού της μοντέλου. Για αυτό εξάλλου έχει αναπτύξει πληθώρα σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και παράλληλα θα ενισχύσει τα καταστήματά της με περίπου 300 νέους εργαζόμενους σε βάθος διετίας.

Περιμένουν μετοχές στο πιάτο;

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση της διοίκησης της AS Company που μιλώντας χθες στους αναλυτές παραδέχτηκε ότι τόσο χρόνια κοίταζαν μόνο την εταιρεία και όχι την μετοχή ενώ στο εξής θα κάνουν και τα δύο. Για την ακρίβεια ήδη το κάνουν καθώς η αποτίμηση της εταιρείας είναι χαμηλή και η εμπορευσιμότητα περιορισμένη.

Από την άλλη πλευρά είναι ένα ερώτημα τι ακριβώς κάνουν οι Έλληνες θεσμικοί. Περιμένουν τις εταιρείες να τους παρακαλέσουν και να τους πάνε στο πιάτο τα στοιχεία αντί να ψάχνουν μόνοι τους τις ευκαιρίες; Μάλλον το δεύτερο ισχύει και προφανώς δείχνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Λίγο λίγο τα δάνεια

Σημαντική αύξηση των καταθέσεων κατά 1 δισ. ευρώ όμως η πιστωτική επέκταση ακολουθεί βήματα αργά. Δεν ξεπέρασε τα 102 εκατ. ευρώ η καθαρή πιστωτική επέκταση στα δάνεια. Το γιατί πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι πάντες αναμένουν το «Σπίτι μου» και τα δάνεια έως τότε θα πάνε σιγά σιγά.

Σαββατοκύριακο εξελίξεων

Ένα Σαββατοκύριακο πάθους θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει καθώς αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Εθνική Τράπεζα. Το placement υπενθυμίζουμε την προσεχή εβδομάδα θα λάβει σάρκα και οστά. Αναμένουμε λοιπόν λεπτομέρειες δηλαδή το ποσοστό διάθεσης και την τιμή.

Η υπεράσπιση της Unicredit

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας Aντόλφο Ούρσο υπερασπίστηκε την πιθανή εξαγορά της Commerzbank από τη μιλανέζικη UniCredit, κίνηση που έχει απειλήσει να επιδεινώσει τις σχέσεις Βερολίνου και Ρώμης. Το θέμα είναι αν θέλουμε ή όχι τελικώς την τραπεζική ένωση και κυρίως αν την θέλει το Βερολίνο, διότι σίγουρα η Ευρώπη τη θέλει και τη χρειάζεται.

Ένα παραγωγικό έτος

Ιδιαίτερα παραγωγικό θα είναι το 2024 για τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το προηγούμενο εξάμηνο προχώρησε στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για την Εγνατία Οδό και την Αττική Οδό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των €5 δισ.. Επίσης, συνεχίζεται η ωρίμανση νέων έργων με τη μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή (50/50 με την Motor Oil) να βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης να ξεπερνάει το 36% σε ποσοστό ολοκλήρωσης κατασκευής και να συνεχίζονται εντατικά οι προκαταρτικές εργασίες για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα (IRC) στο Ελληνικό. Ακόμη, ο Όμιλος ανακηρύχθηκε προσωρινός Ανάδοχος στο έργο παραχώρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο.

Παράλληλα, ο Όμιλος συνεχίζει αδιάλειπτα την προετοιμασία και συμμετοχή του σε σημαντικό αριθμό νέων διαγωνισμών στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ενδεικτικά, εκτιμάται ότι εντός των επόμενων 18-24 μηνών νέα έργα παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού ύψους 8- 10 δισ. ευρώ αναμένεται να δημοπρατηθούν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:33

Μητσοτάκης: Η κορυφή της EuroLeague βάφτηκε ερυθρόλευκη! - Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό

23:28

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις δηλώσεις Χεζμπολάχ ότι επιδιώκει να ξαναβυθίσει τον Λίβανο «στο χάος»

23:12

Τι χρήματα παίρνει ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας

23:11

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 4ο ευρωπαϊκό τίτλο

23:04

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Γιωτόπουλο: Αλληλεγγύη στις οικογένειες θυμάτων της 17 Νοέμβρη

22:42

Κίεβο: Ζημιές υπέστη το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

22:13

Κύπρος: Καθαρή νίκη του ΔΗΣΥ - Τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

22:03

Τραμπ: Αν συνάψω συμφωνία με το Ιράν, θα είναι «καλή και σωστή» - Μην ακούτε τους αποτυχημένους

21:57

Ρούμπιο: Το πυρηνικό ζήτημα δεν μπορεί να διευθετηθεί «σε 72 ώρες»

21:33

Χεζμπολάχ: Αφοπλισμός θα σήμαινε «ολοκληρωτική καταστροφή»

21:23

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Κρήτη: Ναρκωτικά, όπλα και απάτες με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

21:05

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού

20:45

CNN: Καμία συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα

20:22

«Κάν΄το όπως ο Γκρίνσπαν»: Θα εφαρμόσει ο Γουόρς τη νομισματική πολιτική του;

20:00

Φθηνές θερμίδες, ακριβά νοσοκομεία

19:30

Νέα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο - 11 οι νεκροί της χθεσινής επιδρομής

19:14

Πανελλαδικές 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους

18:57

Εκλογές στην Κύπρο: Μάχη ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ δείχνουν τα exit poll - Στο 33,6% η αποχή

18:51

Τήλος: Αυθεντική και εναλλακτική

18:36

ΠΟΜΙΔΑ: «Αυτοδιοικητικός ΕΝΦΙΑ» και 27ετές ενοικιοστάσιο στα ακίνητα

18:23

«Θέλουμε γείτονες, όχι τουρίστες»: Ογκώδης διαδήλωση στη Μαδρίτη για τη στεγαστική κρίση

18:05

Τραμπ προς διπλωμάτες: Μην βιαστείτε για συμφωνία με το Ιράν - Ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ

17:39

Νετανιάχου προς Τραμπ: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Λίβανο

17:23

Κόχερ (ΕΚΤ): Προς αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο αν δεν επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία στο Ιράν

17:07

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, αλλά δεν συμβιβάζεται για την τιμή της χώρας

16:47

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο: Σοβαρές ζημιές στο στούντιο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD

16:35

Πακιστάν: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε βομβιστική επίθεση σε τρένο

16:22

«Adios»: Πολεμική ανάρτηση από τον Τραμπ με φλεγόμενα πλοία του Ιράν

16:07

Ποιες εταιρείες τροφίμων και ποτών κάνουν μπίζνες στην Ασία

15:59

Βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο: Αυξημένη η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες