BACKSTORY

Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια

30-08-2024 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πράσινο καταπράσινο

Το θέμα της Attica Bank για τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τώρα αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων των δύο τραπεζών να εγκρίνει σχετικώς τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Και οι δύο συνελεύσεις μετόχων έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Προχωρούν και οι διαδικασίες για Εθνική

Εν τω μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα.

Το τελικό ποσοστό της πώλησης θα κριθεί σε μια διαδικασία που ξεκινάει τώρα και αναμένεται να λήξει το πολύ αρχές Οκτωβρίου, αναλόγως ζήτησης και προθέσεων. Ενδέχεται πάντως και να είναι χαμηλότερο από το όλον.

Μεγαλώνει ο Ηρακλής

Εν τω μεταξύ αίτημα πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεγαλώσει ο Ηρακλής 3 και, πέραν αυτού του Ηρακλή, άλλος δεν θα υπάρξει. Και πραγματικά ελπίζουμε να μην υπάρξει γιατί το αντίθετο θα μαρτυρά και άλλα κόκκινα δάνεια.

Ναι μεν αλλά... όπως καταμαρτυρά το οικονομικό δελτίο της Alpha Bank

Την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και το 2024 επισημαίνει η Alpha Bank στο πρόσφατο δελτίο της οικονομικών εξελίξεων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των μη κατοίκων στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία καθώς οι τουρίστες προτιμούν ή το all inclusive ή κάτι τις άλλο...

Η «μικρή» λεπτομέρεια

Εν τω μεταξύ διαβάζοντας την ανακοίνωση της Austria Card για τα αποτελέσματα εξαμήνου άρχισα να χάνω το λογαριασμό. Γιατί στην αρχή ήταν όλα καταπληκτικά και υπέροχα με αυξήσεις σε όλες τις γραμμές στις οποίες γινόταν αναφορά. Όμως προχωρώντας παρακάτω είδα μια λεπτομέρεια. Ότι το καθαρό κέρδος εξαμήνου ήταν μειωμένο σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο. Ειδικά σε επίπεδο εταιρείας, από την οποία ο μέτοχος της μειοψηφίας περιμένει να λάβει μέρισμα, η μείωση ήταν 13%. Φαντάζομαι ότι δεν το λες και επιτυχία αυτό και σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δείχνει και την αντίληψη της σχέσης με τους μετόχους της μειοψηφίας.

Η Alpha Bank μοναδικός Έλληνας ανάδοχος στην ΑΜΚ της Cenergy

Από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου της Cenergy Holdings, αυτό που ξεχώρισε ήταν η ανακοίνωση ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την εκκίνηση της διαδικασίας προετοιμασίας για την Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων στη Βαλτιμόρη, καθώς και την κάλυψη γενικών εταιρικών σκοπών. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι, δίπλα στην Goldmans Sachs International η οποία ενεργεί ως μοναδικός παγκόσμιος συντονιστής, η μοναδική ελληνική τράπεζα που επέλεξε η Cenergy ως ανάδοχο για τη σημαντική αυτή συναλλαγή, μαζί με την HSBC, είναι η Alpha Bank. Επιβεβαιώνεται έτσι η μακρά σχέση εμπιστοσύνης της τράπεζας με τον Όμιλο Βιοχάλκο.

Οι... διευκρινίσεις

Η Φουρλής κατά τα λοιπά εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σε συνέχεια της προηγούμενης, για το στρατηγικό πλάνο επέκτασης της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποθέτω ότι αυτά δεν γίνονται αυτοβούλως αλλά, επειδή εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μάλλον τον έχουν στα ώπα-ώπα (φαντάζομαι θυμάστε πώς μπήκε η Trade Estates στο ΧΑ και πότε ανακοινώθηκε η κάλυψη), μπορεί να το ζήτησαν και σαν χάρη. Μας είπε μεταξύ άλλων η εταιρεία ότι το 2025 τα έσοδα θα είναι περί τα 25 εκατ. ευρώ. Δεν μας είπε πόσα είναι σήμερα αν και με ένα απλό ψάξιμο στην Ελλάδα είναι κάτι λιγότερο από 14 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία δεν ξέρουμε. Οπότε καλό θα ήταν να γίνει πιο αναλυτικό το πλάνο, γιατί ακόμα μπερδεμένοι είμαστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Ουκρανία-Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε επιθέσεις

23:47

Νετανιάχου: Στείλαμε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία για τη Συρία

23:40

Ελβετία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1951 η στάθμη της λίμνης της Ζυρίχης

23:35

Ισπανία: Νέα πυρκαγιά δυτικά της Μαδρίτης

23:19

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

23:12

Wall Street: Τέλος στο αρνητικό σερί με βοήθεια από τα ομόλογα - «Απογείωση» +177% της Moderna

22:54

Η Ελβετία θα ζητήσει από την Ιταλία να δεχθεί επιστροφές αιτούντων άσυλο

22:36

Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων: Σε 897 ανέρχεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων

22:21

Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 1%, παραμένει στα 91 δολ. το Brent

22:04

Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Αντιδρά στο χωροταξικό για τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ

21:57

Χρυσός: Ράλι άνω του 3% με αέρα από τη μαζική επαναγορά ομολόγων

21:37

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ για τη Γάζα

21:31

Πρακτικά Fed: Πληθαίνουν οι φωνές για αύξηση επιτοκίων εάν δεν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

21:22

Ισραήλ: Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε απειλή στα σύνορά μας με τη Συρία

20:58

Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος 8%, ξεπέρασε τα 69.000 δολάρια

20:37

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Εξακολουθεί να «πολιορκεί» την Λαγκάρντ για την προεδρία

20:20

Βερολίνο και Παρίσι καταδικάζουν τις δηλώσεις Γκβιρ για Γάζα

20:01

Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στο μικροσκόπιο

19:51

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Άγραφα

19:31

Cenergy Holdings: Συμφωνία έως 250 εκατ. δολ. για το μεγάλο υποθαλάσσιο έργο LNG στη Μοζαμβίκη

19:25

Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 πυρηνικά όπλα - Θα συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν φέτος

19:17

Κίνα και Νότια Κορέα εξετάζουν το ενδεχόμενο συνόδου κορυφής τον Νοέμβριο

19:04

Ευρωαγορές: Έκτη ημέρα απωλειών για τον Stoxx 600

18:44

H Ρωσία άρχισε να εισάγει καύσιμα μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήρια

18:42

ΕΛΑΣ: Εκτός στόχου το πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» για το άνοιγμα 25.000 κλειστών κατοικιών

18:32

Η Βόρεια Κορέα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να στείλει 50.000 στρατιώτες στη Ρωσία

18:16

ΣτΕ: Οριστικό τέλος στον 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο

18:14

Εθνική Στρατηγική για τη Στέγαση: 14 νέες παρεμβάσεις για την αύξηση προσφοράς προσιτής κατοικίας

18:01

Απαγορεύθηκαν στην Πορτογαλία μπούρκες ή νικάμπ

17:55

Επαναγορά μετοχών 28,7 δισ. δολαρίων από SK Hynix