BACKSTORY

Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια

30-08-2024 | 07:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προχωρούν οι διαδικασίες για Εθνική -Ναι μεν αλλά στον τουρισμό - Η «μικρή» λεπτομέρεια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πράσινο καταπράσινο

Το θέμα της Attica Bank για τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν, από την Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και τώρα αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων των δύο τραπεζών να εγκρίνει σχετικώς τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Και οι δύο συνελεύσεις μετόχων έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

Προχωρούν και οι διαδικασίες για Εθνική

Εν τω μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για την πώληση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα.

Το τελικό ποσοστό της πώλησης θα κριθεί σε μια διαδικασία που ξεκινάει τώρα και αναμένεται να λήξει το πολύ αρχές Οκτωβρίου, αναλόγως ζήτησης και προθέσεων. Ενδέχεται πάντως και να είναι χαμηλότερο από το όλον.

Μεγαλώνει ο Ηρακλής

Εν τω μεταξύ αίτημα πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεγαλώσει ο Ηρακλής 3 και, πέραν αυτού του Ηρακλή, άλλος δεν θα υπάρξει. Και πραγματικά ελπίζουμε να μην υπάρξει γιατί το αντίθετο θα μαρτυρά και άλλα κόκκινα δάνεια.

Ναι μεν αλλά... όπως καταμαρτυρά το οικονομικό δελτίο της Alpha Bank

Την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και το 2024 επισημαίνει η Alpha Bank στο πρόσφατο δελτίο της οικονομικών εξελίξεων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των μη κατοίκων στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία καθώς οι τουρίστες προτιμούν ή το all inclusive ή κάτι τις άλλο...

Η «μικρή» λεπτομέρεια

Εν τω μεταξύ διαβάζοντας την ανακοίνωση της Austria Card για τα αποτελέσματα εξαμήνου άρχισα να χάνω το λογαριασμό. Γιατί στην αρχή ήταν όλα καταπληκτικά και υπέροχα με αυξήσεις σε όλες τις γραμμές στις οποίες γινόταν αναφορά. Όμως προχωρώντας παρακάτω είδα μια λεπτομέρεια. Ότι το καθαρό κέρδος εξαμήνου ήταν μειωμένο σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο. Ειδικά σε επίπεδο εταιρείας, από την οποία ο μέτοχος της μειοψηφίας περιμένει να λάβει μέρισμα, η μείωση ήταν 13%. Φαντάζομαι ότι δεν το λες και επιτυχία αυτό και σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δείχνει και την αντίληψη της σχέσης με τους μετόχους της μειοψηφίας.

Η Alpha Bank μοναδικός Έλληνας ανάδοχος στην ΑΜΚ της Cenergy

Από τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων α' εξαμήνου της Cenergy Holdings, αυτό που ξεχώρισε ήταν η ανακοίνωση ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την εκκίνηση της διαδικασίας προετοιμασίας για την Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως 200 εκατ. ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επέκτασης της εταιρείας στις ΗΠΑ, κυρίως μέσω της κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων στη Βαλτιμόρη, καθώς και την κάλυψη γενικών εταιρικών σκοπών. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι, δίπλα στην Goldmans Sachs International η οποία ενεργεί ως μοναδικός παγκόσμιος συντονιστής, η μοναδική ελληνική τράπεζα που επέλεξε η Cenergy ως ανάδοχο για τη σημαντική αυτή συναλλαγή, μαζί με την HSBC, είναι η Alpha Bank. Επιβεβαιώνεται έτσι η μακρά σχέση εμπιστοσύνης της τράπεζας με τον Όμιλο Βιοχάλκο.

Οι... διευκρινίσεις

Η Φουρλής κατά τα λοιπά εξέδωσε νέα ανακοίνωση, σε συνέχεια της προηγούμενης, για το στρατηγικό πλάνο επέκτασης της Foot Locker στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποθέτω ότι αυτά δεν γίνονται αυτοβούλως αλλά, επειδή εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μάλλον τον έχουν στα ώπα-ώπα (φαντάζομαι θυμάστε πώς μπήκε η Trade Estates στο ΧΑ και πότε ανακοινώθηκε η κάλυψη), μπορεί να το ζήτησαν και σαν χάρη. Μας είπε μεταξύ άλλων η εταιρεία ότι το 2025 τα έσοδα θα είναι περί τα 25 εκατ. ευρώ. Δεν μας είπε πόσα είναι σήμερα αν και με ένα απλό ψάξιμο στην Ελλάδα είναι κάτι λιγότερο από 14 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία δεν ξέρουμε. Οπότε καλό θα ήταν να γίνει πιο αναλυτικό το πλάνο, γιατί ακόμα μπερδεμένοι είμαστε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:11

Μαρινάκης: «Στόχος της κυβέρνησης για το 2027 παραμένει η αυτοδυναμία»

12:03

Στο 5,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Από 3,9%

11:53

Χρυσοχοΐδης: Σχέδιο για πλήρη απαγόρευση των πατινιών στους ανηλίκους

11:44

Ανάλυση Eurobank: Οι πρώτες επιπτώσεις της ανόδου των τιμών ενέργειας στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας

11:39

Επιχειρήσεις: Πώς θα αμφισβητούν πρόστιμα της Πυροσβεστικής - Τι αλλάζει

11:26

Μυλωνάς (Εθνική): Ισχυρό pipeline δανείων - Boost σε κέρδη και προμήθειες από Allianz

11:25

Οι Field Officers του 1566. Η εξυπηρέτηση σε δημόσια νοσοκομεία γίνεται τώρα καλύτερη!

11:20

Δοκιμάστε το εβδομαδιαίο κουίζ του insider

11:14

Βρετανία: Νίκη του Φάρατζ στις τοπικές εκλογές - «Δεν θα εγκαταλείψω», λέει ο Στάρμερ

11:11

«Rebrain Greece»: Σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες επαναπατρισμού στις 9 Μαΐου στο Λονδίνο

11:09

Πτώση στις ευρωαγορές μετά τις νέες απειλές Τραμπ για υψηλότερους δασμούς

11:05

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κατοχύρωση κερδών με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

10:53

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας, κρίσιμες οι επόμενες εκλογές

10:46

Υγεία: Σόγια και όσπρια συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο υπέρτασης

10:17

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση κερδοφορίας και αποδόσεων στο α' τρίμηνο - Καθαρά κέρδη 344 εκατ. ευρώ

10:04

Στα 859,4 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ΟΤΕ το α' τρίμηνο με άνοδο 4,9% - Το μήνυμα Νεμπή

09:52

Πιερρακάκης: Αλλάζει το πλαίσιο στη δέουσα επιμέλεια λογιστών

09:48

Οι ωκεανοί κοντά σε ρεκόρ θερμοκρασίας πριν την αναμενόμενη επάνοδο του Ελ Νίνιο

09:31

Ο Τραμπ έδωσε στην ΕΕ προθεσμία έως τις 4 Ιουλίου για εμπορική συμφωνία

09:09

Παράνομοι (ξανά) οι γενικοί τελωνειακοί δασμοί του Τραμπ από δικαστήριο στις ΗΠΑ

09:08

Toyota: «Βουτιά» 49% στα λειτουργικά κέρδη α' τριμήνου

08:50

Δ. Τσιτσιράγκος: Οι εργαζόμενοι της Alpha Bank στήριξαν έξι κοινωφελείς οργανισμούς

08:39

Η «γαλάζια» φανέλα στην Κ.Ο. - O ανέτοιμος Τσίπρας - H τάξη στα πατίνια της Αθήνας

08:21

Το πιο λαμπερό «πετράδι» στο στέμμα του Μαϊάμι ο Λίο Μέσι

08:18

Coca-Cola HBC: Ποντάρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να βάλει «γκολ» στην κατανάλωση

08:10

«Φλερτάρει» με την κινητή τηλεφωνία η ΔΕΗ - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες

07:58

ΕΤΕ - Allianz: MoU για το 30% της ασφαλιστικής, συμφωνία σε bancassurance

07:49

Δυτική Μακεδονία: Μπαίνει το φυσικό αέριο με τον νέο αγωγό - Τι αλλάζει στην πράξη για την περιοχή

07:41

ΕΥΔΑΠ: Ποιος διαγωνισμός «φάντασμα» για κατασκευή Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων αναβιώνει μέσω ΕΕΣΥΠ (PPF)

07:32

Κοινωνική αντιπαροχή: Αυτά είναι τα 8 πρώτα ακίνητα της ΔΥΠΑ σε Παιανία, Λάρισα, Πύργο και Καλαμάτα - Τι ορίζει η ΚΥΑ