BACKSTORY

Η έκπληξη και οι αντοχές της Motor Oil - Οι ταχύτητες της Morgan Stanley - Με προοπτική την Κύρια

14-08-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η έκπληξη και οι αντοχές της Motor Oil - Οι ταχύτητες της Morgan Stanley - Με προοπτική την Κύρια

Η έκπληξη και οι... φανατικοί

Η αρνητική έκπληξη με τη διαγραφή της Motor Oil από το δείκτη MSCI Greece Standard και η μεταφορά της στον Small είχε χθες παρενέργειες στη μετοχή που κατέγραψε υποχώρηση 3,67%. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι δεν θα έχει διάρκεια η πίεση καθώς η μετοχή έχει επενδυτές που την ακολουθούν φανατικά και επιπλέον βλέπουν τις προοπτικές από το μείγμα επενδύσεων των τελευταίων ετών σε ΑΠΕ και διαχείριση απορριμμάτων.

Αντοχές

Πάντως παρά την πίεση στη μετοχή της Motor Oil το Χρηματιστήριο έκλεισε πάνω από τις 1.400 μονάδες και μάλιστα με καλύτερο τζίρο από την προηγούμενη συνεδρίαση σε επίπεδα ιδιαίτερα ικανοποιητικά συνολικά δεδομένης της θερινής ραστώνης. Φαίνεται ότι τα σπίτια του εξωτερικού δεν κάνουν και τόσες διακοπές τον Αύγουστο. Το ερώτημα είναι βέβαια αν τον μήνα που διανύουμε θα γίνουν πάλι αγοραστές γιατί στο προηγούμενο τρίμηνο με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου ήταν καθαροί πωλητές.

Οι... ταχύτητες της Morgan Stanley και η Eurobank

Πάντως από πλευράς εκθέσεων πάμε καλά ειδικά στις τράπεζες που φαίνεται ότι αγαπούν εσχάτως οι ξένοι οίκοι. Για παράδειγμα, έχει ενδιαφέρον η έκθεση της Morgan Stanley που αύξησε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της Eurobank, μειώνοντας οριακά την τιμή στόχο η οποία όμως για να πιαστεί πρέπει να έχουμε άνοδο της τάξεως του 30%. Το γιατί μείωσε οριακά την τιμή στόχο στα 2,66 από 2,68 ευρώ νωρίτερα παρ’ ότι αύξησε την τιμή στόχο είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί μόνο με τη γενικότερη προσέγγιση για την γενικότερη πορεία των αγορών από τη Morgan Stanley. Πολύ απλά φαίνεται να θεωρεί ότι οι αγορές θα κινηθούν με χαμηλότερες ταχύτητες από τις προσδοκώμενες μέχρι τώρα.

Με προοπτική την Κύρια

Πραγματικά έχω μπερδευτεί με τις κινήσεις της εισηγμένης MED, η οποία μόλις τον Ιούνιο διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Axel και τώρα κάνει τετραπλή συγχώνευση που οδηγεί σε θεαματική αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης καθώς οι μέτοχοι της εισηγμένης θα έχουν μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης λίγο πάνω από 17% της νέας εταιρείας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι με μεγέθη που δημιουργούνται η προοπτική είναι η εταιρεία να μεταφερθεί στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Η αποχώρηση του Ευάγγελου Ρούσσου

Την αποχώρηση του Ευάγγελου Ρούσου από τη διοίκηση σηματοδοτεί η επικείμενη Γενική Συνέλευση της Revoil. Είναι ο άνθρωπος που χρόνια έτρεξε τη Revoil και κατείχε τιμητικά τη θέση του Προέδρου τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην ανάδειξη της νεότερης γενιάς. Από το Μάιο του 1995 έως και το Φεβρουάριο του 2009 κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας ενώ από το Μάρτιο του 2009 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.. Πέραν τούτου ενδιαφέρον έχει η αλλαγή στην πολιτική αποδοχών που χθες δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα με τα σχέδια αποφάσεων της εταιρείας. Η αλλαγή αφορά στις αμοιβές και παροχές του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του εκτελεστικού μέλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:05

Τραμπ για Ουκρανία: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα» στις συνομιλίες

20:45

H Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου

20:37

Ιταλία: Συνεχίζει την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το 2026

20:32

ΕΧΑΕ: Στις 20 Ιανουαρίου η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων

20:25

Τουρκία-Αρμενία: Χαλαρώνουν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας από 1η Ιανουαρίου 2026

20:09

Πετρέλαιο 2026: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές – Το κόστος των καυσίμων στην Ελλάδα

20:00

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλείνουν εθνικές οδούς, παρακαμπτηρίους και τελωνεία - Ταλαιπωρία για τους οδηγούς

19:56

Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο - Δεν είναι στις προθέσεις μου κανείς ανασχηματισμός

19:52

Ισραήλ: Θα αναπτύξει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ σε αεροσκάφη

19:32

Γερμανία: Η κυβέρνηση καταδικάζει τα περιστατικά βίας και εξτρεμισμού σε μονάδα αλεξιπτωτιστών

19:22

Πούτιν σε Τραμπ: Αλλάζουμε στάση μετά την επίθεση στην προεδρική κατοικία

19:18

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600 - Πτώση για τις αμυντικές μετοχές

18:59

Ρωσία: Βλέπει «βρετανική επιρροή» στις τελευταίες «προκλήσεις» της Ουκρανίας

18:40

Βαριά ατζέντα στη συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου

18:36

Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία

18:24

Λευκός Οίκος: Τραμπ και Πούτιν είχαν μια «θετική τηλεφωνική συνομιλία»

18:16

ΗΠΑ: Σε υψηλό 2 ετών οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών τον Νοέμβριο

18:14

Ιράν: Ο εισηγητής του ΟΗΕ ζητεί έρευνα για «τη δολοφονία» πρώην αξιωματούχων του Αφγανιστάν

17:51

ΧΑ: Μικτές τάσεις στο ταμπλό και οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη

17:38

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του εκπροσώπου της που είχε ανακοινώσει το Ισραήλ τον Αύγουστο

17:28

Ουκρανία: Ο σταθμός της Ζαπορίζια μπορεί να λειτουργήσει ξανά σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει

17:28

Λαβρόφ: Η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση στην κατοικία του Πούτιν με 91 drones - «Είναι ψέματα» απαντά ο Ζελένσκι

17:18

ΑΑΔΕ: «Κλείνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

17:06

Προς νέο ρεκόρ οδεύει ο τουρισμός το 2025

17:00

Wall Street: Απώλειες λίγο πριν το τέλος του 2025 - Πτώση για τις μετοχές AI

17:00

Ουκρανία: Ο Πούτιν ενημερώθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα

16:55

Prodea: Εγκρίθηκε η διάθεση περιουσιακών στοιχείων άνω του 51% της αξίας ενεργητικού

16:36

Οι σιωπηλοί εχθροί που μπορεί να μειώνουν την άμυνα του οργανισμού των παιδιών

16:34

Επιφυλακτική η Γερμανία για τις συνομιλίες Τραμπ-Ζελένσκι - «Εναπόκειται στη Μόσχα να τερματίσει τον πόλεμο»

16:27

Πούτιν: Υπέγραψε νόμο που επιτρέπει στη Ρωσία να αγνοεί τις αποφάσεις διεθνών ποινικών δικαστηρίων