BACKSTORY

Η έκπληξη και οι αντοχές της Motor Oil - Οι ταχύτητες της Morgan Stanley - Με προοπτική την Κύρια

14-08-2024 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η έκπληξη και οι αντοχές της Motor Oil - Οι ταχύτητες της Morgan Stanley - Με προοπτική την Κύρια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η έκπληξη και οι... φανατικοί

Η αρνητική έκπληξη με τη διαγραφή της Motor Oil από το δείκτη MSCI Greece Standard και η μεταφορά της στον Small είχε χθες παρενέργειες στη μετοχή που κατέγραψε υποχώρηση 3,67%. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι δεν θα έχει διάρκεια η πίεση καθώς η μετοχή έχει επενδυτές που την ακολουθούν φανατικά και επιπλέον βλέπουν τις προοπτικές από το μείγμα επενδύσεων των τελευταίων ετών σε ΑΠΕ και διαχείριση απορριμμάτων.

Αντοχές

Πάντως παρά την πίεση στη μετοχή της Motor Oil το Χρηματιστήριο έκλεισε πάνω από τις 1.400 μονάδες και μάλιστα με καλύτερο τζίρο από την προηγούμενη συνεδρίαση σε επίπεδα ιδιαίτερα ικανοποιητικά συνολικά δεδομένης της θερινής ραστώνης. Φαίνεται ότι τα σπίτια του εξωτερικού δεν κάνουν και τόσες διακοπές τον Αύγουστο. Το ερώτημα είναι βέβαια αν τον μήνα που διανύουμε θα γίνουν πάλι αγοραστές γιατί στο προηγούμενο τρίμηνο με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου ήταν καθαροί πωλητές.

Οι... ταχύτητες της Morgan Stanley και η Eurobank

Πάντως από πλευράς εκθέσεων πάμε καλά ειδικά στις τράπεζες που φαίνεται ότι αγαπούν εσχάτως οι ξένοι οίκοι. Για παράδειγμα, έχει ενδιαφέρον η έκθεση της Morgan Stanley που αύξησε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της Eurobank, μειώνοντας οριακά την τιμή στόχο η οποία όμως για να πιαστεί πρέπει να έχουμε άνοδο της τάξεως του 30%. Το γιατί μείωσε οριακά την τιμή στόχο στα 2,66 από 2,68 ευρώ νωρίτερα παρ’ ότι αύξησε την τιμή στόχο είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί μόνο με τη γενικότερη προσέγγιση για την γενικότερη πορεία των αγορών από τη Morgan Stanley. Πολύ απλά φαίνεται να θεωρεί ότι οι αγορές θα κινηθούν με χαμηλότερες ταχύτητες από τις προσδοκώμενες μέχρι τώρα.

Με προοπτική την Κύρια

Πραγματικά έχω μπερδευτεί με τις κινήσεις της εισηγμένης MED, η οποία μόλις τον Ιούνιο διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την Axel και τώρα κάνει τετραπλή συγχώνευση που οδηγεί σε θεαματική αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης καθώς οι μέτοχοι της εισηγμένης θα έχουν μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης λίγο πάνω από 17% της νέας εταιρείας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι με μεγέθη που δημιουργούνται η προοπτική είναι η εταιρεία να μεταφερθεί στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Η αποχώρηση του Ευάγγελου Ρούσσου

Την αποχώρηση του Ευάγγελου Ρούσου από τη διοίκηση σηματοδοτεί η επικείμενη Γενική Συνέλευση της Revoil. Είναι ο άνθρωπος που χρόνια έτρεξε τη Revoil και κατείχε τιμητικά τη θέση του Προέδρου τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην ανάδειξη της νεότερης γενιάς. Από το Μάιο του 1995 έως και το Φεβρουάριο του 2009 κατείχε τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας ενώ από το Μάρτιο του 2009 κατέχει τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.. Πέραν τούτου ενδιαφέρον έχει η αλλαγή στην πολιτική αποδοχών που χθες δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα με τα σχέδια αποφάσεων της εταιρείας. Η αλλαγή αφορά στις αμοιβές και παροχές του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του εκτελεστικού μέλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Βουλγαρία: Ο νικητής των εκλογών Ράντεφ έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

18:05

Εθνική Τράπεζα: Απέκτησε 92.840 ίδιες μετοχές έναντι 1,289 εκατ. ευρώ

17:56

Τετραήμερο ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:49

Πολωνία: Ο πρόεδρος Ναβρότσκι θέλει να προκηρύξει δημοψήφισμα για να απορριφθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

17:40

Eurobank: Ισχυρά καθαρά κέρδη και πιστωτική επέκταση 1,1 δισ. στο τρίμηνο

17:31

Κεραμέως: Έχουμε 260.000 περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες σε σχέση με το 2019

17:23

Πακέτο 57,25 εκατ. ευρώ για το 0,4% της Eurobank

17:16

ΗΠΑ: Ύποπτα σορταρίσματα 2,6 δισ. στο πετρέλαιο εν μέσω του πολέμου στο Ιράν

17:01

ΕΕ: Η κρίση του πολέμου στο Ιράν δεν αιτιολογεί ακόμη έκτακτα μέτρα για τον τουριστικό κλάδο

17:01

Πλώρη για νέο ρεκόρ ο Nasdaq στη Wall Street

17:00

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί πάνω από 1 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκά έργα υδρογόνου

16:55

Δυόμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση Ρούμπιο στο Βατικανό - «Υπογραμμίσθηκαν οι ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ»

16:54

UniCredit: Πουλά μέρος των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία με πλήγμα έως 3,3 δισ. ευρώ

16:51

ΠΟΥ: Επιβεβαιώθηκαν πέντε κρούσματα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius

16:38

Peloton: 630,9 εκατ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Άλμα 60% στις ελεύθερες ταμειακές ροές

16:30

Γιατί ο Τραμπ έβαλε στο μάτι τη φέτα μας και την ιταλική παρμεζάνα;

16:23

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, λιγότερο από το αναμενόμενο

16:11

Γερμανία: Ανδρόγυνο φυλακίστηκε επειδή έκλεψε 1,9 εκατ. ευρώ από παρκόμετρα

16:07

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντισηπτικό gel χεριών

16:02

Fitch: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που έχουν περιθώρια για νέα μέτρα έναντι της κρίσης

15:59

Box Now: Νέα υπηρεσία αποστολής δεμάτων σε πέντε χώρες

15:52

Amazon: Παραδίδει τα πρώτα της δέματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με drone

15:43

Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις πόρτες της Μεγάλης Βρετανίας;

15:34

Αυστρία: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Λιντς

15:15

ΗΠΑ: Βασική αιτία για τις απολύσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Τεχνητή Νοημοσύνη

15:14

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες μέσα σε 4 μήνες - Ως 35 ετών η πλειοψηφία των θυμάτων

15:08

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα αλλάξει τη θέση και την παρουσία της» στο Κίεβο

15:01

Κομισιόν για χανταϊό: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι «χαμηλός»

14:53

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν συνάντησε τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Μοτζταμπά Χαμενεΐ

14:49

Λειψοί: 5 λόγοι για διακοπές σε έναν από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς του Αιγαίου