BACKSTORY

Σοβαρά deals στο γκαλά - Η μπάνκα του 2024 - Τα σενάρια για Ελλάκτωρ

12-12-2023 | 07:00
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοβαρά deals στο γκαλά - Η μπάνκα του 2024 - Τα σενάρια για Ελλάκτωρ

Ανακατατάξεις

Καθώς το ενδιαφέρον διεθνών funds για τις τιτλοποιήσεις ενισχύεται, η αγορά των servicers αρχίζει να μοχλεύεται. Θα υπάρξουν και νέες επενδύσεις στο χώρο αρκετά σοβαρές ενώ θα προσαυξηθεί το κόστος λειτουργίας κάτι που κάνει τις μικρότερες εταιρείες να μένουν λίγο εκτός. Επομένως ανακατατάξεις στην αγορά ενόψει.

Και σοβαρά deals

Το Γκαλά της Ένωσης Τραπεζιτών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα event στη χρονιά. Διοργανωτής ήταν ο CEO της UBS Γιώργος Κατσικάς ενώ επίτιμος προσκεκλημένος και βασικός ομιλητής στο δείπνο ήταν ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και CEO της Ιntrakat Αλέξανδρος Εξάρχου ο οποίος όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στον υπό δημιουργία πέμπτο τραπεζικό πόλο μετά τη συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής και της Παγκρήτιας, συγχώνευση που θα λάβει χώρα μέσα στο 2024. Παρούσα στο event και η CEO της Attica Bank κα Βρεττού. Οι προσκεκλημένοι ήπιαν τα κρασιά Semeli ενώ στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν η κα Στάϊκου πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Σεμέλη Οινοποιητική και ο κ. Γιώργος Σάλλας Ceo του Ομίλου Lyktos. Nα ξέρετε πάντως ότι μεταξύ κρασιού και τύρου κλείνονται τα σοβαρότερα deals

Επενδυτικοί τίτλοι

Eλληνικά ομόλογα στο φουλ συστήνει και προβλέπει η UBS καθώς βλέπει την καθοδικότητα του χρέους και φρονεί πως το ενδιαφέρον για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα της χώρας θα αυξηθεί. Από την άλλη πλευρά οι επενδυτές προχωρούν τις τελευταίες πράξεις καθώς κλείνουν βιβλία και ρίχνουν τίτλους τέλους για το 2023.

Χωρίς εκπλήξεις το SREP

Στα business plans σκυμμένες οι τράπεζες καθώς κλείνει η χρονιά και αναμένουν τις ανακοινώσεις Enria για το SREP χωρίς πάντως ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Κρεσέντο στη Σαράντης

Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών από βασικούς μετόχους της Σαράντης και μάλιστα πιο επιθετικά ενώ τρέχει και το buy back της εταιρίας. Η αύξηση των ποσοστών έχει ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου ζητούμενο για τις εισηγμένες θα έπρεπε να είναι η αύξηση της διασποράς και άρα και της εμπορευσιμότητας. Εκτός κι αν έχεις σκοπό να βγάλεις την εταιρία σου από το Χρηματιστήριο ή θεωρείς ότι έχεις ανακαλύψει το μαγικό φάρμακο κερδοφορίας ώστε στο προσεχές μέλλον να κάνουν ουρά οι επενδυτές να αγοράσουν μετοχές. Διαλέγετε και παίρνετε.

Η μπάνκα του 2024

Τη μια μετά την άλλη ανακοινώνει εμπορικές συμφωνίες στο φάρμακο η Lavipharm που χθες δημοσιοποίησε την προσθήκη του αντιβιοτικού ευρείας χρήσης Flagyl. Με τις προσθήκες νέων προϊόντων που θα συνεχιστούν φαίνεται ότι το 2024 θα τινάξει τη μπάνκα σε επίπεδο μεγεθών τα οποία θα υπερβούν τις συντηρητικές εκκτιμήσεις που έγιναν στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου. Από τις ελάχιστες πολύ θετικές εκπλήξεις turn around του ΧΑ.

Οι Ευρωπαίοι είναι ωραίοι

Ωραίοι οι Ευρωπαίοι. Ετοιμάζουν οδηγία για τις χρεώσεις των ευρωπαϊκών εμβασμάτων που θα ρίξει κατακόρυφα τις τιμές στα επίπεδα των εμβασμάτων μεταξύ εγχώριων τραπεζών. Γιατί αν μη τι άλλο είναι παράλογο να μιλάς για Ένωση αλλά η μεταφορά χρημάτων στην Γαλλία να θεωρείται ως μεταφορά στην αλλοδαπή.

Διοικητική ενίσχυση της Reds

Η Ιωάννα Δρέττα, στέλεχος με 20ετη εμπειρία ιδιαίτερα στον χώρο των τουριστικών αναπτύξεων αναλαμβάνει CEO στην εταιρία REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι προκλήσεις για την ανάπτυξη ιδιαίτερα της πρώην αμερικάνικης βάσης στις Γούρνες, το μικρό Ελληνικό και του κτήματος ΚΑΜΠΑ δίνουν ένα μεγάλο πεδίο δράσης στη νέα ceo ώστε με την εμπειρία της να δρομολογήσει αυτές τις επενδύσεις

Νέο υψηλό για τον ΤΙΤΑΝΑ

Σε υψηλό σχεδόν 60 μηνών, παρά κάτι ψιλά, βρέθηκε ο τίτλος του ΤΙΤΑΝ και στην περιοχή των 20,8 ευρώ, έναντι 12,4 ευρώ που έγραφε στην αρχή του έτους. Προφανώς, η καλή πορεία μεγεθών, τα νέα έργα που βγαίνουν, έχουν παίξει τον ρόλο τους για την εισηγμένη που προσπαθεί να μαζέψει και τα κόστη – δάνεια. Χτες, η εισηγμένη γνωστοποίησε και τα περί έκδοσης ομολογιών (150 εκατ.) ε ιδιωτική τοποθέτηση με ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029. Οι ομολογίες διατέθηκαν σε Τράπεζες, Έλληνες Θεσμικούς επενδυτές και Επαγγελματίες πελάτες. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024.

Τα σενάρια για Ελλάκτωρ

Τέταρτη σερί ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που έφτασε σε υψηλό τριμήνου και σε επίπεδα γνώριμα, άνω των 2,35 ευρώ, που έγραφε και κάπου τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, έχει κάνει και υψηλότερα νούμερα φέτος, προς τα 2,7 ευρώ, αλλά μετά από μια περίοδο υποχώρησης έχει πάρει πάλι τα πάνω του. Όπως έχουμε αναφέρει και άλλη φορά, εδώ και καιρό παίζουν και σενάριο χρηματικής διανομής (επιστροφή κεφαλαίου), πέραν αυτών περί πωλήσεων νέων δραστηριοτήτων.

Νέες συβάσεις για ΑΒΑΞ

Πρόσκληση για να υπογράψει τη σύμβαση του σταθμού προαστιακού στο Κρυονέρι είχε λάβει η ΑΒΑΞ από την ΕΡΓΟΣΕ, με το εν λόγω έργο βέβαια να είναι σχετικά μικρό, κάπου στα 6-7 εκατ. ευρώ. Για την ιστορία, ακούμε ότι θα υπογράψει και έργο ενεργειακό, διανομής φυσικού αερίου στην περιφέρεια, και αυτό αναλόγου βεληνεκούς.

Πόσο θα στοιχίσουν τελικά οι 14 συρμοί του Ηλεκτρικού

Την αποδοχή του αιτήματος του αναδόχου, ήτοι της Ισπανικής CAF, για αναπροσαρμογή του συνολικού συμβατικού τιμήματος για την αναβάθμιση των συρμών 8ης παραλαβής της Γραμμής 1 (Ηλεκτρικός), αν θυμόμαστε καλά 14 στον αριθμό, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες). Όπως προκύπτει, μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου, το τίμημα θα ανέβει κατά 9,5% (+6,2 εκατ.), στα 71,7 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Και θα περιλαμβάνει, εξ όσων φαίνεται, ανατιμήσεις από τον covid, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:48

Bloomberg: Η Huawei χρηματοδοτεί κρυφά αμερικανικές έρευνες

14:43

ΟΗΕ: Η ανοικοδόμηση των σπιτιών στη Γάζα μπορεί να χρειαστεί 80 χρόνια

14:34

Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε βιώσιμα, μεγάλα, αλλά και μικρότερα έργα

14:24

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα-Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής

14:20

H SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

14:15

Ρωσία: Αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι παραβίασε τη συνθήκη για την απαγόρευση χημικών όπλων στην Ουκρανία

14:09

Ιταλία: Ο όμιλος Campari εξαγόρασε το κονιάκ Courvoisier για ένα δισ. ευρώ

14:06

Καλή ανάσταση και στην πραγματική οικονομία

14:03

Tην κεντρική αγορά στο Μαρούσι επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

13:54

Deloitte: Η ΑΙ προχωρά γρήγορα αλλά το κλειδί για μεγαλύτερη πρόοδο είναι η πραγματοποίηση οργανωτικών αλλαγών

13:43

ΗΠΑ: Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποτρέψει ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

13:40

ΕΕΕΠ: Προγραμματικές συμβάσεις με Πανεπιστήμια με στόχο την «θωράκιση» της αγοράς παιγνίων και την προστασία των παικτών

13:35

Υπ. Υποδομών: Υπογραφή σύμβασης 13,1 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα στην ΠΕ Τρικάλων

13:34

ΕΒΕΑ: Επιτάχυνση αποπληρωμής στα προγράμματα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»

13:28

Το «δυνατό σχήμα» Priority - Mazars - Magrowth θα «υποστηρίξει» το έργο της ΕΕΕΠ στην αγορά τυχερών παιγνίων 

13:28

Aegean - Olympic Air: Έκτακτες πτήσεις το Μ. Σάββατο για μεταφορά του Αγίου Φωτός σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

13:25

Ιράν: Aνακοίνωσε πως επέβαλε κυρώσεις στις ΗΠΑ και τη Βρετανία

13:20

Τουρκία: Θα στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στη Χάγη

13:18

Κικίλιας: Είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατέψει τους πολλούς

13:17

Εναέριο τείχος με πολλαπλά drones στο Πεντελικό όρος για την αντιπυρική προστασία

13:13

ΕΕ: Air France, KLM και Βrussels Airlines μεταξύ των αεροπορικών εταιριών που ερευνώνται για greenwashing

12:57

Χαμάς: Η θέση μας για το τρέχον έγγραφο διαπραγματεύσεων είναι αρνητική

12:35

Η Schroders ενισχύει τις πωλήσεις στην Ελλάδα

12:34

Διασώθηκαν 38 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Γαύδου

12:34

Ανεργία Μαρτίου: Στο 10,2% το εποχικά διορθωμένο ποσοστό

12:21

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανακοίνωσε βοήθεια 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο

12:14

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Αποδεκτές οι προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας

12:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ Μ. Μούσταφα

12:03

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πειραιώς

12:00

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Συμβουλές προς τους καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα