BACKSTORY

Ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της εξαγοράς- O ήλιος και η διακτίνιση - Περί επιτοκίων και ηλεκτροκίνησης

10-05-2023 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της εξαγοράς- O ήλιος και η διακτίνιση - Περί επιτοκίων και ηλεκτροκίνησης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ζήτημα ημερών

Θέμα ολίγων ημερών (ίσως και εντός της εβδομάδας) είναι, όπως πληροφορούμαστε, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κλουκίνας-Λάππας από τον όμιλο Ιντρακόμ. Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά των αγοραστών, δεν προέκυψε κανένα ζήτημα και αναμένεται με την ολοκλήρωση κάποιων τυπικών διαδικασιών να πραγματοποιηθεί και το πακέτο μεταβίβασης του ποσοστού της οικογένειας Λάππα στην Ιντρακόμ στο 1 ευρώ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Οι εκπλήξεις της Αγροτικός Οίκος Σπύρου

Διαβάζω στις οικονομικές καταστάσεις της Αγροτικός Οίκος Σπύρου ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές της εταιρείας στις 31/12/2022 ανέρχονται σε ποσό 5.329 χιλ. ευρώ (φορολογικές υποχρεώσεις ποσό 2.897.489 ευρώ και ασφαλιστικές οφειλές ποσό 2.431.950 ευρώ) και ότι η Διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει σε ένδικα μέσα προκειμένου να διευθετηθούν και να διακανονιστούν. Επίσης ότι «ανωτέρω εκδίκαση εκτελέστηκε (και η ελληνική γλώσσα μαζί) στις 19/10/2022 και μέχρι την έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2022, δεν είχε εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση. Όλα καλά εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τις υποχρεώσεις γνωστοποίησης σημαντικών γεγονότων; Τι ακριβώς δικαστήριο είναι αυτό; Κατά τα λοιπά όλα καλά με τη συγκεκριμένη εταιρία που επί χρόνια εξυγιαίνεται αλλά η εξυγίανση αναζητείται. Σημειωτέον δε ότι η Σπύρου άλλαξε και οικονομικό Διευθυντή και Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Μετόχων μετά την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων.

O ήλιος και η διακτίνιση

Το επόμενο θέμα μας τραπεζικό και από τη Ρόδο. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος πως κατανόησα τι ήθελαν να πουν τα στελέχη τράπεζας με εκείνη την αναβάθμιση της διάστασης «ήλιος και θάλασσα» premium ώστε να «αξιοποιηθεί η αναδυόμενη τουριστική τάση για αποφυγή συνωστισμού». Λίγοι και καλοί; Ή Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου; Μια τραπεζική ανάλυση αλλιώτικη από τις άλλες!

Τα περί επιτοκίων...

Θα περάσω σε άλλο ένα θέμα με τραπεζική υφή. Την προσπάθεια οι τράπεζες να δώσουν μια εξήγηση για το δυσθεώρητο spread. Τη διαφορά δηλαδή μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και εκείνα των χορηγήσεων.

Αυτό συμβαίνει λέει... γιατί από τη μία μεριά της ζυγαριάς έχουμε τα μηδενικά επιτόκια των καταθέσεων Ταμιευτηρίου, πρώτης ζήτησης (σε όλον τον κόσμο όχι μόνον σε εμάς) και από την άλλη τα αυξημένα των δανείων (σε όλον τον κόσμο πάλι). Σιγά σιγά όμως οι καταθέτες μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε προθεσμιακές και αυτό μόλις τώρα άρχισε και δεν αποτυπώνεται... Κάτι για το γεγονός πως οι περισσότερες καταθέσεις στη χώρα μας είναι μικρές και όχι παρεμβατικές και τα επιτόκια του 1% δίδονται υπό όρους και για μεγάλα ποσά;

Περί ηλεκτροκίνησης

Κάποιοι σέβονται το περιβάλλον περισσότερο από κάποιους άλλους. Η Νορβηγία, όπου περίπου το 80 τοις εκατό των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται είναι ηλεκτρικά οχήματα, βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας μετατόπισης από τα καύσιμα στον ηλεκτρισμό.

Βεβαίως κάποιοι έχουν και περισσότερα χρήματα για να υποστηρίξουν την όλη διαδικασία.

Η γνωμοδότηση για το Commercial Hub της Lamda στο Ελληνικό

Η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο Commercial Hub που αφορά στην ανέγερση και λειτουργία Κτιρίου Ειδικής Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης Εμπορικού Κέντρου, Γραφείων και Εμπορικών Καταστημάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, μία από τις αναπτύξεις που προωθεί εκεί η Lamda Development, είναι ένα από τα θέματα που θα κληθεί να συζητήσει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Όπως αναφέρονταν στην πρόσφατη περιβαλλοντική μελέτη, η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ. Και θα περιλαμβάνει, βάσει αρχικών σχεδίων, εμπορικό κέντρο, γραφεία, καταστήματα κ.α. Να δούμε βέβαια πώς θα εξελιχθεί τελικά το project γιατί ενίοτε τα πλάνα αλλάζουν αναλόγως των συνθηκών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:44

Μεικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά ταμπλό

19:44

Dassault και Airbus δεν έλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την κατασκευή των μαχητικών FCAS

19:34

Νετανιάχου: «Τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν σταμάτησαν τις εκτοξεύσεις πυραύλων»

19:26

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου - Συνελήφθη 70χρονος Γάλλος

19:12

Σιδηρόδρομοι: Ενεργοποίηση της τηλεδιοίκησης στο τμήμα Θεσ/νίκη – Ειδομένη μετά από 20 χρόνια

19:09

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,2792 ευρώ/μετοχή, από 15 Ιουνίου η καταβολή

18:57

Μαρινάκης για περιφερειακά κανάλια: Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία, την οποία αναγνωρίζει το σύνολο των φορέων

18:45

Interwood Ξυλεμπορία: Απόφαση για ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

18:39

Ελλάκτωρ: Με 59,59% στα δικαιώματα ψήφου η Reggeborgh Invest

18:35

Φιλιππίνες: Toυλάχιστον 35 νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

18:28

Καρύδας: Ενεργειακή ασφάλεια σημαίνει εθνική ασφάλεια – Τα οφέλη του GREGY για Ελλάδα και Ευρώπη

18:19

Eurobank: Στις 15 Ιουνίου η έναρξη καταβολής μερίσματος για τη χρήση 2025

18:13

Θεμιστοκλέους: «Μειωμένος κατά πολύ ο μέσος χρόνος αναμονής στα επείγοντα»

17:57

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη παρά τα κέρδη στις τράπεζες

17:46

Η Ελλάδα πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους στην άσφαλτο παρά τη μείωση των τροχαίων

17:41

Γαλλία: Θολό το τοπίο των υποψηφίων για την προεδρία περίπου 10 μήνες πριν τις εκλογές

17:41

Ευρωπαϊκές κυρώσεις σε όσους αποκλείουν τα Στενά του Ορμούζ

17:38

Αύξηση 8,7% στα ασφαλιστήρια κατοικίας το 2025

17:36

Ιράν: 15 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

17:34

Zealand Pharma: Επιπλοκές με το φάρμακo για απώλεια βάρους - Κατακρημνίζεται η μετοχή

17:34

Κεραμέως: «Πάνω από 738.000 πολίτες έχουν ήδη ενισχύσει τις δεξιότητές τους μέσω του εθνικού προγράμματος κατάρτισης»

17:33

ΕΕ: 47 δισ. ευρώ κόστισαν στην αγορά ενέργειας οι τελευταίες 10 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή

17:28

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνονται Ε65, επέκταση Μετρό Θεσσαλονίκης και τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ

17:16

Πυρκαγιά σε ινδικό πετρελαιοφόρο ανοικτά των ακτών του Ομάν

17:02

ΔΟΑΕ: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ιράν πληροφορίες «χωρίς καθυστέρηση» για το πυρηνικό υλικό του

16:52

Κάλεσμα Κομισιόν για υλοποίηση των κανόνων για την ισότητα των αμοιβών στην ΕΕ

16:52

Wall Street: Στην αντεπίθεση ο Nasdaq με φόντο την παύση επιθέσεων στη Μέση Ανατολή

16:48

DiscoverEU: 40.912 νέοι και νέες ηλικίας 18 ετών θα γνωρίσουν την Ευρώπη

16:45

Πλαστικά Θράκης: Διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ/μετοχή - Από 19 Ιουνίου η καταβολή

16:41

ΙΟΒΕ: Σε τρεις άξονες οι ανισότητες στην υγεία