BACKSTORY

Ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της εξαγοράς- O ήλιος και η διακτίνιση - Περί επιτοκίων και ηλεκτροκίνησης

10-05-2023 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της εξαγοράς- O ήλιος και η διακτίνιση - Περί επιτοκίων και ηλεκτροκίνησης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ζήτημα ημερών

Θέμα ολίγων ημερών (ίσως και εντός της εβδομάδας) είναι, όπως πληροφορούμαστε, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κλουκίνας-Λάππας από τον όμιλο Ιντρακόμ. Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά των αγοραστών, δεν προέκυψε κανένα ζήτημα και αναμένεται με την ολοκλήρωση κάποιων τυπικών διαδικασιών να πραγματοποιηθεί και το πακέτο μεταβίβασης του ποσοστού της οικογένειας Λάππα στην Ιντρακόμ στο 1 ευρώ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Οι εκπλήξεις της Αγροτικός Οίκος Σπύρου

Διαβάζω στις οικονομικές καταστάσεις της Αγροτικός Οίκος Σπύρου ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές της εταιρείας στις 31/12/2022 ανέρχονται σε ποσό 5.329 χιλ. ευρώ (φορολογικές υποχρεώσεις ποσό 2.897.489 ευρώ και ασφαλιστικές οφειλές ποσό 2.431.950 ευρώ) και ότι η Διοίκηση της εταιρείας έχει προσφύγει σε ένδικα μέσα προκειμένου να διευθετηθούν και να διακανονιστούν. Επίσης ότι «ανωτέρω εκδίκαση εκτελέστηκε (και η ελληνική γλώσσα μαζί) στις 19/10/2022 και μέχρι την έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2022, δεν είχε εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση. Όλα καλά εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τις υποχρεώσεις γνωστοποίησης σημαντικών γεγονότων; Τι ακριβώς δικαστήριο είναι αυτό; Κατά τα λοιπά όλα καλά με τη συγκεκριμένη εταιρία που επί χρόνια εξυγιαίνεται αλλά η εξυγίανση αναζητείται. Σημειωτέον δε ότι η Σπύρου άλλαξε και οικονομικό Διευθυντή και Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Μετόχων μετά την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων.

O ήλιος και η διακτίνιση

Το επόμενο θέμα μας τραπεζικό και από τη Ρόδο. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι σίγουρος πως κατανόησα τι ήθελαν να πουν τα στελέχη τράπεζας με εκείνη την αναβάθμιση της διάστασης «ήλιος και θάλασσα» premium ώστε να «αξιοποιηθεί η αναδυόμενη τουριστική τάση για αποφυγή συνωστισμού». Λίγοι και καλοί; Ή Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου; Μια τραπεζική ανάλυση αλλιώτικη από τις άλλες!

Τα περί επιτοκίων...

Θα περάσω σε άλλο ένα θέμα με τραπεζική υφή. Την προσπάθεια οι τράπεζες να δώσουν μια εξήγηση για το δυσθεώρητο spread. Τη διαφορά δηλαδή μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και εκείνα των χορηγήσεων.

Αυτό συμβαίνει λέει... γιατί από τη μία μεριά της ζυγαριάς έχουμε τα μηδενικά επιτόκια των καταθέσεων Ταμιευτηρίου, πρώτης ζήτησης (σε όλον τον κόσμο όχι μόνον σε εμάς) και από την άλλη τα αυξημένα των δανείων (σε όλον τον κόσμο πάλι). Σιγά σιγά όμως οι καταθέτες μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε προθεσμιακές και αυτό μόλις τώρα άρχισε και δεν αποτυπώνεται... Κάτι για το γεγονός πως οι περισσότερες καταθέσεις στη χώρα μας είναι μικρές και όχι παρεμβατικές και τα επιτόκια του 1% δίδονται υπό όρους και για μεγάλα ποσά;

Περί ηλεκτροκίνησης

Κάποιοι σέβονται το περιβάλλον περισσότερο από κάποιους άλλους. Η Νορβηγία, όπου περίπου το 80 τοις εκατό των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται είναι ηλεκτρικά οχήματα, βρίσκεται στην πρωτοπορία μιας μετατόπισης από τα καύσιμα στον ηλεκτρισμό.

Βεβαίως κάποιοι έχουν και περισσότερα χρήματα για να υποστηρίξουν την όλη διαδικασία.

Η γνωμοδότηση για το Commercial Hub της Lamda στο Ελληνικό

Η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο Commercial Hub που αφορά στην ανέγερση και λειτουργία Κτιρίου Ειδικής Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης Εμπορικού Κέντρου, Γραφείων και Εμπορικών Καταστημάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, μία από τις αναπτύξεις που προωθεί εκεί η Lamda Development, είναι ένα από τα θέματα που θα κληθεί να συζητήσει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Όπως αναφέρονταν στην πρόσφατη περιβαλλοντική μελέτη, η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ. Και θα περιλαμβάνει, βάσει αρχικών σχεδίων, εμπορικό κέντρο, γραφεία, καταστήματα κ.α. Να δούμε βέβαια πώς θα εξελιχθεί τελικά το project γιατί ενίοτε τα πλάνα αλλάζουν αναλόγως των συνθηκών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:07

Χρηματιστήριο: Σε δοκιμασία οι 2.600 μονάδες

11:05

Bloomberg: Έτοιμη για ισχυρότερη ανάπτυξη η Ευρωζώνη μετά το δυναμικό δεύτερο τρίμηνο

11:00

Γιατί τα 8 μποφόρ αλλάζουν τη μάχη με τις πυρκαγιές - Πώς μια μικρή φωτιά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη

10:39

Ευρωαγορές: Flat οι δείκτες περιμένοντας νεότερα για το Ορμούζ

10:39

Συμφωνία Μόσχας - Δαμασκού για τις ρωσικές βάσεις σε συριακό έδαφος

10:22

Η Revolut έλαβε τραπεζική άδεια στη Γαλλία

10:13

Voucher παιδικών σταθμών: Σήμερα τα προσωρινά αποτελέσματα - Πότε υποβάλλονται ενστάσεις

10:05

Πετρέλαιο: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι τιμές με το βλέμμα στο Ορμούζ

10:03

Τουρισμός για Όλους: Από σήμερα αιτήσεις για όλα τα ΑΦΜ - Voucher έως 600 ευρώ

09:49

Ο Τραμπ αναδημοσίευσε συνέντευξη του Πλεύρη

09:28

Eurobank: Απέκτησε 1.099.627 ίδιες μετοχές από 3 έως 7 Αυγούστου 2026

09:17

TSMC: Άλμα 45% στις πωλήσεις Ιουλίου - Σε συζητήσεις για κοινή επένδυση με την Sony

09:02

Εξοικονομώ - Επιχειρώ: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

08:57

Πυρκαγιά στον Κουβαρά Αττικής - Ενισχύονται οι δυνάμεις, εκκενώθηκε η περιοχή Αγ. Στυλιανού

08:45

Από τη ΔΕΘ στο Μαντούδι μέσω… διάσπασης

08:37

Το Ιράν αξιώνει οι ΗΠΑ να δεχτούν «όλους» τους όρους του για να ξανανοίξει το Ορμούζ

08:23

Ρεκόρ ζέστης στη δυτική Ευρώπη στην αρχή του καλοκαιριού του 2026

08:20

«Λίφτινγκ» στο διθέσιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία

08:06

Συνεχίζει να επεκτείνεται η Pepco στην Ελλάδα - Τα νέα καταστήματα

08:01

Ο Ρήνος εξελίσσεται σε εμπόδιο για τη γερμανική ανάκαμψη

07:44

Μετά την επιτυχία των καθαρών οικοπέδων, ας τολμήσουμε τα «καθαρά χωράφια» και μεταρρύθμιση της γης στην Ελλάδα

07:33

Κατσαφάδος: Πλήρης ψηφιοποίηση της Κρατικής Αρωγής - Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό

07:30

Πυρόπληκτοι: Τα σημεία - κλειδιά για να μη χαθούν οι ενισχύσεις

07:20

Ανασφάλιστα οχήματα: Στο «ψηφιακό κόσκινο» της ΑΑΔΕ οι ενστάσεις για τα πρόστιμα

07:14

«Ταύρος» για Eurobank η Citi - Το σενάριο που ανοίγει τον δρόμο για τα 6,20 ευρώ

07:05

Γεμίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης - Αντίστροφη μέτρηση στο ΧΑ - To άλλο κόστος των πυρκαγιών

23:58

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ κατέγραψε ρεκόρ ζέστης με 36,9 βαθμούς Κελσίου

23:35

Η FIFA προειδοποιεί για προσπάθεια υπονόμευσης του Ινφαντίνο

23:15

Την ανατολική κινεζική ακτή έπληξε ο τυφώνας Dolphin με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους

22:47

Δένδιας: Ο ευπατρίδης Ιω. Βαρβιτσιώτης προσελάμβανε την ενασχόληση με τα κοινά ως χώρο ευθύνης και προσφοράς