BACKSTORY

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

21-04-2023 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC κατά το αίτημα του μετόχου της...

Η HSBC απέρριψε την πρόταση του μεγαλύτερου μετόχου της Ping An για αναδιάρθρωση της τράπεζας και διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στην Ασία, με το αιτιολογικό πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αξίας για τους μετόχους.

Η HSBC είπε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ping An θα υπονόμευαν το διεθνές επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας και θα διαβρώσουν τα κέρδη, τα μερίσματα και την αξία των μετόχων.

Έτσι λοιπόν κινούμαστε ως έχουμε...

Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank

Έκλεισαν και ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες μετόχων της Attica Bank. Σε μια δεύτερη φάση αναμένεται να εκτελεστεί και το DTC conversion το οποίο θα απομειώσει αισθητά το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση. Μετά από τους 12 μήνες και στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Παγκρήτιας με την Attica Bank εκτιμάται πως το ποσοστό του ΤΧΣ θα κινηθεί κάτω από το 20% .

Οι βόρειες χώρες ερίζουν για όλο και περισσότερους εργαζόμενους....

Το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Αυστρίας και το υπουργείο Εργασίας θέλουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού τα επόμενα χρόνια.

Η Αυστρία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού. Το ενδιαφέρον είναι πως η χώρα θα στοχεύσει σε εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, γυναίκες με υποχρεώσεις φροντίδας παιδιών και διαφημίζοντας την εγχώρια αγορά στο εξωτερικό, σε αντίθεση με την πεπατημένη, μιας και οι περισσότερες χώρες αναζητούν νέους και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.

Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Μείωσε το ποσοστό του ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος στη MIG και οι μετοχές αγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Από ό,τι φαίνεται όμως κρατάει ένα ποσοστό που του επιτρέπει να συνεχίσει την αντιπαράθεση. Προς το παρόν πάντως με τις πωλήσεις που έκανε, όχι μόνο έβγαλε όλα τα λεφτά που είχε βάλει στη MIG αλλά και πολύ σημαντικό κέρδος. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι δεν ήταν αυτό που τον ενδιέφερε αλλά να μην αφήσει να εξελιχθεί η διαδικασία ενοποίησης των ΑΝΕΚ- Attica Συμμετοχών. Προς το παρόν, ο στόχος δεν επετεύχθη, αλλά ο εφοπλιστής δεν φημίζεται ότι είναι άνθρωπος που καταθέτει εύκολα τα όπλα.

Ακόμα μια ΑΕΕΑΠ με μειωμένη διασπορά

Αύξησε το ποσοστό του στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ο Πωλ Ευμορφίδης καθώς όπως ανακοινώθηκε «το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που ο μέτοχος κατέχει στην εταιρεία σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 11/04/2023 και διαμορφώθηκε σε 40,62%».

Πάντως, εκείνη την ημέρα δεν έγιναν συναλλαγές που αντιστοιχούν σε πάνω από 3%, γεγονός που σημαίνει ότι αγόραζε διαρκώς τον τελευταίο καιρό. Με αυτά και με τα άλλα, η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ είναι μια ακόμα ΑΕΕΑΠ στην οποία περιορίζεται η διασπορά μετά την εισαγωγή στο ΧΑ. Και οι αρχές δεν προβληματίζονται παρότι οι ΑΕΕΑΠ είναι εταιρίες ειδικού σκοπού.

Το παράδειγμα της Νέας Αγοράς του ΧΑ

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να μεταταγεί στην Κύρια Αγορά του ΧΑ η Real Consulting, η οποία φέτος αναμένει εκτίναξη EBITDA κατά 10% ενώ έκλεισε την περυσινή χρονιά με αύξηση σε όλα τα βασικά μεγέθη και καθαρό δανεισμό μόλις 436.000 ευρώ. Η εταιρία αποτελεί παράδειγμα για το πώς η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την ανάπτυξη μιας εταιρίας. Το ζήτημα είναι, όμως, πώς δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια παραδείγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:42

ChatGPT: Μήνυση συνδέει για πρώτη φορά την Τεχνητή Νοημοσύνη με φόνο

22:30

Χρυσός: Σε υψηλό άνω του ενός μηνός - Νέο ρεκόρ για το ασήμι

22:15

Ουκρανία: Οι ηγέτες της «Συμμαχίας των Προθύμων» συζήτησαν για τη χρήση των ρωσικών assets

22:07

Η ξεκάθαρη αλλαγή πίστας και η (πολύ) μεγάλη ευκαιρία

21:50

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη στρατευμάτων σε 5 πόλεις έχει στοιχίσει πάνω από 340 εκατ. δολ.

21:41

Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ - Μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

21:31

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό - Είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στους Θεσμούς

21:28

Πετρέλαιο: Απώλειες σχεδόν 1,5% με Βενεζουέλα και Ουκρανία στο επίκεντρο

21:12

Ο ξένος Τύπος για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Πού ήταν η Ελλάδα και πού έφτασε

21:07

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Πιερρακάκη από Κόστα - Λάιεν

21:00

Reuters: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κατασχέσουν περισσότερα τάνκερ στην Βενεζουέλα

20:54

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να τελειώσει το καθεστώς της ατιμωρησίας - Κάλεσμα για γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86

20:41

Παπαθανάσης: Ιστορική απόφαση για την Ελλάδα η Προεδρία του Eurogroup από τον Κυριάκο Πιερρακάκη

20:34

Ζελένσκι: Το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

20:31

AKTOR: Ορόσημο στην ιστορία του oμίλου η υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου

20:24

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με τους αγρότες της Κρήτης

20:04

Το Κογκρέσο μπλοκάρει τον Τραμπ και θωρακίζει την Ευρώπη με πακέτο - μαμούθ 900 δισ. δολαρίων

20:04

Πιερρακάκης: Το πρώτο μήνυμα ως πρόεδρος του Εurogroup - Ανάγκη ενότητας και συνεργασίας για τα κοινά συμφέροντα της ΕΕ

20:00

Ευρωαγορές: Κέρδη στον απόηχο των αποφάσεων Fed και SNB

19:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση εργασιών έως τις 15 Φεβρουαρίου 2026 αποφάσισε η εξεταστική

19:39

Πολωνός Υπ. Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας είναι πιο κοντά στη Μόσχα παρά στις Βρυξέλλες

19:37

Τασούλας για εκλογή Πιερρακάκη: Αποτελεί αναγνώριση του κύρους της χώρας μας

19:33

Μαρινάκης για εκλογή Πιερρακάκη: Αντανακλά την αναγνώριση της προόδου της χώρας και τη δικαίωση των θυσιών των πολιτών

19:30

Hellenic Cables: Αναλαμβάνει το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα του έργου BC-Wind της Ocean Winds στην Πολωνία

19:28

Ντομπρόβσκις: Σημαντικός ο συμβολισμός της εκλογής Πιερρακάκη - Η Ελλάδα μια από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις

19:23

Παπασταύρου για Eurogroup: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρωτίστως στην Ελλάδα

19:21

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup λέει μια ωραία ιστορία για την Ελλάδα

19:16

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση διαψεύδει την αλλαγή πολιτεύματος σε προεδρικό ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο Όρμπαν

19:14

Στουρνάρας για Πιερρακάκη: Αντανακλά τόσο την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας όσο και τη δική του προσωπική συμβολή

19:06

ΣτΕ: Ευθύνη των δημόσιων νοσοκομείων η ασφάλεια ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού