BACKSTORY

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

21-04-2023 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC κατά το αίτημα του μετόχου της...

Η HSBC απέρριψε την πρόταση του μεγαλύτερου μετόχου της Ping An για αναδιάρθρωση της τράπεζας και διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στην Ασία, με το αιτιολογικό πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αξίας για τους μετόχους.

Η HSBC είπε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ping An θα υπονόμευαν το διεθνές επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας και θα διαβρώσουν τα κέρδη, τα μερίσματα και την αξία των μετόχων.

Έτσι λοιπόν κινούμαστε ως έχουμε...

Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank

Έκλεισαν και ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες μετόχων της Attica Bank. Σε μια δεύτερη φάση αναμένεται να εκτελεστεί και το DTC conversion το οποίο θα απομειώσει αισθητά το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση. Μετά από τους 12 μήνες και στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Παγκρήτιας με την Attica Bank εκτιμάται πως το ποσοστό του ΤΧΣ θα κινηθεί κάτω από το 20% .

Οι βόρειες χώρες ερίζουν για όλο και περισσότερους εργαζόμενους....

Το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Αυστρίας και το υπουργείο Εργασίας θέλουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού τα επόμενα χρόνια.

Η Αυστρία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού. Το ενδιαφέρον είναι πως η χώρα θα στοχεύσει σε εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, γυναίκες με υποχρεώσεις φροντίδας παιδιών και διαφημίζοντας την εγχώρια αγορά στο εξωτερικό, σε αντίθεση με την πεπατημένη, μιας και οι περισσότερες χώρες αναζητούν νέους και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.

Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Μείωσε το ποσοστό του ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος στη MIG και οι μετοχές αγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Από ό,τι φαίνεται όμως κρατάει ένα ποσοστό που του επιτρέπει να συνεχίσει την αντιπαράθεση. Προς το παρόν πάντως με τις πωλήσεις που έκανε, όχι μόνο έβγαλε όλα τα λεφτά που είχε βάλει στη MIG αλλά και πολύ σημαντικό κέρδος. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι δεν ήταν αυτό που τον ενδιέφερε αλλά να μην αφήσει να εξελιχθεί η διαδικασία ενοποίησης των ΑΝΕΚ- Attica Συμμετοχών. Προς το παρόν, ο στόχος δεν επετεύχθη, αλλά ο εφοπλιστής δεν φημίζεται ότι είναι άνθρωπος που καταθέτει εύκολα τα όπλα.

Ακόμα μια ΑΕΕΑΠ με μειωμένη διασπορά

Αύξησε το ποσοστό του στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ο Πωλ Ευμορφίδης καθώς όπως ανακοινώθηκε «το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που ο μέτοχος κατέχει στην εταιρεία σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 11/04/2023 και διαμορφώθηκε σε 40,62%».

Πάντως, εκείνη την ημέρα δεν έγιναν συναλλαγές που αντιστοιχούν σε πάνω από 3%, γεγονός που σημαίνει ότι αγόραζε διαρκώς τον τελευταίο καιρό. Με αυτά και με τα άλλα, η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ είναι μια ακόμα ΑΕΕΑΠ στην οποία περιορίζεται η διασπορά μετά την εισαγωγή στο ΧΑ. Και οι αρχές δεν προβληματίζονται παρότι οι ΑΕΕΑΠ είναι εταιρίες ειδικού σκοπού.

Το παράδειγμα της Νέας Αγοράς του ΧΑ

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να μεταταγεί στην Κύρια Αγορά του ΧΑ η Real Consulting, η οποία φέτος αναμένει εκτίναξη EBITDA κατά 10% ενώ έκλεισε την περυσινή χρονιά με αύξηση σε όλα τα βασικά μεγέθη και καθαρό δανεισμό μόλις 436.000 ευρώ. Η εταιρία αποτελεί παράδειγμα για το πώς η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την ανάπτυξη μιας εταιρίας. Το ζήτημα είναι, όμως, πώς δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια παραδείγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:10

Ολοκληρώθηκε το 14ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

16:10

Νίσυρος: Ο μύθος του Πολυβώτη και το μοναδικό επισκέψιμο ηφαίστειο

16:05

5 χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της παιδικής ηλικίας που δεν εγκαταλείπουμε μεγαλώνοντας

16:05

Χαρδαλιάς: Προχωράμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής

15:55

Μπρατάκος: Το Lean είναι κλειδί για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων

15:51

UniCredit: Το 2026 φέρνει τον «μετασεισμό» της εκλογής Τραμπ

15:50

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην παραγωγή φαρμάκων και στην προστασία των νέων από καπνό και αλκοόλ

15:49

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 2 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη

15:41

Ζελένσκι: Το έγγραφο της Γενεύης «βελτιώθηκε» μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

15:33

Ο Όμιλος Antenna εξαγόρασε τα Options & Town Cinemas

15:32

Κεραμέως: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

15:32

Ισπανία: Ο Σάντσεθ απορρίπτει τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Μεταφορών

15:31

Στην Ουάσιγκτον ο Στ. Παπασταύρου για την ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ

15:31

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών: 2.000 τρακτέρ στον Ε65 - Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

15:31

Αυτοκίνητα: Διπλή άνοδος για τζίρο και όγκο το γ' τρίμηνο στην Ελλάδα

15:27

Βρετανία: Ανθεκτικές οι 7 μεγαλύτερες τράπεζες στα stress tests της ΒοΕ

15:26

Σερβία: Κλείνει το μοναδικό διυλιστήριο στη χώρα - Για 2 μήνες επαρκούν τα αποθέματα καυσίμων

15:26

ΕΕ: Ανάπτυξη 13,8% για την αμυντική βιομηχανία το 2024 με τζίρο 183,4 δισ. ευρώ

15:25

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα πολύ καλός προορισμός για επενδύσεις

15:25

Διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση Συστημάτων Επιτήρησης (TAR) σε 8 αερολιμένες

15:23

Αλεξόπουλος (ΟΟΣΑ): Προειδοποιεί για μείωση 15% του ΑΕΠ στην Ελλάδα έως το 2050 λόγω εργατικού δυναμικού

15:22

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Νίκας στην Υφαντής

15:20

Νέες επενδυτικές προτάσεις από την Optima bank

15:20

Eurostat: Στο 2,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

15:19

Υγεία: Η μικροβιακή αντοχή είναι πιο εκτεταμένη από όσο γνωρίζουμε

15:19

ΙΟΒΕ: Διατηρείται η πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη - Εξαίρεση στις κατασκευές και το λιανεμπόριο

15:18

Εξεταστική-ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη και στην Αρχή για το ξέπλυμα οι καταθέσεις Σεμερτζίδου, Στρατάκη, Μαγειρία

15:16

Η Inditex βρήκε νέο «κανάλι» πώλησης των προϊόντων της στη Ρωσία

15:15

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Την πρωτοβουλία μας την πρόσεξαν και οι Βρυξέλλες

15:15

Μαρινάκης: Αν δει κανείς τι έχουμε κάνει για τον πρωτογενή τομέα θα καταλάβει ότι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είμαστε