BACKSTORY

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

21-04-2023 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC - Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank - Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Δεν αναδιαρθρώνεται η HSBC κατά το αίτημα του μετόχου της...

Η HSBC απέρριψε την πρόταση του μεγαλύτερου μετόχου της Ping An για αναδιάρθρωση της τράπεζας και διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στην Ασία, με το αιτιολογικό πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια αξίας για τους μετόχους.

Η HSBC είπε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ping An θα υπονόμευαν το διεθνές επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας και θα διαβρώσουν τα κέρδη, τα μερίσματα και την αξία των μετόχων.

Έτσι λοιπόν κινούμαστε ως έχουμε...

Η επόμενη ημέρα στην Attica Bank

Έκλεισαν και ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες μετόχων της Attica Bank. Σε μια δεύτερη φάση αναμένεται να εκτελεστεί και το DTC conversion το οποίο θα απομειώσει αισθητά το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην αύξηση. Μετά από τους 12 μήνες και στο πλαίσιο της συγχώνευσης της Παγκρήτιας με την Attica Bank εκτιμάται πως το ποσοστό του ΤΧΣ θα κινηθεί κάτω από το 20% .

Οι βόρειες χώρες ερίζουν για όλο και περισσότερους εργαζόμενους....

Το Ομοσπονδιακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Αυστρίας και το υπουργείο Εργασίας θέλουν από κοινού να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού τα επόμενα χρόνια.

Η Αυστρία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού. Το ενδιαφέρον είναι πως η χώρα θα στοχεύσει σε εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, γυναίκες με υποχρεώσεις φροντίδας παιδιών και διαφημίζοντας την εγχώρια αγορά στο εξωτερικό, σε αντίθεση με την πεπατημένη, μιας και οι περισσότερες χώρες αναζητούν νέους και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.

Πούλησε αλλά δεν καταθέτει όπλα

Μείωσε το ποσοστό του ο εφοπλιστής Ηλιόπουλος στη MIG και οι μετοχές αγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Από ό,τι φαίνεται όμως κρατάει ένα ποσοστό που του επιτρέπει να συνεχίσει την αντιπαράθεση. Προς το παρόν πάντως με τις πωλήσεις που έκανε, όχι μόνο έβγαλε όλα τα λεφτά που είχε βάλει στη MIG αλλά και πολύ σημαντικό κέρδος. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι δεν ήταν αυτό που τον ενδιέφερε αλλά να μην αφήσει να εξελιχθεί η διαδικασία ενοποίησης των ΑΝΕΚ- Attica Συμμετοχών. Προς το παρόν, ο στόχος δεν επετεύχθη, αλλά ο εφοπλιστής δεν φημίζεται ότι είναι άνθρωπος που καταθέτει εύκολα τα όπλα.

Ακόμα μια ΑΕΕΑΠ με μειωμένη διασπορά

Αύξησε το ποσοστό του στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ο Πωλ Ευμορφίδης καθώς όπως ανακοινώθηκε «το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που ο μέτοχος κατέχει στην εταιρεία σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 11/04/2023 και διαμορφώθηκε σε 40,62%».

Πάντως, εκείνη την ημέρα δεν έγιναν συναλλαγές που αντιστοιχούν σε πάνω από 3%, γεγονός που σημαίνει ότι αγόραζε διαρκώς τον τελευταίο καιρό. Με αυτά και με τα άλλα, η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ είναι μια ακόμα ΑΕΕΑΠ στην οποία περιορίζεται η διασπορά μετά την εισαγωγή στο ΧΑ. Και οι αρχές δεν προβληματίζονται παρότι οι ΑΕΕΑΠ είναι εταιρίες ειδικού σκοπού.

Το παράδειγμα της Νέας Αγοράς του ΧΑ

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να μεταταγεί στην Κύρια Αγορά του ΧΑ η Real Consulting, η οποία φέτος αναμένει εκτίναξη EBITDA κατά 10% ενώ έκλεισε την περυσινή χρονιά με αύξηση σε όλα τα βασικά μεγέθη και καθαρό δανεισμό μόλις 436.000 ευρώ. Η εταιρία αποτελεί παράδειγμα για το πώς η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ μπορεί να αποδειχτεί σημαντική για την ανάπτυξη μιας εταιρίας. Το ζήτημα είναι, όμως, πώς δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια παραδείγματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία για θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων

23:37

Συνελήφθη 59χρονος οδηγός που απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη

22:47

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ας σταματήσει το κρυφτό και ας απαντήσει τι φοβάται και συνεχίζει να ταυτίζεται με τον κ. Χιλετζάκη

22:16

Συνάντηση Κων. Τασούλα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μ. Σάντου, τη Δευτέρα

21:47

Συρία: Εκτίμηση για παραγωγή φυσικού αερίου 15 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων στα τέλη του 2026

21:18

Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή

20:58

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ

20:47

Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία

20:39

Τραμπ: Καθαρά αντισημιτική ενέργεια η επίθεση στο Σίδνεϊ

20:30

Ολοκληρώθηκε η διήμερη σύνοδος των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ

20:20

Αγροτικά μπλόκα: Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

20:02

Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας

19:46

Νετανιάχου: Η κυβέρνηση της Αυστραλίας «έριξε λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού»

19:37

Χρυσοχοΐδης:Τεράστια η δραστηριότητα ελληνικού FBI - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ

19:32

Παπασταύρου: Ο φετινός Προϋπολογισμός είναι εφαλτήριο για ένα νέο κεφάλαιο οικονομικής προόδου

19:00

Το «μέταλλο του διαβόλου» σαρώνει τις αγορές - Αναλυτές βλέπουν το ασήμι στα 100 δολάρια

18:57

Μακέδος (ΤΜΕΔΕ): Υποδομές για τις επόμενες γενιές - Η στρατηγική που θωρακίζει τη βιωσιμότητα της χώρας

18:45

Ανδρουλάκης για τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία: Απολύτως καταδικαστέες η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία

18:32

Χατζηδάκης για αγρότες: Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με τελεσίγραφα

18:22

Μελόνι: Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας

18:06

Στα χέρια του πρωθυπουργού η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών

17:59

Κωνσταντοπούλου: Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού

17:52

Χρυσοχοΐδης για τη στάση της αστυνομίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες

17:41

Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα

17:25

Πετραλιάς: Προϋπολογισμός με έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά

17:00

Το 9,5% των Ελλήνων βιώνει «καταστροφικές» ιδιωτικές δαπάνες υγείας - Η χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη

16:46

Wall Street: Εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων που θα της δώσουν κατεύθυνση

16:25

ΙΣΑ: Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο»

16:17

Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη

15:52

Μητσοτάκης: Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας