BACKSTORY

Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

29-07-2022 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

Τελικώς η Εθνική οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους ισολογισμούς. Και αύριο εκτιμάται πως αυτό θα αποδειχθεί με τη δημοσιοποίηση εξαμήνου.

Ρωσικό δάχτυλο βλέπει η La Stampa στην παραίτηση Ντράγκι. Να σας πω... Δεν το αποκλείω καθόλου αφού η κατάσταση έχει αποσταθεροποιήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι μόνον την Ιταλική.

Τελικά η MC DONALD'S συμπεριφέρεται όπως περίπου η ΕΚΤ . Αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της - στη Βρετανία τουλάχιστον- πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Όλοι έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες θετικότερες προβλέψεις παρά το γεγονός πως δεν έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Μετά τον κεντρικό τραπεζίτη σειρά έχουν οι επιχειρηματίες και κάποιοι τραπεζίτες που πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

H Γερμανία λοιπόν θα δώσει βάρος στην ανακαίνιση κτιρίων. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 177,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δράση για το κλίμα και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας μεταξύ 2023 και 2026, με έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. 56,3 δισ. για ανακαίνιση κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτά για τις εφημερίδες που ασκούν κριτική πως οι φόροι των Γερμανών καταλήγουν σε αγορά ηλεκτρικών συσκευών στα ελληνικά σπίτια.

Ακούω πως η θητεία του κ. Γ. Ιωάννου που έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου δεν θα ανανεωνόταν εξού και η παραίτηση. Ο λόγος για το χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά για αρχή ακούω ότι το ΤΧΣ θα βάλει 300 εκ ευρώ στην Αττικής και μετά θα ψάξουν επενδυτή. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί ο λογαριασμός και να δούμε ποιος έχασε τι. Γιατί όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν με ένα κουμπί. Όπως φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει λογαριασμός και το για το έργο της PQH όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δαπάνες που έγιναν υπέρ των διαχειριστών. Να κάνουμε ένα λογαριασμό βρε παιδί μου τι μπήκε και τι βγήκε.

Με 1,8 εκ ευρώ το MW έκαναν την εξαγορά των αιολικών πάρκων στη Λακωνία τα ΕΛΠΕ. Θα είχε ενδιαφέρον ένας ορίζοντας απόσβεσης της επένδυσης και του IRR για να μπορεί να κριθεί και η εξαγορά των 90 εκ ευρώ που δεν ξέρουμε αν είναι με τα δάνεια ή χωρίς τα δάνεια. Παρεμπιπτόντως είχαμε από τις εξαγορασθείσες και ομολογιακά μεγάλα και αυξήσεις κεφαλαίου λίγο πριν την πώληση γεγονός που έχει το ενδιαφέρον του όσο να είναι.

Μου λένε ότι τράπεζα έχει δώσει μεγάλες υποσχέσεις για να βάλει επιχειρηματίες σε δημόσια εγγραφή εισηγμένης ώστε να μπορέσει να κλείσει γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του γιατί οι αμφιβολίες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την τράπεζα. Ιδιαίτερα που ο… θησαυρός μάλλον θα μοιάζει περισσότερο σε… (μπλε) άνθρακα.

Τρέχει κάτι στο CVC με Vivartia;

Μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στους κόλπους του CVC σε ότι αφορά την εμπλοκή του fund με τον κλάδο τροφίμων. Κάποια γκρίνια; Κάποια δυσαρέσκεια; Κάτι δεν πάει όπως αναμενόταν... Και ότι αυτό το «κάτι» λέγεται ότι αντανακλά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της MIG Θανάση Παπανικολάου. Και ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές ή απομακρύνσεις, ή αναδιαρθρώσεις ρόλων, τι ακριβώς θα δείξει. Υπερβολές; Τι να σας πω… Για να δούμε, θα αναμένουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:00

Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Yποδομές και ενεργειακή αυτονομία «κλειδί» για τα logistics

10:56

Διακλαδική άσκηση ετοιμότητας αποφάσισε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα το ΓΕΕΘΑ

10:49

ΗΠΑ: Ασυνήθιστο συνέδριο των ρεπουμπλικάνων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2026

10:44

JP Morgan: Εισροές-μαμούθ από την ένταξη της Metlen στον FTSE 100

10:44

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Πατρέων για ενίσχυση πληγέντων από τις πυρκαγιές

10:41

Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές αναμένοντας Fed και πληθωρισμό Ευρωζώνης

10:37

Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

10:23

Στις Βρυξέλλες ο Παπασταύρου για το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ για τον Ευρωπαϊκό Κλιματικό Νόμο

10:20

Commerzbank: Τι περιμένουμε σήμερα από τη Fed, εκτός από τα επιτόκια

10:08

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς να μην βλάψει τους ομήρους που κρατά

10:03

Βρετανία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός τον Αύγουστο - Στο 3,8%

09:51

Πιερρακάκης: Θέλουμε οι νέοι να δημιουργήσουν, να εργαστούν και να ζήσουν στην Ελλάδα

09:30

Περού: 1.400 τουρίστες απομακρύνονται από το Μάτσου Πίτσου εξαιτίας κινητοποίησης

09:16

Συμμαχία OneDealer - Service Now: Το νέο ψηφιακό στοίχημα του Ν. Βαρδινογιάννη

09:15

Η Ιαπωνία δεν θα αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης «προς το παρόν»

09:15

Πού επενδύουν οι νέοι Έλληνες

09:12

Axios: Το Ισραήλ συζητά με τη Συρία πρόταση για νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας

09:06

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δημιουργία προσωρινού περάσματος για απομάκρυνση των κατοίκων

08:55

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

08:50

Μείωση κατά 15% του προϋπολογισμού του ΟΗΕ πρότεινε ο Γκουτέρες

08:47

Η GSK επενδύει 30 δισ. δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες για έρευνα και ανάπτυξη

08:42

ΑΑΔΕ: Οι ελεγκτές-τουρίστες βρήκαν φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια στην Κω

08:21

Αισιοδοξία πενταετίας για τη Ferrari

08:10

ΑΠΣΙ Πίνδος: Τι περιλαμβάνουν οι επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ ως το 2030 - Καμία αύξηση στην τιμή του κοτόπουλου

08:04

Κλίμα: Ποιες χώρες «κολλάνε» στους στόχους για το 2040, η στάση της Ελλάδας

08:03

Στο Λονδίνο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

07:56

Τον Οκτώβριο η πρώτη «μάχη» για τις ΣΔΙΤ μονάδες ανακύκλωσης 110 εκατ. σε Κω, Κάλυμνο

07:46

Υπερταμείο: Επενδυτικό focus σε στρατηγικές υποδομές - Στην ατζέντα λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, logistics, υδάτινοι πόροι

07:41

Εκεί στο Νότο ο Λοβέρδος - Ο Μητσοτάκης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το βαθύ κράτος

07:35

Βιομηχανία: Κλειδώνουν μέτρα για το ενεργειακό κόστος - Το επικρατέστερο σενάριο