BACKSTORY

Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

29-07-2022 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τελικώς η Εθνική οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους ισολογισμούς. Και αύριο εκτιμάται πως αυτό θα αποδειχθεί με τη δημοσιοποίηση εξαμήνου.

Ρωσικό δάχτυλο βλέπει η La Stampa στην παραίτηση Ντράγκι. Να σας πω... Δεν το αποκλείω καθόλου αφού η κατάσταση έχει αποσταθεροποιήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι μόνον την Ιταλική.

Τελικά η MC DONALD'S συμπεριφέρεται όπως περίπου η ΕΚΤ . Αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της - στη Βρετανία τουλάχιστον- πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Όλοι έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες θετικότερες προβλέψεις παρά το γεγονός πως δεν έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Μετά τον κεντρικό τραπεζίτη σειρά έχουν οι επιχειρηματίες και κάποιοι τραπεζίτες που πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

H Γερμανία λοιπόν θα δώσει βάρος στην ανακαίνιση κτιρίων. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 177,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δράση για το κλίμα και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας μεταξύ 2023 και 2026, με έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. 56,3 δισ. για ανακαίνιση κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτά για τις εφημερίδες που ασκούν κριτική πως οι φόροι των Γερμανών καταλήγουν σε αγορά ηλεκτρικών συσκευών στα ελληνικά σπίτια.

Ακούω πως η θητεία του κ. Γ. Ιωάννου που έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου δεν θα ανανεωνόταν εξού και η παραίτηση. Ο λόγος για το χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά για αρχή ακούω ότι το ΤΧΣ θα βάλει 300 εκ ευρώ στην Αττικής και μετά θα ψάξουν επενδυτή. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί ο λογαριασμός και να δούμε ποιος έχασε τι. Γιατί όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν με ένα κουμπί. Όπως φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει λογαριασμός και το για το έργο της PQH όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δαπάνες που έγιναν υπέρ των διαχειριστών. Να κάνουμε ένα λογαριασμό βρε παιδί μου τι μπήκε και τι βγήκε.

Με 1,8 εκ ευρώ το MW έκαναν την εξαγορά των αιολικών πάρκων στη Λακωνία τα ΕΛΠΕ. Θα είχε ενδιαφέρον ένας ορίζοντας απόσβεσης της επένδυσης και του IRR για να μπορεί να κριθεί και η εξαγορά των 90 εκ ευρώ που δεν ξέρουμε αν είναι με τα δάνεια ή χωρίς τα δάνεια. Παρεμπιπτόντως είχαμε από τις εξαγορασθείσες και ομολογιακά μεγάλα και αυξήσεις κεφαλαίου λίγο πριν την πώληση γεγονός που έχει το ενδιαφέρον του όσο να είναι.

Μου λένε ότι τράπεζα έχει δώσει μεγάλες υποσχέσεις για να βάλει επιχειρηματίες σε δημόσια εγγραφή εισηγμένης ώστε να μπορέσει να κλείσει γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του γιατί οι αμφιβολίες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την τράπεζα. Ιδιαίτερα που ο… θησαυρός μάλλον θα μοιάζει περισσότερο σε… (μπλε) άνθρακα.

Τρέχει κάτι στο CVC με Vivartia;

Μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στους κόλπους του CVC σε ότι αφορά την εμπλοκή του fund με τον κλάδο τροφίμων. Κάποια γκρίνια; Κάποια δυσαρέσκεια; Κάτι δεν πάει όπως αναμενόταν... Και ότι αυτό το «κάτι» λέγεται ότι αντανακλά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της MIG Θανάση Παπανικολάου. Και ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές ή απομακρύνσεις, ή αναδιαρθρώσεις ρόλων, τι ακριβώς θα δείξει. Υπερβολές; Τι να σας πω… Για να δούμε, θα αναμένουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:43

Η UEFA αίρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA

23:40

Nvidia: Σπάει τα κοντέρ με έσοδα 96,2 δισ. δολαρίων – Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και πωλήσεις

23:29

Salesforce: Ποντάρει στην AI και καθησυχάζει τη Wall Street – Άλμα 7% για τη μετοχή

23:24

Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση τιμών μετά το deal Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ

23:21

Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη

23:16

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τον πληθωρισμό

23:00

Βουλή: Ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος «Διπλή Ανάπλαση»

22:57

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διάλογο με τη Meta για τον εθιστικό σχεδιασμό των πλατφορμών της

22:41

Νεπάλ – πλημμύρες: Διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

22:24

Χρυσός και Bitcoin μαζί στο «καταφύγιο» των επενδυτών – Ρεκόρ εισροών 7 δισ. δολαρίων

21:55

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ισμαήλ

21:46

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν υπάρχει σχέδιο» για την ανατροπή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

21:38

Τουρκία: Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα

21:25

Νεπάλ: Η κατάρρευση παγετώνα ενδέχεται να προκάλεσε τη φονική ξαφνική πλημμύρα

21:12

Γαλλία: Ο αριθμός των παιδιών που κοιμούνται στον δρόμο αυξήθηκε κατά 42% από το 2022

20:56

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και ετοιμάζει μονιμότερο μέτρο

20:45

ΕΔΟΑΟ: Η παραγωγή οίνου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα

20:31

Νεπάλ: Σε 160 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες τουρίστες αγνοούνται

20:17

«Συναγερμός» στο αμερικανικό οπλοστάσιο

20:11

Apple: Στις 9 Σεπτεμβρίου το event για παρουσίαση του νέου iPhone

20:02

Εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 60 μετανάστες νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

19:51

Bloomberg: Η Ρωσία εξετάζει κλιμάκωση του πολέμου με χτυπήματα στο Κίεβο

19:47

Εντατικοποίηση ελέγχων στον αιγιαλό και αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

19:36

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ

19:27

Austriacard: Στα 186,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο

19:01

ΗΠΑ: Fed, NASA, υπουργείο Δικαιοσύνης και Γερουσία έπεσαν θύματα κινέζων χάκερ

18:58

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:45

Πυρκαγιά από drone κατέστρεψε αποθήκη της ρωσικής Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης