BACKSTORY

Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

29-07-2022 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

Τελικώς η Εθνική οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους ισολογισμούς. Και αύριο εκτιμάται πως αυτό θα αποδειχθεί με τη δημοσιοποίηση εξαμήνου.

Ρωσικό δάχτυλο βλέπει η La Stampa στην παραίτηση Ντράγκι. Να σας πω... Δεν το αποκλείω καθόλου αφού η κατάσταση έχει αποσταθεροποιήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι μόνον την Ιταλική.

Τελικά η MC DONALD'S συμπεριφέρεται όπως περίπου η ΕΚΤ . Αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της - στη Βρετανία τουλάχιστον- πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Όλοι έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες θετικότερες προβλέψεις παρά το γεγονός πως δεν έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Μετά τον κεντρικό τραπεζίτη σειρά έχουν οι επιχειρηματίες και κάποιοι τραπεζίτες που πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

H Γερμανία λοιπόν θα δώσει βάρος στην ανακαίνιση κτιρίων. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 177,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δράση για το κλίμα και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας μεταξύ 2023 και 2026, με έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. 56,3 δισ. για ανακαίνιση κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτά για τις εφημερίδες που ασκούν κριτική πως οι φόροι των Γερμανών καταλήγουν σε αγορά ηλεκτρικών συσκευών στα ελληνικά σπίτια.

Ακούω πως η θητεία του κ. Γ. Ιωάννου που έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου δεν θα ανανεωνόταν εξού και η παραίτηση. Ο λόγος για το χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά για αρχή ακούω ότι το ΤΧΣ θα βάλει 300 εκ ευρώ στην Αττικής και μετά θα ψάξουν επενδυτή. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί ο λογαριασμός και να δούμε ποιος έχασε τι. Γιατί όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν με ένα κουμπί. Όπως φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει λογαριασμός και το για το έργο της PQH όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δαπάνες που έγιναν υπέρ των διαχειριστών. Να κάνουμε ένα λογαριασμό βρε παιδί μου τι μπήκε και τι βγήκε.

Με 1,8 εκ ευρώ το MW έκαναν την εξαγορά των αιολικών πάρκων στη Λακωνία τα ΕΛΠΕ. Θα είχε ενδιαφέρον ένας ορίζοντας απόσβεσης της επένδυσης και του IRR για να μπορεί να κριθεί και η εξαγορά των 90 εκ ευρώ που δεν ξέρουμε αν είναι με τα δάνεια ή χωρίς τα δάνεια. Παρεμπιπτόντως είχαμε από τις εξαγορασθείσες και ομολογιακά μεγάλα και αυξήσεις κεφαλαίου λίγο πριν την πώληση γεγονός που έχει το ενδιαφέρον του όσο να είναι.

Μου λένε ότι τράπεζα έχει δώσει μεγάλες υποσχέσεις για να βάλει επιχειρηματίες σε δημόσια εγγραφή εισηγμένης ώστε να μπορέσει να κλείσει γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του γιατί οι αμφιβολίες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την τράπεζα. Ιδιαίτερα που ο… θησαυρός μάλλον θα μοιάζει περισσότερο σε… (μπλε) άνθρακα.

Τρέχει κάτι στο CVC με Vivartia;

Μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στους κόλπους του CVC σε ότι αφορά την εμπλοκή του fund με τον κλάδο τροφίμων. Κάποια γκρίνια; Κάποια δυσαρέσκεια; Κάτι δεν πάει όπως αναμενόταν... Και ότι αυτό το «κάτι» λέγεται ότι αντανακλά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της MIG Θανάση Παπανικολάου. Και ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές ή απομακρύνσεις, ή αναδιαρθρώσεις ρόλων, τι ακριβώς θα δείξει. Υπερβολές; Τι να σας πω… Για να δούμε, θα αναμένουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Στη Λέσβο την Τρίτη ο Ν. Ανδρουλάκης - Σύσκεψη με κτηνοτρόφους για αφθώδη πυρετό

23:20

ΔΕΠΥ: Δεν εξαφανίζεται με την ηλικία - Με ποιες παθήσεις συνδέεται

22:52

Πρόσβαση του ασθενή στο ΕΣΥ ανά Επικράτεια - Σε τροχιά βελτιώσεων η Ελλάδα

22:24

Παχυσαρκία: Νέα φάρμακα, βιοδείκτες πρόβλεψης και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπείας

21:56

Πέθαναν οι ηθοποιοί Ναταλί Μπαγιέ και Νάντια Φαρές

21:28

Βουλή: Προς κύρωση οι συμφωνίες με Ιταλία - Πολωνία για «αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών»

21:00

Γιατί τα κρέατα «έχουν προτεραιότητα» στις αυξήσεις τιμών λόγω πολέμου;

20:45

Η Rosatom έτοιμη να βοηθήσει στην απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν

20:30

Πρώτο κύμα απολύσεων στη Meta στις 20 Μαΐου - Στην έξοδο 8.000 εργαζόμενοι

20:16

Ευρωομόλογα: Πιο κοντά από ποτέ αλλά ακόμη μακριά

20:02

Ψήφος εμπιστοσύνης στη διοίκηση της BP από το νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων

19:48

Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την Τουρκία: Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια

19:34

Τι αναζητά το μικρότερο κατοικημένο νησί στην Ισπανία

19:20

WSJ: Απόβαση σε πλοία που συνδέονται με το Ιράν σχεδιάζει ο αμερικανικός στρατός

19:06

Στη Βαρκελώνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

18:52

Πάπας Λέων: «Δεν με ενδιαφέρει να μπω σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ»

18:38

Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

18:24

Κίεβο: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς - 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης

18:10

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη

17:56

ΕΔΕ για την αντιμετώπιση της Μυρτώς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς με εντολή Γεωργιάδη

17:42

Δύο συλλήψεις για πυρκαγιές σε Κορινθία και Αχαΐα - Tα πρόστιμα

17:28

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό που έτρεχε με πάνω από 200 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Κηφισού

17:14

Μακρόν: Νεκρός Γάλλος στρατιώτης σε επίθεση στον Λίβανο

17:00

Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ανεπίσημη εργασία - Μάστιγα η υποδηλωμένη απασχόληση

16:45

Χεζμπολάχ: «Δεν μας απασχολούν οι συνομιλίες Τελ Αβίβ - Βηρυτού»

16:30

Τραμπ: Το Ιράν δεν μπορεί να μας εκβιάσει - «Η Τεχεράνη εξετάζει νέες προτάσεις από Ουάσιγκτον»

16:16

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Η μάχη που δίνουμε δεν έχει χρώματα και κομματική διάσταση

16:02

FT: Και ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Airbnb

15:48

Τραμπ: «Σύντομα» η δημοσιοποίηση κυβερνητικών εγγράφων για τα UFO

15:34

Ο ισραηλινός στρατός καθόρισε «κίτρινη γραμμή» στον Λίβανο, όπως στη Γάζα