BACKSTORY

Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

29-07-2022 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

Τελικώς η Εθνική οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους ισολογισμούς. Και αύριο εκτιμάται πως αυτό θα αποδειχθεί με τη δημοσιοποίηση εξαμήνου.

Ρωσικό δάχτυλο βλέπει η La Stampa στην παραίτηση Ντράγκι. Να σας πω... Δεν το αποκλείω καθόλου αφού η κατάσταση έχει αποσταθεροποιήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι μόνον την Ιταλική.

Τελικά η MC DONALD'S συμπεριφέρεται όπως περίπου η ΕΚΤ . Αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της - στη Βρετανία τουλάχιστον- πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Όλοι έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες θετικότερες προβλέψεις παρά το γεγονός πως δεν έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Μετά τον κεντρικό τραπεζίτη σειρά έχουν οι επιχειρηματίες και κάποιοι τραπεζίτες που πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

H Γερμανία λοιπόν θα δώσει βάρος στην ανακαίνιση κτιρίων. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 177,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δράση για το κλίμα και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας μεταξύ 2023 και 2026, με έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. 56,3 δισ. για ανακαίνιση κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτά για τις εφημερίδες που ασκούν κριτική πως οι φόροι των Γερμανών καταλήγουν σε αγορά ηλεκτρικών συσκευών στα ελληνικά σπίτια.

Ακούω πως η θητεία του κ. Γ. Ιωάννου που έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου δεν θα ανανεωνόταν εξού και η παραίτηση. Ο λόγος για το χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά για αρχή ακούω ότι το ΤΧΣ θα βάλει 300 εκ ευρώ στην Αττικής και μετά θα ψάξουν επενδυτή. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί ο λογαριασμός και να δούμε ποιος έχασε τι. Γιατί όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν με ένα κουμπί. Όπως φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει λογαριασμός και το για το έργο της PQH όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δαπάνες που έγιναν υπέρ των διαχειριστών. Να κάνουμε ένα λογαριασμό βρε παιδί μου τι μπήκε και τι βγήκε.

Με 1,8 εκ ευρώ το MW έκαναν την εξαγορά των αιολικών πάρκων στη Λακωνία τα ΕΛΠΕ. Θα είχε ενδιαφέρον ένας ορίζοντας απόσβεσης της επένδυσης και του IRR για να μπορεί να κριθεί και η εξαγορά των 90 εκ ευρώ που δεν ξέρουμε αν είναι με τα δάνεια ή χωρίς τα δάνεια. Παρεμπιπτόντως είχαμε από τις εξαγορασθείσες και ομολογιακά μεγάλα και αυξήσεις κεφαλαίου λίγο πριν την πώληση γεγονός που έχει το ενδιαφέρον του όσο να είναι.

Μου λένε ότι τράπεζα έχει δώσει μεγάλες υποσχέσεις για να βάλει επιχειρηματίες σε δημόσια εγγραφή εισηγμένης ώστε να μπορέσει να κλείσει γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του γιατί οι αμφιβολίες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την τράπεζα. Ιδιαίτερα που ο… θησαυρός μάλλον θα μοιάζει περισσότερο σε… (μπλε) άνθρακα.

Τρέχει κάτι στο CVC με Vivartia;

Μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στους κόλπους του CVC σε ότι αφορά την εμπλοκή του fund με τον κλάδο τροφίμων. Κάποια γκρίνια; Κάποια δυσαρέσκεια; Κάτι δεν πάει όπως αναμενόταν... Και ότι αυτό το «κάτι» λέγεται ότι αντανακλά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της MIG Θανάση Παπανικολάου. Και ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές ή απομακρύνσεις, ή αναδιαρθρώσεις ρόλων, τι ακριβώς θα δείξει. Υπερβολές; Τι να σας πω… Για να δούμε, θα αναμένουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:21

Ουκρανία: Υποδέχεται τους συμμάχους της στο Κίεβο για διαβουλεύσεις

10:56

Aνέλαβαν καθήκοντα τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

10:45

ΑΑΔΕ - myProperty: Ψηφιακά και οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΜΑ για συστάσεις ιδιοκτησιών και τροποποιήσεις

10:19

ΗΠΑ: Η Ακτοφυλακή ανέστειλε έρευνα για επιζώντες έπειτα από πλήγμα σε σκάφη ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών

09:58

Αύξηση των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων διεθνώς το 2025

09:51

Σαουδική Αραβία: Προσκαλεί όλες τις παρατάξεις του νότου της Υεμένης σε διάλογο στο Ριάντ

09:23

Τραμπ: Ο Μαδούρο συνελήφθη και μεταφέρθηκε εκτός Βενεζουέλας

09:20

Μεξικό: Δύο νεκροί από το σεισμό των 6,5 βαθμών

09:05

Γκουτέρες: Καλεί το Ισραήλ να ακυρώσει απόφαση απαγόρευσης των ΜΚΟ στη Γάζα

08:56

Η Ελλάδα συγχαίρει τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

08:50

Τραμπ: Μπλόκο στην εξαγορά της Emcore απ' την HieFo για λόγους εθνικής ασφάλειας

08:36

Σαββατοκύριακο στα Τίρανα: Απόδραση στην ανερχόμενη πρωτεύουσα των Βαλκανίων

08:27

Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα: Πίεση στη βιομηχανία, τεστ για την Ελλάδα

08:18

Πώς αλλάζει ο παγκόσμιος χάρτης των επενδύσεων

08:10

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κατά 14% οι μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μέσα σε μία 10ετία

08:00

Δημόσια ακίνητα: Αποκτούν ηλεκτρονικό φάκελο και ταυτότητα - Στόχος η προστασία και η αξιοποίησή τους

23:59

Βρετανία: Το 2025 η θερμότερη χρονιά στα χρονικά

23:47

ΕΛΑΣ: Για ταχύτητα, κράνος και αλκοόλ οι περισσότερες οδικές παραβάσεις τον Δεκέμβριο

23:34

ΗΠΑ: Απετράπη επίθεση με έμπνευση από το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Καρολίνα

23:19

Wall Street: Mε κέρδη στην εκκίνηση του 2026 οι Dow Jones και S&P 500

23:01

Λίβανος: Ισραηλινά πυρά εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ

22:45

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως θεσμικός και συναινετικός

22:27

Αγρότες: Σκέψεις για «απόβαση» στην Αθήνα - Εισήγηση για γενικευμένη κλιμάκωση κινητοποιήσεων

22:10

Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τα πλήγματα της Σαουδικής Αραβίας

21:56

Πετρέλαιο: Με πτώση στο 2026 μετά την «κατρακύλα» πενταετίας

21:42

Ιρανός ΥΠΕΞ: Άφρων και επικίνδυνη η παρέμβαση Τραμπ στα εσωτερικά μας

21:28

ΕΛΑΣ προς εκδρομείς: «Όχι» σε ταυτόχρονη μαζική επιστροφή - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω μπλόκων

21:14

Απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού - Ποια δρομολόγια δεν θα γίνουν

21:10

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 71 εκατ. ευρώ

20:56

Χατζηδάκης: Το ΠΑΣΟΚ συνδυάζει την άγνοια με τη δημαγωγία