BACKSTORY

Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

29-07-2022 | 08:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αττικής: Θα βάλει καμία 300άρα το ΤΧΣ; -Η τράπεζα και ο δήθεν (μπλε) θησαυρός

Τελικώς η Εθνική οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει έναν από τους καλύτερους ισολογισμούς. Και αύριο εκτιμάται πως αυτό θα αποδειχθεί με τη δημοσιοποίηση εξαμήνου.

Ρωσικό δάχτυλο βλέπει η La Stampa στην παραίτηση Ντράγκι. Να σας πω... Δεν το αποκλείω καθόλου αφού η κατάσταση έχει αποσταθεροποιήσει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι μόνον την Ιταλική.

Τελικά η MC DONALD'S συμπεριφέρεται όπως περίπου η ΕΚΤ . Αυξάνει τις τιμές των προϊόντων της - στη Βρετανία τουλάχιστον- πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Όλοι έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες θετικότερες προβλέψεις παρά το γεγονός πως δεν έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Μετά τον κεντρικό τραπεζίτη σειρά έχουν οι επιχειρηματίες και κάποιοι τραπεζίτες που πιστεύουν πως του χρόνου θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

H Γερμανία λοιπόν θα δώσει βάρος στην ανακαίνιση κτιρίων. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 177,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δράση για το κλίμα και τον μετασχηματισμό της οικονομίας της χώρας μεταξύ 2023 και 2026, με έμφαση στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. 56,3 δισ. για ανακαίνιση κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Αυτά για τις εφημερίδες που ασκούν κριτική πως οι φόροι των Γερμανών καταλήγουν σε αγορά ηλεκτρικών συσκευών στα ελληνικά σπίτια.

Ακούω πως η θητεία του κ. Γ. Ιωάννου που έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου δεν θα ανανεωνόταν εξού και η παραίτηση. Ο λόγος για το χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Δεν ξέρω τι μου λέτε αλλά για αρχή ακούω ότι το ΤΧΣ θα βάλει 300 εκ ευρώ στην Αττικής και μετά θα ψάξουν επενδυτή. Πιστεύω κάποια στιγμή να γίνει και εκεί ο λογαριασμός και να δούμε ποιος έχασε τι. Γιατί όλα αυτά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν με ένα κουμπί. Όπως φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα γίνει λογαριασμός και το για το έργο της PQH όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις δαπάνες που έγιναν υπέρ των διαχειριστών. Να κάνουμε ένα λογαριασμό βρε παιδί μου τι μπήκε και τι βγήκε.

Με 1,8 εκ ευρώ το MW έκαναν την εξαγορά των αιολικών πάρκων στη Λακωνία τα ΕΛΠΕ. Θα είχε ενδιαφέρον ένας ορίζοντας απόσβεσης της επένδυσης και του IRR για να μπορεί να κριθεί και η εξαγορά των 90 εκ ευρώ που δεν ξέρουμε αν είναι με τα δάνεια ή χωρίς τα δάνεια. Παρεμπιπτόντως είχαμε από τις εξαγορασθείσες και ομολογιακά μεγάλα και αυξήσεις κεφαλαίου λίγο πριν την πώληση γεγονός που έχει το ενδιαφέρον του όσο να είναι.

Μου λένε ότι τράπεζα έχει δώσει μεγάλες υποσχέσεις για να βάλει επιχειρηματίες σε δημόσια εγγραφή εισηγμένης ώστε να μπορέσει να κλείσει γιατί αλλιώς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να τηρήσει τις υποσχέσεις του γιατί οι αμφιβολίες έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για την τράπεζα. Ιδιαίτερα που ο… θησαυρός μάλλον θα μοιάζει περισσότερο σε… (μπλε) άνθρακα.

Τρέχει κάτι στο CVC με Vivartia;

Μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά στους κόλπους του CVC σε ότι αφορά την εμπλοκή του fund με τον κλάδο τροφίμων. Κάποια γκρίνια; Κάποια δυσαρέσκεια; Κάτι δεν πάει όπως αναμενόταν... Και ότι αυτό το «κάτι» λέγεται ότι αντανακλά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της MIG Θανάση Παπανικολάου. Και ότι μετά το καλοκαίρι αναμένονται αλλαγές ή απομακρύνσεις, ή αναδιαρθρώσεις ρόλων, τι ακριβώς θα δείξει. Υπερβολές; Τι να σας πω… Για να δούμε, θα αναμένουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:51

Φρουροί της Επανάστασης σε Τραμπ: «Πλήρες κλείσιμο του Ορμούζ σε περίπτωση επίθεσης σε ενεργειακές υποδομές»

16:36

Οι IDF έλαβαν εντολή να επιταχύνουν την κατεδάφιση σπιτιών στα μεθοριακά χωριά του Λιβάνου

16:19

Η Σλοβενία επιβάλλει περιορισμούς στις αγορές καυσίμων λόγω του πολέμου

16:01

Στις 26 Μαρτίου η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού - Συνετή αύξηση εισηγείται η Νίκη Κεραμέως

15:50

Ισραηλινός στρατός: Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 πυραύλους - Αναχαιτίστηκε το 92%

15:33

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στα ταξί τη Δευτέρα

15:23

7 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να επισκεφθούμε

15:04

Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Οι πολίτες αποφασίζουν για μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη

14:47

Πώς βλέπει η Γερμανία την Ελλάδα και την Κύπρο το 2026

14:25

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

14:16

Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να ταχθεί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ιράν

13:54

Επίθεση Ισραηλινών εποίκων σε χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

13:40

Κέρκυρα: Το φαντασμαγορικό Πάσχα και οι καλύτερες ανοιξιάτικες βόλτες

13:22

Κατέρρευσαν δύο κτήρια στην Κωνσταντινούπολη μετά από ισχυρή έκρηξη

13:00

Δράσεις 1,5 δισ. ευρώ για Μεταφορές (Μετρό, Λεωφορεία), Προσβασιμότητα, Ηλεκτροκίνηση και Μικροκινητικότητα

12:45

Γερμανία: Μάχη «στήθος με στήθος» για CDU και SPD στη Ρηνανία - Παλατινάτο

12:26

«Το Ιράν δε σχεδιάζει να χτυπήσει την Ευρώπη», λέει το Λονδίνο

12:07

Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Κρίσιμη δοκιμασία ένα χρόνο πριν τις προεδρικές κάλπες

11:48

Ανδρουλάκης: Κάλεσμα σε δημόσιους αξιωματούχους - στόχους του Predator να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

11:34

Συνετρίβη ελικόπτερο στο Κατάρ - Έξι νεκροί, ένας αγνοούμενος

11:15

Ιράν: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά για όλους εκτός από τους εχθρούς μας»

10:55

Λέσβος: Δεύτερο κρούσμα αφθώδους πυρετού - Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων

10:40

Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες

10:27

Μητσοτάκης: «Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος»

10:11

Συναντήσεις Παπασταύρου με Chevron και ExxonMobil για ταχεία υλοποίηση των ενεργειακών συμφωνιών

10:01

Καύσιμα του μέλλοντος: Η αγορά που υπόσχεται δισεκατομμύρια αλλά «κολλάει» στα έργα

09:52

«Δύσκολη» νύχτα στο νότιο Ισραήλ από τα ιρανικά πλήγματα - Καταστροφές και τραυματίες

09:44

Ξεκινά τη Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη - Στο εδώλιο 36 άτομα

09:38

Σπορά χωρίς ρευστό: Το κενό που αφήνουν οι έλεγχοι, η αναμονή του ΟΣΔΕ 2026 και οι καθυστερήσεις του ΠΑΑ

09:33

Η μάχη για κάθε σταγόνα: Το επενδυτικό σχέδιο της ΕΥΔΑΠ για την ασφάλεια υδάτινων πόρων