BACKSTORY

Αγορές: Χύνεται αίμα, αλλά... - Πόσο θα είναι η ΑΜΚ της Αττικής - Ιντρακάτ: Υπάρχει και next step;

06-07-2022 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αγορές: Χύνεται αίμα, αλλά... - Πόσο θα είναι η ΑΜΚ της Αττικής - Ιντρακάτ: Υπάρχει και next step;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Attica Bank και τελικώς οι μέτοχοι εξουσιοδότησαν το δ.σ. της τράπεζας να αποφασίσει για την αύξηση κεφαλαίου. Πόση θα είναι αυτή; Εν πρώτοις η DBRS θα το κρίνει από το rating της τιτλοποίησης μέσα από το οποίο θα ξεκαθαρίσει το ύψος των κεφαλαίων που χρειάζεται η τράπεζα.

Οι απαιτήσεις πάντως... 600 εκατ. ευρώ ίσως και λίγο περισσότερα. Αυτά για να καλύψουν την τρύπα αλλά θα χρειαστούν και άλλα για να λειτουργήσει η τράπεζα. Πράγματι είναι τα λεφτά πολλά...

Οι 8 στους 10 εργαζόμενους της Eurobank επέλεξαν την τηλεργασία εφόσον αυτή τους προσφέρθηκε! Για την τράπεζα το κίνητρο του ανθρακικού αποτυπώματος είναι μεγάλο και μετρήσιμο. Για τους εργαζόμενους είναι σημαντικό αφού μειώνουν κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησής τους και γενικότερα τα προσωπικά τους έξοδα. Είναι μια λογική που εκτιμάται πως κι άλλες τράπεζες θα την ακολουθήσουν.

Αυτοί οι φορείς που φωνάζουν για τον παλιό εξωδικαστικό συμβιβασμό ας λάβουν υπόψη τους πως όσοι δεν κατέληξαν μπορούν να μεταφερθούν στον καινούριο. Αν πάλι ο λόγος είναι το πάγωμα και η προστασία να ακολουθεί για πάντα κάποιους, ε, ας το ξανασκεφτούν για τους υπόλοιπους που ταλανίζονται να είναι εντάξει στα χρέη τους.

Μεταξύ μας αυτό δεν ήταν συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Αιματοχυσία κανονική ήταν. Δεν ήταν όμως επικεντρωμένο στην Ελλάδα. Ο φόβος της ύφεσης κυριεύει τα πάντα και είναι υπαρκτός. Υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά. Δεν ξέρω αν το προσέξατε μαζί με τα Χρηματιστήρια βούτηξαν και οι τιμές του πετρελαίου αλλά -ναι- και του φυσικού αερίου καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Και αυτό για την παγκόσμια οικονομία είναι σημαντικό και αποτελεί αναγκαίο στάδιο εξισορρόπησης. Ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα. Τι θέλουμε; Χαμηλότερες τιμές ενέργειας που φαίνεται ότι θα έχουμε. Προστασία στα ομόλογα από την ΕΚΤ που την έχουμε. Έχουμε όμως ταυτόχρονα μια οικονομία που πέφτει χρήμα από εγχώριους και ξένους επενδυτές και μια τουριστική περίοδο που πηγαίνει σφαίρα.

Με αυτά τα δεδομένα και καλή ανάπτυξη θα έχουμε και ο πληθωρισμός και η χώρα όσο χρέος και αν έχει θα ξεχωρίσει. Γι' αυτό αποτολμώ την πρόβλεψη ότι μπορεί να ζαλιστούμε λίγο με τις διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο αλλά στο τέλος της ημέρας θα δούμε καλές αποδόσεις. Για εκλογές αν και δεν είμαι ειδικός δίνω πολλές πιθανότητες να μην γίνουν το φθινόπωρο.

Στην Ιντρακάτ το τίμημα που έδωσαν οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου ήταν υπεράνω προσδοκιών αλλά δεν πήραν τον έλεγχο της εταιρείας. Και δεν είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας αυτός είναι ο στόχος. Νομίζω ότι η στρατηγική είναι ευρύτερη και δεν τελειώνει αύριο το πρωί. Και γι' αυτό κρατάω μικρό καλάθι σε όσα ακούγονται για το ποιοι και πόσο θα πουλήσουν σε άλλους εφοπλιστές και αυτά που θα δούμε αύριο αλλά και σε λίγους μήνες από σήμερα. Και μην παραβλέπουμε ότι η Ιντρακόμ κράτησε ένα 5% (και για να μην γίνει δημόσια πρόταση), ενώ οι λοιποί μεγαλομέτοχοι έχουν περί το 37%. Και άλλο να πουληθεί το 20% και άλλο το 30%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Γάλλος πρωθυπουργός: «Σοβαρές απειλές» ξένης παρέμβασης στις εκλογές του 2027

23:42

Νέος υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ο Νταν Τζάρβις

23:28

Ρεκόρ για την IPO της SpaceX: «Μάζεψε»75 δισ. δολάρια - Πόσο αποτιμάται

23:16

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή έδωσε «φτερά» στη Wall Street - Ράλι 2,54% για Nasdaq

23:04

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

22:51

«Παράθυρο» Τραμπ για υπογραφή συμφωνίας με Ιράν στην Ευρώπη - Πότε ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

22:40

Euronext Athens: Καθαρό μέρισμα 0,109 ευρώ ανά μετοχή - Στις 30 Ιουνίου η καταβολή

22:37

Πιερρακάκης: Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια της Ευρώπης

22:24

Αγαπηδάκη: «Δεν δεχόμαστε η Υγεία να καθορίζεται από το πορτοφόλι»

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,4 εκατ. ευρώ

22:02

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο ξεκίνησε, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία NOAA

21:58

Ανοδικό ξέσπασμα 2% για τον χρυσό μετά το deal Τεχεράνης - Ουάσιγκτον

21:45

Ορμούζ και Fed κρίνουν τις επόμενες κινήσεις της Λαγκάρντ

21:36

Η Ford ανακηρύχθηκε η πιο εμβληματική εταιρεία στην Αμερική

21:31

Χαλάνδρι: «Φάμπρικα» παράνομων σκευασμάτων ντόπινγκ σε φαρμακείο - 14 συλλήψεις

21:17

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

21:03

To Nego Box του 1,73 τρισ. ευρώ ανοίγει και επισήμως τη μάχη του νέου κοινοτικού προϋπολογισμού

20:50

Πετρέλαιο: Η συμφωνία Τραμπ - Ιράν «βύθισε» σχεδόν 3% το Brent

20:35

Ο Τραμπ ακύρωσε τις επιθέσεις στο Ιράν: «Έχουμε συμφωνία» - Τι απαντά η Τεχεράνη

20:27

Ιράν σε ΗΠΑ για νησί Χαργκ: «Προσέξτε, θα απαντήσουμε συντριπτικά» - «Έρχεται τέλμα δίχως τέλος»

20:25

Αναβλήθηκε επ' αόριστον το άνοιγμα της νέας γέφυρας στα σύνορα Καναδά- ΗΠΑ

20:23

Κάλας σε Αραγτσί: Πόλεμος πλήρους κλίμακας θα είχε τεράστιο κόστος για όλη τη Μ. Ανατολή

20:10

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη επιτυχία μας η μείωση του χρέους - Εκλογές την άνοιξη του 2027

20:09

ΑΑΔΕ: Φιλοξένησε την 3η Διάσκεψη των Γενικών Διευθυντών Τελωνείων Δυτικών Βαλκανίων και ΕΕ

19:52

Έκκληση Γκουτέρες σε ΗΠΑ και Ιράν για αποκατάσταση της εκεχειρίας

19:38

Βυθίστηκαν δύο τουριστικά σκάφη μετά από πυρκαγιά στους Παξούς

19:24

ΥΠΕΣ: Σαρωτικές αλλαγές στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τι παρουσίασε ο Θ. Λιβάνιος

19:10

Κέρδη στις ευρωαγορές κόντρα σε ΕΚΤ και Τραμπ - Ράλι 9% για Hugo Boss

19:01

Flexopack: Διανέμει καθαρό μέρισμα 0,166 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:52

Autohellas: Στα 220,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το α' τρίμηνο