BACKSTORY

Ποινική δίωξη σε Σάκη, Εξάρχου για παραμάγαζο - Πόλεμος και διατροφή - Διαφωνούν ΣΕΒ και ΣΒΕ

24-03-2022 | 07:46
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποινική δίωξη σε Σάκη, Εξάρχου για παραμάγαζο - Διαφωνούν ΣΕΒ και ΣΒΕ - Πόλεμος και διατροφή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Απίστευτα αυτά που συνέβαιναν στον Ελλάκτωρα και έχει ανακαλύψει η νέα ιδιοκτησία! Κορυφαία στελέχη κατηγορούνται ότι είχαν στήσει παραμάγαζο στην εταιρεία τους, συστήνοντας εταιρεία για να εισπράττουν αμοιβές για ανύπαρκτες υπηρεσίες! Χρησιμοποιούσαν δηλαδή, κατά το κατηγορητήριο, την εταιρεία για προσωπικό πλουτισμό. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των Σάκη Καλλιτσάντση και Αλέξανδρου Εξάρχου για απιστία μετά από έγγραφη καταγγελία της νυν διοίκησης του Ομίλου. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν, εξακολουθεί να κατακλύζεται η κεφαλαιαγορά με έγγραφα που υπογράφουν οι ως άνω κατηγορούμενοι. Σημειώστε ότι ο Εξάρχου παραμένει και σήμερα ως νόμιμος εκπρόσωπος μερίδας μετόχων της εταιρείας. Αυτό τώρα, έχει τη σημασία του ως γεγονός...

Θέλω να σας ενημερώσω για τη διατροφολογία του πολέμου. Στην επιβολή λοιπόν ενός πλαφόν σε αλεύρι και ηλιέλαιο προχώρησαν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ελλείψεις. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου οι κινήσεις αυτές είναι προληπτικού χαρακτήρα.

Όταν εγώ ακούω πρόληψη κάπως μου 'ρχετε... Το μέτρο μέχρι στιγμής αφορά κυρίως αγορές από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Αλλά... παρ' τε και κανένα αλευράκι όσοι ζυμώνετε!

Κατά τα λοιπά το κόστος μέχρι στιγμής από την κρίση στην Ουκρανία διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας, που στο βασικό σενάριο καταγράφει υποχώρηση των πιέσεων στο α' εξάμηνο του 2023.

Κατά τα λοιπά το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά γεμίζει σταδιακά τροπολογίες. Μια από αυτές προβλέπει πως οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες μπορούν να εκδώσουν υπέρ το άρτιο μετοχές και να τις συμψηφίσουν με τις ζημιές και έτσι να καταφέρουν τη διανομή μερίσματος.

Έρχομαι να πω πως οι κινδυνολογίες που ακούγονταν σε προηγούμενα διαστήματα για την προβληματική ποιότητα κεφαλαίων λόγω της αναβαλλόμενης φορολογίας φαίνεται ως ιδέα να έχουν ξεπεραστεί. Άρα κακώς διατυπώνονταν και στο βαθμό που θα διανεμηθεί μέρισμα- που πρέπει γιατί κάποιοι μέτοχοι έβαλαν λεφτά εκεί- να μην ξαναδιατυπωθούν.

Η HSBC πάντως από τις τράπεζες προτιμάει τη Eurobank.

Aκατάσχετο με κάθε τρόπο θα είναι το ποσό που θα δοθεί στους δικαιούχους για να επιδοτήσει τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εκρηκτική αύξηση των τιμών των ενεργειακών πρώτων υλών αλλά και πολλών βασικών αγαθών, από τα ήδη υψηλά επίπεδα που κινούνταν προ της εισβολής της Ρωσίας, έχουν τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό και δημιουργούν πολλές αβεβαιότητες για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέα κρίση και ύφεση.

Η ελληνική οικονομία μπορεί να δέχεται πλήγμα από τις διεθνείς εξελίξεις, όμως έχει αντοχές, αναφέρει το ΔΝΤ. Σε καλά λόγια το ΔΝΤ δεν μας έχει συνηθίσει. Να τα λέμε αυτά.

Στο τέλος του μήνα, λέω εγώ τώρα, οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν στον ΕΦΚΑ εξ αναβολής τις εισφορές Ιανουαρίου, Δώρου Πάσχα και Φεβρουαρίου... Σαν πολλά να μαζεύτηκαν. Μήπως να έβλεπαν οι αρμόδιοι καμιά παράταση για τις εισφορές του Φεβρουαρίου...

Τον Απρίλιο εξ άπαντος θα κατατεθεί το Νομοσχέδιο του ΤΧΣ... Μην και έχουμε... ζήσε Μάη μου!

Eνα ενδιαφέρον γύρω από τις εξελίξεις θα επιφυλάξει η τηλεδιάσκεψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ στις 5 Απριλίου.

Κλείνω με ολίγον από βιομηχανία. Δεν έχετε παράπονο, σας έχω προϊδεάσει για τις εξελίξεις στον χώρο. Και για τις διαφορετικές τάσεις. Και για τη νέα ομάδα που -δεν μπορεί- προβληματίζει τον ΣΕΒ. Και για τις συναντήσεις και για τα τα υπομνήματα που έρχονται. Για μία ακόμη φορά λοιπόν φάνηκε η διαφοροποίηση εντός των κόλπων του βιομηχανικού χώρου. Η διαφοροποίηση εκδηλώθηκε στις προτάσεις για τον κατώτατο μισθό. Άλλα προστριβές ο ΣΕΒ, άλλα οι βορειοελλαδίτες του ΣΒΕ. Τι κοινωνικοί εταίροι και κουραφέξαλα αν οι εργοδότες δεν μπορούν να διαμορφώσουν μια ενιαία πρόταση... Αύξηση 4% προτείνει για φέτος ο ΣΕΒ, 3-5% αλλά για το 2023 προτείνει ο ΣΒΕ. Αυτοί διαφωνούν δηλαδή για να διαφωνήσουν...!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:32

Καύσιμα: Τρέχουν όντως πιο γρήγορα οι αυξήσεις στην αντλία από τις μειώσεις; Η αλήθεια για τις τιμές στην Ελλάδα

07:26

Φωτοβολταϊκά: Σε «δοκιμασία διαρκείας» εγκαταστάτες και διανομείς - Γιατί μένουν στα χαρτιά σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

07:18

AKTOR: Γιατί «χτυπάει» τις Ηλέκτωρ και Thalis της Motor Oil - To «βλέμμα» στα μεγάλα projects κυκλικής οικονομίας

07:14

Τέλος στα φθηνά μικροδέματα από τρίτες χώρες: Με «καπέλο» από αύριο οι online παραγγελίες

07:06

Το νεύμα του Μητσοτάκη στον Καραμανλή - Η «χολή» για τη συνάντηση Τσίπρα-Γκίλφοϊλ - Μπελάδες για Ανδρουλάκη

07:00

Υπουργικό με βαριά ατζέντα - Η αγορά χαιρετίζει την πρωτοβουλία Λιβάνιου - Η προσφορά που έχει... ουρά

23:57

ΗΠΑ: Επερχόμενος καύσωνας απειλεί το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για την 4η Ιουλίου

23:43

Περού: Η υποψήφια της δεξιάς επικράτησε στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

23:34

ΥΠΑΜ Ολλανδίας: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ μετά την Ουκρανία

23:30

Wall Street: Ράλι 2% για Nasdaq, νέο ρεκόρ ο Dow Jones

23:17

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν βοήθεια ύψους 300 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα για τους σεισμούς

23:04

Μελόνι: «Δεν έχω υιοθετήσει αντιαμερικανική στάση σήμερα, ούτε ήμουν υποταγμένη»

22:52

Πιερρακάκης: «Εθνική επιτυχία» το Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΟΜ

22:45

Πέντε νεκροί στη Γάζα από ισραηλινά πλήγματα

22:40

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να απολύει στελέχη ανεξάρτητων αρχών

22:28

Ράλι 4%% για την Alphabet στο ντεμπούτο της στον Dow Jones

22:27

Πετρέλαιο: Άνοδος εν μέσω επιφυλακτικότητας για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν

22:23

Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Η επέκταση των ισραηλινών εποικισμών Δυτική Όχθη υπονομεύει τη λύση των δύο κρατών

22:09

Saab: Συμφωνία «μαμούθ» 4,83 δισ. δολαρίων με την Πολωνία για τρία νέα υποβρύχια

22:04

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας - Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»

21:55

Ευρωβουλευτές ζητούν έρευνα σε βάρος ακροδεξιών κομμάτων για παραβίαση των αρχών της ΕΕ

21:42

Χρυσός: Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή δεν έφεραν «λάμψη» στις τιμές

21:38

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

21:24

Ο «χάρτης» των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων στην ΕΕ: Τι ισχύει στην Ελλάδα

21:18

Les Echos: Η Theon ένα βήμα πριν την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας HGH

21:10

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τους σεισμούς - Πάνω από 50.000 οι αγνoούμενοι

21:00

Η αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ θα διεξαχθεί αποκλειστικά από το Ιράν

20:48

Κικίλιας: Ναυτιλία και ενέργεια θα καθορίσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα 25 χρόνια

20:41

Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου: Μεταβίβαση τριών οριζοντίων ιδιοκτησιών έναντι 1,95 εκατ. ευρώ

20:28

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για περιορισμό της επιστολικής ψήφου