BACKSTORY

Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ

15-02-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι πως να το παινευτούμε αλλά έχουμε και εμείς τις πετυχησιές μας. Όπως πχ. η ιστορία Μασούτη και ΣΥΝΚΑ. Ο χώρος των τροφίμων αρχίζει να προσελκύει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, εγχώριο και διεθνές και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Όμως έχει σημασία πως οι εγχώριες δυνάμεις «περιχαρακώνονται» πριν εξατμιστούν οι πρώτες ύλες

Όσον αφορά το θέμα Μασούτη και ΣΥΝΚΑ, είναι ενδιαφέρον που δύο ελληνικές δυνάμεις ενώνουν δυνάμεις Η συνεργασία είναι στρατηγική. Στο νέο εταιρικό σχήμα ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. η Μασούτης θα έχει το 50% και ο συνεταιρισμός το υπόλοιπο 50%.

Μιας και ξεκινήσαμε με Super Markets λέω να συνεχίσουμε όπου ακόμα η αγορά δεν έχει ξεδιαλύνει το μυστήριο της αποχώρησης-απομάκρυνσης Σταύρου από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του πάντως αναφέρουν ως αιτία την πίεση που δέχτηκε για περικοπές δαπανών και απολύσεις. Αν είναι έτσι θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα. Το 2021 πάντως δεν ήταν και τόσο καλό για την ΑΒ και τα EBITDA αναμένονται πεσμένα.

ION (Aμυγδάλου) και Θεοδωρόπουλος (Σπύρος) είναι αλήθεια ότι συζητούν πράγματι σοβαρά. Άλλη μια σύμπραξη που εφόσον καταλήξει θα έχει εγχώριο άρωμα σοκολάτας- μέρα που ήταν χθες… Βεβαίως ο πρώην Mr Chipita δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για την ΙΟΝ. Στον χώρο υπάρχουν και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις που έχουν κατά καιρούς, στο παρελθόν, εκδηλώσει ενδιαφέρον. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί να το ξαναπράξουν. Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει βρεθεί με πολύ μετρητό και αυτό πάντα δίνει πλεονέκτημα, αν αξιοποιηθεί σωστά, στα deals.

Και τα deals έρχονται το ένα μετά το άλλο, αν δεν κάτσει καμία στραβή με Ουκρανία... Οι σώφρονες κοιτάζοντας την τιμή του φυσικού αερίου δείχνουν σχετικά αισιόδοξοι μήπως και το κακό αποφευχθεί. Μακάρι, αλλά…

Πάντως όσοι προλάβουν να πουλήσουν ή θα αγοράσουν τώρα. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ουκρανία προς τη μια ή την άλλη κατάσταση θα διαμορφώσει ανάλογα και τις αποτιμήσεις προς όφελος πωλητών ή αγοραστών αντίστοιχα. Το λένε γιατί είναι και άλλες συμφωνίες στα σκαριά. Deals που πλέον θα τα επηρεάσει αρνητικά η θετικά η Ουκρανία.

Στη Γαλλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεδρικές εκλογές και ακούστηκαν τα εξής: Πως ο Εμανουέλ, συζητάει - φήμες ή πληροφορίες θα σας γελάσω- με την Κριστίν, ώστε η τελευταία να αναλάβει ρόλο πρωθυπουργού αν ο Εμανουέλ εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος. Τι να σας πω, αυτά διαβάζω στο Paris Match και σας τα μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη.

Όμως η Κριστίν έχει ευθαρσώς δηλώσει το πολιτικό της ενδιαφέρον από παλιά και η σχέση της με το Γάλλο Πρόεδρο είναι δεμένη. Οποιαδήποτε ομοιότητα σας έρχεται στο κεφάλι.... προτείνω να ξανακοιτάξετε την εικόνα και να βρείτε τις 9 διαφορές.

Η Τιτάν συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές αλλά δεν καταξοδεύεται κιόλας. Πάντως η μετοχή ούτε με την αγορά ιδίων μετοχών ανασαίνει και κινείται σε στενό εύρος τιμών. Οι θεσμικοί εμφανίζονται μάλλον παγωμένοι καθώς ναι μεν βλέπουν η ζήτηση να αυξάνεται, αλλά δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται με την διαχείριση του κόστους.

Στην Ίλυδα χρειάστηκε να περάσουν είκοσι ημέρες για να ανακοινώσουν την αλλαγή εσωτερικού ελεγκτή. Πέραν της καθυστέρησης όμως η απορία είναι γιατί αντικαταστάθηκε και με ποια διαδικασία ο προηγούμενος εσωτερικός ελεγκτής. Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος που θα έχει την απορία, γιατί όπως και να το κάνουμε πολλές φορές όταν οι εσωτερικοί ελεγκτές είναι «άτακτοι» δεν αρέσουν στις διοικήσεις των εταιριών.

Τέλος καλό όλα καλά, αν και όχι… φτηνά, στην αγωνία των ΕΛΠΕ για το κτίριο που στεγάζει τη διοίκηση του ομίλου. Έτσι γλύτωσε το πολύ ακριβότερο -αν το έπαιρνε άλλος - ενοίκιο, αλλά και την πιθανότητα να ξεσπιτωθεί. Με για λοιπόν το ακίνητο! Με αυτόν τον διαγωνισμό πάντως εκτός από τα ΕΛΠΕ υπάρχει και άλλος κερδισμένος. Γιατί ασφαλώς θα τρίβει τα χέρια της και η Dovalue που πήρε αρκετά υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης και την πρώτη αποτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:35

Συλλήψεις για την υπόθεση Marfin - Σε εξέλιξη έρευνα της ΔΑΟΕ

12:21

Ρεύμα: «Τσιμπάνε» ξανά οι τιμές χονδρικής - Πώς επηρεάζει ο καύσωνας την Ευρώπη

12:18

Τράπεζα Κύπρου: Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των μερισμάτων στους μετόχους

12:04

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ χαρακτηρίζει «ενδιαφέρουσα» την πρόταση της Ισπανίας για κοινό δανεισμό

12:02

IEA: Πρώτη ετήσια πτώση για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου από το 2020

11:47

Οριακές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:45

Live «κυνηγητό» φοροδιαφυγής: Το νέο ψηφιακό «ραντάρ» της ΑΑΔΕ που παρακολουθεί τις αποδείξεις

11:40

Ηλεκτρονικές εξετάσεις με tablets στο ΑΠΘ - Ψηφιακό σύστημα εφαρμόζεται ήδη σε 27 Τμήματα

11:33

«Με έχουν σε όλες τις λίστες τους»: Τι λέει ο Τραμπ για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του από το Ιράν

11:32

UBS: Ξεκινά κάλυψη της Allwyn με σύσταση «neutral» και τιμή-στόχο 14 ευρώ

11:25

Μητσοτάκης στη Βουλή: Μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ

11:22

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Αφήστε τα «λυπάμαι» και τα «θυμώνω» - Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις για την ακρίβεια

11:20

Υπεγράφη η σύμβαση δωρεάς για τη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου για το 1821

11:17

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις στις 13 Ιουλίου - Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

11:15

ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία Κοζάνης

11:10

Στουρνάρας: Δεν θα υποχωρήσει το ΑΕΠ μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

10:58

Χρηματιστήριο: Νέα απόπειρα για τις 2.500 μονάδες, με αδύναμο τζίρο

10:57

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ο Γ. Καραμέρος

10:54

Hurriyet: Πουλήθηκαν οι S-400 σε χώρα του Κόλπου, θα ανακοινωθεί σήμερα

10:51

Στη Βουλή Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης για την ακρίβεια - Δείτε live

10:47

Η Πειραιώς και η Accenture ανακοίνωσαν την επωνυμία του νέου AI Hub στην Ελλάδα

10:30

Παραιτήθηκε ο Δ. Καλαματιανός από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

10:30

Νέα εποχή για το Netflix: Σκέψεις για live κανάλια και συνεργασίες

10:30

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 534 άτομα στην καθαριότητα των σχολείων

10:25

Η easyJet εξετάζει προσφορά εξαγοράς από την Apollo – Εκτοξεύθηκε η μετοχή

10:14

Δυνατότητα για φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι και αυτόνομες μπαταρίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Σε διαβούλευση Υπουργική Απόφαση για το net-billing

09:47

WS Journal και CNN: Το Ιράν επιδιώκει να σκοτώσει τον Τραμπ, λέει το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον

09:44

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Νέα πρόσκληση 10 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε 35 δήμους

09:33

Μαρινάκης: Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για το κατάντημα του κ. Τσίπρα

09:33

Γερμανία: Στο 2,4% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο