BACKSTORY

Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ

15-02-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι πως να το παινευτούμε αλλά έχουμε και εμείς τις πετυχησιές μας. Όπως πχ. η ιστορία Μασούτη και ΣΥΝΚΑ. Ο χώρος των τροφίμων αρχίζει να προσελκύει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, εγχώριο και διεθνές και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Όμως έχει σημασία πως οι εγχώριες δυνάμεις «περιχαρακώνονται» πριν εξατμιστούν οι πρώτες ύλες

Όσον αφορά το θέμα Μασούτη και ΣΥΝΚΑ, είναι ενδιαφέρον που δύο ελληνικές δυνάμεις ενώνουν δυνάμεις Η συνεργασία είναι στρατηγική. Στο νέο εταιρικό σχήμα ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. η Μασούτης θα έχει το 50% και ο συνεταιρισμός το υπόλοιπο 50%.

Μιας και ξεκινήσαμε με Super Markets λέω να συνεχίσουμε όπου ακόμα η αγορά δεν έχει ξεδιαλύνει το μυστήριο της αποχώρησης-απομάκρυνσης Σταύρου από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του πάντως αναφέρουν ως αιτία την πίεση που δέχτηκε για περικοπές δαπανών και απολύσεις. Αν είναι έτσι θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα. Το 2021 πάντως δεν ήταν και τόσο καλό για την ΑΒ και τα EBITDA αναμένονται πεσμένα.

ION (Aμυγδάλου) και Θεοδωρόπουλος (Σπύρος) είναι αλήθεια ότι συζητούν πράγματι σοβαρά. Άλλη μια σύμπραξη που εφόσον καταλήξει θα έχει εγχώριο άρωμα σοκολάτας- μέρα που ήταν χθες… Βεβαίως ο πρώην Mr Chipita δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για την ΙΟΝ. Στον χώρο υπάρχουν και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις που έχουν κατά καιρούς, στο παρελθόν, εκδηλώσει ενδιαφέρον. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί να το ξαναπράξουν. Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει βρεθεί με πολύ μετρητό και αυτό πάντα δίνει πλεονέκτημα, αν αξιοποιηθεί σωστά, στα deals.

Και τα deals έρχονται το ένα μετά το άλλο, αν δεν κάτσει καμία στραβή με Ουκρανία... Οι σώφρονες κοιτάζοντας την τιμή του φυσικού αερίου δείχνουν σχετικά αισιόδοξοι μήπως και το κακό αποφευχθεί. Μακάρι, αλλά…

Πάντως όσοι προλάβουν να πουλήσουν ή θα αγοράσουν τώρα. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ουκρανία προς τη μια ή την άλλη κατάσταση θα διαμορφώσει ανάλογα και τις αποτιμήσεις προς όφελος πωλητών ή αγοραστών αντίστοιχα. Το λένε γιατί είναι και άλλες συμφωνίες στα σκαριά. Deals που πλέον θα τα επηρεάσει αρνητικά η θετικά η Ουκρανία.

Στη Γαλλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεδρικές εκλογές και ακούστηκαν τα εξής: Πως ο Εμανουέλ, συζητάει - φήμες ή πληροφορίες θα σας γελάσω- με την Κριστίν, ώστε η τελευταία να αναλάβει ρόλο πρωθυπουργού αν ο Εμανουέλ εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος. Τι να σας πω, αυτά διαβάζω στο Paris Match και σας τα μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη.

Όμως η Κριστίν έχει ευθαρσώς δηλώσει το πολιτικό της ενδιαφέρον από παλιά και η σχέση της με το Γάλλο Πρόεδρο είναι δεμένη. Οποιαδήποτε ομοιότητα σας έρχεται στο κεφάλι.... προτείνω να ξανακοιτάξετε την εικόνα και να βρείτε τις 9 διαφορές.

Η Τιτάν συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές αλλά δεν καταξοδεύεται κιόλας. Πάντως η μετοχή ούτε με την αγορά ιδίων μετοχών ανασαίνει και κινείται σε στενό εύρος τιμών. Οι θεσμικοί εμφανίζονται μάλλον παγωμένοι καθώς ναι μεν βλέπουν η ζήτηση να αυξάνεται, αλλά δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται με την διαχείριση του κόστους.

Στην Ίλυδα χρειάστηκε να περάσουν είκοσι ημέρες για να ανακοινώσουν την αλλαγή εσωτερικού ελεγκτή. Πέραν της καθυστέρησης όμως η απορία είναι γιατί αντικαταστάθηκε και με ποια διαδικασία ο προηγούμενος εσωτερικός ελεγκτής. Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος που θα έχει την απορία, γιατί όπως και να το κάνουμε πολλές φορές όταν οι εσωτερικοί ελεγκτές είναι «άτακτοι» δεν αρέσουν στις διοικήσεις των εταιριών.

Τέλος καλό όλα καλά, αν και όχι… φτηνά, στην αγωνία των ΕΛΠΕ για το κτίριο που στεγάζει τη διοίκηση του ομίλου. Έτσι γλύτωσε το πολύ ακριβότερο -αν το έπαιρνε άλλος - ενοίκιο, αλλά και την πιθανότητα να ξεσπιτωθεί. Με για λοιπόν το ακίνητο! Με αυτόν τον διαγωνισμό πάντως εκτός από τα ΕΛΠΕ υπάρχει και άλλος κερδισμένος. Γιατί ασφαλώς θα τρίβει τα χέρια της και η Dovalue που πήρε αρκετά υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης και την πρώτη αποτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:50

Σύσκεψη Μητσοτάκη για την αντιπυρική: Πάνω από 18.500 πυροσβέστες και 4.000 οχήματα στη μάχη

14:46

Ουκρανία: Aνθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. δολαρίων καταστράφηκε από ρωσικό πλήγμα

14:40

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «μεταλλαγμένο κόμμα Μητσοτάκη»

14:39

Sell off στο Χρηματιστήριο Άγκυρας μετά την απόφαση καθαίρεσης της ηγεσίας του CHP

14:39

Κλειστή η πρεσβεία των ΗΠΑ τη Δευτέρα 25 Μαΐου λόγω αμερικανικής ομοσπονδιακής αργίας

14:37

Lenovo: Αύξηση 27% στα έσοδα το α' τρίμηνο με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη

14:24

ΑΑΔΕ: Έως 29 Μαΐου η υποβολή αιτημάτων για την άρση επικάλυψης αγροτεμαχίων

14:13

Αξιωματούχος ΗΑΕ: «50-50 οι πιθανότητες για μία συμφωνία που θα ανοίξει το Ορμούζ»

13:57

Λαγκάρντ: Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν εντός στόχου

13:55

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Μηταράκης απαντούν με πολυσέλιδα υπομνήματα στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς

13:50

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

13:44

Νέος νόμος των Ταλιμπάν στερεί από τις γυναίκες ακόμα και το δικαίωμα διαζυγίου

13:33

ΗΠΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η «αυτοψία» των Δημοκρατικών για την ήττα του 2024

13:27

Ινδία: Περισσότερα από 300 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας λόγω καύσωνα

13:23

Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 27/5

13:14

Ημερίδα της Επ. Ανταγωνισμού με θέμα «Κατάχρηση Δεσπόζουσας Θέσης – Εξελίξεις και Προοπτικές»

13:13

ΟΔΔΗΧ: Έσοδα 71,8 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο και μείωση των εγγυήσεων για τον Ηρακλή το α' τρίμηνο

13:11

Το πιο παράξενο πρόστιμο που μπορείς να φας στην Ελλάδα

13:09

Δυσοσμία στην Αττική: Το ΕΛΚΕΘΕ αποκλείει φυσική προέλευση από τον Σαρωνικό

13:06

ΥΠΑ: Αυξημένη κατά 5,6% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ελλάδας στο α' τετράμηνο

12:56

Διαγνωστικές εξετάσεις: Εξοικονόμηση πόρων για ΕΣΥ και καλύτερο αποτέλεσμα μέσω ΑΙ

12:53

Αύξηση 4,1% στις τιμές οικοδομικών υλικών τον Απρίλιο

12:47

Υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για σύσταση Εξεταστικής - Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

12:42

Η Louis Hotels υποδέχεται το καλοκαίρι με 35% έκπτωση σε Ελλάδα και Κύπρο

12:37

Ώρα για κουίζ!

12:31

Αύξηση 3,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου το α' τρίμηνο

12:24

ΝΑΤΟ: Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ συνεδριάζουν για την αδράνειά τους στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή

12:20

Γεωργιάδης για τον γιατρό με το φακελάκι: Ό,τι πιο απάνθρωπο μπορεί να δει κάποιος στο ΕΣΥ - Θα είμαι αμείλικτος

12:15

Πιερρακάκης στο Eurogroup: «Η στέγαση είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής για την Ευρώπη»

12:15

UBS: «Ουδέτερη» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, ασύμμετρο το ρίσκο