BACKSTORY

Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ

15-02-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ουκρανία και τα επόμενα deals - Τα γαλλικά σενάρια για Μακρόν και Λαγκάρντ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Όχι πως να το παινευτούμε αλλά έχουμε και εμείς τις πετυχησιές μας. Όπως πχ. η ιστορία Μασούτη και ΣΥΝΚΑ. Ο χώρος των τροφίμων αρχίζει να προσελκύει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, εγχώριο και διεθνές και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις. Όμως έχει σημασία πως οι εγχώριες δυνάμεις «περιχαρακώνονται» πριν εξατμιστούν οι πρώτες ύλες

Όσον αφορά το θέμα Μασούτη και ΣΥΝΚΑ, είναι ενδιαφέρον που δύο ελληνικές δυνάμεις ενώνουν δυνάμεις Η συνεργασία είναι στρατηγική. Στο νέο εταιρικό σχήμα ΣΥΝΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. η Μασούτης θα έχει το 50% και ο συνεταιρισμός το υπόλοιπο 50%.

Μιας και ξεκινήσαμε με Super Markets λέω να συνεχίσουμε όπου ακόμα η αγορά δεν έχει ξεδιαλύνει το μυστήριο της αποχώρησης-απομάκρυνσης Σταύρου από την ΑΒ Βασιλόπουλος. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του πάντως αναφέρουν ως αιτία την πίεση που δέχτηκε για περικοπές δαπανών και απολύσεις. Αν είναι έτσι θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα. Το 2021 πάντως δεν ήταν και τόσο καλό για την ΑΒ και τα EBITDA αναμένονται πεσμένα.

ION (Aμυγδάλου) και Θεοδωρόπουλος (Σπύρος) είναι αλήθεια ότι συζητούν πράγματι σοβαρά. Άλλη μια σύμπραξη που εφόσον καταλήξει θα έχει εγχώριο άρωμα σοκολάτας- μέρα που ήταν χθες… Βεβαίως ο πρώην Mr Chipita δεν είναι ο μοναδικός που ενδιαφέρεται για την ΙΟΝ. Στον χώρο υπάρχουν και άλλες παραδοσιακές δυνάμεις που έχουν κατά καιρούς, στο παρελθόν, εκδηλώσει ενδιαφέρον. Και δεν μπορεί να αποκλειστεί να το ξαναπράξουν. Από την άλλη, ωστόσο, ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει βρεθεί με πολύ μετρητό και αυτό πάντα δίνει πλεονέκτημα, αν αξιοποιηθεί σωστά, στα deals.

Και τα deals έρχονται το ένα μετά το άλλο, αν δεν κάτσει καμία στραβή με Ουκρανία... Οι σώφρονες κοιτάζοντας την τιμή του φυσικού αερίου δείχνουν σχετικά αισιόδοξοι μήπως και το κακό αποφευχθεί. Μακάρι, αλλά…

Πάντως όσοι προλάβουν να πουλήσουν ή θα αγοράσουν τώρα. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ουκρανία προς τη μια ή την άλλη κατάσταση θα διαμορφώσει ανάλογα και τις αποτιμήσεις προς όφελος πωλητών ή αγοραστών αντίστοιχα. Το λένε γιατί είναι και άλλες συμφωνίες στα σκαριά. Deals που πλέον θα τα επηρεάσει αρνητικά η θετικά η Ουκρανία.

Στη Γαλλία ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεδρικές εκλογές και ακούστηκαν τα εξής: Πως ο Εμανουέλ, συζητάει - φήμες ή πληροφορίες θα σας γελάσω- με την Κριστίν, ώστε η τελευταία να αναλάβει ρόλο πρωθυπουργού αν ο Εμανουέλ εκλεγεί εκ νέου Πρόεδρος. Τι να σας πω, αυτά διαβάζω στο Paris Match και σας τα μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη.

Όμως η Κριστίν έχει ευθαρσώς δηλώσει το πολιτικό της ενδιαφέρον από παλιά και η σχέση της με το Γάλλο Πρόεδρο είναι δεμένη. Οποιαδήποτε ομοιότητα σας έρχεται στο κεφάλι.... προτείνω να ξανακοιτάξετε την εικόνα και να βρείτε τις 9 διαφορές.

Η Τιτάν συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές αλλά δεν καταξοδεύεται κιόλας. Πάντως η μετοχή ούτε με την αγορά ιδίων μετοχών ανασαίνει και κινείται σε στενό εύρος τιμών. Οι θεσμικοί εμφανίζονται μάλλον παγωμένοι καθώς ναι μεν βλέπουν η ζήτηση να αυξάνεται, αλλά δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται με την διαχείριση του κόστους.

Στην Ίλυδα χρειάστηκε να περάσουν είκοσι ημέρες για να ανακοινώσουν την αλλαγή εσωτερικού ελεγκτή. Πέραν της καθυστέρησης όμως η απορία είναι γιατί αντικαταστάθηκε και με ποια διαδικασία ο προηγούμενος εσωτερικός ελεγκτής. Υποθέτω ότι δεν είμαι ο μόνος που θα έχει την απορία, γιατί όπως και να το κάνουμε πολλές φορές όταν οι εσωτερικοί ελεγκτές είναι «άτακτοι» δεν αρέσουν στις διοικήσεις των εταιριών.

Τέλος καλό όλα καλά, αν και όχι… φτηνά, στην αγωνία των ΕΛΠΕ για το κτίριο που στεγάζει τη διοίκηση του ομίλου. Έτσι γλύτωσε το πολύ ακριβότερο -αν το έπαιρνε άλλος - ενοίκιο, αλλά και την πιθανότητα να ξεσπιτωθεί. Με για λοιπόν το ακίνητο! Με αυτόν τον διαγωνισμό πάντως εκτός από τα ΕΛΠΕ υπάρχει και άλλος κερδισμένος. Γιατί ασφαλώς θα τρίβει τα χέρια της και η Dovalue που πήρε αρκετά υψηλότερο τίμημα από την τιμή εκκίνησης και την πρώτη αποτίμηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:43

Το στεγαστικό στη ΔΕΘ: Από το «Σπίτι μου ΙΙΙ» στη διάσωση της πρώτης κατοικίας - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

12:41

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από drone κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ

12:39

Χαρδαλιάς: «Ζητάμε να κριθούμε από όσα θα έχουμε παραδώσει στους πολίτες της Αττικής»

12:30

H πιο ελκυστική πόλη στον κόσμο για το 2026

12:27

Αίτνα: Σε αναστολή οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια μέχρι αύριο

12:16

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,4% το β’ τρίμηνο του 2026 - Οριακή αύξηση στην απασχόληση

12:09

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,9% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο

12:04

Πώς η VW σχεδιάζει να μειώσει τη γκάμα μοντέλων της για να μειώσει το κόστος

11:50

Βυθίστηκε καταμαράν κοντά στη νησίδα Φλέβες - Σώοι οι 10 επιβαίνοντες

11:32

Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και ανοιχτός προορισμός για όλους»

11:20

Η Ισπανία παρατείνει τη λειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού μέχρι το 2030

11:14

Σε πύρινο κλοιό Γερμανία, Γαλλία και Κροατία: Χιλιάδες κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους

11:09

Ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ισραήλ: Στις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών το αίτημα επένδυσης

11:05

Χρηματιστήριο: «Ακροβασία» στις 2.600 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

10:57

Προς εβδομάδα απωλειών οι ευρωαγορές

10:42

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ιαπωνίας μετά την επίσκεψη Πούτιν στις διεκδικούμενες Κουρίλες νήσους

10:28

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «χερσαίες» επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική κατά της διακίνησης ναρκωτικών

10:22

Σκέρτσος: «Το Antinero συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της ζημίας όταν προκύψει μια πυρκαγιά»

10:14

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου

10:10

Βρετανία: Ο επικεφαλής του ReformUK Νάιτζελ Φάρατζ επανεξελέγη βουλευτής

10:02

Από την Apple έως την Ford: Πώς η κινεζική τεχνολογία είναι δύσκολο να αγνοηθεί

09:58

Η Uber συνεργάζεται με την κινεζική Pony.ai για 2.000 ρομποταξί στην Ευρώπη

09:53

Μία στις έξι νοσοκομειακές κλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνεται από ασθενείς με άνοια

09:51

Η γερμανική Faller Packaging εξαγοράζει την Paperpack

09:24

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αραγτσί για το Ορμούζ - Τι συζήτησαν

09:09

OpenΑΙ: Κατευθύνεται προς την IPO με έσοδα άνω των 40 δισ. δολαρίων

08:54

Κατάρριψη drone στον εναέριο χώρο της Λετονίας από μαχητικό του NATO

08:36

Βανς: «Προτεραιότητα να μείνουν φθηνά πετρέλαιο και βενζίνη για τους Αμερικανούς»

08:21

Ακυρώσεις και αλλαγές σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των θυελλωδών ανέμων - Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά

08:00

Τρία χρόνια μετά τις μεγάλες φωτιές: Τι απέγιναν τα δάση σε Έβρο, Πάρνηθα και Βόρεια Εύβοια