BACKSTORY

Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; Και 2 κουίζ...

19-01-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; -Και 2 κουίζ...

Χθες το Ευρωκοινοβούλιο μύρισε πραγματικά άρωμα γυναίκας. Ασφαλώς διότι εξελέγη νέα πρόεδρος γυναίκα η Ρομπέρτα Μετσόλα. Και ασφαλώς διότι η Εύα Καϊλή αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου, μια γυναίκα που γνωρίζει όσο λίγες εξειδικευμένα ευρωπαϊκά θέματα.

Δεν θα αναφερόμουν σε κάτι τόσο πολιτικό αν δεν πίστευα πως αυτή η αλλαγή που είναι πολύ ουσιαστική θα οδηγήσει σε μια αλλαγή πλεύσης ως προς την επιχειρηματικότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπιστεί από εδώ και πέρα η ποσόστωση σε θέματα διακυβέρνησης.

Και μιας και όλοι ασχολούνται με τις αρχαιρεσίες του Χρηματιστηρίου ας ασχοληθούμε και εμείς με αυτές. Οπως σας είπαμε είμαστε κοντά στην απόφαση όπου θα αλλάξει η «ιστορία» σελίδα. Και ο κ. Λαζαρίδης μετά από μια μακρά για να μην πω τεράστια παραμονή στο τιμόνι της ΕΧΑΕ αφήνει το πλοίο. Απ' ότι δείχνει το πράγμα μάλλον τελικά θα παλέψουν τη θέση οι κ.κ. Θύμιος Κυριακόπουλος και Γιάννος Κοντόπουλος και οι δύο με περγαμηνές. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εκτός από περγαμηνές, έχει δείξει και μάλιστα πρόσφατα πως έχει και τσαγανό. Ας είναι. Κοντός ψαλμός.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο εισέρχεται σε μια ζώνη ενδιαφέροντος ιδιαίτερα σε κάποιους κλάδους όπως οι τράπεζες. Επομένως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα μπορούσε να αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τη δομή της ΕΧΑΕ που μένει περίπου ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Για παράδειγμα η Deutsche Bank βρίσκει πως κάτι αλλάζει σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες και μπαίνει στη διαδικασία να τις καλύψει εκ νέου!

Πάμε και σε κάτι που αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει εξιλέωση για κανένα έγκλημα όσο και εάν οι μεγάλες οικογένειες μοίρασαν πλούτο σε αγαθοεργίες. Εγκλήματα όπως αυτό που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν ισοζυγιάζεται με αγαθοεργίες ούτε με οτιδήποτε άλλο. Παραμένει έγκλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συνεχίζουν να με ρωτάνε αν η Καραμολέγκος θα ακολουθήσει την τύχη της περίφημης Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης και νυν Imerys δηλαδή αν θα πουληθεί μετά τη δημόσια προσφορά και ο βασικός μέτοχος θα γίνει πλουσιότερος από τους μετόχους μειοψηφίας που φύλαγαν Θερμοπύλες χρόνια στο Χρηματιστήριο.

Κάθε ημέρα (που λέει ο λόγος) έχουμε και μια ανακοίνωση από τη Cenergy για νέες δουλειές. Αν ήταν τόσο λαλίστατη η εταιρία και με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα νιώθαμε υπέροχα. Αλλά φαίνεται ότι ο όμιλος δεν το … έχει σε αυτό τον τομέα.

Και κλείνουμε σήμερα δύο ενδιαφέροντα κουίζ. Ποιος Πανεπιστημιακός έχει τις περισσότερες θέσεις σε επιτροπές ελέγχου εισηγμένων είναι το πρώτο. Και το δεύτερον πιο juicy. Τι σχέση έχει μέλος ΔΣ εποπτικής αρχής με τα κρεβάτια από φύκια. Αν δεν βρείτε τις απαντήσεις μην ανησυχείτε. Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:56

ΕΔΕ για την αντιμετώπιση της Μυρτώς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς με εντολή Γεωργιάδη

17:42

Μεγάλη πυρκαγιά στην Άμπελο Αχαΐας - Ήχησε το 112

17:28

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό που έτρεχε με πάνω από 200 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Κηφισού

17:14

Μακρόν: Νεκρός Γάλλος στρατιώτης σε επίθεση στον Λίβανο

17:00

Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ανεπίσημη εργασία - Μάστιγα η υποδηλωμένη απασχόληση

16:45

Χεζμπολάχ: «Δεν μας απασχολούν οι συνομιλίες Τελ Αβίβ - Βηρυτού»

16:30

Τραμπ: Το Ιράν δεν μπορεί να μας εκβιάσει - «Η Τεχεράνη εξετάζει νέες προτάσεις από Ουάσιγκτον»

16:16

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Η μάχη που δίνουμε δεν έχει χρώματα και κομματική διάσταση

16:02

FT: Και ξενοδοχεία στην πλατφόρμα της Airbnb

15:48

Τραμπ: «Σύντομα» η δημοσιοποίηση κυβερνητικών εγγράφων για τα UFO

15:34

Ο ισραηλινός στρατός καθόρισε «κίτρινη γραμμή» στον Λίβανο, όπως στη Γάζα

15:20

Πιο επιτυχημένη εμπορικά ηθοποιός στην ιστορία του σινεμά η Ζόε Σαλντάνα

15:06

Νέα «πυρά» από την αντιπολίτευση για την παραίτηση Λαζαρίδη

14:52

Λαβρόφ: Να συζητήσουμε τους μελλοντικούς οικονομικούς δεσμούς Μόσχας - Ουάσιγκτον

14:38

Χαμενεΐ: Το πολεμικό ναυτικό του Ιράν είναι έτοιμο να επιφέρει «νέες πικρές ήττες» στους εχθρούς

14:25

ΥΠΑΑΤ: 43 κρούσματα αφθώδους πυρετού σε 54 εκτροφές της Λέσβου

14:12

Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

13:59

Με Ελλάδα οι 13 «μυστικοί» προορισμοί της Ευρώπης για το καλοκαίρι

13:45

Περιοδεία Κικίλια στην Κρήτη

13:33

Παραιτήθηκε από ΥΦΥΠΑΑΤ ο Μακάριος Λαζαρίδης - «Εν ευθέτω χρόνω ο αντικαταστάτης του»

13:28

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

13:14

Κοινωνικός τουρισμός: Την Τρίτη οι αιτήσεις - Ποιοι δικαιούνται το voucher

13:00

Εύθραυστη «εκεχειρία» στις αγορές

12:48

ΠΑΣΟΚ: «Πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι;»

12:37

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τα περιφερειακά κανάλια - «Tάξη σε μια εκκρεμότητα δεκαετιών»

12:24

Πιερρακάκης: Η ενεργειακή κρίση απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση

12:11

Τουρκία κατά Ισραήλ: Πρόσχημα η «εθνική ασφάλεια» - Θέλουν απλά περισσότερα εδάφη

12:00

Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα το 4ο προσυνέδριο της ΝΔ

11:47

Οι IRGC έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ - Ιρανικά σκάφη άνοιξαν πυρ εναντίον τάνκερ

11:41

Παρέμβαση Τσίπρα με προαναγγελία εξελίξεων: «Ζυγώνει η ώρα ανάληψης ευθυνών»