BACKSTORY

Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; Και 2 κουίζ...

19-01-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; -Και 2 κουίζ...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες το Ευρωκοινοβούλιο μύρισε πραγματικά άρωμα γυναίκας. Ασφαλώς διότι εξελέγη νέα πρόεδρος γυναίκα η Ρομπέρτα Μετσόλα. Και ασφαλώς διότι η Εύα Καϊλή αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου, μια γυναίκα που γνωρίζει όσο λίγες εξειδικευμένα ευρωπαϊκά θέματα.

Δεν θα αναφερόμουν σε κάτι τόσο πολιτικό αν δεν πίστευα πως αυτή η αλλαγή που είναι πολύ ουσιαστική θα οδηγήσει σε μια αλλαγή πλεύσης ως προς την επιχειρηματικότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπιστεί από εδώ και πέρα η ποσόστωση σε θέματα διακυβέρνησης.

Και μιας και όλοι ασχολούνται με τις αρχαιρεσίες του Χρηματιστηρίου ας ασχοληθούμε και εμείς με αυτές. Οπως σας είπαμε είμαστε κοντά στην απόφαση όπου θα αλλάξει η «ιστορία» σελίδα. Και ο κ. Λαζαρίδης μετά από μια μακρά για να μην πω τεράστια παραμονή στο τιμόνι της ΕΧΑΕ αφήνει το πλοίο. Απ' ότι δείχνει το πράγμα μάλλον τελικά θα παλέψουν τη θέση οι κ.κ. Θύμιος Κυριακόπουλος και Γιάννος Κοντόπουλος και οι δύο με περγαμηνές. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εκτός από περγαμηνές, έχει δείξει και μάλιστα πρόσφατα πως έχει και τσαγανό. Ας είναι. Κοντός ψαλμός.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο εισέρχεται σε μια ζώνη ενδιαφέροντος ιδιαίτερα σε κάποιους κλάδους όπως οι τράπεζες. Επομένως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα μπορούσε να αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τη δομή της ΕΧΑΕ που μένει περίπου ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Για παράδειγμα η Deutsche Bank βρίσκει πως κάτι αλλάζει σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες και μπαίνει στη διαδικασία να τις καλύψει εκ νέου!

Πάμε και σε κάτι που αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει εξιλέωση για κανένα έγκλημα όσο και εάν οι μεγάλες οικογένειες μοίρασαν πλούτο σε αγαθοεργίες. Εγκλήματα όπως αυτό που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν ισοζυγιάζεται με αγαθοεργίες ούτε με οτιδήποτε άλλο. Παραμένει έγκλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συνεχίζουν να με ρωτάνε αν η Καραμολέγκος θα ακολουθήσει την τύχη της περίφημης Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης και νυν Imerys δηλαδή αν θα πουληθεί μετά τη δημόσια προσφορά και ο βασικός μέτοχος θα γίνει πλουσιότερος από τους μετόχους μειοψηφίας που φύλαγαν Θερμοπύλες χρόνια στο Χρηματιστήριο.

Κάθε ημέρα (που λέει ο λόγος) έχουμε και μια ανακοίνωση από τη Cenergy για νέες δουλειές. Αν ήταν τόσο λαλίστατη η εταιρία και με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα νιώθαμε υπέροχα. Αλλά φαίνεται ότι ο όμιλος δεν το … έχει σε αυτό τον τομέα.

Και κλείνουμε σήμερα δύο ενδιαφέροντα κουίζ. Ποιος Πανεπιστημιακός έχει τις περισσότερες θέσεις σε επιτροπές ελέγχου εισηγμένων είναι το πρώτο. Και το δεύτερον πιο juicy. Τι σχέση έχει μέλος ΔΣ εποπτικής αρχής με τα κρεβάτια από φύκια. Αν δεν βρείτε τις απαντήσεις μην ανησυχείτε. Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:50

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας–Αιγύπτου: Στο επίκεντρο συνεδρίου ΙΕΝΕ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

21:38

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:25

Y/KNOT Invest: Απόκτηση πλοίου Aframax έναντι 44,1 εκατ. δολαρίων

21:14

Σχεδόν 2.000 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

21:00

Διπλό μήνυμα από το Ανώτατο Δικαστήριο: Προστατεύει την Fed - Ενισχύει τον Τραμπ

20:47

«Καμία πρόοδος» στις συνομιλίες Αβάνας - Ουάσιγκτον

20:35

Ταχιάος: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για τον αναπτυξιακό ρόλο της Θράκης»

20:23

Δημοσκόπηση Marc: «Ντέρμπι» για το τρίτο κόμμα - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

20:19

Νετανιάχου: Τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στον Λίβανο όσο απειλεί η Χεζμπολάχ

20:03

Πέντε συλλήψεις για την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα

20:00

ΕΕ: Πρώτη εκταμίευση 3,9 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία για αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών

19:47

Κροατία: Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 39,5 βαθμούς στο Σπλιτ

19:41

Με 32,05% στην Yalco η ΑVE - Κάλυψε ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ

19:38

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

19:33

Αλβανία: Διαδηλωτές πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών - Συλλήψεις από την αστυνομία

19:23

ΟΟΣΑ σε Γαλλία: Αυξήσεις φόρων και μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

19:19

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου εδώ και 5,5 χρόνια με νέο ρεκόρ στις ευρωαγορές

19:11

Αντιδρά ο Τραμπ στον δικαστικό «φραγμό» στο διάταγμα για το «δίκαιο του εδάφους»

19:02

Τετ α τετ Δήμα με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας

18:57

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση

18:53

Ελλάκτωρ: Πληρωμή καθαρού υπολοίπου μερίσματος 0,0475 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Aircanteen: Στα 57,8 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2025 με αύξηση 13,7%

18:37

Ιταλία: Πέντε νεκροί από τον καύσωνα σε μία ημέρα - Στο «κόκκινο» 25 μεγάλες πόλεις

18:37

Για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκαν μέσα σε ζωντανό ιστό τα μικροπλαστικά που καταναλώνουμε

18:30

Συνάντηση Κάλας και Επίτροπων Μετανάστευσης με τον Ερντογάν

18:24

Πυρκαγιά στον Άγιο Δημήτριο Κορινθίας - Μήνυμα 112 για απομάκρυνση πολιτών

18:22

Βενεζουέλα: Οι ελπίδες να βρεθούν και άλλοι επιζώντες από τον σεισμό σβήνουν

18:19

ΔΕΗ: Πλήρωσε 27,76 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο για εξορύξεις στα ορυχεία λιγνίτη το 2025

18:14

ΥΠΕΘΟΟ-ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνεται η καταβολή ενίσχυσης 150 ευρώ ανά παιδί σε 950.000 οικογένειες

18:09

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας