BACKSTORY

Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; Και 2 κουίζ...

19-01-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; -Και 2 κουίζ...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες το Ευρωκοινοβούλιο μύρισε πραγματικά άρωμα γυναίκας. Ασφαλώς διότι εξελέγη νέα πρόεδρος γυναίκα η Ρομπέρτα Μετσόλα. Και ασφαλώς διότι η Εύα Καϊλή αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου, μια γυναίκα που γνωρίζει όσο λίγες εξειδικευμένα ευρωπαϊκά θέματα.

Δεν θα αναφερόμουν σε κάτι τόσο πολιτικό αν δεν πίστευα πως αυτή η αλλαγή που είναι πολύ ουσιαστική θα οδηγήσει σε μια αλλαγή πλεύσης ως προς την επιχειρηματικότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπιστεί από εδώ και πέρα η ποσόστωση σε θέματα διακυβέρνησης.

Και μιας και όλοι ασχολούνται με τις αρχαιρεσίες του Χρηματιστηρίου ας ασχοληθούμε και εμείς με αυτές. Οπως σας είπαμε είμαστε κοντά στην απόφαση όπου θα αλλάξει η «ιστορία» σελίδα. Και ο κ. Λαζαρίδης μετά από μια μακρά για να μην πω τεράστια παραμονή στο τιμόνι της ΕΧΑΕ αφήνει το πλοίο. Απ' ότι δείχνει το πράγμα μάλλον τελικά θα παλέψουν τη θέση οι κ.κ. Θύμιος Κυριακόπουλος και Γιάννος Κοντόπουλος και οι δύο με περγαμηνές. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εκτός από περγαμηνές, έχει δείξει και μάλιστα πρόσφατα πως έχει και τσαγανό. Ας είναι. Κοντός ψαλμός.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο εισέρχεται σε μια ζώνη ενδιαφέροντος ιδιαίτερα σε κάποιους κλάδους όπως οι τράπεζες. Επομένως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα μπορούσε να αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τη δομή της ΕΧΑΕ που μένει περίπου ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Για παράδειγμα η Deutsche Bank βρίσκει πως κάτι αλλάζει σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες και μπαίνει στη διαδικασία να τις καλύψει εκ νέου!

Πάμε και σε κάτι που αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει εξιλέωση για κανένα έγκλημα όσο και εάν οι μεγάλες οικογένειες μοίρασαν πλούτο σε αγαθοεργίες. Εγκλήματα όπως αυτό που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν ισοζυγιάζεται με αγαθοεργίες ούτε με οτιδήποτε άλλο. Παραμένει έγκλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συνεχίζουν να με ρωτάνε αν η Καραμολέγκος θα ακολουθήσει την τύχη της περίφημης Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης και νυν Imerys δηλαδή αν θα πουληθεί μετά τη δημόσια προσφορά και ο βασικός μέτοχος θα γίνει πλουσιότερος από τους μετόχους μειοψηφίας που φύλαγαν Θερμοπύλες χρόνια στο Χρηματιστήριο.

Κάθε ημέρα (που λέει ο λόγος) έχουμε και μια ανακοίνωση από τη Cenergy για νέες δουλειές. Αν ήταν τόσο λαλίστατη η εταιρία και με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα νιώθαμε υπέροχα. Αλλά φαίνεται ότι ο όμιλος δεν το … έχει σε αυτό τον τομέα.

Και κλείνουμε σήμερα δύο ενδιαφέροντα κουίζ. Ποιος Πανεπιστημιακός έχει τις περισσότερες θέσεις σε επιτροπές ελέγχου εισηγμένων είναι το πρώτο. Και το δεύτερον πιο juicy. Τι σχέση έχει μέλος ΔΣ εποπτικής αρχής με τα κρεβάτια από φύκια. Αν δεν βρείτε τις απαντήσεις μην ανησυχείτε. Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

15:17

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της

14:50

Ζελένσκι: Άδικο να μας χορηγηθεί καθεστώς συνδεδεμένου μέλους με ΕΕ

14:48

ΔΝΤ: Οι χώρες της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δαπάνες τα επόμενα 15 χρόνια

14:24

Τουρκία: Κλιμακώνεται η κρίση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, CHP - Ποια τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

13:59

Δέκα οι νεκροί σε λύκειο στην ανατολική Ουκρανία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο

13:50

Το αβοκάντο ριζώνει στην Κρήτη: Πάνω από 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στο νησί

13:43

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην πύλη Ε2 του Πειραιά – Σώος ο 89χρονος οδηγός

13:22

Ψηφιακή ασπίδα κατά των ελληνοποιήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

13:18

Βλάβη στον καταπέλτη του «Tera Jet 2» στην Τήνο – Επέστρεψε στο λιμάνι με 319 επιβάτες

13:08

Αγαπηδάκη: 41.000 πολίτες εξετάστηκαν δωρεάν από τις Κινητές Ομάδες - Πού θα λειτουργήσουν νέες δομές στη Δυτική Αθήνα

12:59

Σκέρτσος: 10+1 παρεμβάσεις για σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

12:54

Στουρνάρας: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την ΕΚΤ

12:34

Πηγές Yπ. Δικαιοσύνης για επιστολή Κοβέσι: «Δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»

12:21

Εκρηκτική ρήξη: Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει το Ισραήλ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν

11:54

Τουρισμός: Ποιοι προορισμοί βγαίνουν κερδισμένοι από την ακριβή ενέργεια

11:45

Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

11:40

Τέμπη: Μεγάλωσε η αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που διεξάγεται η δίκη

11:33

O Κιούμπαν ξεφορτώθηκε τα περισσότερα bitcoin του - «Δεν είναι ασφαλές καταφύγιο»

11:14

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι αποφάσισε να περιορίσει την μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης