BACKSTORY

Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; Και 2 κουίζ...

19-01-2022 | 07:43
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Περί ΕΧΑΕ και στο βάθος... τράπεζες -Καραμολέγκος όπως... Βαρυτίνη; -Και 2 κουίζ...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες το Ευρωκοινοβούλιο μύρισε πραγματικά άρωμα γυναίκας. Ασφαλώς διότι εξελέγη νέα πρόεδρος γυναίκα η Ρομπέρτα Μετσόλα. Και ασφαλώς διότι η Εύα Καϊλή αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου, μια γυναίκα που γνωρίζει όσο λίγες εξειδικευμένα ευρωπαϊκά θέματα.

Δεν θα αναφερόμουν σε κάτι τόσο πολιτικό αν δεν πίστευα πως αυτή η αλλαγή που είναι πολύ ουσιαστική θα οδηγήσει σε μια αλλαγή πλεύσης ως προς την επιχειρηματικότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπιστεί από εδώ και πέρα η ποσόστωση σε θέματα διακυβέρνησης.

Και μιας και όλοι ασχολούνται με τις αρχαιρεσίες του Χρηματιστηρίου ας ασχοληθούμε και εμείς με αυτές. Οπως σας είπαμε είμαστε κοντά στην απόφαση όπου θα αλλάξει η «ιστορία» σελίδα. Και ο κ. Λαζαρίδης μετά από μια μακρά για να μην πω τεράστια παραμονή στο τιμόνι της ΕΧΑΕ αφήνει το πλοίο. Απ' ότι δείχνει το πράγμα μάλλον τελικά θα παλέψουν τη θέση οι κ.κ. Θύμιος Κυριακόπουλος και Γιάννος Κοντόπουλος και οι δύο με περγαμηνές. Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εκτός από περγαμηνές, έχει δείξει και μάλιστα πρόσφατα πως έχει και τσαγανό. Ας είναι. Κοντός ψαλμός.

Ας σημειωθεί, πάντως, πως το Ελληνικό Χρηματιστήριο εισέρχεται σε μια ζώνη ενδιαφέροντος ιδιαίτερα σε κάποιους κλάδους όπως οι τράπεζες. Επομένως η θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα μπορούσε να αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά τη δομή της ΕΧΑΕ που μένει περίπου ίδια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα...

Για παράδειγμα η Deutsche Bank βρίσκει πως κάτι αλλάζει σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες και μπαίνει στη διαδικασία να τις καλύψει εκ νέου!

Πάμε και σε κάτι που αφορά την τρέχουσα επικαιρότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει εξιλέωση για κανένα έγκλημα όσο και εάν οι μεγάλες οικογένειες μοίρασαν πλούτο σε αγαθοεργίες. Εγκλήματα όπως αυτό που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη δεν ισοζυγιάζεται με αγαθοεργίες ούτε με οτιδήποτε άλλο. Παραμένει έγκλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συνεχίζουν να με ρωτάνε αν η Καραμολέγκος θα ακολουθήσει την τύχη της περίφημης Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης και νυν Imerys δηλαδή αν θα πουληθεί μετά τη δημόσια προσφορά και ο βασικός μέτοχος θα γίνει πλουσιότερος από τους μετόχους μειοψηφίας που φύλαγαν Θερμοπύλες χρόνια στο Χρηματιστήριο.

Κάθε ημέρα (που λέει ο λόγος) έχουμε και μια ανακοίνωση από τη Cenergy για νέες δουλειές. Αν ήταν τόσο λαλίστατη η εταιρία και με την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα νιώθαμε υπέροχα. Αλλά φαίνεται ότι ο όμιλος δεν το … έχει σε αυτό τον τομέα.

Και κλείνουμε σήμερα δύο ενδιαφέροντα κουίζ. Ποιος Πανεπιστημιακός έχει τις περισσότερες θέσεις σε επιτροπές ελέγχου εισηγμένων είναι το πρώτο. Και το δεύτερον πιο juicy. Τι σχέση έχει μέλος ΔΣ εποπτικής αρχής με τα κρεβάτια από φύκια. Αν δεν βρείτε τις απαντήσεις μην ανησυχείτε. Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε αναλυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:46

Υψηλό 1,5 μήνα για το πετρέλαιο με τέταρτη ημέρα κερδών

21:43

Πυροσβεστική: Συνολικά 36 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Ναύπλιο και Χαλκίδα

21:30

Νέα προσέγγιση μειώνει δραστικά τις νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές

21:17

Άντλησε 200 εκατ. ευρώ η Εθνική Ασφαλιστική: Υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές - Δηλώσεις από Μεγάλου και Μαζαράκη

21:09

Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου

21:02

«Ράλι» 7% της Tesla καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μία «καταιγίδα» από Cybercabs

21:00

Γερμανία: Επιστρέφει η μάχη των 35 ωρών - Το μεγάλο ερώτημα για την Ευρώπη

20:49

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Δύσκολη η επίτευξη αμυντικής ετοιμότητας της ΕΕ έως το 2030

20:41

Ζελένσκι: Σύντομα σε Κίεβο και Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές

20:31

Κώτσηρας: Νέα εποχή για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

20:20

«Πράσινο 2x2» για χρυσό με ράλι άνω του 2%

20:10

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν τα ομόλογα, ανέκαμψαν οι δείκτες από το χαμηλό μηνός

19:58

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις για την αμυντική της θωράκιση»

19:50

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030

19:37

Τραμπ: Να πληρώσει η Ευρώπη αναδρομικά για τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία

19:20

JTI: H εταιρεία με τις ιαπωνικές καταβολές στην 90ή ΔΕΘ

19:17

Μαρινάκης για τις ανακοινώσεις ΔΕΘ: Τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και «δεν θα αφήσουν εκτός κανέναν»

19:10

Ideal Holdings: Τα 10 deals που δεν προχώρησαν και η δυναμική της επένδυσης στην Kymora

19:08

Google: Το νέο AI μοντέλο καιρού, δίνει ωριαίες προγνώσεις 5 χιλιομέτρων

19:04

Σε υψηλό μήνα το γεν με κέρδη 2%

18:52

Η Συρία ξεκίνησε την καταστροφή χημικών όπλων της εποχής Άσαντ, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της στον ΟΗΕ

18:45

Έπεσαν ChatGTP, Grok, Claude και Gemini

18:41

Fais Group: Απορρόφηση δύο θυγατρικών από την Sportswind

18:28

Naftogaz: Η Ρωσία έπληξε μονάδες παραγωγής ενέργειας

18:18

Παπασταύρου: «Ο ακριτικός Έβρος μετεξελίσσεται σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης»

18:10

Η Ρωσία έπληξε δύο πλοία στη Μαύρη Θάλασσα που μετέφεραν όπλα για την Ουκρανία

18:07

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ απολογείται, διότι είπε πως κανείς Αμερικανός δεν έχει πεθάνει στον ιρανικό πόλεμο

18:06

Κλιματική κρίση: Πόσο κοστίζει ήδη στην ελληνική οικονομία - Οι κλάδοι στην πρώτη γραμμή

18:02

Εργοστάσιο στη Βαυαρία άρχισε την παραγωγή 5.000 κατευθυνόμενων με ΤΝ drones για το Κίεβο

17:58

Υεμένη: Δεκατρείς κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες Χούθι