BACKSTORY

Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια συν Επιστρεπτέα πόσο κάνει - «Καταγγείλτε τους»...

07-01-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια+Επιστρεπτέα πόσο κάνει; - «Καταγγείλτε τους»...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο γίγας φαίνεται να ξυπνάει... Ο λόγος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού του τόπου, που μετά από κάποιες προσπάθειες που δεν εστέφθησαν με τόση επιτυχία μπήκε στο κυνήγι διάλυσης των καρτέλ. Απόφαση κυβερνητική γαρ καθώς η ακρίβεια το προσεχές διάστημα θα είναι μια νέα πανδημία.

Ετσι λοιπόν με τηλεοπτικά σποτ και όχι μόνον, η Επιτροπή καλεί σε ανώνυμες καταγγελίες για τα παρακάτω θέματα: τη νόθευση διαγωνισμών και προσφορών, τον καθορισμό τιμών των προϊόντων/υπηρεσιών, την κατανομή αγοράς/ κατανομή πελατών, τον περιορισμό ή έλεγχο της παραγωγής, των αγορών ή της τεχνικής ανάπτυξης, τον αποκλεισμό ανταγωνιστών και προϊόντων από την αγορά. Ζητάει λοιπόν ανώνυμες καταγγελίες για αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές από δεσπόζουσες εταιρείες που επιβάλουν αθέμιτες τιμές ή αθέμιτους όρους συναλλαγών κλπ. γιατί το πράττει ο πολιτισμένος κόσμος σε Γερμανία, Δανία, Νότια Κορέα κλπ.

Πάντως σε σχέση με τον έλεγχο που είχε διενεργήσει η Επιτροπή στις τράπεζες 1,5 χρόνια πριν, το αποτέλεσμα δεν το μάθαμε ποτέ… Μακάρι να ελεγχθεί το πράγμα αν και δύσκολο το βλέπω.

Να επισημάνω ακόμη πως η Επιτροπή πραγματοποιεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση στον οικονομικό και νομικό τομέα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Α και να μην το ξεχάσω. Η κόντρα με την ΕΕΤΤ για το ποιος έχει ρόλο στις τηλεπικοινωνίες και που αρχίζει η αρμοδιότητα του ενός και τελειώνει του άλλου καλά κρατεί παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις που φαίνεται να εισηγήθηκε η διοίκηση της Αρχής στην κυβέρνηση δεν πέρασαν. Τώρα μαθαίνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την BOX, την εταιρία διανομής της Cosmote. Στα ερωτηματολόγια δε που έχουν σταλεί στις άλλες εταιρίες κινητής δεν περιορίζονται στο σκέλος της διανομής, αλλά περιλαμβάνουν ερωτήσεις που αφορούν στενά στη λειτουργία της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Τέλος και μια συμβουλή αισθητικής: Αυτό το σαλονάκι στο site της Επιτροπής μοιάζει σαν από stock πτωχευμένης εταιρίας να το προμηθεύτηκαν. Ή να το αλλάξουν ή να αλλάξουν τη photo του site προτρέπω.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η αναμονή ακούω δεν θα είναι μεγάλη όπως επίσης ακούω πως τα δύο όργανα του Ταμείου θα γίνουν ένα.

Μπορεί να παρατηρείται μια τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων προκειμένου οι τράπεζες να επιτύχουν και πέτυχαν θετική πιστωτική επέκταση για να πάρουν το μπόνους της ΕΚΤ όμως δεν είναι αρκετό αν σκεφθεί κανείς πόσο χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα επιτόκια δανεισμού στην Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά, στη Frigoglass αφού τα έχουν όλα λύσει με τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις δίνουν και μετοχές μέσω stock options σε δύο στελέχη με τιμή 0.125 ευρώ και άμεσα αποκτούν υπεραξία της τάξεως του 50%.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιες εισηγμένες πέρα από τα εγγυημένα δάνεια που έλαβαν, πήραν και επιστρεπτέα προκαταβολή. Μετά την άθροιση θα εξετάσω τι έγινε σε επίπεδο διανομών μερισμάτων και συναφών παροχών ώστε τελικώς να γίνει κατανοητό αν τελικά η επιστρεπτέα δόθηκε για να σωθούν οι επιχειρήσεις από τη λαίλαπα του κορονοϊού ή ώστε κάποιοι μεγαλομέτοχοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μερίσματα και υψηλές αμοιβές ΔΣ. Ξεκινώ τάχιστα την έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:20

Ιράν: Κάθε απειλή από αντιπάλους είναι πραγματική και αξιόπιστη

14:00

Πιερρακάκης: Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε σχέδιο τετραετίας

13:30

Μαρινάκης: Η αντίδραση στις ψευδείς ειδήσεις δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης ή ενός κόμματος

13:26

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως επένδυσε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν

13:00

Ακίνητα – Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υψηλές προ-κρατήσεις για τον Δεκαπενταύγουστο – Τι συμβαίνει σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα

12:52

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

12:45

O Κυρ. Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχείρησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΠ

12:37

Ιαπωνία και ΗΠΑ αναλαμβάνουν κοινή δράση για να στηρίξουν το γεν

12:28

Κίνα: Σε 25 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από πλημμύρα στα βορειοδυτικά

12:17

Ουγγαρία: Ανέστειλε για πρώτη φορά τη λειτουργία πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω καύσωνα

12:04

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τις εισαγωγές από ακόμη 43 κινεζικές εταιρείες

11:45

Μαρόκο: Δίνει το όνομα του προέδρου Τραμπ σε αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα

11:36

Στο τρίγωνο Ψάθα, Βενίζα Μεγάρων και Άγιο Νεκτάριο - Αγία Παρασκευή Βιλίων η μάχη με τις φλόγες

11:22

Με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης ενισχύεται η λειτουργία της Βουλής

11:12

Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

10:57

Κατηγορηματική διάψευση Διαμαντοπούλου - Χριστοδουλάκη για δημοσιεύμα περί συνάντησης με Γεραπετρίτη

10:47

Μητσοτάκης: Θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές απ' τις φωτιές

10:36

Ο ελληνικός αμπελώνας μπροστά σε μια καλή χρονιά, με το βλέμμα στον καιρό και την κατανάλωση

10:30

Γεραπετρίτης: Προϊόν ΑΙ δημοσίευμα για συνάντησή μου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

09:54

Έρευνα ΕΚΤ: Δυναμική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από ελληνικές βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις

09:45

Σε νέα εποχή εισέρχεται η ελληνική αγορά crypto

09:34

Τα δύο μέτωπα στην οικονομία: Οι μειώσεις φόρων και η μάχη κατά της ακρίβειας

09:19

Συνεταιριστικές τράπεζες: Επενδύσεις, ανάπτυξη και νέα δυναμική

09:09

Βελτιωμένη είναι η εικόνας στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Φωκίδας

09:03

ΠΣ: Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό

08:51

Πράσινα τιμολόγια: Διττή εικόνα στις χρεώσεις Αυγούστου με την μέση τιμή στα 18,8 λεπτά/kWh – Αύξηση 8% από μήνα σε μήνα

08:41

Ανάφη: Ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία και φανατικούς θαυμαστές

08:32

Οι πιο πράσινες πόλεις του κόσμου και τι κάνουν διαφορετικά

08:29

ΗΠΑ: Πυρκαγιές σε πάνω από 1 εκατ. στρέμματα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον

08:21

Ψηφίστε για τα νέα ευρώ!