BACKSTORY

Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια συν Επιστρεπτέα πόσο κάνει - «Καταγγείλτε τους»...

07-01-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια+Επιστρεπτέα πόσο κάνει; - «Καταγγείλτε τους»...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο γίγας φαίνεται να ξυπνάει... Ο λόγος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού του τόπου, που μετά από κάποιες προσπάθειες που δεν εστέφθησαν με τόση επιτυχία μπήκε στο κυνήγι διάλυσης των καρτέλ. Απόφαση κυβερνητική γαρ καθώς η ακρίβεια το προσεχές διάστημα θα είναι μια νέα πανδημία.

Ετσι λοιπόν με τηλεοπτικά σποτ και όχι μόνον, η Επιτροπή καλεί σε ανώνυμες καταγγελίες για τα παρακάτω θέματα: τη νόθευση διαγωνισμών και προσφορών, τον καθορισμό τιμών των προϊόντων/υπηρεσιών, την κατανομή αγοράς/ κατανομή πελατών, τον περιορισμό ή έλεγχο της παραγωγής, των αγορών ή της τεχνικής ανάπτυξης, τον αποκλεισμό ανταγωνιστών και προϊόντων από την αγορά. Ζητάει λοιπόν ανώνυμες καταγγελίες για αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές από δεσπόζουσες εταιρείες που επιβάλουν αθέμιτες τιμές ή αθέμιτους όρους συναλλαγών κλπ. γιατί το πράττει ο πολιτισμένος κόσμος σε Γερμανία, Δανία, Νότια Κορέα κλπ.

Πάντως σε σχέση με τον έλεγχο που είχε διενεργήσει η Επιτροπή στις τράπεζες 1,5 χρόνια πριν, το αποτέλεσμα δεν το μάθαμε ποτέ… Μακάρι να ελεγχθεί το πράγμα αν και δύσκολο το βλέπω.

Να επισημάνω ακόμη πως η Επιτροπή πραγματοποιεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση στον οικονομικό και νομικό τομέα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Α και να μην το ξεχάσω. Η κόντρα με την ΕΕΤΤ για το ποιος έχει ρόλο στις τηλεπικοινωνίες και που αρχίζει η αρμοδιότητα του ενός και τελειώνει του άλλου καλά κρατεί παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις που φαίνεται να εισηγήθηκε η διοίκηση της Αρχής στην κυβέρνηση δεν πέρασαν. Τώρα μαθαίνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την BOX, την εταιρία διανομής της Cosmote. Στα ερωτηματολόγια δε που έχουν σταλεί στις άλλες εταιρίες κινητής δεν περιορίζονται στο σκέλος της διανομής, αλλά περιλαμβάνουν ερωτήσεις που αφορούν στενά στη λειτουργία της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Τέλος και μια συμβουλή αισθητικής: Αυτό το σαλονάκι στο site της Επιτροπής μοιάζει σαν από stock πτωχευμένης εταιρίας να το προμηθεύτηκαν. Ή να το αλλάξουν ή να αλλάξουν τη photo του site προτρέπω.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η αναμονή ακούω δεν θα είναι μεγάλη όπως επίσης ακούω πως τα δύο όργανα του Ταμείου θα γίνουν ένα.

Μπορεί να παρατηρείται μια τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων προκειμένου οι τράπεζες να επιτύχουν και πέτυχαν θετική πιστωτική επέκταση για να πάρουν το μπόνους της ΕΚΤ όμως δεν είναι αρκετό αν σκεφθεί κανείς πόσο χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα επιτόκια δανεισμού στην Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά, στη Frigoglass αφού τα έχουν όλα λύσει με τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις δίνουν και μετοχές μέσω stock options σε δύο στελέχη με τιμή 0.125 ευρώ και άμεσα αποκτούν υπεραξία της τάξεως του 50%.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιες εισηγμένες πέρα από τα εγγυημένα δάνεια που έλαβαν, πήραν και επιστρεπτέα προκαταβολή. Μετά την άθροιση θα εξετάσω τι έγινε σε επίπεδο διανομών μερισμάτων και συναφών παροχών ώστε τελικώς να γίνει κατανοητό αν τελικά η επιστρεπτέα δόθηκε για να σωθούν οι επιχειρήσεις από τη λαίλαπα του κορονοϊού ή ώστε κάποιοι μεγαλομέτοχοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μερίσματα και υψηλές αμοιβές ΔΣ. Ξεκινώ τάχιστα την έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:14

Χρέη στην εφορία: Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση κατασχεμένων ακινήτων - Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί νέα διαδικασία αποδέσμευσης

07:10

Ανακατατάξεις στον MSCI - Η πτητικότητα του χρυσού - Ο πληθωρισμός και τα επιτόκια

23:58

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται αποφαστική δράση εναντίον της Χεζμπολάχ

23:35

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε 26 δενδρύλλια κάνναβης σε δωμάτιο σπιτιού και σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο

23:14

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος

22:49

Γαλλία: Νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στη χώρα

22:17

Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος κοσμηματοπώλη και ληστεία με λεία 310.000 ευρώ

21:47

Χαρακόπουλος με νοσηλευτές στο ΓΝ Λάρισας: Αναγνώριση της προσφοράς νοσηλευτών η ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά

21:18

Γιάννης Λοβέρδος: Ο ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες

21:00

Τουρκία: Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και συμμετοχή 56.288 αστυνομικών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία