BACKSTORY

Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια συν Επιστρεπτέα πόσο κάνει - «Καταγγείλτε τους»...

07-01-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Άσκηση: Εγγυημένα δάνεια+Επιστρεπτέα πόσο κάνει; - «Καταγγείλτε τους»...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο γίγας φαίνεται να ξυπνάει... Ο λόγος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού του τόπου, που μετά από κάποιες προσπάθειες που δεν εστέφθησαν με τόση επιτυχία μπήκε στο κυνήγι διάλυσης των καρτέλ. Απόφαση κυβερνητική γαρ καθώς η ακρίβεια το προσεχές διάστημα θα είναι μια νέα πανδημία.

Ετσι λοιπόν με τηλεοπτικά σποτ και όχι μόνον, η Επιτροπή καλεί σε ανώνυμες καταγγελίες για τα παρακάτω θέματα: τη νόθευση διαγωνισμών και προσφορών, τον καθορισμό τιμών των προϊόντων/υπηρεσιών, την κατανομή αγοράς/ κατανομή πελατών, τον περιορισμό ή έλεγχο της παραγωγής, των αγορών ή της τεχνικής ανάπτυξης, τον αποκλεισμό ανταγωνιστών και προϊόντων από την αγορά. Ζητάει λοιπόν ανώνυμες καταγγελίες για αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές από δεσπόζουσες εταιρείες που επιβάλουν αθέμιτες τιμές ή αθέμιτους όρους συναλλαγών κλπ. γιατί το πράττει ο πολιτισμένος κόσμος σε Γερμανία, Δανία, Νότια Κορέα κλπ.

Πάντως σε σχέση με τον έλεγχο που είχε διενεργήσει η Επιτροπή στις τράπεζες 1,5 χρόνια πριν, το αποτέλεσμα δεν το μάθαμε ποτέ… Μακάρι να ελεγχθεί το πράγμα αν και δύσκολο το βλέπω.

Να επισημάνω ακόμη πως η Επιτροπή πραγματοποιεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για πρακτική άσκηση στον οικονομικό και νομικό τομέα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Α και να μην το ξεχάσω. Η κόντρα με την ΕΕΤΤ για το ποιος έχει ρόλο στις τηλεπικοινωνίες και που αρχίζει η αρμοδιότητα του ενός και τελειώνει του άλλου καλά κρατεί παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις που φαίνεται να εισηγήθηκε η διοίκηση της Αρχής στην κυβέρνηση δεν πέρασαν. Τώρα μαθαίνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την BOX, την εταιρία διανομής της Cosmote. Στα ερωτηματολόγια δε που έχουν σταλεί στις άλλες εταιρίες κινητής δεν περιορίζονται στο σκέλος της διανομής, αλλά περιλαμβάνουν ερωτήσεις που αφορούν στενά στη λειτουργία της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Τέλος και μια συμβουλή αισθητικής: Αυτό το σαλονάκι στο site της Επιτροπής μοιάζει σαν από stock πτωχευμένης εταιρίας να το προμηθεύτηκαν. Ή να το αλλάξουν ή να αλλάξουν τη photo του site προτρέπω.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η αναμονή ακούω δεν θα είναι μεγάλη όπως επίσης ακούω πως τα δύο όργανα του Ταμείου θα γίνουν ένα.

Μπορεί να παρατηρείται μια τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων προκειμένου οι τράπεζες να επιτύχουν και πέτυχαν θετική πιστωτική επέκταση για να πάρουν το μπόνους της ΕΚΤ όμως δεν είναι αρκετό αν σκεφθεί κανείς πόσο χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα επιτόκια δανεισμού στην Ευρώπη.

Κατά τα λοιπά, στη Frigoglass αφού τα έχουν όλα λύσει με τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις δίνουν και μετοχές μέσω stock options σε δύο στελέχη με τιμή 0.125 ευρώ και άμεσα αποκτούν υπεραξία της τάξεως του 50%.

Άσχετο, αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιες εισηγμένες πέρα από τα εγγυημένα δάνεια που έλαβαν, πήραν και επιστρεπτέα προκαταβολή. Μετά την άθροιση θα εξετάσω τι έγινε σε επίπεδο διανομών μερισμάτων και συναφών παροχών ώστε τελικώς να γίνει κατανοητό αν τελικά η επιστρεπτέα δόθηκε για να σωθούν οι επιχειρήσεις από τη λαίλαπα του κορονοϊού ή ώστε κάποιοι μεγαλομέτοχοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μερίσματα και υψηλές αμοιβές ΔΣ. Ξεκινώ τάχιστα την έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:29

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές με βαρίδι το διεθνές sell off στα τσιπ

19:16

Διευρύνεται τo sell off της SpaceX - «Καπνός» πάνω από 1 τρισ. δολ.

19:12

Μεξικό: Σεισμός 7,4 βαθμών στα ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας

19:06

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 34 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στην Κίνα

18:55

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σέρρες λόγω βλάβης

18:47

Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε κέντρο ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Τσαμπαχάρ

18:39

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αποπομπή του Φιόντοροφ

18:29

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των τιμών εισαγωγών τον Ιούνιο λόγω Κίνας

18:12

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε στον ΕΛΕΓΕΠ ελλείμματα και λανθασμένες πληρωμές

18:02

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία «βουτιά» 5,74% για τις τράπεζες, σε χαμηλό πέντε εβδομάδων ο Γενικός Δείκτης

17:48

Η Choose διακρίνεται με Bronze Award στα Effie Awards για την καμπάνια «Πίσω από τα Φώτα» του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

17:48

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Λε Χοάι Τρουνγκ: Στο επίκεντρο οικονομία, ναυτιλία και συντονισμός στον ΟΗΕ

17:43

Δήμας: Η υπογραφή της σύμβασης PBN είναι καθοριστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της αεροναυτιλίας

17:41

Μακρόν: «Μην εμπιστεύεται όλες τις δημοσκοπήσεις» - Προειδοποίηση για τη Λεπέν ενόψει του 2027

17:32

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στα Πολιτικά Ευβοίας

17:29

Κομισιόν: Νέο Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση και τη μεταρρύθμιση του EU ETS

17:24

ΤτΕ: Στο 1,9% ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2026

17:18

Alter Ego Media: Oλοκληρώθηκε η επανεπένδυση μερίσματος με συμμετοχή 78% - Ανταποκρίθηκαν 210 μέτοχοι

17:11

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε ρωσικό διυλιστήριο και δύο δεξαμενόπλοια

17:08

Alpha Real Estate Services: Εγκρίθηκε μέρισμα 7 εκατ. ευρώ από κέρδη 2025 και προηγουμένων ετών

17:05

Σούπερ μάρκετ: Βήμα βήμα η διαδικασία για μειώσεις τιμών έως 20% από 31 Αυγούστου - Η επιστολή Τσαγγάρη

17:00

Θεσσαλία: Συναγερμός για την ποιότητα του αέρα - Τρεις πόλεις στις πιο επιβαρυμένες της Ελλάδας

16:57

Wall Street: Σε κλοιό πιέσεων οι δείκτες από τα τσιπ - Βουτιά 7% για Netflix

16:55

Η UM πραγματοποίησε την 9η ετήσια Impact Day, ανακαλύπτοντας τον «κρυμμένο» Κηφισό και στηρίζοντας τους ανθρώπους που τον προστατεύουν

16:53

Περισσότερες από 5.000 άδειες για επισκευή πληγέντων κτιρίων από τις πλημμύρες Daniel

16:52

Ιράν: Θα συνεχίσει τα πλήγματα μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις στο νότο και στο Ορμούζ

16:40

Adidas - Nike σημειώσατε "1" - To Μουντιάλ έστειλε σε υψηλό 8 μηνών τη μετοχή

16:30

Η Apple εκθρόνισε την Nvidia - Ξαναέγινε η πολυτιμότερη εταιρία παγκοσμίως

16:21

ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο στις 9 το πρωί η εκλογή προέδρου της Κ.Ο.

16:03

Ουκρανία: Νέος διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz ο Σέργκιι Φεντορένκο