BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:33

ΗΠΑ: Μετά την πανδημία covid αυξήθηκε η επισιτιστική ανασφάλεια και η απαισιοδοξία των νοικοκυριών

14:29

Λίβανος: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

14:28

Σταμάτη (Aegean): Ο κοινός στόχος υπερβαίνει τις διαφορές μεταξύ των εργαζομένων

14:23

Κοντογεώργης για Τσίπρα: «Οι πολίτες ζητούν πρόταση για το μέλλον, όχι ανακύκλωση του παρελθόντος»

14:17

Όμιλος ΑΒΑΞ - ΑΠΘ: Ως 12/6 οι αιτήσεις για μεταπτυχιακό που «χτίζει» τη νέα γενιά πολιτικών μηχανικών

14:11

Στουρνάρας: «Αστικός μύθος οι τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών - Servicers»

14:05

Booking.com: Άνοδος 21% στις αναζητήσεις των Ελλήνων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

14:00

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών ύψους 433.000 ευρώ σε επαγγελματίες

13:51

Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία για το πρώτο πυρηνικό της εργοστάσιο στο Καζακστάν

13:51

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στους ανθρώπους της με την υπογραφή της νέας 3ετούς ΕΣΣΕ

13:43

Υπόθεση Έπστιν: Ο Τραμπ κατέθεσε αναθεωρημένη αγωγή δυσφήμισης κατά της WSJ σχετικά με τη φερόμενη επιστολή του

13:41

Μαρινάκης: «Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πλέον τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, τις διαμορφώνει»

13:37

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν ενάρξεις και πτωχεύσεις επιχειρήσεων το α' τρίμηνο του 2026

13:34

Μητσοτάκης: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει το κράτος πιο ανθρώπινο»

13:34

ΕΕ: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην κινεζική Temu για πώληση παράνομων προϊόντων

13:32

Ζαχαράκη προς μαθητές: Οι Πανελλαδικές είναι ένας σημαντικός σταθμός της πορείας σας, όχι ολόκληρη η διαδρομή σας

13:19

Τσάπαλος: Έως τέλος Ιουνίου τα 150 ευρώ ανά παιδί – Ξεκινά το Μητρώο Επιδομάτων

13:17

Χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε σπουδαστή της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Αγρινίου

13:15

Ο Τσίπρας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

13:12

Αλέξανδρος Βαρβέρης: Ο μέσος χρόνος απονομής συντάξεων είναι σαράντα ημέρες

13:12

Αντοχές των ελληνικών τραπεζών στα stress tests του ΔΝΤ, αλλά με βραδύτερη αποκλιμάκωση των DTCs

13:09

Λαγκάρντ: Η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών γίνεται πιο κρίσιμη σε έναν ασταθή κόσμο

13:09

Κεραμέως: Περισσότερες συλλογικές συμβάσεις σημαίνει καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους

12:59

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι η πρεσβεία τους στο Κίεβο παραμένει ανοικτή

12:58

Σε κόκκινο συναγερμό λόγω καύσωνα η Ρώμη και ακόμα τρεις ιταλικές πόλεις

12:53

Ελβετία: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Ζυρίχη - Τρεις τραυματίες

12:47

Αυστραλία: Η κυβέρνηση προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του αμερικανικού κολοσσού 3Μ για PFAS

12:46

Αύξηση 54,3% στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο

12:38

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Προς διπλασιασμό της περιουσιακής βάσης του Διαχειριστή

12:32

Τρία πετρελαιοφόρα φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από drones στη Μαύρη Θάλασσα