BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:56

Apple: Περικοπές άνω των 200 θέσεων εργασίας σε Siri και Vision Pro

22:43

Τουρκία για Νετανιάχου: «Χρησιμοποιεί μικροπολιτικές τακτικές για εκλογικά οφέλη»

22:21

ΟΗΕ: Η Ροντρίγκες Μπίρκετ προηγείται στη δεύτερη άτυπη ψηφοφορία του ΣA για τον επόμενο Γενικό Γραμματέα

22:00

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 6% στην εβδομάδα για το Brent υπό τον φόβο νέων κυρώσεων στο Ιράν

21:43

Χάλκινος ο Λευτέρης Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ

21:33

Εβδομαδιαία κέρδη 5% για τον χρυσό

21:18

Μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν επιλογές για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς εμπλοκή της Συμμαχίας

20:54

Ντάλιο: «Πουλήστε ομόλογα, αγοράστε χρυσό και Bitcoin καθώς πλησιάζει κρίση χρέους»

20:35

Γαλλία 2027: Όλοι οι «παλιοί» θέλουν το Ελιζέ - Γιατί η εμπειρία γίνεται το νέο trend

20:27

Ρωσία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το Mediazona «ξένο πράκτορα»

20:07

Πρόστιμο 825 εκατ. ευρώ στην Uber από την Ολλανδία για παραβίαση του GDPR

19:54

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Αυγούστου

19:45

Σουηδία: Ένας νεκρός από επίθεση με σπαθί σε λύκειο

19:27

Broadcom: Συζητά χρηματοδότηση 80 δισ. δολαρίων για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρίβιι Ριχ

19:09

Ευρωαγορές: Κέρδη μετά το αρνητικό 7x7 αλλά απώλειες στην εβδομάδα

18:59

«Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν, λέει ο Νετανιάχου

18:43

Κροατία: Υπό κράτηση Ουκρανός ύποπτος για την έκρηξη στον αγωγό Nord Stream

18:24

BBC: Οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έφθασαν τους 241.088 στρατιωτικούς

18:04

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά χωρίς… τυμπανοκρουσίες

17:57

Πύρινο μέτωπο και στην Αρκαδία - Επιχειρούν 5 εναέρια μέσα

17:56

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022 η επιχειρηματική δραστηριότητα

17:42

Ημέρα ανόδου για τα κρυπτονομίσματα

17:41

Μακρόν, Μπέρναμ και Μερτς θα συμπροεδρεύσουν σε συνάντηση για την Ουκρανία

17:31

UBS: Τέλος η εποχή των φθηνών τροφίμων - Οι 5 καταλύτες που αλλάζουν το τοπίο

17:28

Στο «κόκκινο» η κίνηση στα λιμάνια - Πάνω από 80.000 αναχωρήσεις έως την Κυριακή

17:10

Μελόνι: «Νόμιζα ότι η σχέση με τον Τραμπ θα ήταν πιο εύκολη»

16:52

Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street - Σε τροχιά για εβδομαδιαίες απώλειες

16:49

Συναγερμός στη Σουηδία: Τραυματίες από επίθεση με σπαθί σε σχολείο

16:35

Η Tesla ανακαλεί 3 εκατ. οχήματα στην Κίνα λόγω προβλημάτων στις χειρολαβές θυρών