BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:48

Στο Παρίσι ο Κ. Πιερρακάκης - Κεντρικός Ομιλητής στο 14ο ετήσιο συνέδριο της Εuronext

11:38

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ ο Μιχάλης Μαυρόπουλος

11:31

«Όχι» Στάρμερ σε Τραμπ για πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή - Προς Κύπρο το Lyme Bay

11:30

Η νέα εποχή για τα εταιρικά κυλικεία: WallStreet In-House Coffee Shop

11:26

Τσιάρας: Θα στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο - Στο τραπέζι πλαφόν ή ενισχύσεις για λιπάσματα

11:16

Η Κίνα σε διεθνείς επαφές για τα Στενά του Ορμούζ

11:13

ΧΑ: Εναλλαγές προσήμου και στάση αναμονής

10:50

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές στην εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών

10:50

Παπασταύρου: Όλο το οπλοστάσιο των μέτρων στο τραπέζι για την ενέργεια – Ανακοινώσεις για τη βιομηχανία

10:47

Παράταση του «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί

10:22

Η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην αποστολή «Ασπίδες» στο στενό του Ορμούζ

10:06

Eurobank: Αγορά 1,13 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 3,96 εκατ. ευρώ

09:57

Ακυρώνεται η σημερινή πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Ντουμπάι

09:44

Προϋπολογισμός: Kάτω του στόχου τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο - Yπέρβαση πλεονάσματος

09:44

Πρόταση εξαγοράς 35 δισ. ευρώ από UniCredit για Commerzbank

09:39

ΗΑΕ: Ένας νεκρός από πτώση πυραύλου στο Αμπού Ντάμπι - Επαναλειτουργεί σταδιακά το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

09:14

Τραμπ: Έχω «απόλυτο δικαίωμα» να επαναφέρω σε ισχύ τους δασμούς - «Πολύ σύντομα» η συμφωνία με την Κούβα

09:13

Εθνική Τράπεζα: Στην Bain Capital μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα 100 εκατ. ευρώ

09:00

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα 105 δολάρια το Brent

08:49

Γαλλία: Στον β' γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις

08:40

Εξάρχου: «Στον Κάθετο Διάδρομο βλέπω όλες τις παθογένειες της ΕΕ»

08:38

Ανοίγουν οι φορολογικές δηλώσεις, τρέχουν οι διορθώσεις

08:32

Όσκαρ 2026: Θρίαμβος για το «Η μια μάχη μετά την άλλη» - Όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά

08:21

Coffee Island: Βάζει πλώρη για 15 νέα καταστήματα στο εξωτερικό το 2026 - Οι αγορές-κλειδιά

07:57

Αυξάνει το πρέσινγκ στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ - 17η ημέρα πολέμου στη Μ. Ανατολή

07:54

Και τώρα μόνοι, μας θυμίζει ο Χάμπερμας - Χάος και ανοργανωσιά στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

07:50

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του 2025

07:22

Χωρίς ΟΣΔΕ 2026: Κάρτα Αγρότη στον «πάγο», κόστη στη «φωτιά»…

07:12

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Γράμμα» στις εισηγμένες για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στον Κόλπο  

07:11

Ταμείο Ανάκαμψης: Αναθεώρηση σε τρεις άξονες, σημαντικά έργα «σπάνε», κλειδί και οι μεταρρυθμίσεις