BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ο Μακρόν στηρίζει τη λήψη νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

23:54

Nestlé: Πουλά το τμήμα βιταμινών και συμπληρωμάτων στις ΗΠΑ για 1 δισ. δολάρια

23:42

Ο Πούτιν καλεί την Αρμενία να επιλέξει μεταξύ ΕΕ και Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης

23:38

Βρετανία: Το φετινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί στη χώρα

23:36

Dell: Αύξηση εσόδων 58% το β' τρίμηνο - Άλμα 10% για τη μετοχή

23:27

Στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άλισον Χούκερ

23:19

Wall Street: «Κακή» αρχή στον Σεπτέμβριο - Απώλειες άνω των 400 μονάδων για τον Dow

23:07

Ρωσία: «Πρωτοφανής κλιμάκωση οι κατηγορίες της Γερμανίας για το drone στη Λειψία»

22:54

Ήρων: Τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου

22:50

Απώλειες πάνω από 2% για τον χρυσό

22:36

Κικίλιας: «Δεν δεχόμαστε το κόστος των πολιτικών στη ναυτιλία να μετακυλιστεί στα νοικοκυριά»

22:21

Το Ιράν επιτίθεται σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή

22:18

Ζελένσκι σε αεροπορικές: «Εξαιρετικά επικίνδυνος ο ρωσικός εναέριος χώρος»

21:56

Μητσοτάκης για ρωσική υβριδική επίθεση στη Λειψία: «Είμαστε αλληλέγγυοι στη Γερμανία»

21:51

Τραμπ: «Αν το Ιράν προχωρήσει σε αντίποινα θα αφανιστεί»

21:45

Ιταλία: Τέταρτο στην πρόθεση ψήφου το νεοσυσταθέν ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέλλον»

21:33

H Επιτροπή Εμπορίου και 22 πολιτείες μηνύουν την Amazon για κρυφές χρεώσεις σε 1,2 εκατ. διαφημιζόμενους

21:17

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη σύλληψη του επικεφαλής εσωτερικής ασφαλείας της Χαμάς

21:05

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει τριμερή σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας

20:55

Τραμπ: «Δικαιολογημένα τα πλήγματα κατά του Ιράν»

20:42

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανακοινώθηκαν 29.948 προσλήψεις - Οι πίνακες με τα ονόματα

20:31

Η ΕΕ συζητά νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - «Δεν θα εκφοβιστούμε από υβριδικές επιθέσεις»

20:30

Το νέο πυρηνικό deal Ρωσίας - Τουρκίας και το γεωπολιτικό αποτύπωμα

20:23

Μαρινάκης: «Ό,τι ακούσετε στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, θα γίνουν πράξη»

20:08

WiWo: Η Volkswagen εξετάζει το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων έως το 2034

20:05

ΕΕ: Δέκα χώρες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν σε μια νέα στρατιωτική αποστολή στον Λίβανο

19:53

Πετρέλαιο: Άλμα άνω του 5% για το WTI - Κοντά στα 95 δολάρια το Brent

19:44

Ιράν: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στα Στενά του Ορμούζ - Απαντά η Τεχεράνη

19:42

Η Βρετανία απειλεί με «μέτρα» εναντίον των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη

19:39

Η Γερμανία κατηγορεί τη Μόσχα για απόπειρα επίθεσης με drone στη Λειψία, κλείνει το προξενείο στη Βόννη