BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:47

Τα 11 μεγάλα έργα στο επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ

10:41

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά

10:09

Ιράν: Δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

09:58

Μερτς: Οι ΗΠΑ ασκούν καθαρή πολιτική ισχύος

09:47

Το μήνυμα των αγορών για την ελληνική οικονομία και το στοίχημα των νέων αναβαθμίσεων

09:37

Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν 100 πολιτικοί κρατούμενοι

09:24

Αγρότες: Στην τελική ευθεία για το ραντεβού της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό – Συμμετέχουν 25 εκπρόσωποι και 6 παρατηρητές

09:10

Μια μέρα στα Καλάβρυτα: Βόλτα στη φύση και την ιστορία

08:51

Τραμπ: Ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα - «Το πιο σπουδαίο που «σχηματίστηκε ποτέ»

08:39

Πόσο κοστίζει η κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα – Από τις κιλοβατώρες μέχρι το ΑΕΠ

08:27

Οι επαγγελματικές αποφάσεις του 2026 και οι αποτυχίες που λειτουργούν ως σκαλοπάτι για την περαιτέρω εξέλιξη

08:18

«Έβρεξε» πρόστιμα άνω των 3 εκατ. ευρώ σε μια τριετία για καθορισμό τιμών μεταπώλησης

08:15

Στεγαστική κρίση: Πώς φτάσαμε ως εδώ, ποια μέτρα προτείνει μελέτη των διαΝΕΟσις – ΙΟΒΕ

08:09

Πώς δε θα έχουμε ξανά μπλόκα (III): Φροντίδα στον αγροτουρισμό πριν σβήσουν τα χωριά

08:00

Δημόσιο: Χρωστάει 3,8 δισ. ευρώ σε προμηθευτές, συνταξιούχους, φορολογούμενους

23:57

Αυτοκίνητο: Υβριδικά και SUV οι νικητές των πωλήσεων στην Ελλάδα

23:43

Νέο ρεκόρ με 1.107 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα το 2025

23:29

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η 15μελής τεχνοκρατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Γάζα

23:15

Εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

23:00

Ρωσία: Περισσότερες από 422.000 στρατολογήσεις το 2025

22:46

Κίεβο: Κλειστά σχολεία έως Φεβρουάριο μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές

22:33

Συρία: Ο στρατός προειδοποιεί για νέα πλήγματα εναντίον των Κούρδων στο Χαλέπι

22:20

Δανία: Δεν υπάρχουν κινεζικά ή ρωσικά πλοία κοντά στη Γροιλανδία

22:06

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν θα καταλάβουν την Γροιλανδία δια της βίας

21:53

EASA προς ευρωπαϊκές αεροπορικές: Αποφεύγετε τον εναέριο χώρο του Ιράν

21:39

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές θα συναντηθούν το Σάββατο στο Μαϊάμι

21:24

Η επίσημη λίστα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Μητσοτάκη

21:19

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 33 εκατ. ευρώ

21:17

«Πρασίνισε» για 2η εβδομάδα ο χρυσός - Ισχυρή άνοδος για το ασήμι

21:14

Τραμπ: Επιλογή μου να μην χτυπήσω το Ιράν - Ικανοποίηση για την ακύρωση των εκτελέσεων διαδηλωτών