BACKSTORY

Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 

27-12-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και άμυνες - Η Viva Wallet και το μέλλον των συναλλαγών 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι.

Δεν τα βρήκαν Viva Wallet και JP Morgan. Δεν ήταν και τόσο εύκολο η αλήθεια είναι. Ας σημειωθεί ότι οι φήμες μιλούσαν για μια συμφωνία της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Επομένως οι διαπραγματεύσεις θα ήταν σκληρές και δύσκολες. Ωστόσο το μέλλον βρίσκεται εκεί και η Viva έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται γρήγορα που βρίσκεται το μέλλον. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι να χαθούν αντανακλαστικά διότι το ίδιο μέλλον βλέπουν και άλλοι οι οποίοι δηλώνουν παρόντες στην ελληνική αγορά και σε πρώτη φάση μειώνουν τα κόστη καθώς έχουν το περιθώριο.

Μια παύση αρκεί για να αποφύγουμε την ηλεκτρονική απάτη. Αυτό είναι το μήνυμα από τη συνένωση των δυνάμεων Προστασίας του Πολίτη, ΤτΕ, Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το σχετικό video προτρέπει τον πολίτη να κοιτάξει προσεκτικά το μήνυμα που έχει λάβει καθώς μια πραγματική τράπεζα δεν θα του ζήταγε κωδικούς..... Όμως το μήνυμα ηλεκτρονικής απάτης- όλοι έχουμε λάβει σχετικά μηνύματα- δεν σου ζητάει άμεσα κωδικούς. Στους ζητάει σε ένα δεύτερο επίπεδο που καλό είναι σε αυτό να μην εισέλθεις διότι ήδη μπορεί πατώντας σχετικούς συνδέσμους να χακαριστεί το ηλεκτρονικό σου περιβάλλον. Άρα το «διάβασε προσεκτικά το μήνυμα» θα μπορούσε να ενδεχομένως να εμπλουτιστεί με κάποια παραδείγματα τα οποία θα ανανεώνονται, καθώς η απάτη κινείται με ρυθμούς και τρόπους υποδειγματικούς δυστυχώς.

Η συζήτηση που κυριαρχούσε γύρω μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μια και μοναδική: Λες να πάμε για lockdown; Ας ελπίσουμε πως όχι, αλλά το Εθνικό Σύστημα Υγείας φθάνει για άλλη μια φορά πολύ κοντά στις αντοχές του. Οπότε η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα τείνει να εξελιχθεί σε βεβαιότητα. Αλλά μέχρι το lockdown ίσως ακόμα υπάρχει απόσταση.

Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων για τα μικρά ιδρύματα μειώνονται σημαντικά στον τομέα των πρόσθετων μετρήσεων παρακολούθησης της ρευστότητας (ALMM) και των βαρών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Δεν κομίζω τίποτα καινούριο όμως οι ανατιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Και το ξόδεμα στις γιορτές ήταν υψηλής απόδοσης σα να λέμε. Ετοιμαστείτε λένε οι ειδικοί για μεγάλους κραδασμούς από εδώ και πέρα σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Πράσινο ομόλογο ακούγεται πως θα προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ για να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που έχει στα σκαριά η εταιρία. Πράσινα ομόλογα αναμένεται να εκδώσουν και άλλες εισηγμένες καθώς αυτή αναδεικνύεται στην καλύτερη χρηματοδότηση.

Βέβαια καλά είναι τα πράσινα ομόλογα αλλά πρέπει να ανοίξει η συζήτηση ώστε τα ομόλογα αυτά να αποκτούν rating πριν εισέλθουν σε οργανωμένες αγορές κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Κρίμα θα είναι να τρέχουμε και να μην φτάνουμε με τέτοιο πλήθος εκδόσεων. Ας το δουν κάπως το θέμα οι αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:53

Πολωνία: «Πιθανή δολιοφθορά» πίσω από πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής μαχητικών drones

22:37

Πούτιν: «Η στρατηγική συνεργασία Ρωσίας και Κίνας συνιστά πρότυπο διακρατικών σχέσεων»

22:30

Πετρέλαιο: Στα 90 δολάρια το Brent μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

22:16

ΗΠΑ: Τετ-α-τετ Τραμπ με επικεφαλής πετρελαϊκών για το ράλι των τιμών βενζίνης

22:02

Σδούκου: Μείωση των τιμών και νέα ενίσχυση στα εισοδήματα στη ΔΕΘ

21:47

Σιλουάνοφ και Μπέσεντ συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας στο περιθώριο της G20

21:34

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός υπό την πίεση των επιτοκίων

21:19

Κικίλιας: Ανησυχία για την ευρωπαϊκή στάση ενόψει των διαπραγματεύσεων στον IMO

21:06

Κλινγκμπάιλ: Δεν υφίσταται επιστροφή στην κανονικότητα με τη Ρωσία

20:50

Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία της χώρας»

20:38

Bally’s Intralot: Στα 184,8 εκατ. ευρώ το προσαρμοσμένο EBITDA στο α' εξάμηνο, 544,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα

20:24

OpenAI: Εκρηκτική ανάπτυξη στις διαφημίσεις - Έσοδα 1 δισ. δολαρίων

20:12

Μόντι σε Πούτιν: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί για το καλό της ανθρωπότητας»

20:00

Το γερμανικό εκλογικό crash test κορυφώνεται

19:55

Βανς: Η ανάρτηση του Τραμπ για το νησί Χαργκ ήταν ένα μήνυμα προς τους Ιρανούς

19:43

Αγωγή κατά της Anthropic από Sony και Warner για τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση ΑΙ

19:38

Μπέσεντ: «Η ιρανική οικονομία δεν χρειάζεται να καταρρεύσει, αρκεί το καθεστώς να συνέλθει»

19:26

Φιντάν: «Η Συμμαχία της Μέκκας δεν αντικαθιστά τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

19:20

Πέμπτος μήνας κερδών για τις ευρωαγορές

19:09

H Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις γαλλικές φρεγάτες FDI έναντι 4,3 δισ. ευρώ

18:57

Πυροσβεστική: Συνολικά 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

18:48

Γουόρς: «Η διαρθρωτική στασιμότητα φαίνεται να αποτελεί περιγραφή ενός μακρινού παρελθόντος»

18:40

Η Ρωσία έπληξε πλοίο που μετέφερε στρατιωτικές προμήθειες για την Ουκρανία

18:33

Φον ντερ Λάιεν: «Το Ταμείο Ανάκαμψης προστάτευσε την Ευρώπη και ενίσχυσε την ανθεκτικότητά της»

18:27

Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Πούτιν ότι τα θεμέλια των σινορωσικών σχέσεων θα γίνουν πιο ισχυρά

18:12

«Άλμα» των ξένων επενδύσεων στη Γερμανία το 2025 - Στα 86 δισ. ευρώ με αύξηση 50%

18:05

DW: Γιατί η Ισλανδία είπε «όχι» στην ΕΕ

18:03

Γάζα: Πέντε νεκροί από ισραηλινά πυρά στον παλαιστινιακό θύλακα

17:58

Ο Μόντι είπε στον Πούτιν ότι η Ινδία υποστηρίζει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

17:47

Η νοσολογία της θερινής περιόδου: Ποιες ασθένειες εμφανίζονται πιο συχνά το καλοκαίρι