BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

23:28

Βατικανό: O πάπας απεύθυνε έκκληση για εκεχειρία

23:14

Με σχέδιο για υποδομές, παραγωγή και κοινωνική συνοχή, η περιοδεία Θ. Κοντογεώργη στη Θεσσαλία

22:48

Συνάντηση Δένδια στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του

22:18

Γεραπετρίτης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

21:47

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη αλλοδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

21:46

Έλεγχο της παρουσίας του αγρότη στο χωράφι και πλήρη εξακρίβωση της εκμετάλλευσης με το Gov-Agri-Wallet που τσεκάρει το ΟΣΔΕ

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

20:58

Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

20:55

Ισραήλ: Το πέρασμα της Ράφα στη Γάζα θα ανοίξει την Τετάρτη

20:46

Χαρδαλιάς: Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας

20:37

ΙΕΑ: Ξεκινά η διοχέτευση στην αγορά των 400 εκατ. βαρελιών από τα αποθέματα πετρελαίου

20:29

Ισραήλ: Έχουμε ακόμα χιλιάδες στόχους μπροστά μας στο Ιράν

20:23

Ιράκ: Πέντε τραυματίες από επίθεση με ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

20:17

Ιράν: ΜΚΟ αναφέρουν Περισσότερους από 3.000 νεκρους σε ισραηλοαμερικανικές επιθέσεις

20:10

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τη Δευτέρα σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ στο ΚΠΙΣΝ

19:52

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου χλευάζει ψευδείς ειδήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι είναι νεκρός

19:44

Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην πρώτη γραμμή της εξωστρέφειας

19:41

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι τις 20:00 παρατείνεται η ψηφοφορία εκλογής συνέδρων

19:29

Daily Mail: Στη Μόσχα για επέμβαση ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ΜΜΕ του Κουβέιτ

19:11

ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς

19:00

Ποια κράτη της Μ. Ανατολής επένδυσαν σε εναλλακτικούς εμπορικούς δρόμους - Ποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

18:58

Οι οικονομίες του Κόλπου κινδυνεύουν με τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1990 λόγω του πολέμου

18:24

Ισραήλ: Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης πυραύλων

17:59

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ

17:53

Τσαγγάρη: H πλειονότητα των πρατηρίων καυσίμων στην Αττική έχει προσαρμοστεί στο ανώτατο επιτρεπόμενο μεικτό περιθώριο κέρδους

17:34

Reuters: Το Ιράν κρατά τα κλειδιά της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, όχι οι ΗΠΑ

17:00

Τράπεζες υπό πίεση: Στο μικροσκόπιο οι ρωγμές στο private credit

16:53

Ιράν: Δηλώνει ότι διαθέτει αποδείξεις ότι αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον της

16:48

Φιντάν: Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος