BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:00

Φυγή 213.923 μεταναστών από την Ελλάδα - Αυξήθηκαν κατά 7 εκατ. στην ΕΕ

13:54

Πολωνία: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πιθανόν πίσω από την έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή

13:53

Γάζα: Ο Γκουτέρες χαιρέτισε την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του σχεδίου Τραμπ

13:51

Χριστούγεννα σε τρεις υπέροχες καστροπολιτείες της Ελλάδας

13:49

Κεφαλογιάννη: Έτος - ρεκόρ το 2025 για τον τουρισμό με αύξηση σε αφίξεις και εισπράξεις

13:44

Jefferies: Αυξάνει στα €4,25 την τιμή-στόχο για Eurobank

13:36

Αύξηση 6,6% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ για το δεκάμηνο του 2025

13:27

Πασκάλ Ντόναχιου: Παραιτείται από επικεφαλής του Eurogroup για χάρη της Παγκόσμιας Τράπεζας

13:26

ΤτΕ: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2025

13:03

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Euroleague Basketball

13:03

Euroxx: Ξεκινά κάλυψη για Motor Oil με τιμή-στόχο 36,3 ευρώ και overweight

13:01

Alpha Bank: Το εμπορικό έλλειμμα ΕΕ - Κίνας θα φτάσει ιστορικά επίπεδα το 2025

12:58

Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν θα μετάσχει στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στην Τουρκία

12:58

Mega deal 25 δισ. δολαρίων στην αγορά χρωμάτων

12:55

ΥΠΕΘΟΟ: Σε δημόσια διαβούλευση νέο σ/ν για σχολάζουσες κληρονομιές

12:43

Αύξηση της περιεκτικότητας αλατιού στο ψωμί καταδεικνύει μελέτη του ΕΦΕΤ

12:43

ΕΚΤ: Διατηρεί τις κεφαλαιακές απαιτήσεις σε γενικές γραμμές σταθερές για το 2026

12:33

Μειώθηκαν οι επισκέπτες αλλά αυξήθηκαν οι εισπράξεις στα μουσεία τον Ιούλιο

12:28

Γάζα: Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή χαιρετίζουν την υιοθέτηση του σχεδίου Τραμπ από το ΣΑ του ΟΗΕ

12:28

ΗΠΑ: Στις 232.000 οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

12:25

Πιο κοντά στη διαγραφή της ΕΧΑΕ η Euronext - Εξασφαλίζει ποσοστό άνω του 70%

12:25

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για έκδοση πλαστικής Κάρτας Αναπηρίας - Πώς εκδίδεται, τι προβλέπει

12:21

Το προφίλ του μέσου χρήστη του dark web: Απολυμένοι, έφηβοι και υψηλά καταρτισμένα άτομα, ηλικίας 24 ετών

12:20

Αύξηση 1,3% για τον τζίρο των επιχειρήσεων στο γ' τρίμηνο - Στα 133,26 δισ. ευρώ

12:16

Μιχαηλίδου για Σπίτι Μου ΙΙ: Έχουμε ακόμα πόρους για να πάρουν σπίτι 9.000 άνθρωποι

12:12

ΟΗΕ: 318 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να αντιμετωπίσουν πείνα σε επίπεδο κρίσης το 2026

12:06

“Bloomberg Lab powered by Piraeus” στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

12:05

EY: Η παγκόσμια αγορά IPOs ανακάμπτει δυναμικά εν μέσω αυξανόμενης εμπιστοσύνης των επενδυτών

11:55

ΞΕΕ: Συνάντηση Αλέξανδρου Βασιλικού με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

11:54

Κομισιόν: Έρευνες σε υπηρεσίες cloud στο πλαίσιο της Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες