BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:16

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Γεκατερίνμπουργκ

13:59

Πιερρακάκης: Τι είναι πρόοδος σήμερα;

13:45

Κώτσηρας: Στο επίκεντρο η μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων

13:12

Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα

13:00

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις - «Αγκάθια» το υψηλό επιτόκιο και η συμμόρφωση

12:57

Θωμάς (DG TAXUD): Το 20% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό

12:48

Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

12:47

Η Αθήνα τεχνολογικό «ορμητήριο» για τη Euronext

12:43

Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά παρουσιάζει η Cloud Office

12:29

Καλαφάτης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός

12:10

Μητσοτάκης - Μακρόν υπέγραψαν την ελληνογαλλική στρατηγική συμφωνία

12:02

Γερμανία: Σε πίεση η αυτοκινητοβιομηχανία απ' την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

11:48

Ενιαίος ηλεκτρικός χώρος από τη Μεσόγειο έως τη Βαλτική με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ

11:32

Ζαχαράκη: Η συζήτηση για τις δεξιότητες πρέπει να ξεκινήσει με ειλικρίνεια

11:26

Καράντζαλος (ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων): Χτίζουμε τη διεπαφή με τον πολίτη και να καταπολεμάμε τη «ψηφιακή γραφειοκρατία»

11:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 150 χλμ/ώρα

11:07

Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη: Έλαβε εξιτήριο απ' το νοσοκομείο

10:58

ΒΟΑΚ: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε όλη την Κρήτη – Επιτάχυνση και έμφαση στην οδική ασφάλεια

10:50

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

10:37

Προσλήψεις 380 αποφοίτων Λυκείου στην ΕΛΑΣ - 39 επιστήμονες στο Λιμενικό Σώμα

10:35

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε διυλιστήριο της Κίνας εξαιτίας δοσοληψιών με το Ιράν

10:20

Επίσκεψη Μητσοτάκη - Μακρόν στη φρεγάτα «Κίμων» στον Πειραιά

10:06

ΗΠΑ: Δικαστής αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της προσφυγής Τραμπ εναντίον της αμερικανικής εφορίας

09:54

Ταραντίλης (EY Ελλάδος): Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI

09:37

Φόρουμ των Δελφών: Αδήριτη η ανάγκη για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

09:08

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τραμ από το Σάββατο

09:02

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο

08:54

Άνω Σύρος: Βόλτα στον μεσαιωνικό οικισμό με τη μαγευτική θέα

08:48

ΗΠΑ: Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»

08:38

ΔΕΣΦΑ: Η ενεργειακή ασφάλεια δεν έχει «κλειδώσει» – Το νέο ρίσκο πριν τον χειμώνα