BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:44

Η Google άρχισε την κατασκευή τεράστιου κέντρου για το AI στην Ινδία - Στα 15 δισ. η επένδυση

15:39

Τριήμερο Πρωτομαγιάς: 7 προορισμοί για να πιάσετε τον Μάη μέσα στη φύση

15:36

Μέση Ανατολή: Το Κατάρ προειδοποιεί ενάντια σε μια «παγωμένη σύγκρουση» στον Κόλπο

15:31

Αποχωρούν από OPEC και OPEC+ την 1η Μαΐου τα ΗΑΕ

15:25

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά προϋπολογισμό στο 1,27% του ΑΕΠ χωρίς τα δάνεια του NextGenerationEU

15:21

UBS: Περιουσιακά στοιχεία 83 τρισ. δολαρίων θα αλλάξουν χέρια τις επόμενες δύο δεκαετίες

15:12

ILO: Προειδοποιεί για 840.000 θανάτους ετησίως λόγω των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία

15:09

Τριζόνια: Απόδραση στο μοναδικό νησί του Κορινθιακού που κατοικείται

15:05

Standard & Poor’s: Υποβαθμίζει στο 1,7% την εκτίμηση για την ελληνική ανάπτυξη

15:01

Γαλλία: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές των drones Camcopter S-100 που προορίζονται για τις ελληνικές φρεγάτες

14:57

Politico: Ο πόλεμος στο Ιράν εκθέτει τις αδυναμίες του NATO

14:52

Μπρατάκος: «Η Ελλάδα να γίνει κόμβος συνεργασιών και επενδύσεων στη ΝΑ Ευρώπη»

14:46

Συμφωνία 6 δισ. δολαρίων για LNG στην Αλβανία μεταξύ Venture Global και Aktor LNG

14:45

Κακολύρης (Socialdoo): Oι εταιρείες χρειάζονται δομική και εποικοδομητική επικοινωνία

14:40

myΔΕΗ: Νέες προσφορές και επιβραβεύσεις μέσω myRewards Coupons

14:33

ΕΣΠΑ όπως… Ταμείο Ανάκαμψης: Η Αθήνα θέλει κονδύλια με όρους, ορόσημα και μεταρρυθμίσεις

14:32

Messinia Challenge 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την απόλυτη γιορτή αθλητισμού και ευεξίας

14:31

ΤτΕ: Αμετάβλητα τα κριτήρια χορήγησης δανείων το α' τρίμηνο

14:28

Ζελένσκι: «Η αγορά κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών από το Ισραήλ είναι παράνομη»

14:23

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι γεννήσεις στη Γερμανία

14:10

Coca-Cola: Άλμα εσόδων 12% στο 1ο τρίμηνο - Στα 12,47 δισ. δολάρια

14:02

Στην Κύπρο για την υπουργική διάσκεψη για τους Ναυτικούς ο Β. Κικίλιας

13:59

Elounda Hills: Υπογραφή συμβάσεων ECI με AKTOR και Δομική Κρήτης

13:57

GM: Αναβάθμιση guidance για το 2026 - Επιστροφή 500 εκατ. δολαρίων από δασμούς Τραμπ

13:53

ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ δήλωσε ότι το αστείο του για την Μελάνια Τραμπ παρερμηνεύτηκε

13:51

Οι ιογενείς ηπατίτιδες στοιχίζουν τη ζωή σε 1,34 εκατ. ασθενείς ετησίως - Καθυστερεί το πλάνο για την εξάλειψή τους

13:46

Οδηγός της ΕΣΕΕ για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας

13:38

Εμίρης (Alpha Bank): Κρίσιμη η ενίσχυση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας

13:36

Μητσοτάκης για Βασιλίσσης Όλγας: «Ένα όραμα δεκαετιών σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα»

13:32

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ από το χείλος της χρεοκοπίας επί ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται εθνικός πρωταθλητής