BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:07

«Λίγη σιωπή θα έκανε καλό» - Το σχόλιο Τραμπ για «πάγωμα» συζητήσεων με Ιράν

19:55

Κοντά σε IPO η Anthropic - Τι «σκανάρει»

19:41

Ευρωβαρόμετρο: Ελλείψεις δεξιοτήτων στο 34% των ΜμΕ στην Ελλάδα

19:27

Μητσοτάκης για Στενά του Ορμούζ: Επιστροφή στο προηγούμενο status quo - Εθνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο η ελληνόκτητη ναυτιλία

19:14

Κομισιόν: Το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο

19:00

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τη διακοπή διαπραγματεύσεων Ιράν - ΗΠΑ: Διψήφιο άλμα για EasyJet και Softbank

18:49

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της συνεργασίας με Βουλγαρία σε επενδύσεις, βιομηχανία, καινοτομία

18:38

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στους Αγίους Θεοδώρους

18:24

Η Berkshire Hathaway αποκτά την Taylor Morrison Home για 6,8 δισ. δολάρια

18:10

Λίβανος: Πολλοί τραυματίες και ζημιές σε νοσοκομείο από ισραηλινό πλήγμα

17:59

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Παναμά την Τρίτη

17:47

Έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στον Περσικό Κόλπο

17:33

ΕΕ: Η Κύπρος εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE

17:19

Πολυτιμότερη εταιρία στην Ιαπωνία η SoftBank - Πήρε το στέμμα από Toyota

17:05

Stéphane Boujnah: Ένας σοσιαλιστής στο τιμόνι των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών

16:52

Ήπια πτώση αλλά κοντά στη ζώνη των ρεκόρ η Wall Street

16:39

Καταρρέει η εκεχειρία Ιράν - ΗΠΑ: «Παγώνουν» οι επαφές

16:33

Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου

16:19

Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

16:05

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το πληθωριστικό σοκ

15:51

Κικίλιας: «Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις στην παγκόσμια ναυτιλία»

15:39

Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας προειδοποιεί για την «αποξήλωση των δημοκρατικών θεσμών»

15:26

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 10 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις

15:14

Ιράν προς ΗΠΑ: «Παραβίαση της εκεχειρίας σε ένα μέτωπο αποτελεί παραβίαση σε όλα τα μέτωπα»

15:02

Έρευνα των βελγικών αρχών σε βάρος της Wise Europe για ξέπλυμα χρήματος

14:54

ΑΑΔΕ: Στοχευμένοι έλεγχοι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - 110 παραβάσεις σε επιχειρήσεις εστίασης

14:43

Η ενασχόληση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες φρενάρει τον ρυθμό της γήρανσης

14:28

ΠΟΕΕΤ για ξενοδοχοϋπαλλήλους: Από σήμερα αυξάνονται οι βασικοί μισθοί κατά 2%

14:20

Κρεμλίνο: «Στα όρια της πειρατείας» η σύλληψη ρωσικού τάνκερ από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό

14:07

Η πόλη της Ευρώπης με τις 300 ημέρες λιακάδας τον χρόνο