BACKSTORY

Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

10-12-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το μήνυμα του Ολλανδού για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Ωπα! Να η MLS...

Αυτό με την επενδυτική βαθμίδα και τα ελληνικά ομόλογα αποτελεί φωτοβολίδα την οποία δημοσιοποίησε διεθνές και με κύρος πρακτορείο ή κατιτίς άλλο; Αναρωτιέμαι. Εμείς λέμε και υποθέτουμε βασίμως πως με την πορεία της πανδημίας δύσκολα έως πολύ πολύ δύσκολα η ΕΚΤ θα διαφοροποιήσει τα έκτακτα προγράμματά της PEPP «πετώντας» εκτός τη χώρα μας. Έτσι ο καιρός θα περάσει και η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική της βαθμίδα.

Έναν μήνα μόνον παράταση οι παλιές αντικειμενικές; Σα λίγο το βλέπω. Ρωτήστε και κανέναν συμβολαιογράφο να σας πει.

Για να μην έχετε αγωνία συμπληρωματικό ενημερωτικό για την Τράπεζα Αττικής θα βγει. Αυτό που μου λείπει είναι το πότε; Γιατί όπως ξέρετε τούτο πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας το οποίο δείχνει σαν κάπως δύσθυμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Περπάτα να προλάβουμε το τραμ το τελευταίο. Επίσημη πρώτη σήμερα στον Πειραιά... Όπως και να το κάνουμε ο δήμαρχος εκεί είναι doer.

Ενημερώνω πως οι ιεροί πλειστηριασμοί των ακινήτων του γυναικείου ησυχαστηρίου Η Ανάστασις του Χριστού, υπό τον ειδικό τίτλο Εμμαούς- της πολύκροτης δικαστικής υπόθεσης- ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αν ρωτήσεις τις μοναχές θα σου πουν πως έβαλε ο Θεός το χέρι του. Υποθέτω...

Μπορεί η ΑΒ Βασιλόπουλος να είχε λάβει φορολογικό πιστοποιητικό το 2014 αλλά φαίνεται ότι η εφορία είχε άλλη άποψη. Η χρήση ελέγχθηκε μερικώς με εντολή της ΑΑΔΕ το 2020 (πάνω στην παραγραφή δηλαδή) και μετά τον έλεγχο προέκυψε φόρος 345 χιλιάδων πλέον προσαυξήσεων το ύψος των οποίων είναι άγνωστο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν θεωρήσουμε πως η ΑΑΔΕ έχει κάνει καλά τη δουλειά της και μάλιστα σε μερικό έλεγχο για τον οποίο η εταιρεία δεν προσέφυγε, τότε δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο ορκωτός που χορήγησε χωρίς επιφυλάξεις φορολογικό πιστοποιητικό, το οποίο μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά ήταν και υποχρεωτικό εκ του νόμου.

Βέβαια, ο λογαριασμός για τη Βασιλόπουλος ήταν μικρός αλλά έχει τη σημασία του το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία έλαβε φορολογικό πιστοποιητικό το οποίο εμετρήθη - εζυγίσθη από την ΑΑΔΕ και βρέθηκε ελλιπές.

Παρεμπιπτόντως πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση Μητσοτάκη-Holterman. Η συνάντηση μοιραία οδήγησε αρχικώς σε συμπεράσματα πως η διμερής συζήτηση περιείχε και Ελλάκτωρ στο μενού της, σενάρια τα οποία διαψεύδονται από τη Reggeborgh. Ωστόσο, η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ ευχάριστα... από τη συνάντηση αυτήν καθ' αυτήν. Και τούτο δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση αλλά με το μήνυμα που αυτή εκπέμπει πως ο Holterman είναι ένας αξιοσέβαστος επενδυτής για την Ελλάδα. Εκεί είναι η ουσία. Ότι ήρθε για να μείνει. Και μην αποκλείσετε καθόλου να υπάρξουν σύντομα νέα για επενδύσεις σε άλλο τομέα. Όπως η καινοτομία ή η ενέργεια ή άλλο. Γι' αυτές τις προθέσεις, ναι πρέπει να ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, λέω εγώ.

Επιτέλους ανακοίνωση της MLS. Όχι δεν έκανε την έκπληξη να μας πει τι γίνεται με τους επενδυτές που ΘΑ έρχονταν. Απλά μας ενημέρωσε για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ομολογιούχων επειδή αυτοί βρίσκονται στα... εξωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:29

Ιαπωνία: Ο ΥΠΕΞ Ιβάγια θα παραστεί στην επίσημη τελετή προεδρικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ

23:18

Ιταλία: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στη Ρώμη και στη Μπολώνια

22:17

Κουτσούμπας: Σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας συμπόρευση με το ΚΚΕ

22:05

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 11,1 εκατ. ευρώ

21:49

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο χωριά στην ανατολική Ουκρανία

21:18

Γάζα: Τους 46.565 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι απ' την έναρξη του πολέμου

21:01

Προ των πυλών η πρώτη έξοδος του 2025 στις αγορές 

20:54

Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στον Πειραιά για κατοχή χειροβομβίδων και όπλων

20:51

Εγνατία οδός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας των όλων φορτηγών λόγω πυκνής χιονόπτωσης

20:48

Κλειστά αύριο τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Δήμου Μετεώρων λόγω της κακοκαιρίας

20:40

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου

20:34

Κροατία: Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς σύμφωνα με τα έξιτ πολς συγκεντρώνει ποσοστό 77,86%, στον Β' γύρο των προεδρικών εκλογών

20:25

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού για 6 άτομα στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου

20:16

Ιράν: Επιβεβαίωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφει στο Ιράν ο 38χρονος μηχανολόγος που είχε συλληφθεί στην Ιταλία

20:03

ΗΠΑ: Αισχροκέρδεια σε βάρος των πυρόπληκτων καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες

19:52

Θεσσαλονίκη: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Ωραιοκάστρο και Λαγκαδά λόγω της κακοκαιρίας

19:46

Ηράκλειο: Εκδήλωση για τη «Δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη»

19:33

Συνελήφθη 47χρονος καταζητούμενος για απάτες και πλαστογραφία

19:24

Εγνατία Οδός: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα

19:08

Τιμολόγια ρεύματος: Οριακή αύξηση τον Δεκέμβριο – Η εικόνα για όλο το 2024

19:05

Σουηδός πρωθυπουργός: Δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά ούτε και σε ειρήνη - Δεχόμαστε υβριδικές επιθέσεις

18:48

Λευκός Οίκος: Υπάρχει ακόμη μία ευκαιρία για επίτευξη συμφωνίας για τη Γάζα

18:34

Λος Άντζελες: Ασταμάτητη η φωτιά - Προς τα κοσμικά προάστια Brentwood και Bel Air οδεύουν οι φλόγες

17:51

Οι Κινέζες μάχονται κατά του σεξισμού στα esports

17:42

Κατάρ: Ισραηλινή αντιπροσωπεία συζητά για τους ομήρους και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

17:24

Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στη Σ. Αραβία για το 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών

17:14

ΗΠΑ: Σε ετοιμότητα ο στρατός για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στο Λος Άντζελες

17:00

Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ στη digital εποχή – Τι προσφέρουν τα app των «μεγάλων»

16:54

Μηχανήματα έργου της Π.Ε Κιλκίς από τα ξημερώματα επιχειρούν για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο

16:35

Ιταλία: Ο υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρανός μηχανολόγος Μ. Αμπεντινί που είχε συλληφθεί στο Μιλάνο