BACKSTORY

Σσσς! Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κοιμάται - Σκάει deal στην υγεία

01-12-2021 | 07:35
Μοιράσου το
Σσσς! Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών κοιμάται - Σκάει deal στην υγεία

Πανδημία και ενεργειακή κρίση φαίνεται πως είναι δύο από τα σημεία που οι θεσμοί μα και οι αναλυτές κάνουν focus στα αποτελέσματα των εισηγμένων. Και ερωτώνται οι εισηγμένες και κάποιες απαντούν συγκεκριμένα, κάποιες αφηρημένα και κάποιες καθόλου. Πόσο επηρέασαν οι δύο παραπάνω παράγοντες τα αποτελέσματα;

Mεγάλες βιομηχανίες και τράπεζες είναι ακριβείς. Κάποιοι άλλοι ωστόσο πιάστηκαν εξαπίνης! Και ο αιφνιδιασμός δεν είναι πάντα το καλύτερο όπλο!

Ακόμη πάντως να χωνέψω αυτό που είδα στο προχθεσινό debate. Τρώγομαι να μην το σχολιάσω αλλά μιλάμε για έναν άλλο κόσμο. Κόσμος- ΠΑΣΟΚ! Ή μάλλον... κόσμος - ΚΙΝΑΛ... Όπως λέγαμε παλιά ώρα ΠΑΣΟΚ. Έχει αλλάξει η εποχή παίδες! Άλλα ζητάει τούτη η εποχή και άλλα έχετε αποφασίσει να δώσετε εσείς!

Αυτή η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν μπορεί θα πνίγεται στη δουλειά! Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός πως χθες ανακοίνωσε στο ευρύ κοινό πως καταργήθηκαν οι επιτοκιακοί δείκτες CHF LIBOR και ΕΟΝΙΑ.

Η αλλαγή αυτή έγινε στο πλαίσιο κάποιων κανονισμών της Επιτροπής από τις 22 Οκτωβρίου... Και θα μου πείτε ποιος νοιάζεται; Θα σας έλεγα αρκετοί ως πάρα πολλοί καθώς πάνω σε αυτούς τους επιτοκιακούς δείκτες έχουν δομηθεί πολλές συναλλαγές τα δεδομένα των οποίων μεταβάλλονται. Και εν πάση περιπτώσει πόσο δύσκολη είναι μια μετάφραση από την Ένωση που μετασχηματίστηκε κιόλας, τρομάρα μας, ώστε να απαιτούνται 40 περίπου ημέρες για να πραγματοποιηθεί... Εκτός και αν το έχουν ρίξει εκεί στον ύπνο και τη ραστώνη... Ε, μα... Μωρέ Γκόρτσος και πάλι Γκόρτσος!

Αναφερόμασταν χθες στα περίεργα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την Ελλάκτωρ. Σήμερα το πήγαμε ένα βηματάκι παραπέρα. Που δεν αφορά μόνο την υπόθεση αυτή. Είναι γενικότερο. Να θέσω ένα ερώτημα: Μπορεί το ΔΣ της Επιτροπής να καλέσει σε ακρόαση μια εταιρεία και μετά να επιβάλλει και την ποινή; Μπορεί δηλαδή να είναι και εισαγγελέας και δικαστής; Το θέτω γιατί υπάρχουν κάτι ενδιαφέρουσες αποφάσεις του ΣτΕ επί του θέματος. Καλά τα έλεγε ο Ζαββός να σπάσει στα δύο η Επιτροπή αλλά δεν πρόκαμε! Αλήθεια, εκείνο το σχέδιο νόμου που βρίσκεται; Παράπεσε σε τίποτα συρτάρια;

Πάντως πλάκα θα έχει να ξαναέλθει το θέμα στο ΔΣ με νέα εισήγηση. Γιατί το να παραπέμπεται μια υπόθεση με το επιχείρημα ότι έχουν κοινές- τρίτες- επενδύσεις η Reggeborgh με την Atlas το μόνο που κάνεις είναι να κλείνεις την πόρτα στα ξένα funds. Από πότε δηλαδή απαγορεύονται οι κοινές επενδύσεις όταν η ESMA δεν θεωρεί συντονισμό ακόμα και τη σύμπραξη funds για σκοπούς εταιρικής διακυβέρνησης, όπως ο διορισμός διοίκησης; Με αυτά και με άλλα που έχουν προηγηθεί εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα με κάνουν να αρχίσω συγκρίσεις ακόμη και με αυτήν τη θητεία Γκότση.

Ακούγεται ότι θα προκύψει οσονούπω συμφωνία στο χώρο της υγείας. Και ειδικότερα στη... μαιευτική... Κάποιοι ζορίζονται και πουλάνε και άλλοι (Λουξεμβούργιοι...) έχουν λεφτά και πληρώνουν για να αγοράσουν. Ε, βοηθούν λιγάκι και οι τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.