BACKSTORY

Εθνική: Το point system του Paul και… βαρκούλες αρμενίζουν - Θεσμική θολούρα στην ΕΚ

30-11-2021 | 07:37
Μοιράσου το
Εθνική: Το point system του Paul και… βαρκούλες αρμενίζουν - Θεσμική θολούρα στην ΕΚ

Θέλουν και επιθυμούν στη θέση του Σωκράτη Λαζαρίδη να μπει γυναίκα για πολλούς και διάφορους λόγους.  Η κυβέρνηση αυτή θα κάνει ό,τι μπορεί να αναδείξει τη θέση της γυναίκας ως επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Και όπως καλά γνωρίζετε στελέχη πολλά με τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν.

Έτσι δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βιογραφικά από πιστωτικά ιδρύματα εξετάζονται από την Ergon. Και να σας πω και κάτι; Κάποιες τράπεζες αμάν κάνουν να γίνει καμιά τέτοιου είδους μετακόμιση... από κάποιες κυρίες που δυστυχώς παραέχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Μαζεύτηκαν  τόσοι μάγοι σε κάποια μαγαζιά, μαθητευόμενοι και μη, τόσοι που δε χωρούν πια άλλοι. Οπότε ορισμένοι  θα οδεύσουν σε νέες σχολές να διδάξουν εκεί!

Καλοί μου Εθνικάριοι! Χθες παραλάβατε στο mail σας τις λεπτομέρειες  της τελευταίας εθελουσίας. Θα τις μελετήσετε σε βάθος και σωστά. Και δίπλα σε αυτές θα έχετε κατά νου τα νέα μέτρα και σταθμά που θα επιβάλει ο μετασχηματισμός της τράπεζας. Αξιολόγηση και κόντρα αξιολόγηση και XL που θα ενώνεται με μεγαλύτερο ΧL και point system επί των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν με κάθε τρόπο μετρήσιμες. Και οι καλοί- τα ταλέντα σα να λέμε - θα βραβεύονται από την Ακαδημία (NBG Academy). Για τους λοιπούς υπάρχει η μαρμάγκα. Για να γίνει η Εθνική, Τράπεζα πρώτης επιλογής. «Μάγος» ο Paul…

Πάντως ακούω πως για να γίνει καλύτερο το προσωπικό και να προβιβαστεί παρακολουθεί διαρκή σεμινάρια τύπου… ζωγραφίστε ένα δένδρο με φύλλα και ένα χωρίς. Τι συναισθήματα σας γεννιούνται; Και να σου μια βαρκούλα σε θάλασσα λίμνη και μια σε φουρτούνα. Πως αντιδράτε συναισθηματικά; Ετσι λοιπόν εκπαιδεύονται συναισθηματικά οι άνθρωποι της Εθνικής και αντέχουν. Ως πότε; Καλό ερώτημα…

Σήμερα ολοκληρώνονται τα αποτελέσματα 9μήνου των τραπεζών με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank. Είναι προφανές πως μεταξύ των τραπεζών υπάρχουν κοινές μέριμνες. Νέα δάνεια και αύξηση προμηθειών και πώληση στοιχείων ενεργητικού.

Επειδή άρχισα να κουράζομαι με όσα συμβαίνουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις καταγγελίες Μπάκου και Καϋμενάκη είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Το πώς δηλαδή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση  Reggeborgh και Άτλας για να διερευνηθεί αν υπάρχει συντονισμός.

Έμαθα λοιπόν ότι η απόφαση που έλαβε το ΔΣ δεν έχει καμία σχέση με εισήγηση των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς τέτοια δεν υπήρξε. Και ότι αποτελεί προσωπική πρόταση της κας Λαζαράκου που οι κακές γλώσσες λένε ότι έριξε και τηλέφωνα την τελευταία στιγμή σε ορισμένα μέλη του ΔΣ για να τα προετοιμάσει. Γιατί κανένα μισάωρο πριν τη συνεδρίαση, ουδείς είχε ιδέα… Η αλήθεια επίσης είναι ότι υπήρξαν ενστάσεις από αρκετά μέλη του ΔΣ για τον χειρισμό της υπόθεσης. Και ότι ο διευθυντής εισηγμένων της Ε.Κ. καθώς δεν είχε να καταθέσει κάποια εισήγηση, προθυμοποιήθηκε να καταθέσει… προσωπικές σκέψεις. Ήμαρτον!

Φυσικά δεν έγινε συζήτηση για τυχόν συντονισμό της πλευράς Μπόμπολα με την Reggeborgh η οποία είχε συζητηθεί άλλη φορά και δεν είχε υπάρξει κατάληξη και αν επρόκειτο να ξανασυζητηθεί θα έφερναν εισήγηση οι υπηρεσίες στο ΔΣ. Μόνο που κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη... Και είναι άξιο απορίας πώς εκπρόσωποι του υπουργείου οικονομικών και της ΤτΕ, σοβαρών θεσμών δηλαδή, συμμετείχαν σε οποιαδήποτε ψηφοφορία χωρίς να υπάρχει καμία εισήγηση των υπηρεσιών…! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.