BACKSTORY

Τα «κενά» στην Αττικής -Προς deal στην πληροφορική για Intrasoft International

05-10-2021 | 07:30
Μοιράσου το

Προφανώς και ο εμβολιασμός σχετίζεται με την ανάπτυξη, αλλά αυτό είναι το προφανές. Δεν χρειάζεται κοτζαμάν κεντρική τράπεζα για να το πιστοποιήσει. Αλλά τελικώς ο διοικητής ασχολείται και με τα υγειονομικά. Ο λοιμωξιολόγος της Πανεπιστημίου… Όπως επίσης μάθαμε πως τα κόκκινα δάνεια που παραμένουν υψηλά είναι αυτά που ευθύνονται για την αρνητική πιστωτική επέκταση. Ο αρμόδιος πάλαι ποτέ υφυπουργός μάς τελείωσε.  Η συνέχεια της αντιπολίτευσης στις τράπεζες πόσο σημαντική είναι άραγε;

Συνεχίζεται το σήριαλ της Τράπεζας Αττικής. Η πληροφόρηση που λαμβάνουμε από την τράπεζα είναι σα να λέμε όχι άλλο κάρβουνο. To ζήτημα πάντως δείχνει καυτό σαν κάρβουνο καθώς χθες εγκρίθηκε από την Κεφαλαιαγορά το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ των warrants που θα προκύψουν από την μετατροπή των τίτλων της εταιρείας.

Τούτο σημαίνει πως ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το αν θα υπάρξει επενδυτής ή όχι για την τράπεζα. Αν δεν, η τράπεζα  θα καταλήξει στα χέρια του Ταμείου και τότε θα καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια το κενό ή τα κενά που έχουν εντοπιστεί.

Διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο το ΤΧΣ να μην κάνει πλήρη καταγραφή του τι παραλαμβάνει. Και αυτή η καταγραφή αφορά εκατομμύρια ευρώ.

Οι έρευνες για τη διαρροή της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ συνεχίζονται. Θα καταλήξουν όμως; Κάποιοι λένε πως η διαρροή έγινε από πηγή η οποία πολύ δύσκολα εντοπίζεται.

Α, για να μην το ξεχάσω. Χθες επισκέφθηκε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κα Έφη Αχτσιόγλου και μαθαίνουμε από το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι επισήμανε πως η απώλεια ελέγχου από το δημόσιο σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η σημερινή λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, των μικρομετόχων και των τελικών καταναλωτών. Μάλιστα. Και το επόμενο ερώτημα είναι.

Τι ακριβώς θέλει o ΣΥΡΙΖΑ να πράξει η Κεφαλαιαγορά; Να κρίνει αν είναι συμφέρουσα μια αύξηση υπεράνω των μετόχων; Πάντως αν είχαν χιούμορ στην Επιτροπή θα τους έδιναν αντίγραφο του νόμου 4548/2018 που προβλέπει τις διαδικασίες που κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου οι εταιρίες αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεφαλαιαγοράς. Μπας και καταλάβουν τι λένε και που τα λένε.

Και κάποια ακόμη. Ξενοίκιασε ο Δρομέας το κατάστημα που είχε στην Κηφισίας και μετακόμισε σε μικρότερο κατάστημα πάλι επί της Κηφισίας. Δεν θα μου προκαλούσε την περιέργεια το γεγονός αν το κατάστημα που ξενοικιάστηκε δεν ανήκε σε μέλος της ευρύτερης οικογένειας των βασικών μετόχων της εταιρίας. Το επισημαίνω γιατί η πείρα λέει πως όταν βλέπεις τέτοια φαινόμενα έρχεται η ώρα να ακολουθήσουν και άλλα. Μακάρι να κάνω λάθος και το γεγονός να σχετίζεται με την όπως λένε όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν το ότιδήποτε συμβαίνει «στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας».

Έντονα κυκλοφορεί στην αγορά ότι επίκειται deal που αφορά την πώληση εταιρείας πληροφορικής/τεχνολογίας σε ξένο γκρουπ. Μία άλλη πληροφορία λέει ότι η Intrasoft International έχει προσελκύσει ενδιαφέρον. Από αρκετούς και, μεταξύ αυτών, και από Δανούς και Νορβηγούς που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μερίδιο από τη μεγάλη πίτα των έργων της πληροφορικής στην Ελλάδα. Να τέμνονται οι πληροφορίες; Οι γνώστες στην αγορά το θεωρούν πλέον εξαιρετικά πιθανό, αν όχι βέβαιο. Βεβαίως, στο τέλος της ημέρας όλα εξαρτώνται από το ύψος της πρότασης. Σημειώστε, πάντως, ότι ειδικά με κάποιους εκ των υποψηφίων η Intrasoft International έχει κάνει δουλειές, όπως π.χ. με τους Δανούς. Πάντως θεωρήστε βέβαιο ότι έρχονται και ευρύτερες ζυμώσεις στον κλάδο...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.