BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:48

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία

21:37

«Ανάσα» από τα ρεκόρ για τον χρυσό

21:23

Μεγάλη φωτιά στο Ακρωτήρι Χανίων

21:09

Ιταλία: Εργαζόμενοι στο λιμάνι της Ραβένα μπλόκαραν τη φόρτωση πυρομαχικών προς το Ισραήλ

21:09

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η απόσταση της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

20:56

Συνάντηση Παπασταύρου με Γιόργκενσεν – Τι βρέθηκε στο επίκεντρο

20:43

Δυτική Όχθη: Δύο νεκροί σε επίθεση σε φυλάκιο στα σύνορα με την Ιορδανία

20:29

Γαλλία: Ικανοποίηση στα συνδικάτα για τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

20:19

Πούτιν: Πάνω από 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία

20:06

Λιγότερα και γερασμένα τα ελληνικά πλοία στη Μεσόγειο - Πιο ακριβές θα γίνουν οι μεταφορές στα νησιά

19:53

Δημοσκόπηση MRB: Ευρύ προβάδισμα για ΝΔ - «Θρίλερ» στη 2η θέση

19:36

Viohalco: Οι ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους κλάδους αύξησαν την κερδοφορία α' εξαμήνου

19:28

Άνοδος στις ευρωαγορές με καταλύτες τις κεντρικές τράπεζες

19:25

Τραμπ: Ο Τζίμι Κίμελ απολύθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου

19:14

Ευρώπη: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα λόγω των δασικών πυρκαγιών

19:11

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη την Τρίτη

19:10

H Ρωσία απορρίπτει ως «ψευδή προπαγάνδα» έκθεση του Γέιλ για τα απαχθέντα παιδιά από την Ουκρανία

18:54

Ισραήλ: Νέες εντολές εκκένωσης χωριών στο Λίβανο - Επίκειται επίθεση στην Χεζμπολάχ

18:44

Tech deal 340 δισ. δολαρίων από Τραμπ - Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη συμφωνία στη βρετανική ιστορία»

18:41

Νέα λειτουργία οnline παρακολούθησης αποθεμάτων από τη Lidl Ελλάς

18:37

ΚΑΡΠΑ: Τι έκαναν Σουηδία και Δανία, τριπλασιάζοντας την επιβίωση από ανακοπή

18:25

Δραματική προειδοποίηση Μερτς: Ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας - Στο 31% του ΑΕΠ οι συντάξεις

18:22

Όμιλος Fourlis: Διπλή διάκριση για τη στρατηγική του δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη

18:21

Lavipharm: Αύξηση πωλήσεων, μείωση καθαρών κερδών το α' εξάμηνο

18:18

Ξεκίνησε η συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

18:13

Κομισιόν για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία στην Ελλάδα για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Κίνδυνος διακοπής πληρωμών

18:06

Γερμανία: «Πέρασε» ο προϋπολογισμός του 2025

18:00

Oικονομία πολέμου και στο... βάθος φόρος άμυνας: Αναζητούνται 1,2 τρισ. ετησίως κρατικές δαπάνες

17:52

Πούτιν: Σκόπιμη η επιβράδυνση της οικονομίας - Απέχουμε πολύ από την ύφεση

17:51

Κρι Κρι: Στα 161,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών, με άνοδο 23,7% - Αύξηση 26,2% στον κλάδο γιαουρτιού