BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Κένυα: Τουλάχιστον 88 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών

23:44

ΗΠΑ: «Καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ

23:34

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό βιομηχανίας όπλων που συνεργάζεται με ισραηλινή εταιρεία

23:27

Ισραήλ: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους κοντά στο Τελ Αβίβ

23:20

Γάλλος Α/ΓΕΕΘΑ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμες»

23:11

Οκτώ νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

23:05

Οι 15 όροι του Τραμπ για το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Απαιτήσεις και ανταλλάγματα

23:00

Η NASA αναστέλλει το σχέδιο κατασκευής του διαστημικού σταθμού Gateway στη Σελήνη

22:47

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

22:39

Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ

22:31

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση σχετικά με τη διαπίστευση της ΑΑΔΕ ως οργανισμού πληρωμών

22:22

FT: «Μη εχθρικά πλοία μπορούν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ» λέει η Τεχεράνη

22:16

Wall Street: Επέστρεψε η νευρικότητα καθώς παραμένει «θολό τοπίο» το Ιράν

22:02

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

21:53

Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: «Οι εκλογές στη Δανία είναι οι πιο σημαντικές» στην ιστορία των δύο εδαφών»

21:41

Δανία-exit polls: Πρώτη δύναμη η κεντροαριστερά, αλλά χωρίς πλειοψηφία

21:32

Γερμανία: Σύλληψη δύο υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

21:22

ΑΑΔΕ: Μέχρι 30/4 η δήλωση μεταβολών για υποχρεωτική μετάταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

21:18

Κούβα: Στολίσκος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια έφθασε στην Αβάνα

21:11

Παπασταύρου: Σε τροχιά υλοποίησης η ερευνητική γεώτρηση το α’ τρίμηνο του 2027 στο Ιόνιο

20:58

Τραμπ: Μιλάμε με «τους σωστούς ανθρώπους» στο Ιράν - Θα υπάρξει σοβαρή αλλαγή καθεστώτος

20:50

Ντάιμον: Επικίνδυνος ο πόλεμος βραχυπρόθεσμα αλλά βελτιώνει τις προοπτικές για διαρκή ειρήνη

20:48

Στο 36% υποχώρησε η δημοτικότητα Τραμπ καθώς οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ αυξάνονται

20:41

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

20:31

Ποιοι ποντάρουν στην αύξηση της λάμψης του χρυσού

20:29

H QatarEnergy επικαλείται ανωτέρα βία στις προμήθειες LNG - Ποιες χώρες επηρεάζονται

20:20

Πιερρακάκης για Έκθεση ΔΝΤ: «Εξαιρετικά θετική αποτίμηση της ελληνικής οικονομίας»

20:18

Τραμπ: «Μιλάμε με τους κατάλληλους ανθρώπους στο Ιράν» - Το Πεντάγωνο στέλνει ακόμα 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

20:02

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί «ένα νέο πετρελαϊκό σοκ»

19:58

Τρεις νεκροί και 30 τραυματίες από ρωσικά drones στην Δυτική Ουκρανία