BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:15

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση για τις τιμές χονδρικής τον Σεπτέμβριο

16:15

Γαλλία: Έκκληση Μακρόν στις πολιτικές δυνάμεις για οικοδόμηση συνασπισμών και συμβιβασμούς

16:12

Δασκαλάκη (ΣΕΒ): Υπάρχει έλλειμμα ιατρών εργασίας για να καλυφθούν οι επιχειρήσεις πανελλαδικά

16:11

Βούτσιτς: Το διυλιστήριο της NIS θα κλείσει αν δεν πουλήσουν το μερίδιο τους οι Ρώσοι - 4 ημέρες διορία

16:09

Κατσαφάδος από Βόνιτσα: Προχωρούμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών

16:07

Γαλλία: Ακόμα τέσσερις συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο

15:58

ΗΠΑ: Μικρότερη άνοδο από τις προβλέψεις στις λιανικές πωλήσεις

15:39

ΔΥΠΑ: Η Porsche ενισχύει τις σχολές μαθητείας στη Θεσσαλία με δωρεά σύγχρονων εργαλειοφόρων

15:38

Αγροτικές επιδοτήσεις: Τα βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος πληρωμών και ελέγχων - Τι αλλάζει το 2026

15:35

ΗΠΑ: Aυξήθηκαν οι απολύσεις τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες

15:29

Μπέσεντ: Πιθανόν να έχουμε την ανακοίνωση για νέο πρόεδρο της Fed πριν τα Χριστούγεννα

15:17

Η Ουκρανία συμφώνησε στα «βασικά σημεία» του σχεδίου Τραμπ για ειρήνη

15:16

Δεν είναι 5, δεν είναι 10, είναι 840 εκατομμύρια γυναίκες θύματα βίας

15:16

Κώτσηρας: Με μόνιμα μέτρα η καλή πορεία της οικονομίας επιστρέφει στους πολίτες

15:14

Deutsche Bank: Εξακολουθεί να βλέπει μείωση επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο

15:07

Μετρό - Τραμ: Τετράωρη στάση εργασίας το βράδυ του Σαββάτου

14:55

ΚΕΠΕ: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης, όχι όμως και της σύγκλισης

14:50

Χρυσή λίρα με ελληνικό ιδιόσημο από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο Αγγλίας και την Τράπεζα Πειραιώς

14:41

Morgan Stanley: Η Ελλάδα «αγαπημένο» overweight

14:38

Υπ. Παιδείας: Χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση lockers στα σχολεία

14:21

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την «επιβίωση της Γάζας»

14:10

Οι 10 πιο cool δρόμοι του κόσμου - Ανάμεσά τους ένας ελληνικός

14:01

Κακοκαιρία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Σε "Red Code" η Δυτική Ελλάδα

13:59

Tesla: «Βουτιά» σχεδόν 50% των πωλήσεων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο

13:55

Το ράλι της Alphabet αλλάζει τον χάρτη των πολυτιμότερων εισηγμένων στον κόσμο

13:49

Χρυσοχοΐδης: Μία στις τρεις γυναίκες που κάνει καταγγελία βάζει το Panic Button

13:48

Έρευνα ΔΕΗ: 8 στις 10 γυναίκες φοβούνται όταν κυκλοφορούν το βράδυ

13:36

ΤτΕ: Εκτινάχθηκαν οι τιμές διαμερισμάτων στο γ' τρίμηνο

13:33

Eurostat: Mόνο σε Ελλάδα και Ιταλία μειώθηκε το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα από το 2004

13:29

Λαβρόφ: Το ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να αντανακλά τις συνομιλίες Πούτιν - Τραμπ