BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:46

Εθνική Τράπεζα: Στις 12 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος

18:39

Hellenic Seaplanes – NOEMI: Συμφωνία έως 80 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών υδροπλάνων στην Ελλάδα

18:34

Παρατείνεται η προθεσμία αιτήσεων για πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης πολιτών άνω των 65

18:19

Ισραήλ: Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά από νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

18:18

Παρατάσεις σε 8 προγράμματα εξοικονόμησης του Ταμείου Ανάκαμψης - Οι νέες προθεσμίες

17:55

Αντίρροπες δυνάμεις στο ταμπλό του ΧΑ - Οριακά θετικό το εβδομαδιαίο πρόσημο του Γενικού Δείκτη

17:50

Με 100% στα δικαιώματα ψήφου της Ακρίτας η Κύκλος Συμμετοχών

17:39

Πούτιν: Ζητά να προστατευθούν οι κρίσιμες υποδομές όσο εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις

17:35

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ ότι θέλουν να «διαλύσουν» τη χώρα

17:28

Data Centers: Βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα

17:17

Χατζηδάκης: Εξετάζονται παρεμβάσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

17:13

Ρωσία: Διαμαρτυρία σε Βρετανία και Γαλλία για την επίθεση με Storm Shadow στο Μπριάνσκ

17:11

Μακρόν: «Η Ρωσία κάνει λάθος αν ελπίζει ότι ο πόλεμος θα αναστείλει τα εις βάρος της μέτρων»

17:09

Ζελένσκι: «Η χαλάρωση των κυρώσεων για το ρωσικό πετρέλαιο δεν συμβάλλει στην ειρήνη»

16:57

ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων

16:53

Πώς η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορεί να επηρεάσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα

16:45

Η Stellantis ζητά από τους Ευρωπαίους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία

16:39

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στους κλάδους παροχής ύδρευσης, άρδευσης και λυμάτων

16:38

ΚΕΠΕ: Σημαντική πρόοδος για προσχολική εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη

16:33

Προληπτική ανάκληση συσκευής παρασκευής γάλακτος MILKEO PLUS από τον ΕΦΕΤ

16:30

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να δράσει γρήγορα εάν επιμείνει η ακριβή ενέργεια

16:27

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να «καταστρέψει πλήρως» το Ιράν - «Αδύνατο να εμποδιστούν οι επιθέσεις στο Ορμούζ»

16:20

«Καμπανάκι» BofA: Οι αγορές αρχίζουν να θυμίζουν το 2008

16:19

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Εξοικονόμηση 5 δισ. στη 10ετία από τους λογαριασμούς ρεύματος με τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

16:10

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου

15:57

Οι εξελίξεις τρέχουν... Κάντε το κουίζ του insider

15:56

Ψηφίστηκαν οι συμφωνίες με Chevron και Hellenic Energy - Παπασταύρου: «Ιστορική στιγμή για τη χώρα»

15:46

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για νομικά πρόσωπα - Η διαδικασία

15:36

Ο επικεφαλής της ρωσικής Rosatom δηλώνει ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας στο Ιράν

15:29

Χατζηδάκης: Σταθερά ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού