BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:32

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 16,5% του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές το Α' τρίμηνο του 2026

12:25

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,4% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το α' τρίμηνο του 2026

12:23

Αύξηση των δεικτών τιμών εισροών και εκροών στη γεωργία - κτηνοτροφία τον Απρίλιο

12:12

EE: Το πλήγμα στο μοναστήρι της Λαύρας συνιστά έγκλημα πολέμου

12:06

Βρετανία: Απαγόρευση social media σε παιδιά κάτω των 16 ετών - «Nα τους δώσουμε πίσω την παιδική τους ηλικία»

12:00

Νάγκελ (ΕΚΤ) πληθωρισμό: Και να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, δεν θα υπάρξει άμεση ανακούφιση

11:55

Ρωσία: «Μαζικό πλήγμα» κατά στόχων της στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο

11:50

Ο Λίβανος δεν έχει ενημερωθεί για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

11:42

SpaceX: Ράλι 6% μετά την ιστορική IPO - Έσοδα άνω του 1 τρισ. έως το 2030 αναμένει ο Μασκ

11:41

Οι σταθμοί του μετρό που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα: Τι αλλάζει στα δρομολόγια

11:34

Εθνική Τράπεζα: Στρατηγική συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

11:33

Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Οι υψηλές τιμές ενέργειας εξαπλώνονται στην οικονομία της Ευρωζώνης

11:27

Παπασταύρου: Σήμερα η συνάντηση με τη Chevron στο ΥΠΕΝ για την επισημοποίηση της εισόδου της στο Block 10

11:19

Μιχαηλίδου για το «Ανακαινίζω»: Προκαταβολή έως 60%, επιπλέον η κάλυψη για μελέτες και άδειες

11:18

Κυρανάκης: «Δωρεάν πολιτική δεν υπάρχει - Χωρίς αυτοδυναμία της ΝΔ η χώρα δεν θα κυβερνηθεί»

11:14

Ανακοινώθηκαν νέοι Γενικοί Γραμματείς σε τρία υπουργεία

11:10

Στην Ευρώπη απελευθερώνονται 360.000 - 540.000 τόνοι μικροπλαστικών κάθε χρόνο

11:07

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

11:00

Ζελένσκι: «Έγκλημα κατά του χριστιανισμού το πλήγμα στο μοναστήρι της Λαύρας»

10:52

Χρηματιστήριο: «Βλέπει» 2.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Άλμα άνω του 3% στις τράπεζες

10:49

Ευρωαγορές: H συμφωνία στέλνει τον Stoxx 600 σε νέο ιστορικό υψηλό

10:45

Επιχειρηματική αποστολή ΕΒΕΑ στην Τσεχία

10:43

Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορούν να διευρύνουν τις ανισότητες στην υγεία

10:39

ΓΑΙΑΟΣΕ: Κατατέθηκαν οι φάκελοι πολεοδομικής ωρίμανσης για 4 εμβληματικά ακίνητα

10:37

Μπεν Γκβιρ: Το Ισραήλ δεν δεσμεύεται από τους όρους της συμφωνίας Τραμπ

10:36

Οι ηγέτες της G7 συναντώνται στη Γαλλία μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

10:32

Πολύ βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Μενίδι

10:29

Κάλας για συμφωνία: Ο πιθανός ρόλος της Ευρώπης και οι κυρώσεις κατά του Ιράν

10:29

ΔΑΑ: Βγαίνει στις αγορές με 7ετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ

10:28

Τυχερά παιχνίδια: Νέο φορολογικό βάρος από την 1η Ιουλίου σε μια αγορά που ήδη αποδίδει πάνω από 1 δισ. ευρώ