BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:23

Ψηφιακό ευρώ: Στρατηγική αναγκαιότητα και όχι τεχνολογική επιλογή

12:21

Λίβανος: «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» η Χεζμπολάχ σε περίπτωση ισραηλινών παραβιάσεων

12:04

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

11:58

ING: Σενάριο για άνοδο των τιμών του αλουμινίου πάνω από τα 4.000 δολάρια

11:38

Μαρινάκης: «Δεν μπορούμε άλλο να κλείνουμε τα μάτια στον τοξικό λόγο, στα ψέματα και στην ανωνυμία»

11:36

Σκάνδαλο Μάντελσον- Έπστιν: Στο στόχαστρο και πάλι ο Βρετανός πρωθυπουργός Στάρμερ μετά τις νέες αποκαλύψεις

11:35

Αυτές οι εταιρείες κυριαρχούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη

11:19

Η Cisco προχωρά σε μια σημαντική διοικητική τοποθέτηση

11:10

Alstom: Μεγάλη βουτιά επιστρέφει τη μετοχή σε επίπεδα 2023

11:03

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εναλλαγές προσήμου κάτω από τις 2.300 μονάδες

10:56

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές με focus στο Ιράν

10:55

Νέο ανακοινωθέν για τον Γιώργο Μυλωνάκη

10:46

Γερμανία: Πρώτη η AfD σε δημοσκόπηση

10:41

Ηγέτης των προσλήψεων του 2026 ο κατασκευαστικός τομέας - Μεγάλο «ερωτηματικό» η απασχόληση στον τουρισμό

10:40

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο: Πρακτικός οδηγός για γονείς

10:19

Eurostat: Ραγδαία συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας έως το 2100 - Στα 7,2 εκατ.

10:18

CEO Clubs Greece Forum Μάιος 2026: Ξεκλειδώνoντας τη Δύναμη των «Πολλαπλασιαστών» στο Ελληνικό Επιχειρείν

09:58

Ελλάδα στον ΟΗΕ: Πυλώνας διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας η ελευθερία ναυσιπλοϊας

09:37

OnlyFans: Συζητά την πώληση μειοψηφικού μεριδίου με αποτίμηση 3 δισ. δολάρια

09:33

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός αμέσως μετά την εφαρμογή της

09:14

Κικίλιας: Εγκρίθηκε το Master Plan του Λιμένα Πατρών - Νέα εποχή για ένα από τα βασικά λιμάνια της χώρας

09:10

Σε αναζήτηση νέων πηγών εσόδων οι εταιρείες πληροφορικής

09:02

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι βλέπουν αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο

08:56

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «σύντομα»

08:33

Το σχέδιο της Κομισιόν για το ενεργειακό σοκ από τη Μέση Ανατολή

08:23

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον πόλεμο εναντίον του Ιράν «μικρή παράκαμψη»

08:19

Πιερρακάκης στο ΔΝΤ: «Θετικός ο αντίκτυπος μιας Ενεργειακής Ένωσης στην Ευρώπη»

08:18

Μεξικό: Η PEMEX παραδέχτηκε πως αυτή ευθύνεται για εκτεταμένη μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού

08:07

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα

08:05

Οι δουλειές με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα